Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(*Citra* @ 2009 11 05, 11:53)
Jurina,dekui ir tau uz pastabas, Grazus horizontas,spalvos labai grazios

Bet su 30-tuku turbut namie nepafotkysi?

o kodel ne? smile.gif as ir su 12mm namie fotkinau, ir vonioj smile.gif taip faina buvo ziureti i nuotruaka kurioj telpa visa vonia biggrin.gif Man 50 per siauras jau... aisku neismesiu as jo smile.gif naudosiu, tik jauciu reciau nei 30 tuka blush2.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2009 11 05, 11:55)
SOS  help.gif

Turiu vieną pasiūlymą. Užmačiau pas pažengusius ir prisiminiau, kad galima padaryti tokią fainą kalėdinę atrakciją - kalėdinius mainus, t.y. nuotraukų siuntimas vieni kitiems. Sudarytume sąrašiuką, jei atsiras norinčių, galėčiau aš pabūt  kuratore  smile.gif taigi, kad negadinti temos su "už" ir "prieš" gal tiesiog iškart man rašykit į AŽ savo nikus, kas norit dalyvauti. Paskui jūsų vardai bus paverčiami skaičiukais ir kiekvienas "išsitrauks" kokį nors skaičiuką. Tie, kurie lauks nuotraukų nežinos nuo ko jas gaus smile.gif Nuotraukos gali būt bet kokios, nebūtinai su kalėdom susijusios, tiesiog pačios geriausios jūsų foto, kurias norėtumėt padovanot. Manau įdomi atrakcija  smile.gif  tik reikia susigalvoti dar kokio dydžio foto siųsime.

aha, atsimeniu kad jie pernai tokius mainus dare, bet as nedalyvavau blush2.gif o ir lauke kai kurios nuotrauku laaaaai ilgai. Ir siemet nezinau ar sudalyvausiu... man cia didele atsakomybe labai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Abi @ 2009 11 05, 11:55)
Aišku, aš vat igi rekuosi tarp 30tuko ir 50tuko, bet  kaip suprantu 50tukas portretam labiau tinka  g.gif

Geriausia butu abu pasibandyti, palyginti smile.gif 4u.gif

man ir 50 tukas labai patinka, tik kaip sakiau, kartais norisi placiau jau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 11 05, 12:02)
aha, atsimeniu kad jie pernai tokius mainus dare, bet as nedalyvavau  blush2.gif  o ir lauke kai kurios nuotrauku laaaaai ilgai. Ir siemet nezinau ar sudalyvausiu... man cia didele atsakomybe labai  blush2.gif

O man čia šilta kalėdinė dovanėlė...įsivaizduoju kaip faina laukti kažko....nesvarbu koks tai bus darbas, žinosi, kad žmogus tau rinko, stengėsi smile.gif Tai jei norėsim tokios atrakcijos reikia greičiau suktis, kad nereikėtų paskui laukti po naujųjų smile.gif
Atsakyti
rasiau skype ir cia pakartosiu... mano pasiulymas daryt butu Fotoatvirukus su linkejimu ar be su zodziais ar siaip protinga fraze smile.gif tuo paciu butu proga pasimokinti daugiau su PS 4u.gif Atvirukus galetumem ir draugam siust ir giminem jei ismoktumem daryt ir pasideti lentynelej greta kitu sveikinimu butu faina, nes as asmeniskai su kito zmogaus gauta foto ypac A4 formato nezinociau ka daryt...ir kur det blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 11 05, 11:38)
Zitlali, turi omeny visų 50-tukų bokeh negražus, ar tik sigmos?
Maniškio kartais man atrodo per intensyvus, o kartais visai fainas,  labai daug priklauso  nuo fono.

skonio reikalas del bokeh grozio smile.gif man nepatinka plokstumas smile.gif ne, konkreciai apie sigma, bet kiek esu macius pas visus 50tukus tas pats smile.gif

del atviruku.. nuotraukai rasciau laiko, atvirukui tikrai ne, manes net nelabai tokia f-ja shope domina kaip atviruku gaminimas smile.gif bet kaip liepsit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 05 lapkričio 2009 - 11:27
QUOTE(Pelenė. @ 2009 11 05, 12:11)
rasiau skype ir cia pakartosiu... mano pasiulymas daryt butu Fotoatvirukus su linkejimu ar be su zodziais ar siaip protinga fraze  smile.gif tuo paciu butu proga pasimokinti daugiau su PS  4u.gif Atvirukus galetumem ir draugam siust ir giminem jei ismoktumem daryt ir pasideti lentynelej greta kitu sveikinimu butu faina, nes as asmeniskai su kito zmogaus gauta foto ypac A4 formato nezinociau ka daryt...ir kur det  blush2.gif

drinks_cheers.gif Fantastika būtų pasiųsti draugams tokius atvirukus. O čia, bendromis jėgomis, tikrai padarysime ką nors gražaus blush2.gif

Stikline, tai tau reikia visus rekvizitus savo susiųsti, ne tik nicką (na, gal be sąskaitos Nr mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 11 05, 11:53)
Jurina,dekui ir tau uz pastabas, Grazus horizontas,spalvos labai grazios

Bet su 30-tuku turbut namie nepafotkysi?

