Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (V dalis)

Laba smile.gif

vakar grizome is Hurgados wub.gif vaziavome su Tez Touru, viesbutis Hurgados centre Pharao al Masharabia 3*, yra 1 juostoje is karto prie juros, pakrante superine, smeliukas, jura, n gultu; maistas skanus, tik galetu buti daugiau vaisiu ir nebuvo ledu unsure.gif
Oras buvo geras, tik uzvakar buvo didelis vejas ax.gif jura silta smile.gif
Ekskursijas uzsakem is Tez Touro, liko patenkinti 100%, tiek ispudziu thumbup.gif aplankem Luxora, Kaira, plaukem su povandeniniu laivu, moto safari + dave nemokama ekskursija po Hurgada, uz viska sumokejome dviese 410$
paskui ilkelsiu pora foto mirksiukas.gif
Atsakyti
mes irgi vakar gryzom. uzsidejau pliusiuka, kad buvau afrikoj ir viskas, bo gryzt nenoriu tikrai smile.gif Zvyro karjeras ta hurgada, paskendusi siukslese ir tiek. Viesbucio pleze gulet man max uztenka kantrybes porai val, tai tas dienas kai nepirkom jokiu ekskursiju, tai nebuvo kas veikia visai. Iseini i viena puse nuo viesbucio pasivaiksstai tarp tu skeriu, paskui i kita puse kokia val ir uztenka.
Labiausiai patiko Luxoras, kuri vieninteli ir emem is Tezu. Visokias El gunas, giftunus ir safarius eme is vietiniu ir labai dziaugiames, nes moket uz visa sita reikala tiek kiek Tezai ima, tai jau biski nesamone.
2 pirmas dienas nebuvo jokio vejo, paskui jau pradejo pust smile.gif plaukt i giftuna ir elguna jau salta buvo net su megztiniu, kosia vejas kiaurai. Gerai, kad giftunas netoli, tai galima gyvent, o ir panardyt sustoja ne atviroj juroj, o va ta elguna, man kaip kosmaras buvo - plaukt toli, baisiausias vejas, salta, bangos didziules, nardyt net neimanom, paskui dar juros liga apsirgau ir visa nakti kambarys suposi po sitos keliones doh.gif
Minamarke nedavem jokiu pinigu, tai gyvenam pagr pastate prie pat gatves - cia geriausias dalykas viesbuty biggrin.gif pirma vakara buvo keista ir sunku uzmigt nuo pypsejimo, paskui pripratom ir visiskai nieko negirdejom, gerai miegodavom, net dienos metu su atidarytu balkonu pora sykiu miegojom ir viskas labai gerai. Pagalvojam kam cia ta jura, ziuret visa laika i ta melyna blyna be bangu, tai jau geriau "realybes sou gatve". atsisedi vakare ir ziuri kaip kimba prie turistu, kaip eina per gatve visi kaip sventos karves Indijoj - tikrai idomiau nei tos vilos Elgunoj. Ypac kai laimejo Egiptas fule pries Alzyra ar ka ten zaide ir visi isbego i gatves, tai viskas taip gerai is balkono buvo matyt, ziurejom issizioja kaip su deglais begioja, kaip masinos ispaisytos, kaip jie svencia ir viskas prie pat musu viesbucio biggrin.gif
Esu buvus keleta kartu Slovakijoj ir vel ten norisi gryzti, o va gryzau is Egipto sedziu va dabar, ziuriu kaip per langa lyja ir galvoju sau "pagaliau gryzau" biggrin.gif nu netraukia manes ten atgal nors tu ka. Dabar jei jau kada i Afrika, tai tik i kokia Kenija ar Tanzanija su normaliais safariais kur liutai ir zirafos
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2009 11 19, 11:48)
Va cia prognozes galima paziuret:) As jau panagrinejau,kadangi isskrendu sestadieni smile.gif
Orai Hurgadoje
http://www.gismeteo....y/daily/6618/2/

