Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(noriuvasaros @ 2010 01 24, 20:02)
Na, paskaiciavus tiksliai, tai gaunasi ne 5, o 6.25 lt. Aukle tik ziuri vaika, namu netvarko, maista gamina vaikui retai, dazniausiai pasildo mano pagaminta. pedagoginio issilavinimo ar sugebejimu neturi. taigi, tai yra aukles - saugotojos darbas. Manau, kad atlyginimas yra tikrai didelis, nes darbas nesunkus ir ramus, ji yra gerbiama ir palepinama. Palyginimui - ne ka didesni atlyginima gauna gydytojai ir mokytojai. Ar jus manote, kad uz nekvalifikuota darba reikia moketi tiek, kiek gauna zmogus su universitetiniu issilavinimu ir auksta kompetencija?

o jusu vaiko saugumas svarbiau uz daktaro laipsni ar magistra? lotuliukas.gif mno ukle ir be jokiu diplomu, bet didzioji mergyte mokosi rasyti, skaityti, mokosi eilerastuku, kartais jos paciu sugalvotu, o dar kitas kriterijus, kad jai atejus mano vaikai spindi, ju akys ryte ja ryja, per 3 dienas mazoji net asaros neisspaude, kol musu nebuvo.....uz tokia prieziura tikrai galeciau moketi ir daugiau, jei paprasys, nes man svarbu, kaip vaikai i ja reaguoja, kaip musu santykiai, 2 meti kartu esam ir dziaugimes, kad ja turi, kai pasakys, kad negerai, stenksiuosi padaryti viska, kad ji liktu su vaikais ir toliau...o diplomas man tokiu atveju nieko visiskai nereiskia
Atsakyti
QUOTE(noriuvasaros @ 2010 01 24, 21:02)
Na, paskaiciavus tiksliai, tai gaunasi ne 5, o 6.25 lt. Aukle tik ziuri vaika, namu netvarko, maista gamina vaikui retai, dazniausiai pasildo mano pagaminta. pedagoginio issilavinimo ar sugebejimu neturi. taigi, tai yra aukles - saugotojos darbas. Manau, kad atlyginimas yra tikrai didelis, nes darbas nesunkus ir ramus, ji yra gerbiama ir palepinama. Palyginimui - ne ka didesni atlyginima gauna gydytojai ir mokytojai. Ar jus manote, kad uz nekvalifikuota darba reikia moketi tiek, kiek gauna zmogus su universitetiniu issilavinimu ir auksta kompetencija?

Kaip visada įkišiu savo trigrašį blush2.gif
Labai šaunu,kad auklė yra gerbiama ir įvertinamas darbas...Vėlgi,mano situacijoje yra kebliau...Aš bent 10 kartų kasdien girdziu,kad esu nereikalinga...Savo darbą stengiuosi atlikt nepriekaištingai,ir tokios kalbos mane zemina,kaip žmogų...
Beje,gal galit išvardint detaliau,ką laikote ,- pedagoginių sugebėjimų neturi? smile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2010 01 24, 21:10)
o jusu vaiko saugumas svarbiau uz daktaro laipsni ar magistra? lotuliukas.gif mno ukle ir be jokiu diplomu, bet didzioji mergyte mokosi rasyti, skaityti, mokosi eilerastuku, kartais jos paciu sugalvotu, o dar kitas kriterijus, kad jai atejus mano vaikai spindi, ju akys ryte ja ryja, per 3 dienas mazoji net asaros neisspaude, kol musu nebuvo.....uz tokia prieziura tikrai galeciau moketi ir daugiau, jei paprasys, nes man svarbu, kaip vaikai i ja reaguoja, kaip musu santykiai, 2 meti kartu esam ir dziaugimes, kad ja turi, kai pasakys, kad negerai, stenksiuosi padaryti viska, kad ji liktu su vaikais ir toliau...o diplomas man tokiu atveju nieko visiskai nereiskia

Ir aš rinkčiausi tokią auklytę 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dėl pedagoginio išsilavinimo...Mokiausi kurį laiką tokioje mokykloje,bet nebaigiau...Ir tiesą sakant,būtent ten neįgijau jokių zinių..Kurias galėčiau pritaikyti dabar...Ir augindama savo mergaitę,rėmiausi ziniomis,visada domėjausi,skaičiau literatūrą apie vaikų išsivystymą,prieziūrą,bendravimą..Apie visą vaikišką pasaulį smile.gif Man buvo įdomu visos naujovės.Be abejo,yra dalykų kurių neišmoksi jeigu tau neduota.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 24, 20:24)
Kaip visada įkišiu savo trigrašį blush2.gif
Labai šaunu,kad auklė yra gerbiama ir įvertinamas darbas...Vėlgi,mano situacijoje yra kebliau...Aš bent 10 kartų kasdien girdziu,kad esu nereikalinga...Savo darbą stengiuosi atlikt nepriekaištingai,ir tokios kalbos mane zemina,kaip žmogų...
Beje,gal galit išvardint detaliau,ką laikote ,- pedagoginių sugebėjimų neturi? smile.gif Ačiū 4u.gif

