Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (V dalis)

QUOTE(+777+ @ 2009 11 10, 15:58)
Nu, aš jau ko gero vasarą į pietūs niekur nevažiuosiu  blush2.gif , nors šilumos mėgėja esu nereli. Bet tokios kaitros bijočiau. Man Egiptas buvo pats tas kovo mėnesį.

Kad ne toks didelis ten tas karštis vasarą 4u.gif
Buvau Hurgadoj rugpjūčio mėn: oras 38, vanduo 28 jura, 27 baseinas. Nereikėjo jokio apdatacijos periodo, net sušalti sugebėjau lotuliukas.gif Juk nuolat dvelkia vėjelis nuo jūros, tai net šalta išlipti iš vandens.
Turkijoj esant 34 laipsniams karščiau nei Egipte esant 40.
Manau, kad lietuviui tikrai pakeliamas Egipto vasarinis karštis
Atsakyti
Aha, atsiprašau, buvom Charming Sheihe, taip buvo užrašyta ant žiedo, nes pats Šarm šeichas ten gal kaip koks rajono ar regijono užvardinimas, nelabai suprantu ten jų sistemos. Dar norėjau pasidalinti nuotykiais iš kelionės į Naama Bay, jis mums buvo už 20 km. Visu pirma, jei nedomina barai, tai ten nėra ko vykti, nes kainos kitoms prekėms vietoje lygiai tokios pat, na, aišku derybos sava vaga. Taigi, į priekį nuvarė su taksi už 3 dolerius, o atgal visi kaip gyvatės 10 dolerių ir nesileidžia į kalbas, žvengia tarpusavy, galvoja, nekur dėsies, vistiek važiuosi. Na tai neapsikentę susistabdė mikriuką ir už tuos pačius 3 dolerius grįžo.Dėl kainos irgi vyko derybos, tik, kaip sakė daug trumpiau ir greičiau smile.gif
Dėl ekskursijų, šiaip vietinių, kaip nekeista radom tik vienoj vietoj, kur siūlė tik vandens pramogas, ir vienoj vietoj sausumos pramogas. Kaina nuo tezturo skyrėsi viso labo tik 5 doleriais, taigi, pas ką pirkti kažkaip nekilo abejonių.
Vykom į Kairą-ėmėm superkairą-vienam žmogučiui 100 dolerių ir Izraelį-Jeruzalę-vienam žmogui 180dolerių, ėmėm su lietuviu gidu Pauliumi, super gidas, daug info, pabuvojom, kur kitų neveda. Per Izraelio sieną perėjom pirmyn per valandą, o atgal užtrukom tik pusvalandį. Ir šiaip labai šauni lietuvių šutvė varė smile.gif
Su laivu stikliniu dugnu plaukėm su vietiniais, sutaupėm po 5 penkis dolerius smile.gif Na bet tikrai buvo nuostabu, pamatėm tikrą koralų grožį. Beje, kas ilsėsis Sunrise Island viv, Concorde, Barone, tai mus plukdė ir grožį rodė būtent palei tuos viešbučius smile.gif
Na čia dar šiaip info bendram įsivaizdavimui apie vietą. Aš kažkaip galvojau, kad bus kažkas panašaus į Palangą, o pasirodo ten tik dviejų juostų kelias, pagal kurį išsidėstę viešbučiai, o toliau vienoj pusėj už viešbučių teritorijos jūra, o kitoj pusėj dykuma. Ir viešbučiai užstatyti kvartalais, tarpuos dar vyksta, turbūt, statybos, nes sustumdyta gruntas. Šiaip tai šiukšlynų niekur nebuvo, visur švaru, tvarkinga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikune: 12 lapkričio 2009 - 03:02
Labas rytas,

