Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

2profas: norite pasakyti, kad:
1. Valst.miškas yra geodeziškai pamatuotas
2.Kadastriniame žemėlapyje yra privataus sklypo ir Valst. miško perdengimas?
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 12 18, 16:05)
2profas: norite pasakyti, kad:
1. Valst.miškas yra geodeziškai pamatuotas
2.Kadastriniame žemėlapyje yra privataus sklypo ir Valst. miško perdengimas?

1.Miskas geodeziskai nematuotas.
2. Nesupratau apie perdengima???
Zemelapyje matosi kad musu sklypo teritorijoj yra misko o RC dokumentuose irasyta: Pagr. tiksline paskirtis- zemes ukio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 18 gruodžio 2009 - 15:30
2. Apie perdengimą- lygiai kaip ir privatus sklypas, taip ir valst.miškas turi būti pažymėtas Kadastro žemėlapyje- todėl ir klausiu, ar persidengia, jei Girinis ėmė pretenzijas reikšti į privataus sklypo dalį.

ŽŪ paskirtie sklype Gali būti miško, ar tas atsispindi RC išduotame nuosavybės dokumente (pažymėjime)?
Atsakyti
[quote=ūkio bitė,2009 12 20, 14:28]
2. Apie perdengimą- lygiai kaip ir privatus sklypas, taip ir valst.miškas turi būti pažymėtas Kadastro žemėlapyje- todėl ir klausiu, ar persidengia, jei Girinis ėmė pretenzijas reikšti į privataus sklypo dalį.

2. TUOMET - PERSIDENGIA

ŽŪ paskirtie sklype Gali būti miško, ar tas atsispindi RC išduotame nuosavybės dokumente (pažymėjime)?

RC DOKUMENTUOSE MISKO NERA. Jei jis butu - nebutu visu siu problemu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 20 gruodžio 2009 - 19:15
Sveiki,
Perskaičiau begalę atsiliepimų apie geodezinius darbus, bet visad geriau paklausti, nei ieškotis iš begalybės atvejų.
Tad situacija tokia: Nusipirkau namą, Molėtų r. jis buvo negyvenamas jau 16metų, bet atsirado paveldėtojai, kurie pardavė jį. Turiu čekiukus tik, kad paveldėtojai yra apmokėja už namų valdą kuri yra 76a. Tad nuvykau į žemėtvarkos skyrių ir man pasakė, jog norint viską susitvarkyti reik pradėti nuo Geodezinių tyrimų, kurie yra privalomi, jei neklystų nuo 2008-01-01, kaip minėjo. Žemės parduoti neplanuoju, su kaimynais problemų neturiu tik norėčiau susitvarkyti reikiamus dokumentus ir sužinoti kur galiu vaikščioti savo žeme, o kur jau nebemano. Tad klausimas, ar man būtini geodeziniai tyrimai, kad kiek suprantų galėčiau užregistruoti registrų centre ir taip pat kaip su Topografine nuotrauka ar jos reik? Jeigu man būtini geodeziniai juos reik daryti prieš kąsant tvenkinį tarkim, nereiks po visų statybų vėl išnaujo jo daryti? Ir aišku bent preliminarią kainą kokia galėtų būti kiek susidariau nuomonę manau apie 1000lt ar klystu?

Ačiū, už pagalba, tikiuosi suprantamai parašiau.
Atsakyti
QUOTE(Nerka9 @ 2009 12 25, 16:42)
Sveiki,
Perskaičiau begalę atsiliepimų apie geodezinius darbus, bet visad geriau paklausti, nei ieškotis iš begalybės atvejų.
Tad situacija tokia: Nusipirkau namą, Molėtų r. jis buvo negyvenamas jau 16metų, bet atsirado paveldėtojai, kurie pardavė jį. Turiu čekiukus tik, kad paveldėtojai yra apmokėja už namų valdą kuri yra 76a. Tad nuvykau į žemėtvarkos skyrių ir man pasakė, jog norint viską susitvarkyti reik pradėti nuo Geodezinių tyrimų, kurie yra privalomi, jei neklystų nuo 2008-01-01, kaip minėjo. Žemės parduoti neplanuoju, su kaimynais problemų neturiu tik norėčiau susitvarkyti reikiamus dokumentus ir sužinoti kur galiu vaikščioti savo žeme, o kur jau nebemano. Tad klausimas, ar man būtini geodeziniai tyrimai, kad kiek suprantų galėčiau užregistruoti registrų centre ir taip pat kaip su Topografine nuotrauka ar jos reik? Jeigu man būtini geodeziniai juos reik daryti prieš kąsant tvenkinį tarkim, nereiks po visų statybų vėl išnaujo jo daryti? Ir aišku bent preliminarią kainą kokia galėtų būti kiek susidariau nuomonę manau apie 1000lt ar klystu?

Ačiū, už pagalba, tikiuosi suprantamai parašiau.

