ievosiau, man antra taip ir noris pabuciuoti tas lupytes kitos irgi visai vykusios
Alijiena, man i akis pirma krenta laiptai o noretus katyte matyt pirmiausiai bet foto nebloga
Tema kompozicijai - HORIZONTAS
Klausimukas kokia yra patartina kokybe fotografuojant horizonta L, M, S, RAW+L, RAW
Klausimukas kokia yra patartina kokybe fotografuojant horizonta L, M, S, RAW+L, RAW
QUOTE(sadas @ 2009 11 04, 20:15)
Tema kompozicijai - HORIZONTAS
rekomenduojama fotografuoti arba visiskai rankiniu M rezimu, arba A diafragmos prioritetu. Nes tada pasirenki diafragma kokia F11 ar pan... na kad vaizdas kuo ryskesnis butu, o islaikyma jau fotikas pats parenka. Bet as tai naudoju pilna M rezima kur viska pati susireguliuoju. Ir siaip, aisku geriausia i RAW fotografuoti, bet as darysiu i JPG nes mano PS kazkodel nepriima RAW'o....
Siaip remiantis delfio straipsnio gaunasi kad F turi buti kuo aukstesnis ISO kuo mazesnis tai sakau man tik del kokybes klausimas iskilo. Aciu DI uz atsakyma ryt ryte bandysim ziuresim kas gausis. kiek supratau linze turi imti kuo platesni vaizda
QUOTE(sadas @ 2009 11 04, 20:33)
Siaip remiantis delfio straipsnio gaunasi kad F turi buti kuo aukstesnis ISO kuo mazesnis tai sakau man tik del kokybes klausimas iskilo. Aciu DI uz atsakyma ryt ryte bandysim ziuresim kas gausis. kiek supratau linze turi imti kuo platesni vaizda
taip, aisku kad horizonto norisi ddidelio plataus bet buna ivairiu variantu. tik jei bus ilgas islaikymas, gali prireikti trikojo.
Papildyta:
Dar siek tiek apie horizonta ir peizaza va cia http://www.efoto.lt/...ozicija_2_dalis
bet nepamirskit, kad tai nebutinai turi buti gamtinis peizazas, gali buti ir miesto panorama juk ji irgi turi horizonta
nu bet kiek sauniu Miego foto dedat man net geda det savo papyskinumus siandieninius labai tamsu kambaryje buvo o ir mano dickis griuna kaip stovejes miegot pokaicio, tai ner bodziuku ir maikuciu, tik mirgu margu nu bet nors ar ziuris tokie kampai man tiesa pasakius labai naudinga si uzduotis, nes labai idomu buvo ieskot idomesniu kampu, o ne tik priejus pykst pokst padaryt
nu dedu cia pradziai, kita diena bandysiu kokybiskiau ka nors isspaust
nu dedu cia pradziai, kita diena bandysiu kokybiskiau ka nors isspaust
Tiny:
Alijena, j/b geras Gal kiek perdaug apkrautas kadras. Imciau gal tik tuos 2 katinus ant laiptu, dar formatas man uzkliuvo, nestandartinis toks...
DI:
man patinka tik kiek kitaip kadruot reiketu o kaip tiksliai nepasakysiu reiketu megint, nes laiptai labai gerai ziurisi, bet tuo paciu ir atima demesi is mieganciu katinu. Gaunasi ne miegantys katinai ant laiptu. O laiptai ant kuriu katinai miega Bet kaip sakiau, jei kitaip pakadruotum gal susitvarkytu kompozicija.
Pelenė:
Alijiena, man i akis pirma krenta laiptai o noretus katyte matyt pirmiausiai bet foto nebloga
Vieni kaciukai nelabai ziurisi, vazonas tada gaunasi ne i tema, o del formato - rankiniu budu karpiau, kad liktu tai, ka noriu pamatyti
Pabandziau nukirpti laiptu virsu, bet vistiek esme lieka laiptai ir ne be taip ziurisi Reikes galvoti is naujo Paliksiu sia foto kokiai kitai temai temai
Aciu mergaites
Pelene, man 3 ir 4 foto
Alijena, j/b geras Gal kiek perdaug apkrautas kadras. Imciau gal tik tuos 2 katinus ant laiptu, dar formatas man uzkliuvo, nestandartinis toks...
DI:
man patinka tik kiek kitaip kadruot reiketu o kaip tiksliai nepasakysiu reiketu megint, nes laiptai labai gerai ziurisi, bet tuo paciu ir atima demesi is mieganciu katinu. Gaunasi ne miegantys katinai ant laiptu. O laiptai ant kuriu katinai miega Bet kaip sakiau, jei kitaip pakadruotum gal susitvarkytu kompozicija.
