Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

QUOTE(Matininkė @ 2012 08 21, 19:57)
Nemanau, kad užsakovui įdomu, kiek objektui matininkas per mėnesį padaro ar turi padaryti. Jam svarbiausia, kad dokumentai būtų parengti kokybiškai ir kuo greičiau suderinti.

QUOTE(ingiote @ 2012 08 23, 16:52)
Siuo atveju as moku pinigus, juos is manes ima, todel as turiu teise tiketis kokybiskos paslaugos. Jeigu nespejama su apsiimtais objektais, tai arba neimami pinigai atsisakant atlikti darba, arba informuojama, kad mano objektas bus vykdomas po kurio laiko, nes siuo metu imones galimybes neleidzia to imtis.

damos, as jums visiskai pitariu smile.gif tik kai tulas pilietis su jais susiduria keleta kartu gyvenime, jis susidaro isskirtinai pozidtyvia arba negatyvia nuomone del to, kad bendros situacijos nezino. as kai dirbu nuolat su tuo, zinau, kad cia daug faktoriu veikia. viena karta tas pats matininkas ar projektuotojas padarys sutartu laiku ar net greiciau, o kita karta uztemps be proto. ir ka? ir nieko. keik dirbes, dar ne vieno tobulo nesutikau.
Atsakyti
tai va, man geodeziniai matavimai su topo nuotrauka Vilniaus rajone užtruko pusę metų. Kovo pradžioje matininkas pradėjo daryt, birželio pradžioj pridavė žemėtvarkai ir šiandien jau atidavė bylą, rytoj registruosiu registrų centre.
Atsakyti
na ir valio.
Atsakyti
Sveiki
Nezinau i kuria tema rasyti, tai rasysiu cia. Nelabai suprantu del kelio servituto. As i savo sklypa patenku per kaimyno zeme, per kuria eina servitutinis kelias. Pridedu plana, kad lengviau suprast butu.
http://imageshack.us.../3/planass.jpg/
Mano plane rasoma - servitutinis kelias (viespataujantis daiktas), kodas 101. Ar tai reiskia, kad tuo servitutiniu keliu galiu naudotis tik as?
Nes dabar tokia situacija, kad kitas kaimynas patenka i savo sklypa per kanalo pervaza, plane pazymeta tarp 9-10 tasku. Ir jis vaziuoja per pirmojo kaimyno sklypa nuo pagrindinio kelio, paskui per mano sklypo viduri ir tik tada patenka i savo sklypa.
Klausimas - ar gali antrasis kaimynas vaziuot per mano sklypa link savo sklypo, ar tas servitutinis kelias baigias ties mano sklypo riba?
Aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2012 10 05, 15:43)
Sveiki
Nezinau i kuria tema rasyti, tai rasysiu cia. Nelabai suprantu del kelio servituto. As i savo sklypa patenku per kaimyno zeme, per kuria eina servitutinis kelias. Pridedu plana, kad lengviau suprast butu.
Mano plane rasoma - servitutinis kelias (viespataujantis daiktas), kodas 101. Ar tai reiskia, kad tuo servitutiniu keliu galiu naudotis tik as?
Nes dabar tokia situacija, kad kitas kaimynas patenka i savo sklypa per kanalo pervaza, plane pazymeta tarp 9-10 tasku. Ir jis vaziuoja per pirmojo  kaimyno sklypa nuo pagrindinio kelio, paskui per mano sklypo viduri ir tik tada patenka i savo sklypa.
Klausimas - ar gali antrasis kaimynas vaziuot per mano sklypa link savo sklypo, ar tas servitutinis kelias baigias ties mano sklypo riba?
Aciu uz atsakymus

jei pas jus irasytas kelio servitutas TIK 101 tai tik tu gali davaziuot iki sklypo. jei yra servitutas 214 (tarnaujantis daiktas) tai privalai leisti pravaziuot kaimynui (bet tik taip kaip nurodyta plane) jei cia tavo originalus planas tai toks servitutas nenurodytas.
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2012 10 05, 14:43)
Sveiki
Nes dabar tokia situacija, kad kitas kaimynas patenka i savo sklypa per kanalo pervaza, plane pazymeta tarp 9-10 tasku. Ir jis vaziuoja per pirmojo  kaimyno sklypa nuo pagrindinio kelio, paskui per mano sklypo viduri ir tik tada patenka i savo sklypa.
Aciu uz atsakymus

