QUOTE (svetima @ 2004 10 07, 17:29) |
Mums laiptai kainavo apie 5000-azuoliniai, uzdari, vnz. kaip ir is brangiausios medziagos-laiptininkai labai geri pasitaike, tiesa as juos atradau is trecio karto, buvo tokiu, kurie ir 11000 prase Tiesa, mes laiptus statem mazdaug pries nepilnus metus, gal dabar kainos ir pakilo |
Gal galetum meistru koordinates duoti?
Jie Kaune, nors lyg ir i Vilniu vaziuoja-labai uzsikase, kaip ir visi meistrai-bandysiu atkast koordinates
QUOTE (Audry @ 2004 10 07, 12:14) |
Čia gal ne į temą, bet pamenu kažkada viename žurnale buvo lyginamos 1 ir 2 aukštų namų statybos kainos. Tai ten buvo rašome, kad 1 a namui nereikia laiptų ir perdangos į antrąjį aukštą, bet stogo plotas didesnis nei 2 aukštų name. Atseit, dėl to tokių namų kainos beveik išsilygina. Savo komentarų tuo klausimu neturiu... |
1 aukšto namas pigesnis, nes:
1. nėra perdangos (apie 20 000 lt, bet priklauso nuo namo ploto)
2. nėra antrojo aukšto sienų ir langų
3. nėra laiptų
Tačiau dviaukščiam namui:
1. reikia mažesnių pamatų
2. mažesnis stogo plotas
3. pigesnis apišldymas - kadangi šiluma keliauja į viršų.
Pati rinkčiausi vienaukštį vien todėl, kad labai patogu, kai visas gyvenimas - viename lygyje. Jei tik būtų kur tokį namą sutalpint
O laiptų kaina labai priklauso nuo medienos. Ąžuolinių ir pušinių kainos skiriasi...
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 10 09, 16:24) |
1. nėra perdangos (apie 20 000 lt, bet priklauso nuo namo ploto) 2. nėra antrojo aukšto sienų ir langų |
100 kv. m ploto namui perdanga tarp pirmo ir antro aukšto kainavo 7200Lt. Ir čia su balkonais, sijomis plokštėms kabinti. Jei renkiesi paprastą projektą, tai bus kokie 5000 Lt. (būtent tiek mums kainuos antro aukšto perdanga tam pačiam plotui).
Šildymo požiūriu pats ekonomiškiausias yra 'kubas', tai būtų maždaug 10x10m, IIa. namas.
O tas II a. langų nebuvimas man daugiau trūkumas,nei privalumas. Ia. namo blogybė - didėlis vidinių ir išorinių sienų santykis. Tai reiškia, kad santykinai daug erdvės tenka namo vidui, neturi sąlyčio su išorinėmis sienomis ir natūralios šviesos apšvietimo (langų).
O šiaip tai I ar II aukštų yra vien tik skonio reikalas. Kai patinka, tai visada rasi privalumų
QUOTE (aifa @ 2004 10 10, 15:07) |
100 kv. m ploto namui perdanga tarp pirmo ir antro aukšto kainavo 7200Lt. Ir čia su balkonais, sijomis plokštėms kabinti. Jei renkiesi paprastą projektą, tai bus kokie 5000 Lt. (būtent tiek mums kainuos antro aukšto perdanga tam pačiam plotui). |
Jei tikrai taip, tai mus paguodei Tiesa, 100 m2 ploto namui - t.y. pirmo aukšto plotas - 50 m2?
O tokias perdangos kainas nurodė statybinė firma, čia, žinoma, su visais statybos darbais...
Pas mus tai bus 2 a. namas, man gražūs laiptai suteikia jaukumo, kažkio išskirtinumo, puošia namą, o 1 a. namas labiau primena butą.
pas mus laiptai, kaip berods Aifa rašė, pusiau sukti.. Nes labai nedaug vietos jiems liko.. Aš už laiptus su aikštele. Mano vyresnioji dukrelė vertėsi iš antro aukšto nuo laiptų.. būtų pusiaukelėj buvu aikštelė - mažiau būt nusiridenus.. Bet gerai, kad laiptai uosiniai ir neplatūs, tai sušvelnino kritimą..
gal kas galit rekomenduoti laiptu gamintojus, kurie dirbtu kokybiskai ir uz protinga kaina ? cia Vilniuj reiktu.
ir dar, gal zinot Iternete adresiuku, kur butu laiptu pavyzdziu?
aciu is anksto
aciu is anksto
QUOTE(ditux @ 2005 05 21, 17:49)
gal kas galit rekomenduoti laiptu gamintojus, kurie dirbtu kokybiskai ir uz protinga kaina ? cia Vilniuj reiktu.
aciu is anksto
aciu is anksto
Gali pasižiūrėti laiptai.lt Arba per google susirasti...
Na mano vyras dirba darbų vadovu metalo dirbinių įmonėje, aišku ten ir laiptus gamina; Jei įmonė gamina-tai kainos kaip ir visur maždaug panašios.Tačiau jis retkarčiais užsiima "užklasine veikla" - tai aišku gerokai pigiau padaro.
Man labiausiai patinka laiptai su paapvalintomis pakopomis, kad leidziandis zemyn gali ma butu ciuozti padais, prisilaikant tureklo. O jei ir neciuozi- tai nukritus ne taip susitrenki kai staciu kampu nera.