QUOTE(Ex @ 2011 06 10, 15:51)
Tavo atsakymus atsitempiau ten, kur jiems priklauso
ir pasidomėsiu dar mažumėlę
Nugis, skaičiau nuorodą, ne viskas ko reik radau...
o jei aš to stoglangio nenoriu uždaryti ar yra tokia "išjungimo" funkcija?
Ir dar, man čia tas kėlimo galingumas per mizernas.. vien tik vienai šiltnamio pusei reiktų kokių 5 vienetų, o pusės tai dvi...
Kaina nesvietiška gaunasi...
Stoglangis vientisas, metalo+stiklas+0,60mX12 metrų ilgis. Svoris pakankamas susidaro. Gal su didesne kėlimo galia būna, mažiau tų atidarytuvų reiktų..
musu siltnamis beveik 7 (6.8) metru ilgio su 8 stoglangiais- po 4 abiejose pusese.Is ju 4 su automatiniais atidarytuvais. Tikrai geras dalykas tie automatiniai atidarytuvai, zadu netolimoje ateityje isigyti ir kitus. Brangus jie, bjaurybes, bet kai sodas tolokai nuo namu, pasiteisina
Atidarytuve yra termostatas,
kuris pasiekus tam tikra temperatura suveikia ir atidaro-uzdaro stoglangi.
Del "isjungimo" funkcijos - manau nera jos tame atidarytuve, nebent kas kart issukineti ta prietaisa ir pakeisti i paprasta stoglangio laikymo kojele
Bet nelabai matau prasmes ta daryti, nes tikrai pakankamai greitai atsidaro stoglangis susilus temperaturai. O kai karsta, tai ir per nakti jie visiskai neuzsidaro
Tik toks vienas minusas su tais automatiniais atidarytuvais -jie reaguoja i temperatura, bet ne i dregme ir per labai karstus orus, kaip buvo praejusiomis dienomis, kai staigiai pradeda lyti, tie automatiniai uzdarytuvai nepilnai uzdaro stoglangius, kadangi siltnamyje oras nespeja taip greit atvesti
Ir per ta likusi, gal kokiu 5 cm, tarpeli i vidu pateko vienas kitas laselis.. Per jega uzdarineti tu likusiu cm vyras neleido, pabijojo, kad tie termostai nepradetu bludyti
Siaip atrodo, kad nieko nenutiko ir pomidoram ant kuriu kliuvo tie keli laseliai, bet siaip man nepatiko, bijau kad kokia liga neapniktu