Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(deiido @ 2009 11 09, 15:22)

įkeliu ND3 ir ND4 jūsų teismui.... 4u.gif

fonas absoliut netinkamas sitiem ND
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2009 11 09, 16:46)
aš vėl norėčiau didesnio skirtumo tarp antros ir trečios  g.gif 

tik pamačius šį ND iškart pagalvojau, kad rarity taip pasakys hihihi.gif beveik žodis žodin parašei mano mintis... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 11 09, 17:24)
fonas absoliut netinkamas sitiem ND

vadinasi, nelabai supratau užduoties g.gif pagalvojau, kad daikto priartinimas svarbu....
Atsakyti
Labas,

Labas naujokėms drinks_cheers.gif

Melodi, sveikinu su fantastiška dovana wub.gif

Lašiukai labai tamsūs ax.gif
Di vaikutis irgi tamsus, o dėl fokuso įdomu g.gif Senai fotiką turi? Niekas viduj nebarška? lotuliukas.gif Kai fokusuoji, teisingai viską rodo? Aš irgi turiu problemų su ryškumu ir fokuso šokinėjimu , bet pas mane jis kartais visai dingsta fotkėse ir tai tikrai fotiko problema, bet maniškis jau paskutines dieneles skaičiuoja 4u.gif

Dar klausimas- koks horizonto ND tikslas? Kažkaip truputį pasimečiau žiūrinėdama nuotraukas ax.gif

Uogiene, parašyk į až dėl PS :4u:
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 11 09, 15:47)
Kompozicija, kaip sakant, be priekaistu  biggrin.gif

hihihi.gif

ir vel fotkinau ir vel ryskumo nerasta sad.gif net nerodysiu jums...

ar gali buti, kad cia fptikas kaltas? pats bodis? jis vis gi dauztas pas mane.....
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 11 09, 16:36)
Senai fotiką turi? Niekas viduj nebarška?  lotuliukas.gif  Kai fokusuoji, teisingai viską rodo? Aš irgi turiu problemų su ryškumu ir fokuso šokinėjimu , bet pas mane jis kartais visai dingsta fotkėse ir tai tikrai fotiko problema, bet maniškis jau paskutines dieneles skaičiuoja  4u.gif

Dar klausimas- koks horizonto ND tikslas? Kažkaip truputį pasimečiau žiūrinėdama nuotraukas  ax.gif

Uogiene, parašyk į až dėl PS  :4u:

turiu jau 3 metai... beja viduj barska biggrin.gif kai vartai fotika kazkas ritinejasi viduj g.gif kaip kamuoliukas koks.

horizonto tikslas, taisingai sukomponuot kadra wink.gif
Atsakyti
QUOTE(deiido @ 2009 11 09, 16:27)
tik pamačius šį ND iškart pagalvojau, kad rarity taip pasakys  hihihi.gif beveik žodis žodin parašei mano mintis... biggrin.gif
Papildyta:

vadinasi, nelabai supratau užduoties  g.gif  pagalvojau, kad daikto priartinimas svarbu....

tongue.gif Na, ar aš ne teisi? tavo antras bandymas puikus smile.gif Nors ir pirmą galima buvo užskaityti. Bet aš kerštinga - prisiminiau kaip pati su muiline kankinausi prie šio ND. Norėjau jau viską mesti ir eiti ... kur nors. Bet su merginų patarimais, padrąsinimais padariau 4u.gif

Artinimo tikslas - pamatyti, kaip keičiant atstumą išplaukia antras planas. Pas tave jo nesimato. Kokį šviesesnį ir margą parink, tada viskas geriau matosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 09 lapkričio 2009 - 15:56
QUOTE(DI @ 2009 11 09, 15:39)
turiu jau 3 metai... beja viduj barska biggrin.gif kai vartai fotika kazkas ritinejasi viduj  g.gif  kaip kamuoliukas koks.
---
horizonto tikslas, taisingai sukomponuot kadra wink.gif