Nelabai as tom prognozem pasitikiu schmoll.gif Mes vaziavom 15 dienu,po sav.atvaziavo musu dar vieni draugai,tai sake,internete raso,kad bus apsiniauke,vejuota ir net lietus.Laukem laukem to lietaus ,taip ir nesulaukem,net apsiniauke nebuvo,tik viena diena vejas(jei taip galima pavadinti)buvo.Bet mums jis buvo kaip isganymas,nes visas dienas karstis neispasakytas,sunku isguleti,islendi is juros,10 min.praeina ir vel karsta.Is pavesio beveik neislindau.
Bet mes grizom pries nepilnas 3 sav.Pernai buvom nuo lapkricio 18d.,vejas beveik visas dienas pute,ir toks posmarkis,vakare dazniausia nurimdavo.Nors jura ir silta,bet islipus vesoka budavo.O siaip man dar labiau patinka,nei karstis,kuris prie zemes traukia.Vakare kartais kokio treningiuko prireikdavo,bet tikrai nesalta.
Mes juokiames,jei ne nardymo aparatura su rubais,kurie uzima 2 cimodanus,uztektu dviem vieno maximos maisiuko rubams.
Taip kad,kas vaziuoja dabar,manau tikrai orai bus geri,ir niekas nesusals.Mes visada renkames kelione,spalio pabaigoj,arba lapkriti,tik karta buvom kovo men.,irgi nesusalom,karsta jau ten,tik vejai pavasari didesni vyrauja ir vanduo saltesnis.O ir saule kanda,pirma karta gyvenime luptis pradejau,tai kovo men.Net nepajutau,kaip nusvylau.(niekada net kremo nuo saules nenaudoju,ir jokiu problemu neturejau)

QUOTE(Undzinka @ 2009 11 19, 12:09)
Baikit cia blogai kalbet,as sestadieni isskrendu...O tai susigadinsiu visai nuotaika...

Viskas priklauso,kokia nuotaika nusivesit smile.gif Visur galima kabliuku rasti.Kiek zmoniu,tiek ir nuomoniu.Mes i Egipta vaziuojam kasmet,nuo 1999 metu.Karta buvom 2 kertus i metus.Ir as ten tikrai vel sugrisiu,nes juros tokios, uz tokia kaina-niekur nepamatysi.Pasiimkit maske ir vamzdei butinai(tik neaisku,kur jus busit,jei koralu nebus,tada liudnoka)Nes man Egiptas be koralu-ne Egiptas(bet cia velgi ,tik mano nuomone)Bandykit imti ekskursija su zvejyba,ten keliose vietose galima bus pasniurklinti prie koralu.Tik pries tai pasiklauskit organizatoriu,ar tikrai laivas stos ir leis paplaukioti.(kelione palyginus nebrangi,o jei koralu prie jusu nera,bus proga i juos paziureti).Dar organizuojamas nardymas,bet kas su balionais nenardo,paklauskit,kiek kainuoja tik vieta laive ir prie to pacio maudynes su vamzdeliu.Kaip pvz.,su balionais buvo(bet cia jau seniau,bus pabrange)50 dol.,2 pasinerimai,be balionu,tik uz vieta laive-15 dol.zmogui.Pasiderekit su jais,bet plaukti tikrai verta.(Hurgadoj prie viesbucio nezinau nei vieno normalaus koralinio rifo.)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2009 11 19, 11:48)
Va cia prognozes galima paziuret:) As jau panagrinejau,kadangi isskrendu sestadieni smile.gif
Orai Hurgadoje
http://www.gismeteo....y/daily/6618/2/

Aš tai šiuo puslapiu naudojuos prieš kelione. Dar neapgavo, tik reikia sekti pasikeitimus ax.gif Jeigu numatoma kokia debesuota diena kelionėje tai stengiuos ją užpildyt ekskursija kad neprapultu veltui ir nereiktu sėdėt viešbutyje ax.gif

http://www.wundergro...ions/62463.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jofky: 19 lapkričio 2009 - 12:01
QUOTE(zikas1970 @ 2009 11 19, 12:44)
Viskas priklauso,kokia nuotaika nusivesit  smile.gif Visur galima kabliuku rasti.Kiek zmoniu,tiek ir nuomoniu.Mes i Egipta vaziuojam kasmet,nuo 1999 metu.Karta buvom 2 kertus i metus.Ir as ten tikrai vel sugrisiu,nes juros tokios, uz tokia kaina-niekur nepamatysi.Pasiimkit maske ir vamzdei butinai(tik neaisku,kur jus busit,jei koralu nebus,tada liudnoka)Nes man Egiptas be koralu-ne Egiptas(bet cia velgi ,tik mano nuomone)Bandykit imti ekskursija su zvejyba,ten keliose vietose galima bus pasniurklinti prie koralu.Tik pries tai pasiklauskit organizatoriu,ar tikrai laivas stos ir leis paplaukioti.(kelione palyginus nebrangi,o jei koralu prie jusu nera,bus proga i juos paziureti).Dar organizuojamas nardymas,bet kas su balionais nenardo,paklauskit,kiek kainuoja tik vieta laive ir prie to pacio maudynes su vamzdeliu.Kaip pvz.,su balionais buvo(bet cia jau seniau,bus pabrange)50 dol.,2 pasinerimai,be balionu,tik uz vieta laive-15 dol.zmogui.Pasiderekit su jais,bet plaukti tikrai verta.(Hurgadoj prie viesbucio nezinau nei vieno normalaus koralinio rifo.)