Gal kas buvot Šarm el Šeiche viešbutyje THREE CORNERS KIROSEIZ 4+*?
Atsakyti
Mes sekmadieni grizom is Sharm el Sheiko. Buvom THREE CORNERS PALMYRA RESORT 4* viesbuty drinks_cheers.gif Labai grazi teritorija, puikus viesbutis, aptarnavimas..bet iki juros 20min. su mikriuku, iki Naama bay - 25km doh.gif, bet vakarais nemokamai veza viesbucio autobusiukas. thumbup.gif
ir maistas tai visai nekoks verysad.gif Bet uztat kaina i ta viesbuti labai gera ax.gif Mes pirkom FORTUNA 4* (nezinojom i koki viesbuti pateksim) uz 2100lt dviem zmonem su vizomis AI 7d. Is pradziu buvo sokas, poto pripratom thumbup.gif ir nenorejom skristi atgal i Lietuva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 27 gruodžio 2009 - 16:32
QUOTE(Revlona @ 2009 11 12, 10:45)
Mes sekmadieni grizom is Sharm el Sheiko. Buvom THREE CORNERS PALMYRA RESORT 4* viesbuty drinks_cheers.gif  Labai grazi teritorija, puikus viesbutis, aptarnavimas..bet iki juros 20min. su mikriuku, iki Naama bay - 25km doh.gif, bet vakarais nemokamai veza viesbucio autobusiukas. thumbup.gif
ir maistas tai visai nekoks verysad.gif Bet uztat kaina i ta viesbuti labai gera ax.gif  Mes pirkom FORTUNA 4* (nezinojom i koki viesbuti pateksim) uz 2100lt dviem zmonem su vizomis AI 7d.  Is pradziu buvo sokas, poto pripratom thumbup.gif  ir nenorejom skristi atgal i Lietuva.

Jūs buvot to paties tinklo, tik kitame viešbutyje, o
THREE CORNERS KIROSEIZ 4+* yra 2 km iki Naama Bay centro ir apie 10 km iki paplūdimio, ten veža nemokamai.

O kaip tas Naama Bay miestelis?
Atsakyti
QUOTE(Nikune @ 2009 11 12, 03:57)
Dėl ekskursijų, šiaip vietinių, kaip nekeista radom tik vienoj vietoj, kur siūlė tik vandens pramogas, ir vienoj vietoj sausumos pramogas. Kaina nuo tezturo skyrėsi viso labo tik 5 doleriais, taigi, pas ką pirkti kažkaip nekilo abejonių.
Vykom į Kairą-ėmėm superkairą-vienam žmogučiui 100 dolerių ir Izraelį-Jeruzalę-vienam žmogui 180dolerių, ėmėm su lietuviu gidu Pauliumi, super gidas, daug info, pabuvojom, kur kitų neveda

Na va,o mes pirkom is vietiniu ir mokejom 120 dol.uz zmogu(kelione i Izraeli)
O gal jus vykot 2 dienom?O kur jus vede dar,kur kitu neveda?

QUOTE(Revlona @ 2009 11 12, 10:45)
Merginos,

bet iki juros 20min. su mikriuku, iki Naama bay - 25km doh.gif, bet vakarais nemokamai veza viesbucio autobusiukas. thumbup.gif
ir maistas tai visai nekoks verysad.gif Bet uztat kaina i ta viesbuti labai gera ax.gif  Mes pirkom FORTUNA 4* (nezinojom i koki viesbuti pateksim) uz 2100lt dviem zmonem su vizomis AI 7d.  Is pradziu buvo sokas, poto pripratom thumbup.gif  ir nenorejom skristi atgal i Lietuva.

Viena karta buvom Sharme,jura uz 2 km,veze autobusiukas kelis kartus per diena,pirmyn ir atgal,bet prisirisimas prie to grafiko man nepatiko.(aisku,galima ir pesciom nukulniuoti,taciau,kai karsta,visiskai nesinori eiti schmoll.gif )Del tos priezasties,niekada nebesirinkciau viesbucio toliau.Nebent vykstantiems pirma karta ir norimtiems kuo daugiau keliauti(kaip supratau,jus tai ir daret),imant ekskursijas,laiva,...tada kainos sumetimais visai nieko,bet tuomet ar apsimoka imti AI?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2009 11 12, 12:37)
Viena karta buvom Sharme,jura uz 2 km,veze autobusiukas kelis kartus per diena,pirmyn ir atgal,bet prisirisimas prie to grafiko man nepatiko.(aisku,galima ir pesciom nukulniuoti,taciau,kai karsta,visiskai nesinori eiti  schmoll.gif )Del tos priezasties,niekada nebesirinkciau viesbucio toliau.Nebent vykstantiems pirma karta ir norimtiems kuo daugiau keliauti(kaip supratau,jus tai ir daret),imant ekskursijas,laiva,...tada kainos sumetimais visai nieko,bet tuomet ar apsimoka imti AI?