Cia manau pardavejo problema geodeziniai matavimai, jei yra kazkokiu kliuciu del kuriu jie negali parduoti sklypo tai jie patys turetu ir isspresti tas problemas. isivaizduokit jei sklypas ikeistas bankui, tai jie sklypo parduoti negali, bet cia ne jusu problema, jug nemokesit bankui pardavejo skolu, kad galetumet nusipirkti ta sklypa g.gif
Tie geodeziniai siuo atveju reikalingi kaip suprantu tik tam kad sutvarkyti dokumentus jusu vardu, tai jums ju 100 metu nereikia (su kaimynais sutariat statyt nieko nesiruosiat, tvenkiniui leidimo nereikia). Bet geodeziniai nera kazkoks blogis ar prievole, pasidarysit ir bus ramu jei atsirastu piktu kaimynu kurie kesintusi i jusu kiema tik tiek kad juos turi padaryti pardavejas.
O kam jums topografine nuotrauka? ji reikalinga tik kazka projektuojant sklype. kokio dydzio jus planuojat ta tvenkini, kad jau topografines nuotraukos reikia?
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 26, 17:22)
Cia manau pardavejo problema geodeziniai matavimai, jei yra kazkokiu kliuciu del kuriu jie negali parduoti sklypo tai jie patys turetu ir isspresti tas problemas. isivaizduokit jei sklypas ikeistas bankui, tai jie sklypo parduoti negali, bet cia ne jusu problema, jug nemokesit bankui pardavejo skolu, kad galetumet nusipirkti ta sklypa  g.gif
Tie geodeziniai siuo atveju reikalingi kaip suprantu tik tam kad sutvarkyti dokumentus jusu vardu, tai jums ju 100 metu nereikia (su kaimynais sutariat statyt nieko nesiruosiat, tvenkiniui leidimo nereikia). Bet geodeziniai nera kazkoks blogis ar prievole, pasidarysit ir bus ramu jei atsirastu piktu kaimynu kurie kesintusi i jusu kiema tik tiek kad juos turi padaryti pardavejas.
O kam jums topografine nuotrauka? ji reikalinga tik kazka projektuojant sklype. kokio dydzio jus planuojat ta tvenkini, kad jau topografines nuotraukos reikia?

Matote aš gal šiek tiek neaiškiai apibūdinau situaciją, aš jau esu įsigyjęs tą namą su kuriuo man priklauso tie 76arai, notarė jokių priekaištų neturėjo, kad žemės sklypas nėra sutvarkytas iki galo(ta prasme nėra geodezinių tyrimų ar kažkas panašaus) mes su pardavėju sutarėmė, kad žemę tvarkausi pats, nes tai daug laiko atema ir t.t. Tad susitvarkius namo dokumentus, iš registro centro gavau visus dokumentus jokių problemų nekilo dėl namo. O dabar nuvykus į žemėtvarką man paaiškino, jog viską turiu pradedi nuo geodezinių tyrimų, o tada kreiptis pas juos ir tada kiek suprantu registrų centras išduos visus reikiamus dokumentus. Tad šiek tiek iškilo abejonių ar tokiu atveju neįmanoma niekaip išsisukti be geodezinių? Seniau kiek man žinoma užtekdavo matininko kuoliukus sukalti ir viskas man tik to ir tereiktų, nes sodyba vienkiemi, tai kaip sakant pats sau šeimininkas. O prūdas būtų apie 7arus, dar neaišku, taip pat ten kolkas nėra elektros, bet artimu laiku bus įvesta ir pradėtas renovuoti namas, na nežinau ar šie dalykai keičia ką nors dėl geodezinių tyrimų. O kokiu atveju reikalinga tada Toponuotrauka? Jin čia nešama ne Žemėtvarkai?

Sunku viską tinkamai paaiškinti, kai pačiam net painu susigaudyti situacijoje, tiesiog labai keista, kai Žemėtvarkoj pasako, kad Geodeziniai nebūtini prieš perkant namą( taprasme, kad po pirkimo jei norėsit darysit, jei ne tai ne), o kai nuvykstu pasiklausti tada jau kas kaip( čia po įsigyjimo) paaiškina, kad be Geodezinių nieko nebedaroma.

Dėkui.
Atsakyti
to Nerka9

Jei teisingai supratau, tai Jus isigijote tik pastatus, o zeme kol kas valstybine. Tam kad privatizuoti zeme geodeziniai matavimai reikalingi, kadangi Jus jau esate pastatu savininkas tai ir zemes skypas bus matuojamas Jums. Buve savininkai si zemes sklypa buvo issipirke, taciau jiems iki galo nebuvo privatizuota, pas notara jie jums taip pat turejo perleisti tuos imoketus cekius. Siaip uz geodezinius turetu sumoketi valstybe, taciau kadangi biudzetas tuscias, tai tokius darbus turi apsimoketi pats busimas savininkas wink.gif
Siulyciau ta sklypa susitvarkyti, nes ir elektra vesites ir pruda irenginesit ir nama rekonstuosit, o jei ten bus valstybine zeme, isprotesit, kiek reiks visokiu leidimu ir sutikimu susirinkti.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(justuke @ 2009 12 26, 19:49)
to Nerka9