Pelenė:
Vieni kaciukai nelabai ziurisi, vazonas tada gaunasi ne i tema, o del formato - rankiniu budu karpiau, kad liktu tai, ka noriu pamatyti
Pabandziau nukirpti laiptu virsu, bet vistiek esme lieka laiptai ir ne be taip ziurisi Reikes galvoti is naujo Paliksiu sia foto kokiai kitai temai temai
Aciu mergaites
Pelene, man 3 ir 4 foto
Alijena, tavo nuotraukytė man pasirodė įdomi, dėl to ir norėjau didesnę pamatyti. Tokią plataus kampo ir daug aplinkos apimančią nuotrauką daug sunkiau padaryti ir kompoziciškai patraukliai sudėlioti nei iš arti pritrauktą vaiko portretuką
Nuotraukos elementai labai gerai pasirinkti: trys katinai ir trys vazonai. Du katinai miega (ramybė), o trečias budrus, kai tuo tarpu du vazonai be gėlių (irgi ta ramybė), o trečias žydi (aktyvus). Tik visas tas detales gal reikėjo kiek kitu kadravimu paimti. Gal bandytum vertikalų kadrą ar kitą kampą paieškoti (tada ir laiptų daugiau matytusi, gal net atsiskleistų paslaptis kur jie veda), ir to lango su krūmu kadre išvengtum (man jie dešinę foto pusę apkrauna).
O bendrai bandymas tikrai liuksiškas
Kūlverstuko nuotraukai kažkokių esminių priekaištų neturiu Man jos miegaliukas gražiai žiūrisi - spalvos fainos ir kompozicija akiai maloni.
Pelene, man antras ir ketvirtas po peržiūros labaiusiai akį patraukė . O šiaip kiek per marga ir spalvos nesusiderino, bet pati minėjai jog vaikas trūko ir nieko specialia nepavyko pasiruošti - todėl kitą kartą tikiu, kad padarysi geriau
Nuotraukos elementai labai gerai pasirinkti: trys katinai ir trys vazonai. Du katinai miega (ramybė), o trečias budrus, kai tuo tarpu du vazonai be gėlių (irgi ta ramybė), o trečias žydi (aktyvus). Tik visas tas detales gal reikėjo kiek kitu kadravimu paimti. Gal bandytum vertikalų kadrą ar kitą kampą paieškoti (tada ir laiptų daugiau matytusi, gal net atsiskleistų paslaptis kur jie veda), ir to lango su krūmu kadre išvengtum (man jie dešinę foto pusę apkrauna).
O bendrai bandymas tikrai liuksiškas
Kūlverstuko nuotraukai kažkokių esminių priekaištų neturiu Man jos miegaliukas gražiai žiūrisi - spalvos fainos ir kompozicija akiai maloni.
Pelene, man antras ir ketvirtas po peržiūros labaiusiai akį patraukė . O šiaip kiek per marga ir spalvos nesusiderino, bet pati minėjai jog vaikas trūko ir nieko specialia nepavyko pasiruošti - todėl kitą kartą tikiu, kad padarysi geriau
Miegantys vaikai man tuo ir patinka, kad jie nevaidina
Kulverstuk, gerai mano akim ziurint
Pelene, su knygute patiko labai, del paskutines neapsisprendziu, siek tiek tas meskiukas galetu buti desiniau, tada butu viskas ok o antra taip pat labai patiko, tik vaidenasi, kad fokusas i kaires puses pataliukus
bandziau savo modeliuka papyskint, nu kuuuuur tau kambary tamsumaaaaa, tarp grotu kaisiojau fotika kaip paparacis jauciu nieko nebus su mano miegaliais
del antros foto fokuso atsiimu zodzius, vaidenasi
Kulverstuk, gerai mano akim ziurint
Pelene, su knygute patiko labai, del paskutines neapsisprendziu, siek tiek tas meskiukas galetu buti desiniau, tada butu viskas ok o antra taip pat labai patiko, tik vaidenasi, kad fokusas i kaires puses pataliukus
bandziau savo modeliuka papyskint, nu kuuuuur tau kambary tamsumaaaaa, tarp grotu kaisiojau fotika kaip paparacis jauciu nieko nebus su mano miegaliais
del antros foto fokuso atsiimu zodzius, vaidenasi
QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 11 04, 21:26)
Mano miego bandymas
Man truksta erdves nors tu ka, nors istiestos rankytes siek tiek gelbeja siuo atzvilgiu, bet aplinkui vistiek mazoka Spalvytes grazios
Pelene, man ketvirta faina Pirma ir antra kažkaip per skaudžiai nukirstos mano akims žiūrint. O paskutinėje tas meškutis taip labai nenatūraliai pozuoja, matos kad mamytė prieš fotkinant padėjo, o ne vaikutis jį pasiguldė
Kulverstuko miegalius labai mielas, man gražiai žiūrisi.
Bandysiu ir aš saviškius fotkint, mielos tokios nuotraukos šeimos albumui/
Kulverstuko miegalius labai mielas, man gražiai žiūrisi.
Bandysiu ir aš saviškius fotkint, mielos tokios nuotraukos šeimos albumui/