QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 11 12, 06:08)
Nelabai supratau situacijos

bet realybeje plotas PRIVALO atitikti plota nurodyta plane (naujame, kuri sadoro matininkas)!!! Nuo privatizavimo chemutes gali siek tiek skirtis. 21kv.m. yra paklaida, leistinumo normose. Ji galejo atsirasti, kad ir del netiksliu pradiniu matavimu. Jai tarp jusu is kaimynu yra nusistovejusios kazkokios naudijomo ribos (atitinkancios schema), gal but senos tvoros ar kazkokie kiti konturai, tai gal reiketu vadovautis jais

Kitavertus, jai kamynai yra pasidare jau geodezinius matavimus, tai jie turejo derinti sklypo ribas su jumis. Jai jus sutikote ir pasirasete ribu parodymo-pazenklinimo aktus, tai... reiskia sutikote su tuom ka jums parode ir su tuom kas jums liko. Uzgincyti matavimus galite tuo atveju, jai jums nurode ribozenklius vienoj vietoj, o planus padare kitaip.
Nu kad ir mes patys jau nelabai suprantam situaciją

Blogiausia, kad aš esu už jūrų marių dabar, savininkė kolkas yra mama ir ji tvarko viską, bet jai sunkiai sekasi.. o aš padėti galiu tik patarimais
Nežinau, kaip čia gali skirtis plotas realybėj ir popieriuj

Nusistovėjusios naudojimo ribos be abejo yra- tai takeliai tarp sklypų (kurių šiaip pagal brėžinius neturėtų būti). Iš kairės pusės esančių kaimynų 2 sklypus matavo tas pats matininkas, ir sako kad viskas ten gerai, o va kas nuo mūsų eina į dešinę- tai ir yra yra problema. Mama pasirašė, kad sutinka su jų ribom, o ten net nebuvo ir nėra jokių kuoliukų

Nu nesuprato ji, kad ateity čia gali būti kažkas ne taip, kad bus neatitikimų

Bet kuoliukai tai juk privalėjo būt
21 kv. m. gal ir yra leistina riba, bet realiai tai parduodant jau gaunasi kelių tūkst . Lt skirtumas
Šiaip aš ir galvoju, kad GAL tie pradiniai matavimai buvo netikslūs. Bet kas ten žino? Jeigu mums priklauso 5,21 a, tai taip ir turi būt, o ne 4,9... Sklypas ir taip jau labai mažas
Svarbiausia- ką ji dabar turėtų daryti, kokius klausimus ir kam užduoti? Matininkas pamatavo, va tipo mažiau gaunasi, jei sutinki- pasirašyk, jei nesutinki- viso gero. Tai ką daryt

Negi negali jis pabandyti pasiaiškinti, kur ir kaip dingo tie kv. metrai