Jei teisingai supratau, tai Jus isigijote tik pastatus, o zeme kol kas valstybine. Tam kad privatizuoti zeme geodeziniai matavimai reikalingi, kadangi Jus jau esate pastatu savininkas  tai ir zemes skypas bus matuojamas Jums. Buve savininkai si zemes sklypa buvo issipirke, taciau jiems iki galo nebuvo privatizuota, pas notara jie jums taip pat turejo perleisti tuos imoketus cekius. Siaip uz geodezinius turetu sumoketi valstybe, taciau kadangi biudzetas tuscias, tai tokius darbus turi apsimoketi pats busimas savininkas  wink.gif
Siulyciau ta sklypa susitvarkyti, nes ir elektra vesites ir pruda irenginesit ir nama rekonstuosit, o jei ten bus valstybine zeme, isprotesit, kiek reiks visokiu leidimu ir sutikimu susirinkti.
4u.gif

Vat būtent taip yra yra, nes čekiukus viską man ir perdavė, tai dabar man viskas pasidarė daug aiškiau. O tada man ta toponuotrauka būtina šiuo atveju ar galma apseiti be jos? Ir kokia preliminari kaina galėtų būti? Kaip minėjau apie 1000-1200lt? Ar aš klystu šiuo atveju? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nerka9 @ 2009 12 26, 19:56)
Vat būtent taip yra yra, nes čekiukus viską man ir perdavė, tai dabar man viskas pasidarė daug aiškiau. O tada man ta toponuotrauka būtina šiuo atveju ar galma apseiti be jos? Ir kokia preliminari kaina galėtų būti? Kaip minėjau apie 1000-1200lt? Ar aš klystu šiuo atveju?  smile.gif

Bet aš taip pamąsčiau, ta žemė jau priklausė, tai močiutei kuri po mirties paliko giminaičiam, tai jin visvien valstybinė ar kaip čia gaunasi? blush2.gif
Atsakyti
Nerka9,

jei yra cekiukai uz zeme ir pirkimo-pardavimo sutartyje buvo kalba tik apie pastatus, tai zeme dar valstybine. Juk registru centre sis sklypas neiregistruotas, ar ne?
Del topo nuotraukos, tai net nezinau.. Manau ji del rekonstrukcijos butu reikalinga.. I si klausima atsakytu rajono architektas. Pasakykut ka ruosiates daryti, manau patars kas ir kaip..
Del kainu, manau kazkas panasaus, tiesiog pabandykit pasiskambineti-pasiklausineti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(justuke @ 2009 12 27, 00:16)
Nerka9,

jei yra cekiukai uz zeme ir pirkimo-pardavimo sutartyje buvo kalba tik apie pastatus, tai zeme dar valstybine. Juk registru centre sis sklypas neiregistruotas, ar ne?
Del topo nuotraukos, tai net nezinau.. Manau ji del rekonstrukcijos butu reikalinga.. I si klausima atsakytu rajono architektas. Pasakykut ka ruosiates daryti, manau patars kas ir kaip..
Del kainu, manau kazkas panasaus, tiesiog pabandykit pasiskambineti-pasiklausineti 4u.gif

Žemė buvo įsigyta kartu su pastatais tiesiog sutarėmė, jog dokumentus tvarkysimės po pirkimo patys, nes šiaip Žemėtvarkoj pasiteiravau kaip yra, jei norėčiau įsigyti dar valstybinės žemės šalimais, tai buvo pasakyta, jog galiu tik tuo atveju, jei esu ūkininkas, kitu atveju niekaip, įdomi situacija. O namų valda priklausiusi mirusiajai dabar pereina mano žinion ir reik tiesiog viską įregistruoti mano vardu blush2.gif
Atsakyti
Nerka9,

Jei zeme jau Jusu, tai kodel zemetvarka Jums sake darytis geodezinius?

Pasiimkit Registru centro pazymejima apie ta nauja pirkini ir pasiziurekit kas jame yra.. Ar tik pastatai, ar ir zemes sklypas, ir bus aisku wink.gif Tas pats turi matytis ir pirkimo sutartyje, ka Jus perkate, ar tik pastatus ar ir zemes sklypa.. Jei zeme valstybine, taip pat turetu but punktas, apie tai, kad Zemetvarkos skyrius nepriestarauja, kad pastatai, esantys ant valstybės zemes butu perleisti ir kad nauji savininkai tures teise si zemes sklypa pirkti ar nuomoti..
Del zemes isigijimo, kol kas LR istatymais numatyta, kad zeme is valstybes gali pirkti tik ukininkai, ukinei veiklai vystyti.. Aisku, visada yra galimybe prisijungti rengiant detaluji plana, bet Jusu atveju nemanau, kad butu prasminga.. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justuke: 27 gruodžio 2009 - 10:25