Ačiū mergaitės už komentarus 4u.gif
Citra aš su 50tuku ant kropintos matricos namuos netgi fotkinu, dėl to nuotraukos dažnai būna supaustos, trūksta erdvės, o su 30tuku tai manau kad tikrai įmanoma, o jei dar matrica nekropinta, tai išvis normalu.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 11 05, 11:17)
del atviruku.. nuotraukai rasciau laiko, atvirtukui tikrai ne, manes net nelabai tokia f-ja shope domina kaip atviruku gaminimas smile.gif bet kaip liepsit

va va del atviruku ir man neidomu blush2.gif ypac visokie priraityti, primaklinti nepatinka blush2.gif
geriau jau foto siuntimas mirksiukas.gif o del vietos kur ja det, taigi nebutina kabint ant sienos, galima ir i kokia papke pasidet mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 11 05, 12:22)
Ačiū mergaitės už komentarus  4u.gif
Citra aš su 50tuku ant kropintos matricos namuos netgi fotkinu, dėl to nuotraukos dažnai būna supaustos, trūksta erdvės, o su 30tuku tai manau kad tikrai įmanoma, o jei dar matrica nekropinta, tai išvis normalu.

o ka reiskia nekropinta matrica? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 11 05, 12:17)
skonio reikalas del bokeh grozio smile.gif man nepatinka plokstumas smile.gif ne, konkreciai apie sigma, bet kiek esu macius pas visus 50tukus tas pats smile.gif

del atviruku.. nuotraukai rasciau laiko, atvirtukui tikrai ne, manes net nelabai tokia f-ja shope domina kaip atviruku gaminimas smile.gif bet kaip liepsit

Aš manau, kad nereikia labai griežtų rėmų - ar atvirutė, ar šiaip graži nuotrauka.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2009 11 05, 12:26)
Aš manau, kad nereikia labai griežtų rėmų - ar atvirutė, ar šiaip graži nuotrauka.

as atviruciu netaupau, nervina, kad stalciui daug vietos uzima, ant lentynu nekraunu, nepatinka, o fotke jei patiks gali isiremint ir pasikabint.. tai toks skirtumas smile.gif as visas atvirutes ismetu, na, nemesiu gal vaiko gamintu nebent arba jei labai labai super.. bet visvien stalciui guli smile.gif nuotrauka gali nebuti kaledine, tame pliusas.. man gan keista butu kaledini reikala namie laikyt istisus metus smile.gif cia siaip OT. As tai nuotrauka siusiu tongue.gif bet kaip kas nori, bet kokiu atveju belenka gauti prisiminimui yra smagu smile.gif aciu uz ideja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 05 lapkričio 2009 - 11:30
QUOTE(DI @ 2009 11 05, 12:24)
o ka reiskia nekropinta matrica?  blush2.gif

gal kas geraiu paaiškins, bandysiu iš ineto:
Vaizdo sensoriausi kokybė. Veidrodinių fotoaparatų vaizdo sensoriai (matrica) yra gerokai didesni, todėl jais gautas vaizdas kokybiškesnis: mažiau triukšmų, didesnis spalvų ir šviesumų diapazonas. Didesnis sensorius taip pat tinkamesnis kūrybiškai fotografijai: galima mažinti ryškumo zoną.

Veidrodiniuose dažniausiai naudojami vaizdo sensoriai 1,5-2 kartus mažesni už foto juostos kadro dydį - tai vadinamasis „Crop" faktorius (Canon gamina „Full frame" veidrodinius fotoaparatus, kurių sensoriaus dydis atitinka juostelės kadro dydį, bet tai jau kita klasė). Tuo tarpu kompaktiniai ir universalūs turi mažesnes matricas.
tai yra jei aš uždedu ant savo fotiko su crop matrica 50tuką tai jis jau nebe 50tukas o 50x1,5=75mm objektyvas, tuo tarpu ant pilnos matricos fotiko jis yra normalus 50tukas
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 11 05, 12:22)
Ačiū mergaitės už komentarus  4u.gif

Maniskis objektyvas 35mm. Pripratau ir man labai gerai jis, namuose kaiptik su juo fotografuoti, daugiau apima ir nereikia i siena lipti smile.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 11 05, 12:23)
va va del atviruku ir man neidomu  blush2.gif ypac visokie priraityti, primaklinti nepatinka  blush2.gif
geriau jau foto siuntimas  mirksiukas.gif o del vietos kur ja det, taigi nebutina kabint ant sienos, galima ir i kokia papke pasidet  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Pritariu, as irgi uz nuotrauka 4u.gif

Jurina, faina nuotrauka, ir horizontas atvaizduotas tvarkingai, pagal taisykles 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DI @ 2009 11 05, 12:24)
o ka reiskia nekropinta matrica?  blush2.gif

Trumpai tariant, uzdejus ta pati objektyva ant cropintos matricos fotiko ir fotiko su pilna matrica, su cropinta matrica gausi apkarpyta nuotrauka, o su pilna gausi pilna kadra.
Atsakyti