Žmonėm daro paslaugą, kelis kartus per dieną autobusas kaip ponus į pliažą juos vežioja ir atgal nemokomai, o jie į tai reguoja kaip į papildomą problemą doh.gif Aš mielai naudojuosi tokia paslauga ir esu labai patenkinta, nei mokėti kelis šimtus daugiau vien už tai kad viešbutis būtu tipo ant jūros kranto, nematau tame jokio privalumo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2009 11 12, 12:46)
Žmonėm daro paslaugą, kelis kartus per dieną autobusas kaip ponus į pliažą juos vežioja ir atgal nemokomai, o jie į tai reguoja kaip į papildomą problemą  doh.gif Aš mielai naudojuosi tokia paslauga ir esu labai patenkinta, nei mokėti kelis šimtus daugiau vien už tai kad viešbutis būtu tipo ant jūros kranto, nematau tame jokio privalumo  cool.gif

Ne problema,bet nepatogumas.Nematot privalumo?Keista,mums tai didelis privalumas.Jei as atvaziuoju relaksavimui,tai geriau sumoketi,kaip jus rasot ,kelis simtus daugiau,bet tureti visiska konforta.Nematau jokio kaifo,kai autobusas gruste prigrustas,o tu su lastais,ranksluosciais,maskem ,rubais,...turi makaluotis.Turi tiksliai,pagal ju grafika,tuo laiku buti pasiruosus,kaip taisykle,atvaziavus veliau,gulto neberasi(o mes vaziuojam su kompanija,mums ju ne 2 ir ne 4 reikia),grizti per pietus,po to vel atgal,...(aisku jei neaptingsti)nekalbant apie bara prie juros,apie gaiviuosius, ir ne tik ,gerimus nemokomai,apie visa patarnavima,nu nesiplesiu,as parasiau savo nuomone,kiekvienam savo,kiekvienas renkasi pagal; savo poreikius.Buvus as ir antroj linijoj,kai pliazas kitoj pusej gatves,buvus ir uz keliu km.,ir prie pat juros buvus,skirtumas mums akivaizdus,nereaguokit taip stipriai,savo nuomones nenoriu niekam primesti
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2009 11 12, 13:08)
Ne problema,bet nepatogumas.Nematot privalumo?Keista,mums tai didelis privalumas.Jei as atvaziuoju relaksavimui,tai geriau sumoketi,kaip jus rasot ,kelis simtus daugiau,bet tureti visiska konforta.Nematau jokio kaifo,kai autobusas gruste prigrustas,o tu su lastais,ranksluosciais,maskem ,rubais,...turi makaluotis.Turi tiksliai,pagal ju grafika,tuo laiku buti pasiruosus,kaip taisykle,atvaziavus veliau,gulto neberasi(o mes vaziuojam su kompanija,mums ju ne 2 ir ne 4 reikia),grizti per pietus,po to vel atgal,...(aisku jei neaptingsti)nekalbant apie bara prie juros,apie gaiviuosius, ir ne tik ,gerimus nemokomai,apie visa patarnavima,nu nesiplesiu,as parasiau savo nuomone,kiekvienam savo,kiekvienas renkasi pagal; savo poreikius.Buvus as ir antroj linijoj,kai pliazas kitoj pusej gatves,buvus ir uz keliu km.,ir prie pat juros buvus,skirtumas mums akivaizdus,nereaguokit taip stipriai,savo nuomones nenoriu niekam primesti

