QUOTE(jėga @ 2010 05 21, 11:41)
Galgi čia ir nuo paties vaiko priklauso

Niekada nesigailėjau išleidusi savo 2,5 metų vaiką į darželį

Mano mazgiai dabar irgi lanko grupę su metais vyresniais. Dauguma jau nuo rudens išeina į paruošiamą, liks tik 5 vaikai, kuriuos jungs su kažkuo kitu... Aš nematau tame bėdos, juolab, kad tie mano mazgiai tiek ūgiu, tiek intelektu nieko neatsilieka nuo tų pačių metais vyresniųjų

Siūlė man ir juos išleist į paruošiamąją (kaip sausio mėn gimusius), bet neskubu, palauksim dar...
Visiskai su Jumis sutinku

. Kada pradeti leisti vaika i darzeli ar lopseli, priklauso nuo vaiko, jo sugebejimu ir pan. Sunu i lopseli pradejau leisti 1.5 m., o jau 2.5 m i darzeli. Jis savo grupeje lopselyje ir paskui darzelyje buvo maziausias, bet tik pagal amziu. O sugebejimais bei fiziniais duomenimis daugeli ir lenke, nes dauguma i lopseli atejo dar su buteliukais, ciulptukais, sauskelnem ir pan, kai mano sunus viso to atsisake nuo metu. Be to, kas man buvo labai keista, kai kurie vaikai su tais paciais ciultukais ir sauskelnem isliko iki pat darzelio

. Is pradziu ilgokai masciau, kaip cia pasielgus, kelti su visais i darzeli ar palikti lopselyje, nes pagal amziu tai reikejo, bet kai net aukletojos ir direktore paskatino kelti, taip ir pasielgiau, kuom labai dziaugiuosi. Ir dabar dar sunus yra vienas jaunesniu, bet vis dar nenusileidzia vyresniesiems

. Tad tikrai daug kas priklauso nuo vaiko ir beabejo tevu pasiruosimo
Papildyta:
QUOTE(clasica @ 2010 06 22, 20:59)
O gal jie buvo prasirgę jau arba paskiepyti. Na ir yra tokių vaikų, kurie niekada neserga, juk būna grupėj 5 vaikai, o kiti serga gripu, rota virusu ar dar kuom. Kodėl tie 5 neserga?
Acicloviro (Acic) tabletės skiriamos ne anksčiau kaip nuo 12m., stipriai veikiantys vaistai, todėl vaikams neskiriami.
Papriestarausiu, mano sunus praejusi pavasari sirgo vejaraupiais ir jam skyre Acic tabletes. Jam tikrai nera dar 12m. Vejaraupiu buvo mazai, isvis nekarsciavo, pora randeliu liko. Vaistus pradejo gerti jau kai gerokai buvo ipusejusi liga. Nes vaikas alergiskas uodu ikandimams, palieka didziuliai spuogai ir tokie pulingi, tai ne iskart atpazinom, tiek as, tiek aukletojos... O karantino darzelyje pas mus taip pat nebuvo
Papildyta:
Be to Acic labiau ne pries virusinis, o jau nuo esanciu herpeso ar pusleliniu ir pan.
Be to, manau, kad tai tikrai buna lengvesnes ar sunkesnes formos, nes tiek as tiek vyras (musu tevu teigimu, ne vienas nesame sirge vejaraupiais) nesusirgom.
Papildyta:
Ir dar norejau paklausti, kaip manot, ar butu galima jau siam rugsejui gauti vieta kitam darzelyje? nes mes persikelem i kita vieta gyventi ir noretume darzelio arciau namu. Gal su darzelinukais lengviau, nei lopselinukais?