Pagrindinė taisyklė ta, kad į kiekvieną sklypą turi būti suformuotas privažiavimas. Jūsų atveju (beje, įdomus planas g.gif ) kaimynas važiuoja ne taip kaip priklauso, o taip kaip jam patogiau. gal turit normalų planą, nes man čia panašu į visiškai nedetalią ištrauką g.gif būtų galima plačiau pakomentuot. Sklypas nuo rajoninio kelio (apatinė dalis) visa kaimyno? jei taip, tai tada jis tikrai savavališkai važiuoja per jūsų sklypą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 06 spalio 2012 - 11:50
Aciu uz atsakymus, pridedu dar viena ''patobulinta'' planeli.
http://imageshack.us...5/planas11.jpg/
Kaimynas 2 vazineja i savo sklypa per mano sklypa nubrezta juoda linija.
Turetu buti aiskiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2012 10 07, 18:30)
Aciu uz atsakymus, pridedu dar viena ''patobulinta'' planeli.
http://imageshack.us...5/planas11.jpg/
Kaimynas 2 vazineja i savo sklypa per mano sklypa nubrezta juoda linija.
Turetu buti aiskiau smile.gif

kur kanalas (griovys), kelias ar griovio pervaža , tai man ir ankstesnio plano aišku buvo smile.gif iš dabartinio varianto (tiek pat ir iš ankstenio) galima pasakyti, kad kaimynas važiuoja savavališkai per jūsų sklypą. yra dar visokių niuansų dėl tų servitutų, bet kažką labai plačiai galima būtų kalbėt matant platesnį vietovės vaizdą ir planą (puiku butų ortofoto žemėlapyje smile.gif ) jei turit planus, bet nenorit viešai rodyt, galima ir per až padiskutuot.
Atsakyti
Va nuoroda i mano sklypa
http://maps.lt/map/d...oto,stops,zebra

manau suprasit kur cia kas.
dar toks klausimas atsirado - ar gali taip buti kad kaimynas 2 neturi numatyto privaziavimo prie savo sklypo, todel naudoja dabartini savavaliska?
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2012 10 07, 19:45)
Va nuoroda i mano sklypa
http://maps.lt/map/d...oto,stops,zebra

manau suprasit kur cia kas.
dar toks klausimas atsirado - ar gali taip buti kad kaimynas 2 neturi numatyto privaziavimo prie savo sklypo, todel naudoja dabartini savavaliska?

žiūrint į ortofoto, matosi, kad kaimynas gali privažiuot iki savo sklypo arba per jūsų sklypą, arba iš kitos pusės, kur didelė namų valda su tvenkiniu.
idealiausias variantas jūsų atveju būtų nuvykti į rajono žemėtvarkos skyrių, ten jums viską tiksliai paaiškins. jei kaimynas (Nr. 2) susitvarkęs dokumentus, turi planus, įregistruotus registrų centre, tai pas jį turi būt pažymėta kaip privažiuot. jei jūsų dokumentuose įrašytas tik kelioservitutas (viešpataujantis daiktas), tai rodo, kad per patį jūsų sklypą servitutinio kelio nėra (kitu atveju būtų įrašas - kelio servitutas-tarnaujantis daiktas).
atsakant į jūsų klausimą, ar gali kaimynas nr2 išvis neturėt privažiavimo, tai taip gali, jei dokumentai tvarkyti laaaaabai senai., nematau to kaimyno sklypo ribų, galbūt jo sklypas suformuotas nuo rajoninio kelio einant tiesiai į viršų už griovio. tai tokiu atveju jam kaip yra privažiavimas , nes planuose griovys sklypo į dvi dalis nedalina. jei vistik kaimyno nr 2 sklypas yra tik už griovio, tai ruošiant naujus planus, privažiavimas 100 proc bus suformuotas. jei būtų naujai formuojamas privažiavimas, tai jį gali suprojektuot ir palei griovį nuo rajoninio kelio, bet vėl pasikartosiu : niunsų gali būt įvairių. mano siūlymas priėmimo dienom, nuvažiuoti į žemėtvarkos skyrių.

p.s. žiūriu aš į tą ortofoto planą ir nelabai suprantu kam apskritai tas servitutas jūsų sklypui g.gif yra normalus privažiavimas (pakankamai platus), sklypas turėtų būt formuojamas iki jo.. nebent šitas kelias atsirado vėliau, nei jums formavo sklypą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 08 spalio 2012 - 09:04
aciu visiems uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Mano mama gaus paveldėta 20 arų žeme. Ji paraše įgaliojima man, kad aš tvarkyčiau dokumentus. O aš apie tai visiškai nieko nenutuokiu. Gal galėtu kas paaškinti ka reikia atlikti ir kiek maždaug pinigu kainuotu visas tas procesas? O mokesčius kažkokius reikės mokėt? Ačiū.
Atsakyti