QUOTE(wauuu @ 2007 01 17, 14:27)
Gal kas zinote kaip tiksliai apskaiciuoti laiptu pakopas,mes norime daryti patys laiptus ir nelabai zinome kai tiksliai padaryti laiptu ismatavimus ,darysime metalo karkasa,
pakopas medines
.Gal zinote kur metala karkasui Vilniuje pirkti ir gal kur yra vie tik pakopas pirkti.
Na kazkiek esu susidurusi su laiptu gamintojais tai galiu pasakyti keleta pastebejimu.
Pirma, kaip visi isvien sako, kad geriausia yra kai pats meistras susiprojektuoja ir pats gamina laiptus. Esu maciusi nemazai darbu kur vienas projektavo, o kiti gamino.tikrai matyti trukumu, o kai uzduodi klausima, kodel tas ar anas ne iki galo "davesta" tai atsakymas- kaip suprojektavo taip padarem ir tikrai esu tokius kelis variantus macius.
Antra, reikalinga, kad laiptus projektuojantis asmuo ne tik suskaiciuotu tiksliai visus atstumus, bet ir patartu, kad atitinkamoje erdveje tiktu labiau tokie ar anokie laiptai. Nes kartais kvailai atrodo vien seimininku uzgaidos, kurias aklai igyvendinus galutinis produktas atrodo ne kaip, nors ir brangiai sumoketa.
Trecia, nereikia pagaileti laiptams pinigu jei jie yra kambario ar erdves akcento dalis, t.y. kai laiptai atvirai matomi.Nes jie tuomet vertintini kaip interjero detale, kaip baldas, kuri beje ne taip jau daznai seimininkai keicia
Kaip mes apsisprendeme del laiptu meistru ir kainos,tai sirdi skaudejo kai uzsiprase 10 tukst. litu.Bet kai jau pradejo montuoti kazkaip atlyzau ir manau kad nesuklydau, bet aisku reikia sulaukti darbu pabaigos tada skaiciuosim visciukus.
Beje musu meistrai is ju kalbos supratau gali priimti ir is kitu miestu uzsakymus.Ir dar kas labai patiko ju darbe, kad jie siulo idejas atsizvelgdami i projekta i laiptu vieta ir daug kitu niuansu, kurie mums net i galva neatejo. O pasirodo tokie teisingi ir paprasti. Tie meistari net suprojektavo mums zidini, ant kurio bus azuoline detales labai panasios i laiptu pakopas. tai va tiek kol kas.Jei ka domintu tai galesiu kontaktus imesti.