Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (V dalis)

QUOTE(Laukine_Feja @ 2009 12 15, 14:46)
O paviršiniam nardymui reikia lastų?
nebutina, bet galima ir su lastais, bet man tai nepatiko, nepatogu buvo, tai pavirsianiam nardziau be ju

O ne paprasčiau su lastais laikytis ant paviršiaus visu kūnu?
Jau kaip ir suradau iš ko pasiskolinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 12 15, 15:46)

siaip jei nori laive duoda gelbejimosi liemene, bet, kad ten kooooks surus vanduo kad laikaisi pavirsiuje be jokios liemenes ir lastu taip kaip su liemene kur nors kitur. siaip nepersu savo nuomones, bet man tikrai labai nepatogu su jais buvo smile.gif
siaip jei pavirsini nardyma imsit kazkokia ekskursija su laivu (kuriu ten begale) tai laive buna viskas ir lastai i kainai skaiciuota, tai jei noresit galesit pabandyti, jei nepatiks nusiimsit ir viskas smile.gif o siaip ten ir nusipirkti galima, tikrai nepasakyciau, kad brangiai kainuoja
Atsakyti

man lastai si karta tik trukde, gal siek tiek didoki buvo.. g.gif jau geriau vandens batukai, kad neuzlipti ant koralo plika koja..
O ant vandens laikytis geriausiai padeda gelbejimosi liemene.. tada jau belieka tik grozetis koralais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(***PUZLE*** @ 2009 12 14, 16:55)
Sveikutes 4u.gif
Noriu jusu paklausti kurios jau yra buvusios Egipte nes mumstai pirma kiolene i Egipta. Sausio antroj pusej keliausim i Egipta su 9 metu ir 1 metuku vaikais ir butu idomu padalivauti ekskursijose tik gal galetumet patarti kur galima butu pabuvoti su tokio amziaus vaikais?  4u.gif

Labukas,

Mes prieš 2 savaites grįžom-keliavom su metukų sūneliu. Buvom su laivu-tėtis nardė, na aš jau pasiaukojau likau ant denio biggrin.gif . Buvom ir safarį. Be problemų. Nors daug kas durnino iš bendrakeliautojų, o vaikinas atlaikė viską be ašaryčių o su šypsena. Na prie piramidžių nesirįžo...vis gi 4 valandas pirmyn ir 4 valandas atgal. Na vaikui tai gal ne tiek sunku kiek mums su juo būtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(intera @ 2009 12 15, 15:58)
man lastai si karta tik trukde, gal siek tiek didoki buvo..  g.gif  jau geriau vandens batukai, kad neuzlipti ant koralo plika koja..
O ant vandens laikytis geriausiai padeda gelbejimosi liemene.. tada jau belieka tik grozetis koralais  blink.gif

Bet lastai labai reikalingi kai būna srovės, be jų visiškai neina paplaukti, tiesiog stovi vietoje. Tai visi tada ir murgdosi kaip vištos vandenį prie pontomo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2009 12 15, 08:34)
Žinoma kad taupom, bet dažniausiai ne ten jur reikia  rolleyes.gif Na mes paliekam ir USD arbatpinigių ir lietuviškų saldainių, visgi darbas jų labai sunkus ir reikia tai gerbti. Negaliu tvirtinti, bet galimas daiktas kad kambarių tvarkytojų alga yra mūsų arbatpingiai, o gal dar ir su kitais tarnautojais reik dalintis. PVZ virtuvės darbuotojai negauna arbatpinigių, nors dėžutės tam stovi bet niekas į jas pinigų nededa  ax.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mes irgi paliekam,juk tai nerasyta taisykle bigsmile.gif mes keleta kartu imesdavome i bendra dezute ir virejams 4u.gif
Beto padavejai,kambarines jie ir gyvena is tu arbatpinigiu,kaiup ir visame pasaulyje 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine_Feja @ 2009 12 15, 15:57)
siaip jei nori laive duoda gelbejimosi liemene, bet, kad ten kooooks surus vanduo kad laikaisi pavirsiuje be jokios liemenes ir lastu taip kaip su liemene kur nors kitur. siaip nepersu savo nuomones, bet man tikrai labai nepatogu su jais buvo smile.gif
siaip jei pavirsini nardyma imsit  kazkokia ekskursija su laivu (kuriu ten begale) tai laive buna viskas ir lastai i kainai skaiciuota, tai jei noresit galesit pabandyti, jei nepatiks nusiimsit ir viskas smile.gif o siaip ten ir nusipirkti galima, tikrai nepasakyciau, kad brangiai kainuoja

