Įkraunama...
Įkraunama...

Geodeziniai matavimai 2

QUOTE(as30 @ 2011 03 08, 18:25)
sveiki, ieskome kas padarytu topografine  ir ribas sklypo parodytu? gal zinot cia priklausys prie topografines matuojant ar papildomai? gal rekomenduotumete kokia imone?

topografine ir ribu atstatymas du skirtingi dalykai. kaina vieno kuolo mazdaug 30-50 lt.
Atsakyti
QUOTE(as30 @ 2011 03 08, 17:25)
sveiki, ieskome kas padarytu topografine  ir ribas sklypo parodytu? gal zinot cia priklausys prie topografines matuojant ar papildomai? gal rekomenduotumete kokia imone?

Mes geodezinius matavimus dareme kartu su topo nuotrauka, tai (2008 pavasaris) uz viska mokejome berods 1100 lt. Tai geodezininkas pasiskambino pries vaziuojant pas mus i sklypa ir pasake, kad tureciau kirvuka koki ir kelis bruselius (priklausomai nuo sklypo kampu skaiciaus). Atsiveze prietaisa toki, su kuriuo sutikrino visus sklypo kampus, o as susikaliau tuos bruselius iskarto ir vsio smile.gif Tai iejo i geodeziniu matavimu kaina (papildomai nieko nekainavo)! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(as30 @ 2011 03 08, 17:25)

sveiki. topografine ir ribu parodymas du skirtingi dalykai. ribos tasko parodymas dabar kainuoja apie 30-50 lt., o topografine priklausomai nuo ploto ir vietoves.
Galiu rekomenduoti gera imone esancia Vilniuje. Pas juos ir kaina gera ir kokybiskai viska atlieka.
Atsakyti
sveikos mergaites ,esu siuose reikaluose visai zalia ir prasau jusu patarimo :darausi savo sklypo geodezinius matavimus, is zemetvarkos gavau dokus su kuriais nusiunte i registru centra. Esme ta kad noriu zinoti kokius dokus gerodezininkas man turi pateikti viska suvarkes ir kuom skirias geodeziniai nuo topografiniu? g.gif

Atsakyti
QUOTE(zuikiene. @ 2011 03 21, 13:09)
sveikos mergaites ,esu siuose reikaluose visai zalia ir prasau jusu patarimo :darausi savo sklypo geodezinius matavimus, is zemetvarkos gavau dokus su kuriais nusiunte i registru centra. Esme ta kad noriu zinoti kokius dokus gerodezininkas man turi pateikti viska suvarkes ir kuom skirias geodeziniai nuo topografiniu? g.gif

Tai jeigu jum padare geodezininkas dokumentus ir atidave juos i zemetvarka (jum ju i rankas neduoda) zemetvarka istikrina, paraso isakyma ir duoda jum nusinesti i RC. Juos suregistruoti. Pas jus cia viskas tvarkoje, kaip suprantu is aprasytos siuacijos.
Geodezinis tai sklypo ribos, sklypo planas, tikslios ribos,kurios iregistruojamos RC pagal koordinates ir jau niekas niekur nepastumdys ju. (as cia taip ukiskai)
o topografija tai sklypo topografinis planas, kuris reikalingas architektui. ten yra auksciai suzymeti, komunikacijos nupiestos ir t.t. (kad kasant pamatus nenukirstumet kokio vandentiekio vamzdzio) smile.gif

Tikiuosi bent kiek aiskiau smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Aš čia su tokiu gal keistoku klausimu... Paveldėsiu iš tėvo sklypą, bet labai noriu sužinoti, kurioj tiksliai vietoj jis yra (žemėlapyje). Vasarą gretimo sklypo savininkas atliko geodezinius matavimus, mano tėvas nedalyvavo, nes sirgo. Gavo to pamatuoto žemės sklypo plano fragmentą. Tai va, klausimas: ten yra atkarpa (kiek suprantu, tai sklypų riba), kurios galai pažymėti skaičiukais 1 ir 2, virš tų skaičiukų - po du iiilgus skaičius. Ar ten koordinatės? Ar pagal jas galiu kur internete, žemėlapyje, rasti tikslią sklypo vietą?
Tikiuosi, supratot, ką čia sumaliau ir galėsite padėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2011 03 22, 17:42)
Laba diena  4u.gif
Aš čia su tokiu gal keistoku klausimu... Paveldėsiu iš tėvo sklypą, bet labai noriu sužinoti, kurioj tiksliai vietoj jis yra (žemėlapyje). Vasarą gretimo sklypo savininkas atliko geodezinius matavimus, mano tėvas nedalyvavo, nes sirgo. Gavo to pamatuoto žemės sklypo plano fragmentą. Tai va, klausimas: ten yra atkarpa (kiek suprantu, tai sklypų riba), kurios galai pažymėti skaičiukais 1 ir 2, virš tų skaičiukų - po du iiilgus skaičius. Ar ten koordinatės? Ar pagal jas galiu kur internete, žemėlapyje, rasti tikslią sklypo vietą?
Tikiuosi, supratot, ką čia sumaliau ir galėsite padėti  ax.gif

