Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

niekas tu ribu nei man, nei kaimynam neparode.. kaimynai yra du, tai vienas net nurodytu laiske laiku buvo atvykes, bet sake, kad niekas nebuvo atvaziaves.. gaila, kad as nezinojau kada bus tas ribu rodymas, nes man apie tai nesake, tik paskui is kaimyno suzinojau, kad va toki laiska buvo gaves, kad buvo atvykes.. bet nesvarbu, kaimynas lb geras zmogus, ir jam visiskai "dzin" ka ten su tomis zememis daro smile.gif dokumentai kaip suprantu zemetvarkoje, tad tikriausiai viskas bus gerai su tais kaimynais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastea @ 2012 03 13, 12:17)
noreciau paklausti smile.gif kai jau pasamdyta imone padaro geodezinius matavimus ar uz tai, kad jie sudetu (parodytu) ribozenklius reikia jiems papildomai moketi, ar tai jau paprastai ieina i sutarta darbu kaina?

Kadastro nuostatų 13 punkte nurodyta, kad nekilnojamojo daikto (pvz. žemės sklypo) kadastro duomenų nustatymo pagrindas yra užsakovo ir vykdytojo sutartis, jeigu kitaip nenumatyta įstatymuose ir kituose teisės aktuose.
Ar sutartis turėtų būti rašytinė, ar žodinė nėra numatyta.
Manau užsakant tokias paslaugas, vertėtų pasidomėti, kas yra įskaičiuota smile.gif
Taip pat, atkreipiu dėmesį, kad riboženkliai turėtų atitikti riboženklių standartus, kurie yra patvirtinti Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos
generalinio direktoriaus 2005 m. lapkričio 10 d. įsakymu Nr. 1P-209.
Riboženklių bei jų įtvirtinimo kainos skirtingos. Tai priklauso nuo riboženklio tipo bei kaip jis turi būti įtvirtintas (apkastas ar ne).

Papildyta:
QUOTE(Rastea @ 2012 03 15, 12:05)
niekas tu ribu nei man, nei kaimynam neparode.. kaimynai yra du, tai vienas net nurodytu laiske laiku buvo atvykes, bet sake, kad niekas nebuvo atvaziaves.. gaila, kad as nezinojau kada bus tas ribu rodymas, nes man apie tai nesake, tik paskui is kaimyno suzinojau, kad va toki laiska buvo gaves, kad buvo atvykes.. bet nesvarbu, kaimynas lb geras zmogus, ir jam visiskai "dzin" ka ten su tomis zememis daro smile.gif dokumentai kaip suprantu zemetvarkoje, tad tikriausiai viskas bus gerai su tais kaimynais smile.gif

Kadastro nuostatuose nurodyta, kad nustatant žemės sklypo kadastro duomensi, nustatomos ir riboženkliais paženklinamos (jeigu anksčiau tai nebuvo atlikta) žemės sklypo ribos arba atstatomi sunaikinti anksčiau paženklintų žemės sklypo ribų riboženkliai. Žemės sklypo ribos vietovėje paženklinamos dalyvaujant žemės sklypo savininkui (esamajam arba būsimajam) arba jo įgaliotam asmeniui, taip pat suinteresuotiems asmenims – gretimų sklypų savininkams arba jų įgaliotiems asmenims . Paženklinus žemės sklypo ribas, surašomas žemės sklypo ribų paženklinimo–parodymo aktas. Aktą pasirašo dalyvavusieji paženklinant žemės sklypo ribas kviestiniai asmenys, vykdytojas ir užsakovas arba jo įgaliotas asmuo.

Tai lieka neaišku už ką Jūs pairašinėjate akte (ir plane), jeigu nedalyvaujate ženklinime? Galbūt matininkas iš vis nebuvo išvykęs iš savo "kontoros", o ima pinigus kaip už kokybiškai atliktą darbą.....
Atsakyti
laba diena, meginu darytis geodezinius matavimus, po ilgo nervu tampymo lyg jau ir priartejo pabaiga, rytoj zada sukalt ribozenklius ir atiduoti viska i zemetvarka. sklype, kuriame darau geodezinius matavimus yra senas negyvenamas namas, as planuoju tame sklype statytis nauja namuka. o mano klausimas butu toks, sklype jau stovincio namo, ir to pacio namo pavaizduoto zemes sklypo plane forma (konturai) nesutampa t.y. namo forma popieriuje neatitinka realybes. ar man kada nors del sio neatitikimo gali iskilti kokiu nors problemu? dekui uz atsakymus..
Atsakyti
QUOTE(tomaras @ 2012 03 22, 00:38)
laba diena, meginu darytis geodezinius matavimus, po ilgo nervu tampymo lyg jau ir priartejo pabaiga, rytoj zada sukalt ribozenklius ir atiduoti viska i zemetvarka.  sklype, kuriame darau geodezinius matavimus yra senas negyvenamas namas, as planuoju tame sklype statytis nauja namuka. o mano klausimas butu toks, sklype jau stovincio namo, ir to pacio namo pavaizduoto zemes sklypo plane forma (konturai) nesutampa t.y. namo forma popieriuje neatitinka realybes. ar man kada nors del sio neatitikimo gali iskilti kokiu nors problemu? dekui uz atsakymus..

tu susitvarkai dok ir griauni ta sena? o pastato inventorizacija yra?
Atsakyti
sklypas yra gan didelis, tad jis man nlbai trukdo, griauti artimiausiu metu neplanuoju, galbut as ji dar kam nors ir panaudoti sugalvosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tomaras @ 2012 03 22, 10:35)
sklypas yra gan didelis, tad jis man nlbai trukdo, griauti artimiausiu metu neplanuoju, galbut as ji dar kam nors ir panaudoti sugalvosiu smile.gif

tai geodeziniuose rodai kai yra pastatas, tik gezas rasta prideda, kad pastatas neatitinka konfiguracijos ir vsio. bedu nekils. tegu stovi jis
Atsakyti
grizau ish ribozenkliu "statymo", nors taip dziaugiausi, kad galu gale pavyko susitvarkyti man ta sklypa, kad galesiu jau eiti pas architekta, bet labai klydau. teks viska perdaryti sad.gif tad tikriausiai dar koks pusmetis dasides nervu tampymo ir barniu su ta saraskino kontora! n x
Atsakyti
rekomenduoju visiems iš tolo apeiti įmone Žemata!
Atsakyti
manau daug kam bus naudinga pasiskaityti ir gal bent kažkam atsivers akys nesusigundyti pačiais pigiausiais matininkais... ir poto neverkšlenti forume smile.gif

Apie matavimų kainą
Atsakyti
QUOTE(Altiplanas @ 2012 05 02, 15:37)
manau daug kam bus naudinga pasiskaityti ir gal bent kažkam atsivers akys nesusigundyti pačiais pigiausiais matininkais... ir poto neverkšlenti forume smile.gif

Apie matavimų kainą

Ooo, kokia gera reklama lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Altiplanas @ 2012 05 02, 16:37)

Apie matavimų kainą

geri matininkai neturi laiko susikurti net puslapio ir ji delioti po forumus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2012 05 03, 15:02)
geri matininkai neturi laiko susikurti net puslapio ir ji delioti po forumus  lotuliukas.gif

hihihi.gif
Atsakyti