Įkraunama...
Įkraunama...

Už Internetu atsisiųstą įrašą – į policijos rankas

ai čia mitą sukūrė ir tiek. gražūs viešieji ryšiai. lanvai reikėjo parodyt kad dirba smile.gif
Atsakyti
Pavadinimas bauginantis unsure.gif
Atsakyti
Nu jei dar į kaleimus pradėtu sodint, tai tektų visą Lietuvėlę aptvert geležine tvora biggrin.gif Pokštininkai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2011 07 18, 14:48)
Nu jei dar į kaleimus pradėtu sodint, tai tektų visą Lietuvėlę aptvert geležine tvora biggrin.gif Pokštininkai biggrin.gif

Lietuviu niekas nesulaikys lotuliukas.gif
Atsakyti
Visko neskaiciau prisipazystu biggrin.gif tik kalusimas ar is kinozalo legalu siustis paciai ziuret neplatint ,ir paskui trint?
Atsakyti
Aišku nelegalu. Nes jūs filmo tai nenusipirkote, ar kitaip nesumokėjot jų autoriams, oficialiems platintojams, už galimybę jį peržiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(pedagogas @ 2011 12 13, 16:01)
Aišku nelegalu. Nes jūs filmo tai nenusipirkote, ar kitaip nesumokėjot jų autoriams, oficialiems platintojams, už galimybę jį peržiūrėti.

Lygiai taip pat nelegalu yra paimti rastą pinigą, nes tu jo tai neuždirbai... ir o bet tačiau, dėl to kažkaip nelabai sau kas suka galvą. Be to dabar priėmus įstatymą, kuriuo apmokestinami kietieji diskai ir visa kita išorinė laikmena, tai jau patapo legalu.
Atsakyti
Na parodykite man straipsnį, kuris leistu legaliai piratauti. Kad apmokestino, tai nereiškia kad piratauti legalu...
Atsakyti
QUOTE(pedagogas @ 2012 01 02, 21:58)
Na parodykite man straipsnį, kuris leistu legaliai piratauti. Kad apmokestino, tai nereiškia kad piratauti legalu...

o tai kokiu tikslu apmokestino tuomet tas išorines laikmenas gal tuomet galite pasakyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edangra: 02 sausio 2012 - 21:32
pedagoge, kadangi tylite, tai pratęsiu savo mintį, šito apmokestinimo absurdiškumą atvaizduoja toks pavyzdys: kiekvieną vyrą reikia bausti už išprievartavimą, nes įrankius tam turit... taip ir čia- kiekviena laikmena ir net TV yra apmokestinami dėl autorinių teisių. vadinasi pirkdama cd (net jei ten laikysiu savo šeimos nuotraukas, kas nieko bendro neturi su jokiais Lietuvos ar Pasaulio autoriais) aš jau susimoku kažkokiems tai autoriams už jų produkciją, Kitaip sakant susimoku už galimybę į tą cd įsirašyti ką tik noriu (nes jau susimokėjau autorinių teisių mini mokestuką) nepriklausomai nuo to, ar tai bus naudojama mano reikmės, ar platinama komerciniais tikslais. Alia tipo esu potenciali autorinių teisių vagilė. taip kad kiekvienas vyras, kuris turi kažką tai kelnėse yra potencialus prievartautojas- pagal šito įstatymo logiką-kadangi prievartautojai yra baudžiami, tai ir kievieną vyrą reikia simboliškai nubausti už išprievartavimą...
beje tik dabar pagalvojau, ar šis įstatymas nepažeidžia mano garbės ir orumo, nes mane laiko autorinių teisių vagile, jei nelaiko, tai kodėl turiu mokėti mokestį, jei nepažeidinėju autorinių teisių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edangra: 13 sausio 2012 - 00:13
Tai kad jūs nepasidomite kas apmokestinama ir už ką bus mokamos kompensacijos.

Kodėl iš viso yra apmokestinama?
Tai ne Lietuvos išgalvojimas, šis dalykas yra taikomas normaliose visose šalyse:
Kūrinio atgaminimo teisė yra išimtinė autoriaus teisė, todėl norėdami pasidaryti kūrinio kopiją, mes kiekvieną kartą turėtume paprašyti autoriaus sutikimo bei už tai susimokėti.

Netrikdomos informacijos sklaidos vardan, siekdamos puoselėti skaitančią, išsilavinusią, informacijos sklaidoje dalyvaujančią visuomenę, valstybių nacionaliniai įstatymai gali numatyti, kad vartotojams, norintiems pasidaryti kūrinio kopiją savo asmeninėms reikmėms, tokio sutikimo gauti nereikia (tokį pasirinkimą valstybėms narėms suteikia 2001 m. direktyva 2001/29 dėl autorių teisių informacinėje visuomenėje (toliau – Direktyva)).

Kita vertus, savaime suprantama, kad autoriams už tokį jų teisių suvaržymą turi būti teisingai atlyginta. Taigi, Direktyva numato, kad valstybės gali arba iš viso nenumatyti vartotojų teisės be autoriaus sutikimo daryti asmenines kūrinių kopijas, arba, jeigu numatomas toks autorių teisių suvaržymas, greta turi būti nustatyta ir pareiga mokėti teisingą kompensaciją.

Info parengta teisininkų, iš technologijos.lt, kad nesakytumėte, jog mano išgalvojimas.
Tad čoa nėra niekur užsimenama tame straipsnyje apie piratavimą ir nelegalų parsisiuntima.

Pabrėžiu kalba eina tik apie jau įsigyto cd, programos ar dar kokio velnio asmeninę kopiją. Esmė tokia, jūs įsigyjate muzikinį cd, tačiau nenorite braižyti originalo ir pasidarote kopiją, tačiau, jūs negavote leidimo daryti kopijos iš autoriaus, nes tik jis turi tokia teisę, tad būtent už tokias kopijas ir bus mokama kompensacija...

Aš neteigiu, kad Lietuvos pasirinktas modelis yra teisingas, bet jūsų nurodyti teiginiai visi klaidyngi, todėl pateikiu teisingą informaciją.
Atsakyti
pedagoge, taip ir liko neatsakyti klausimai:
jei perku dvd ar išorinį kietą diską savo asmeninių nuotraukų kopijų (archyvų) darymui, tai kurio autoriaus teises aš pažeidžiu? gal galite paaiškinti kaip koks nors Mamontovas ar spylbergas, microsoftas susiję su mano nuotraukom? ogi niekaip. Tai kodėl turiu kompensuoti kažkokiems autoriams galimai patiriamus jų nuostolius dėl autorinių teisių pažeidimų?Tad klausimas, kodėl pirkdama išorinį kietą diską, kuriame kaupsiu savo asmenines nuotraukas (kad neapkrauti kompiuterio kietojo disko) turiu susimokėti kažkokiom tai Šarkom, kurių muzikos net neklausau, už kažkokias tai autorines teises, taip ir liko neatsakytas...
iš čia seka, kad jei valstybė mane laiko potenciale vagile...,t.y. aš moku už tai kuom nesinaudoju, tai kodėl nepasinaudojus?
p.s.
jūsų kalbą MB pavadintų demagogijom...
Atsakyti