O ar tikslinga pirkti LT kaukę su vamzdeliu nardymui? Ar geriau pirkti Egipte, ar nuomotis viešbutyje? O kam tas vamzdelis, jei paneriama?
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 11 19, 12:48)
O ar tikslinga pirkti LT kaukę su vamzdeliu nardymui? Ar geriau pirkti Egipte, ar nuomotis viešbutyje? O kam tas vamzdelis, jei paneriama?

As pavyzdziui nenardau,na bijau ir viskas. Man patinka pavirsinis plaukiojimas,va tam ir reikalinga kauke su vamzdeliu smile.gif Ir dar lastai:) Vienas komplektas jau padetas ant sopkes ir laukia eiles i ciumodana smile.gif Vyras Turkijoje narde,tai 5 metrai dar nieko,o va ant 10 ir blogai buvo...Pasirodo turi kreiva nosies pertvara,tai oi vargo buvo paskui...Skrido namo stovedamas o paskui dvi savaites gydesi...Taip,kad mes pavirsiniai abudu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 11 19, 13:48)

Jei neri su balionais,nereikia vamzdelio,jis reikalingas pavirsiniam nardymui.
Na del vezimosi,gal ir nereikia,jei tik karta inersit ir daugiau jis gules nereikalingas smile.gif Issinuomoti galima,be abejo.Arba nusipirkti vietoj.Parasiau,kazkaip nepagalvodama,siaip kauke labai individualus dalykas,mes turim ju kokias 6,bet man tinka tik viena(kai vanduo renkasi,ir jo nemoki ispusti is kaukes,nardimas puse kaifo atima)Rekia matuotis,ziureti.Siaip Egipte spec.parduotuvese ,kaukes yra pigesnes nei pas mus,ir zenkliai,visi kosciumai,lastai,vamzdeliai taip pat.Mes daug ka pirke esam ten.(tik aisku kalba eina apie firmines parduotuves,ne apie stampofkes,cia musu vienas diziausiu hobiu,todel apsirupine visa aminicija)
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2009 11 19, 13:56)
Jei neri su balionais,nereikia vamzdelio,jis reikalingas pavirsiniam nardymui.
Na del vezimosi,gal ir nereikia,jei tik karta inersit ir daugiau jis gules nereikalingas  smile.gif Issinuomoti galima,be abejo.Arba nusipirkti vietoj.Parasiau,kazkaip nepagalvodama,siaip kauke labai individualus dalykas,mes turim ju kokias 6,bet man tinka tik viena(kai vanduo renkasi,ir jo nemoki ispusti is kaukes,nardimas puse kaifo atima)Rekia matuotis,ziureti.Siaip Egipte spec.parduotuvese ,kaukes yra pigesnes nei pas mus,ir zenkliai,visi kosciumai,lastai,vamzdeliai  taip pat.Mes daug ka pirke esam ten.(tik aisku kalba eina apie firmines parduotuves,ne apie stampofkes,cia musu vienas diziausiu hobiu,todel apsirupine visa aminicija)

Pritariu, ten kaukę ir vamzdelį pirkti daug pigiau, kokybė gera. Mano draugė labai gailėjosi kad iš LT nusipirkusi visa tai vežėsi į Egiptą. Mokėjo labai brangiai iš spec.parduotuvės o kokybė nuvylė doh.gif
Atsakyti
O kiek maždaug kainuoja Egipte kaukė gera?
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 11 19, 14:25)

Ivairiai,kaip pvz.,pirko vieni ,mokejo i musu pinigus verciant,apie 80 litu.Pas mus tokio tipo kaina dviguba,kazkur netoli 200 kainuoja.Buvo ir brangesniu,bet sita butent tiko idealiai.Ju ivairiu yra,galima ir pigesni varianta pirkti,reikia matuotis.
Cia esme tame,kad ir Lietuvoj galima issirinkti labai super maske,ji turi lipti prie veido.Bet kaina tikrai cia didesne,nei Egipte,uz tokia pat kokybe ir tipa.
Atsakyti
Ne pigu, gal geriau nuomotis, jei porą kartų reikės, o dar dviems.
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 11 19, 14:25)

Na kaip rašė yra įvairių. Aš pirkau ta vadinama su silikonu ir nerasojančiais stiklais ir vamzdeliu su klapanu, tai mokėjau 20 USD. Kokybę likau patenkinta, bet manau permokėjau, nes trumpai derėjausi, pritrūko laiko nes spaudė kiti reikalai. Šiaip mėgstu ilgiau pas juos pasėdėt ir pasideret biggrin.gif Pradinė kaina buvo 30 USD. Sakė yra plasmasiniu kažkokiu po 5 USD bet nemanau kad verta jas pirkti g.gif O pas mus LT vien vamzdelis 21 USD kainuoja kuris trečią dieną nardymo pasidalijo į 3 dalis doh.gif
Atsakyti