Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 08, 21:07)
aš apie ratus, jus apie batus  biggrin.gif

Manau, kam aktualu, tai atsirinks apie ką paskaityt.. ar apie ratus, ar apie batus..
Atsakyti
QUOTE(Matininkė @ 2014 01 08, 17:13)
O jūsų teiginys, kad "RC išraše būna nurodyti tik trūkumai dėl ko neregistruojamas sklypas" (greičiausiai norėjote pasakyti "pakeisti žemės sklypo kadastro duomenis") yra neteisingas. Trūkumus dėl ko gali, kaip Jūs sakot "neregistruoti sklypo" valstybės įmonės Registrų centro teritorinis padalinys pagal žemės sklypo buvimo vietą surašo sprendime, kuriame raštiškai nurodomos prašymo "neregistruoti sklypo" atmetimo ar sprendimo priėmimą atidėjimo motyvai.

turėjau galvoje išvadoje. (visiškai ne prie ko jūsų šitas pasakymas..."pakeisti žemės sklypo kadastro duomenis" )

jei jau taip tiksliai, tai ne sprendime, o išvadoje dėl NDK duomenų bylos, su pridėta kadastro žemėlapio ištrauka (prie tam tikro mastelio).
Atsakyti
Sveikutes, gavau kvietima nuvykti pas matininkus ir pasirasyti kazkoki tai dokumenta del kaimyninio sklypo padalijimo.
Mano sklypas zemes ukio paskirties, kadastriniai matavimai atlikti, uzregistruoti, randasi kaimo vietoveje. Anas sklypas irgi su kadastriniais matavimais. Ar butina man vel pasirasineti kazkokius dokumentus, ar cia nera kazko, ko as nezinau ? Anksciau, jei sklypai registruoti kadastre, pasirasinet niekur nereikedavo. Gal istatymai pasikeite ?
Aciu ...
Atsakyti
QUOTE("..." @ 2014 01 10, 06:48)
Sveikutes, gavau kvietima nuvykti pas matininkus ir pasirasyti kazkoki tai dokumenta del kaimyninio sklypo padalijimo.
Mano sklypas zemes ukio paskirties, kadastriniai matavimai atlikti, uzregistruoti, randasi kaimo vietoveje. Anas sklypas irgi su kadastriniais matavimais. Ar butina man vel pasirasineti kazkokius dokumentus, ar cia nera kazko, ko as nezinau ? Anksciau, jei sklypai registruoti kadastre, pasirasinet niekur nereikedavo. Gal istatymai pasikeite ?
Aciu ...

Matininkas, kaip spėju, nori Jus supažindinti su parengtu gretimo žemės sklypo formavimo-pertvarkymo projektu.

Galite pasiskaityti Projektų rengimo taisyklės:

V. VISUOMENĖS INFORMAVIMAS IR SUPAŽINDINIMAS SU ŽEMĖS SKLYPŲ FORMAVIMO IR PERTVARKYMO PROJEKTU, JO DERINIMAS, TIKRINIMAS IR TVIRTINIMAS
Papildyta:
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 09, 17:04)
turėjau galvoje išvadoje. (visiškai ne prie ko jūsų šitas pasakymas..."pakeisti žemės sklypo kadastro duomenis" )

jei jau taip tiksliai, tai ne sprendime, o išvadoje dėl NDK duomenų bylos, su pridėta kadastro žemėlapio ištrauka (prie tam tikro mastelio).

Nesiruošiu su Jumis nei ginčytis, nei savo tiesą įrodinėti.
Čia rašau tik tam, kad padėčiau tiems, kuriems reikalinga padėti susigaudyti teisės aktuose, paaiškinti susidariusią situaciją arba kaip išspręsti iškilusias bėdas.
Atsakyti
QUOTE(Matininkė @ 2014 01 10, 09:42)
Matininkas, kaip spėju, nori Jus supažindinti su parengtu gretimo žemės sklypo formavimo-pertvarkymo projektu.

Galite pasiskaityti Projektų rengimo taisyklės:

V. VISUOMENĖS INFORMAVIMAS IR SUPAŽINDINIMAS SU ŽEMĖS SKLYPŲ FORMAVIMO IR PERTVARKYMO PROJEKTU, JO DERINIMAS, TIKRINIMAS IR TVIRTINIMAS

Nesiruošiu su Jumis nei ginčytis, nei savo tiesą įrodinėti.

dar galima buvo pridėt ir teisės akto pakeitimą. , kuris įsigaliojo 2012 07 05.

o kas su jumis ginčyjasi? smile.gif Jokiu būdu nenoriu atbaidyt nuo jūsų galimų klientų, aš čia apskritai užsuku tik laisvu nuo darbo metu ir tai tik dėl sportinio intereso smile.gif

Sėkmės darbuose smile.gif
man vis kirba klausimas jūs valstybės įmonėj dirbat ar privačiam sektoriuj?
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 10, 10:25)

o kas su jumis ginčyjasi?  smile.gif Jokiu būdu nenoriu atbaidyt nuo jūsų galimų klientų, aš čia apskritai užsuku tik laisvu nuo darbo metu ir tai tik dėl sportinio intereso  smile.gif

Sėkmės darbuose  smile.gif 

Jei nepastebėjote, nuoroda yra į aktualią redakciją (ten yra ir Jūsų minimi pakeitimai).