tai visiskai nezinot net kokiam kaime ta zeme? apytikslios vietos? g.gif koordinates sklypo ribos buna kitoj plano pusej. jei jus ribojates 1,2 tai kitoj pusej prie 1 ir prie 2 kur koordinates ten jusu ribos taskai. Na kazkur internete pati nepaziuresite sklypo, nebent per www.maps.lt rastumete "mazdaug" vieta bet tai toli grazu ne sklypas smile.gif realiai be matininku neisiversite jei norite tiksliu ribu.
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2011 03 22, 15:56)
tai visiskai nezinot net kokiam kaime ta zeme? apytikslios vietos?  g.gif  koordinates sklypo ribos buna kitoj plano pusej. jei jus ribojates 1,2 tai kitoj pusej prie 1 ir prie 2 kur koordinates ten jusu ribos taskai. Na kazkur internete pati nepaziuresite sklypo, nebent per www.maps.lt rastumete "mazdaug" vieta bet tai toli grazu ne sklypas smile.gif realiai be matininku neisiversite jei norite tiksliu ribu.

Kaimą tai aš žinau... bet ten yra parašyta "Pelkynai ir šaltinynai" ir "Vandens telkinių apsaugos juostos ir zonos". Tai vat ir įdomu, kas ten do vieta? Ar ji bus naudinga, ar ką daryt su ja?
Plano fragmentas (ištrauka) tėra iš vienos pusės sad.gif
O pagal unikalų numerį tikslios vietos irgi nerasiu?
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2011 03 22, 18:05)
Kaimą tai aš žinau... bet ten yra parašyta "Pelkynai ir šaltinynai"  ir "Vandens telkinių apsaugos juostos ir zonos". Tai vat ir įdomu, kas ten do vieta? Ar ji bus naudinga, ar ką daryt su ja?
Plano fragmentas (ištrauka) tėra iš vienos pusės sad.gif
O pagal unikalų numerį tikslios vietos irgi nerasiu?

pagal unikalu numeri matininkas gali paziuret, o tai jus neturite jokiu savo planu, kad ir ne geodeziniu? nes dabar kaip suprantu tai kalba eina apie kaimyno plana kuri jum atsiunte nes nedalyvavote matavimuose. o pelkes ir saltinynai tai bus pelke smile.gif o vandens apsaugos zona tai gali but grioviui (nes seniau jiem buvo taikoma si apsaugos zona)
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2011 03 22, 16:10)
pagal unikalu numeri matininkas gali paziuret, o tai jus neturite jokiu savo planu, kad ir ne geodeziniu? nes dabar kaip suprantu tai kalba eina apie kaimyno plana kuri jum atsiunte nes nedalyvavote matavimuose. o pelkes ir saltinynai tai bus pelke smile.gif o vandens apsaugos zona tai gali but grioviui (nes seniau jiem buvo taikoma si apsaugos zona)

Savo planų neturim jokių, palikimo reikalai dar nesutvarkyti iki galo. Apie tuos sklypus iš viso nieko nežinojau. Sužinojau tik tada, kai tėvo vardu atėjo registruotas laiškas, kviečiantis dalyvauti matavimuose. Tėvas jau buvo neveiksnus, bet aš dar nebuvau globėja - todėl nedalyvavome. Po jo mirties jokių dokų irgi neradau.
O matininkas gali šiaip pažiūrėti, ar reikia jam kažkokius darbus užsakyti? Kiek tai kainuotų?
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2011 03 22, 18:24)
Savo planų neturim jokių, palikimo reikalai dar nesutvarkyti  iki galo. Apie tuos sklypus iš viso nieko nežinojau. Sužinojau tik tada, kai tėvo vardu atėjo registruotas laiškas, kviečiantis dalyvauti matavimuose. Tėvas jau buvo neveiksnus, bet aš dar nebuvau globėja - todėl nedalyvavome. Po jo mirties jokių dokų irgi neradau.
O matininkas gali šiaip pažiūrėti, ar reikia jam kažkokius darbus užsakyti? Kiek tai kainuotų?

na manau po paveldejimo nueisi i zemetvarka ir is archyvo issimsi kopijas dokumentu zemes smile.gif tada gal bus paprasciau suprasti kur sklypas.
Atsakyti
Laba diena.noreciau Jusu pagalbos.zodziu turim tokia problema, pries beveik metus pradejom daryt geodezinius matavimus 3 sklypu, ir dabar atvaziavo geodezininkas ir sako, kad visi sklypai yra mazesni nei turi buti.ir ka dabar daryt?
Atsakyti