Mes specialiai užsisakėme viešbutį, kur labai gražus koralinis rifas, paplūdimys ant uolėto kranto, plaukimas nuo pontono, tai nėra reikalo nei spec. avalynei, nei ekskursijai laivu, nes viskas bus šalia.
Krantas man buvo pagrindinsi kriterijus, pagal kurį rinkausi viešbutį.
http://www.tophotel....p;number=168367
http://www.tophotel....p;number=109567
http://www.tophotel....p;number=124530
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 12 15, 16:51)
Mes specialiai užsisakėme viešbutį, kur labai gražus koralinis rifas, paplūdimys ant uolėto kranto, plaukimas nuo pontono, tai nėra reikalo nei spec. avalynei, nei ekskursijai laivu, nes viskas bus šalia.
Krantas man buvo pagrindinsi kriterijus, pagal kurį rinkausi viešbutį.
http://www.tophotel....p;number=168367
http://www.tophotel....p;number=109567
http://www.tophotel....p;number=124530

Visiškai nebūtina pirkti v/b 5* kad mėgautis tokiu pliažu. Ten beveik visa tokia pakrantė ir 3* taip pat naudojasi tokiais pležais 4u.gif
Atsakyti
Na, tikrai ne visa. Iš apylinkių veža net į tą zoną, nes koralinis rifas išskirtinis, todėl tik Hadabos kurortas man buvo priimtinas. Nesinori eiti po 0,5 km pontonu, kad paplaukioti kaip Nabq kurorte, nes labai seklu, ar maudytis jūroje, kur vienas kitas koralas, ovisa kita-smėlis kaip Naama Bay.
O rinkausi 5* nes noriu komforto.
Tai mūsų pirmos atostogos šiltuose kraštuose, mes joms ilgai taupėme ir nutarėme rinktis kiek įmanoma geresnį variantą.
Į 3* viešbutį Egipte gali važiuoti nebent ekstremalai arba tie, kurie beveik nebūna viešbutyje, o mes beveik nekeliausime, todėl viešbučio aplinka, paslaugos, maistas ir panašūs dalykai yra labai svarbūs.
Atsakyti

QUOTE(intera @ 2009 12 15, 15:58)
man lastai si karta tik trukde, gal siek tiek didoki buvo..  g.gif  jau geriau vandens batukai, kad neuzlipti ant koralo plika koja..

Jeigu plaukt nemoki - imk liemenę ir batukus, kad kojas apsaugot ir murkdykis netoli laivo ar tilto. Tačiau jeigu kažkiek plaukioji, tai su lastais žymiai greičiau ir toliau galima nuplaukt, o tuo pačiu ir daug daugiau pamatyt.

QUOTE(vilmusis @ 2009 12 16, 08:38)
Į 3* viešbutį Egipte gali važiuoti nebent ekstremalai arba tie, kurie beveik nebūna viešbutyje, o mes beveik nekeliausime, todėl viešbučio aplinka, paslaugos, maistas ir panašūs dalykai yra labai svarbūs.

Kiekvienas renkasi pagal poreikius. Aš jau geriau rinkčiausi už tą pačią turimą sumą 14 dienų 3*, bei krūvą pramogų-ekskursijų, nei 7 dienas 5*. Nes nematau prasmės mokėt už papildomą maistą, kurio ir taip ten per akis ar keliais kvadratais didesnį kambarį. Aišku, jeigu turėčiau daug daug laisvų pinigų imčiau 5* su UAI, užsisakyčiau asmeninį gidą su šikarnu automobiliu ir sedėčiau ten mėnesį.
Atsakyti
Na, mes turime tik savaitę atostogų ir mums labai reikia poilsio, todėl į tolimesnes keliones nevažiuosime, o tinginiausiame smile.gif

O gal galite pasidalinti patirtimi, kokius daiktus būtina vežtis į Egiptą. Turiu omeny ne pasą, bilietus ir kremą nuo saulės smile.gif Gal kažkas dėl avalynės, aprangos, įrangos, maisto ir pan. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 12 16, 15:22)
O gal galite pasidalinti patirtimi, kokius daiktus būtina vežtis į Egiptą. Turiu omeny ne pasą, bilietus ir kremą nuo saulės smile.gif Gal kažkas dėl avalynės, aprangos, įrangos, maisto ir pan. Ačiū.

Alkoholio kokio - trauktinukes, Crocs su dirzeliais per kulna braidyti po koralus, priemones nuo uodu del visa ko, dregnos kudikiu serveteles labai pravercia kelionej kokioj, apranga - patogus bridzai, sandalai.
Atsakyti