QUOTE(zixelis @ 2012 10 07, 19:45)
Va nuoroda i mano sklypa
http://maps.lt/map/d...oto,stops,zebra
manau suprasit kur cia kas.
dar toks klausimas atsirado - ar gali taip buti kad kaimynas 2 neturi numatyto privaziavimo prie savo sklypo, todel naudoja dabartini savavaliska?
žiūrint į ortofoto, matosi, kad kaimynas gali privažiuot iki savo sklypo arba per jūsų sklypą, arba iš kitos pusės, kur didelė namų valda su tvenkiniu.
idealiausias variantas jūsų atveju būtų nuvykti į rajono žemėtvarkos skyrių, ten jums viską tiksliai paaiškins. jei kaimynas (Nr. 2) susitvarkęs dokumentus, turi planus, įregistruotus registrų centre, tai pas jį turi būt pažymėta kaip privažiuot. jei jūsų dokumentuose įrašytas tik kelioservitutas (viešpataujantis daiktas), tai rodo, kad per patį jūsų sklypą servitutinio kelio nėra (kitu atveju būtų įrašas - kelio servitutas-tarnaujantis daiktas).
atsakant į jūsų klausimą, ar gali kaimynas nr2 išvis neturėt privažiavimo, tai taip gali, jei dokumentai tvarkyti laaaaabai senai., nematau to kaimyno sklypo ribų, galbūt jo sklypas suformuotas nuo rajoninio kelio einant tiesiai į viršų už griovio. tai tokiu atveju jam kaip yra privažiavimas , nes planuose griovys sklypo į dvi dalis nedalina. jei vistik kaimyno nr 2 sklypas yra tik už griovio, tai ruošiant naujus planus, privažiavimas 100 proc bus suformuotas. jei būtų naujai formuojamas privažiavimas, tai jį gali suprojektuot ir palei griovį nuo rajoninio kelio, bet vėl pasikartosiu : niunsų gali būt įvairių. mano siūlymas priėmimo dienom, nuvažiuoti į žemėtvarkos skyrių.
p.s. žiūriu aš į tą ortofoto planą ir nelabai suprantu kam apskritai tas servitutas jūsų sklypui

yra normalus privažiavimas (pakankamai platus), sklypas turėtų būt formuojamas iki jo.. nebent šitas kelias atsirado vėliau, nei jums formavo sklypą.