QUOTE(Ex @ 2011 03 10, 09:25)
Aš tai jo visiškai nesuprantu, ten orai šyla gerokai anksčiau, bet sėja tai pagal šiauriečius.. ir dar į lietuvišką sėjos kalendorių žvalgosi..
Kas is to kad syla viskas daug anksciau? jug augalams reikia ir sviesos, o kai jos maza tai koks ten augimas? stypsta ir tiek, as cia turiu omeni pomidorus agurkus ir kt daiginamus namie augalus. Be to orai pas mus labai nepastovus, nebuna taip kaip LT kad kai siltai tai silta, o kai nusimato salnos nuo kokiu +20 tai temp krenta palaipsniui, pas mus gali buti diena +20, saule nusileis ir ziurek ant masinos langu jau traukiasi serksnas
Todel kokius pomidorus, daug anksciau isnesti i siltnami rizikinga
Zalumynai jau kitas reikalas, tik vat kad susivelinau
O del sejos kalendorio, tai cia ne visai taip, pernai nekreipiau jokio demesio i tai, o siemet tiesiog norejosi pameginti uztaikyti daigu dygima ant pilnaties (del sviesesniu naktu), o visi tie sejos horoskopai, man atrodo briedas didziausias
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 03 10, 15:19)
Pas tave gi naujas šiltnamis, žemė visa pirktinė, kokiu tikslu dezinfekavai?
Gaudvilė man priminė, kad tu maišuose augini, tai koks skirtumas tada, sėk į tuos maišus kad ir šiandien.
Nuo to ar zeme pirktine ar sava, nei silta nei salta, jug pernai grybai pas mane augo toi zemei
Ne viskas pas mane vien maisuose. Yra dvi nedideles 90X120 lysves, juose, kaip ir pernai, noriu sodinti zalumynus, bet....
Dezifekcija buvo reikalinga, kad isnaikinti ligas ir kenkejus buvusius pernai, tokius kaip miltlige, baltaspariai, amarai ir pan.
Nauji maisai stovi lauke, jie nebuvo siltnami , tai i juos galiu bet kuriuo metu sodinti, tik kad daigai dar vos tik prasikale, o jei siltnamio nedezinfekuoti tai kas is tu nauju maisu, jei ligos nuo konstrukcijos persimestu ant augaliuku?