kad ir koks viesbutis butu super duper, jis igauna dideli minusa, jei yra antroje linijoje, o jei dar su autobusu reikia vaziuoti, tai ogo koks minusas, ypac jei keliau su vaiku. mes visada renkames viesbuti ant juros kranto ir su AI thumbup.gif kitaip relaxo ir mes neisivaizduojame.
Atsakyti
Aš esu buvus visokiuos viešbučiuos: ir ant jūros kranto, ir toliau.
Man jokia problema net ir pėščiom nueiti iki pliažo, jei jis 1-1,5 km nuo viešbučio, net labai naudinga prasivaikščioti po sotaus maisto, nes jei imi AI, gali daug papildomų kg namo parsivežti. Viešbučiai ne ant jūros kranto dažnai turi barus paplūdimy, kur duoda gert ir valgyt, galima negrįžt pietums. PVz., Turkijoj, Marmary gyvenom tokiam viešbuty ant kalno, tai žemyn prie jūros veždavo autobusiukas. Sėdint restorane terasoje atsiverdavo toks puikus vaizdas, o dar naktį-švieselių milijonas. Šiuo atveju gyvenant prie jūros to nebutume pamatę. Visur yra savų pliusų ir minusų.
Atsakyti
QUOTE(Austrada @ 2009 11 12, 14:14)
Aš esu buvus visokiuos viešbučiuos: ir ant jūros kranto, ir toliau.
Man jokia problema net ir pėščiom nueiti iki pliažo, jei jis 1-1,5 km nuo viešbučio, net labai naudinga prasivaikščioti po sotaus maisto, nes jei imi AI, gali daug papildomų kg namo parsivežti. Viešbučiai ne ant jūros kranto dažnai turi barus paplūdimy, kur duoda gert ir valgyt, galima negrįžt pietums.  PVz., Turkijoj, Marmary gyvenom tokiam viešbuty ant kalno, tai žemyn prie jūros veždavo autobusiukas. Sėdint restorane terasoje atsiverdavo toks puikus vaizdas, o dar naktį-švieselių milijonas. Šiuo atveju gyvenant prie jūros to nebutume pamatę. Visur yra savų pliusų ir minusų.

neteko buti tokiam viesbuty,kur ne jo teritorijoj,jei veza autobusiukas i papludymi,duotu baruose pavalgyti ir atsigerti.Viskas tik viesbucio gyventojams,o mums belieka pasidziaugti gultais,jei tokiu dar atrandam laisvu.Nemaisykim Turkijos su Egiptu,ar jus esat buve Egipte,kad taip butu?Jei taip,gal parasytumet,kuriam viesbuti?
Del pasivaiksciojimo,sakau-kiekvienam savo.Man apsikrovusiai tikrai jokio malonumo eiti per karscius,kur pavesio nera kelis km.,na savo poilsi isivaizduoju kiek kitaip.As tai ivertinu,ne kaip problema,bet kaip paprasciausia nepatoguma,pasikartosiu ,ir as esu buvus toliau nuo juros,tik palygindama rasau,kad dabar vienareiksmiskai renkuosi viesbuti ant juros kranto.O tuos kelis kg.labai sekmingai galima nepriaugti pvz.daugiau nardant.
O ir vakarais nesedi kambariuose,visvien judejimas vyksta(jei ir priaugciau kazkiek,tikrai nepergyvenciau,grizus viskas stoja i savo vietas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 12 lapkričio 2009 - 14:23
QUOTE(zikas1970 @ 2009 11 12, 14:21)
neteko buti tokiam viesbuty,kur ne jo teritorijoj,jei veza autobusiukas i papludymi,duotu baruose pavalgyti ir atsigerti.Viskas tik viesbucio gyventojams,o mums belieka pasidziaugti gultais,jei tokiu dar atrandam laisvu.Nemaisykim Turkijos su Egiptu,ar jus esat buve Egipte,kad taip butu?Jei taip,gal parasytumet,kuriam viesbuti?

Yra ir Egipte tokiu viesbuciu... pvz. Mexicana Creative, Ghazala Gardens, Sierra,

del kokybes as aisku nieko nesakau, bet bara papludimyje galima rasti smile.gif
Atsakyti