pas mane tas pats- buvo nukritusi fokuso plokštelė (fokusuojant kartais vietoj taškiukų tokius "debesėlius" matydavau- panašiaip kaip aplink lempas per lietų matosi), vyras sutvarkė, vėl veikia, bet ne visad gerai, t.y. lauke gerai, patalpoje dažniausiai ne verysad.gif
---
bet čia juk senos nuotraukos, tai ką mes iš jų išmokstam? g.gif
Žadėjau fotkinti, bet savaitgalį fotikas sušalo doh.gif o dabar žiūriu, kad čia nereikia fotkinti g.gif
Atsakyti
Labas mergytės bigsmile.gif
Zana4, uch seniai matyta bigsmile.gif Kokie mėlyni horizontai...
White, tamsokas kadras.Spalvas reiktų patvarkyti šiek tiek.
Boruzka, abejose nuotraukose horizontas per vidurį, negeriai.Beje antroj foto ir laivas paciam viduryje.Pirma prašyte paršosi kontrasto spalvinam sprendime.Uogelių foto pirmos sendinimas tokiom trapiom uogom per sunkus.Antra geriau atrodo, tik kompozicija nii.
Rarity, gražūs horizontai. Tik pirmoj man norisi patruakti tuos krūmus (nors suprantu kad neįmanoma).O antra man patinka.
Valkiria, horizontas dalina foto pusiau, nesižiūri taip, bandyk pakarpyti kitokių kompozicinių variantų paieškoti.
Bonda, nu ką dar galima sakyti - horizontai man liuks.Tik paskutinėj foto a asmeniškai dar apačios pakirpčiau truputį.
Abi, pirmoj šiek tiek mergaitė į kampą įspausta.Tik šiek tiek.Antra man liuks.Šviesa gražiai pagauta. Trečios horizontas oi kaip svyra - tiesinti! Beje j/b vertimai pilkoki.
Deiido, sveika prisijungus. Pleti akiratį ar paslaugų ratą blush2.gif ax.gif Beje ar ne su blykste pyškini ND?
Pelene, pirmas horizontas, geras, patiko, o antras tiesiog kadras, nerandu minties blush2.gif
Di Pirmoj trūksta dešnės pusės, pe daug kairės, čia manau gerai žiūrėtųsi vaikiukas per vidury patalpintas.Antros labai liuks emocija.O trečia man wub.gif Gal šiek tiek erdvės norisi bet vis tiek man liuks momentas. Ir apdirbimas patiko.Greit ruošk pamoką į Ps temą!!! Di, su tokia diafragma kaip ir sakė Tiny, reikia pataikyti, priverk geriausia portretams 2-4 intervalas, betn jau kie stebejusi esu kitu fotografu exifus dazniausia ir naudoja šį intervalą. Paskutinio miegaliuko kompozicija liuks, bet foto tamsoka.Taip gražiai miega, taip švelniai ir skaniai spalvos netinka čia tokios.
Tiny, geras portretukas bigsmile.gif j/b man kaip visada tavo patinka.
Uogiene, lašiukų koliažas būtų liuks jei ne monotoniškos nuotraukos.Tada geriau dėti vieną geriausią ir viskas.Reikėjo kampus pakaitalioti, ryškumo gylį taip pat bandyt keisti.
Melodi, su dovana 4u.gif o foto šiek tiek suspausta ir peršviesta netgi, Rankytės ir veidelio odelė labai nubalusi.

Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 11 09, 17:06)

Di Pirmoj trūksta dešnės pusės, pe daug kairės, čia manau gerai žiūrėtųsi vaikiukas per vidury patalpintas.Antros labai liuks emocija.O trečia man  wub.gif Gal šiek tiek erdvės norisi bet vis tiek man liuks momentas. Ir apdirbimas patiko.Greit ruošk pamoką į Ps temą!!! Di, su tokia diafragma kaip ir sakė Tiny, reikia pataikyti, priverk geriausia portretams 2-4 intervalas, betn jau kie stebejusi esu kitu fotografu exifus dazniausia ir naudoja šį intervalą. Paskutinio miegaliuko kompozicija liuks, bet foto tamsoka.Taip gražiai miega, taip švelniai ir skaniai spalvos netinka čia tokios.

Aciu uz komentarus 4u.gif

jo meginsiu su priverta siek tiek... bent jau kol issiaiskinsiu kas kaltas del paplaukusiu nuotrauku.... Jauciu nesiu ziuret specams savo fotika.

O i PS tema, nera ka rasyti, cia detas actionas, sharpas, ir curves pasviesinta siek tiek. viskas.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 11 09, 16:43)
Aciu uz komentarus  4u.gif

jo meginsiu su priverta siek tiek... bent jau kol issiaiskinsiu kas kaltas del paplaukusiu nuotrauku.... Jauciu nesiu ziuret specams savo fotika.

O i PS tema, nera ka rasyti, cia detas actionas, sharpas, ir curves pasviesinta siek tiek. viskas.

Tada mesk i skypa ta actiona jei gali,a?
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 11 09, 17:06)
Labas mergytės  bigsmile.gif

Tavo komentarai kaip visada thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 11 09, 17:45)
Tada mesk i skypa ta actiona jei gali,a?

ok wink.gif tuoj
ten bus keli actionai viename rinkinyje
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 11 09, 17:36)
Labas,
Labas naujokėms  drinks_cheers.gif

laba Will 4u.gif
QUOTE(rarity @ 2009 11 09, 17:45)
tongue.gif  Na, ar aš ne teisi? tavo antras bandymas puikus smile.gif Nors ir pirmą galima buvo užskaityti. Bet aš kerštinga - prisiminiau kaip pati su muiline kankinausi prie šio ND. Norėjau jau viską mesti ir eiti ... kur nors. Bet su merginų patarimais, padrąsinimais padariau  4u.gif
Artinimo tikslas - pamatyti, kaip keičiant atstumą išplaukia antras planas. Pas tave jo nesimato. Kokį šviesesnį ir margą parink, tada viskas geriau matosi.

taip taip, rarity, visiškai teisi drinks_cheers.gif
dabar jau ir pačiai "dašilo" ko iš tų 3 ir 4 ND reikia doh.gif buvau išėjus miškan gero fono paieškot, bet lynoja, tai teko grįžti.... verysad.gif
QUOTE(Ievosius @ 2009 11 09, 18:06)
Deiido, sveika prisijungus. Pleti akiratį ar paslaugų ratą  blush2.gif  ax.gif Beje ar ne su blykste pyškini ND?

laba, Ievosius kolkas plečiu akiratį....kur man paslaugų ratas su tokiom žiniom lotuliukas.gif o ND negalima su blykste? g.gif
Atsakyti