P.S. o čia rašydama tikrai neieškau sau darbo ("klientų"). Ir mano darbas nesusijęs su paslaugų ar konsultacijų teikimu už pinigus. Tiesiog yra noras padėti žmonėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matininkė: 10 sausio 2014 - 10:47
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 10, 10:25)

o kas su jumis ginčyjasi?  smile.gif Jokiu būdu nenoriu atbaidyt nuo jūsų galimų klientų, aš čia apskritai užsuku tik laisvu nuo darbo metu ir tai tik dėl sportinio intereso  smile.gif

Sėkmės darbuose  smile.gif 

..nesikabinekit, reik dziaugtis, kad dar yra tokiu zmoniu.
Atsakyti
Sveiki, gal kas žinot? Mūsų žemės sklypo plane numatyti tinklu servitutai- ar tai reiškia, kad jie bus už tvoros, ar mūsų sklype? Mes žinoma norėtume, kad jie liktų mūsų tvoros pusėje, nes sklypas siaurėja 3.5metro doh.gif
Kas čia geodezininkai tiksliai pasakytų kurioj vietoj gaunasi tvora??? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2014 01 15, 16:39)
Sveiki, gal kas žinot? Mūsų žemės sklypo plane numatyti tinklu servitutai- ar tai reiškia, kad jie bus už tvoros, ar mūsų sklype?  Mes žinoma norėtume, kad jie liktų mūsų tvoros pusėje, nes sklypas siaurėja 3.5metro doh.gif
Kas čia geodezininkai tiksliai pasakytų kurioj vietoj gaunasi tvora??? rolleyes.gif

Ar plano grafinėje dalyje nėra išbraižytas Jūsų minėtas "numatomas" servitutas?
Atsakyti
QUOTE(Matininkė @ 2014 01 15, 20:55)
Ar plano grafinėje dalyje nėra išbraižytas Jūsų minėtas "numatomas" servitutas?

Taip si zona yra isbraizyta, tik mums neaisku jis lieka uz tvoros, ar galime pasilikti savo sklype su sąlyga, kad kai ties tinklus, mes leisime kapstyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2014 01 15, 21:13)
Taip si zona yra isbraizyta, tik mums neaisku jis lieka uz tvoros, ar galime pasilikti savo sklype su sąlyga, kad kai ties tinklus, mes leisime kapstyti ax.gif

Nematant plano, bijau suklaidinti, bet pasistengsiu paaiškinti smile.gif

Servitutas – tai teisė į svetimą nekilnojamąjį daiktą, suteikiama naudotis tuo svetimu daiktu (tarnaujančiuoju daiktu), arba to daikto savininko teisės naudotis daiktu apribojimas, siekiant užtikrinti daikto, dėl kurio nustatomas servitutas (viešpataujančiojo daikto), tinkamą naudojimą. (apibrėžimas iš LR Civilinio kodekso)

Pirmiausiai, ar Jūsų žemės sklypo ribos sutampa su tvora? Jeigu taip ir jeigu Jūsų žemės sklypo plane yra išbraižytas tas "numatomas" servitutas Jūsų žemės sklypo ribose, tai tas "numatomas" servitutas ir bus Jūsų žemės sklype, o ne už jo ribų (už tvoros). O jei nežinote, ar sutampa, tuomet galėtumėte kreiptis į matininkus (aišku, jei norite sužinoti smile.gif)

Kitas dalykas, servitutas yra "numatomas".
Ištrauka iš Civilinio kodekso 4.124 straipsnio. Servituto nustatymo pagrindai ir momentas
1. Servitutą gali nustatyti įstatymai, sandoriai ir teismo sprendimas, o įstatymo numatytais atvejais – administracinis aktas.
2. Iš servituto kylančios teisės ir pareigos subjektams atsiranda tik įregistravus servitutą, išskyrus atvejus, kai servitutą nustato įstatymai.

Taigi, kol tas servitutas neįregistruotas, jokios iš servituto kylančios teisės ir pareigos subjektams neatsiranda.

Galite daugiau pasiskaityti Civiliniame kodekse (Nuoroda į teisės aktų registrą).
Taip pat apie servitutų suprojektavimą ir nustatymą yra pasisakiusi ir Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos NŽT nuomonė.

Jūsų atveju, jei servitutas nėra įregistruotas, "kapstytis" Jūsų žemės sklype be Jūsų leidimo niekas negali.

Atsakant į Jūsų klausimą, jei tas "numatomas" servitutas lieka už tvoros (čia tuo atveju, jei tvora sutampa su žemės sklypo riba), tai manau, Jums tik naudingiau būtų smile.gif, kadangi žymiai geriau yra daiktu (t. y. žemės sklypu) naudotis be jokių apribojimų (čia tik šiaip nuomonė smile.gif).

Jeigu bus kokių neaiškumų, klauskite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matininkė: 15 sausio 2014 - 22:11
QUOTE(Matininkė @ 2014 01 15, 23:01)
Nematant plano, bijau suklaidinti, bet pasistengsiu paaiškinti smile.gif

Jeigu bus kokių neaiškumų, klauskite.

Ačiū Jums labai 4u.gif Šiaip žemės sklypo plane numatytas tiek kelio, tiek tinklu servitutai, kaip 'viešpataujantis dalykas" verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coco5: 15 sausio 2014 - 23:36