Na, butent tai ir turiu galvoje - nera sugebejimu. Tikrai ne visada diplomas rodo pedagogini talenta. Buna bobuciu is kaimo, kurios, neturedamos jokio issilavinimo, tobulai aukleja vaikus - moko juos dainuoti, stebeti ir vertinti gamta, tvarkos ir higienos taisykliu, ramybes ir t.t. Musu aukle sito pedagoginio talento didelio neturi. Kiekviena dalyka jai reikia tiksliai paaiskinti, pati nesugalvoja, kad reikia paskaityti pasakele, parodyti raideles, mokyti tvarkyti zaislus, sesti ant puoduko ir t.t. Tai yra ne kritika, ji yra tikrai geras zmogus ir bent jau ramybes ir svelnumo vaikui netruksta, todel ir pavadinau jos darba aukles-saugotojos darbu. Aisku, sitas variantas man daug labiau priimtinas, negu pikta reksne pedagoge... Bet is kitos puses, jei salia gerumo butu ir aktyvaus ugdymo pastangos, aisku, darbas butu vertinamas dar daugiau smile.gif.
Atsakyti
5 Lt šiai dienai nėra labai mažai, jeigu dirbtų ofise su 5Lt/val atlygiu gautusi 840Lt į rankas arba apie 1025Lt ant popieriaus, plius įskaitant, kad auklė valgo pas mus, apmoku kelionę g.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2010 01 24, 20:10)

Ne, tikrai nesvarbiau. Todel ir mokam jai palyginti daug, ir norim jai toliau ilgam patiketi vaika. Musiskis ja taip pat labai myli, kartais labiau nori likti su ja, negu su mumis smile.gif. Bet nereikia taip jautriai reaguoti i kalba apie issilavinima. Tiesiog kalba eina apie atlyginimus, o taip jau turetu buti priimta, kad daugiausia mokama uz kompetencija, ar ne? Siek tiek pikta, kai tenka sumoketi, tarkim, santechnikui uz pusvalandi darbo daugiau, negu pati uzdirbu per diena schmoll.gif . Be to, darbo pasiula labai maza. Pabandykit paieskoti aukles darbo, gausis ne kas... Kaip pavyzdi pateiksiu irodyma - as pati ieskau dar vieno vaiko, kuri kartu su manuoju galetu priziureti aukle. Tuo budu jai dar siek tiek pakiltu atlyginimas, o vaikams butu smagiau. Nustebsite suzinojusi, kad po keliu skelbimu, beje ir sitam forume, atsirado atsiliepusiu... potencialiu aukliu, o ne susidomejusiu mamu. Viena ju aktyviai stengesi itikinti, kad ji geriau atliktu aukles pareigas, neziurint patikinimu, kad as nesiruosiu aukles keisti. Tai rodo, kad darba susirasti nera paprasta, zmones stengiasi isnaudoti bet kokias galimybes. Esant tokioms salygoms, naturaliai koreguojami ir atlyginimai. Savajai auklei atlyginimo tikrai nemazinsiu, bet jei tektu priimti kita zmogu, tikrai butu pasiulytas gerokai mazesnis atlyginimas. Tokia siandiena.
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 23, 16:18)

Kažkokia nesąmoninga jūsų situacija schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 24 sausio 2010 - 20:29
QUOTE(aistuliaa @ 2010 01 24, 22:26)
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 23, 16:18)

Kažkokia nesąmoninga jūsų situacija schmoll.gif

Ir tas nesamoningumas labai kelia įtampą...
Atsakyti
na taip, sutinku su viskuo kas pasakyta, tik norejau pabrezti, kad musu aukle nebaigusi jokiu aukstuju, paprasta moteris, auginusi savo vaikus, domisi ivairiais dalykais, skaito idomius straipsnius, pasipasakoja, ka apie vaiku lavinima ar maista yra girdejus, jei man tinka aptariame kartu...gal sakyciau ji labiau mociute primena neio aukle...uztad tokiam zmogui gali moketi ir daugiau.nes tas kuris tau atnes diplomus, dar nereiskia, kad mokes priieiti prie vaiko, ji pamilti ar susikalbeti....kartais diplomas igyjamas, nes jo reikia, nes visi dabar mokosi tam, kad reikia tureti issilavinima...pati mokausi magistra, nezinau ar jo prireiks man gyvenime, bet mokausi, nes turiu aukle, tad sudaro salygas nesedeti namuose. tai taip ir su tom auklem su pedagoginiais issilavinimais buna. gerai viena mamyte pasake, bobute kartais gali duot daugiau vaikui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuvasaros @ 2010 01 24, 21:22)
Ne, tikrai nesvarbiau. Todel ir mokam jai palyginti daug, ir norim jai toliau ilgam patiketi vaika. Musiskis ja taip pat labai myli, kartais labiau nori likti su ja, negu su mumis smile.gif. Bet nereikia taip jautriai reaguoti i kalba apie issilavinima. Tiesiog kalba eina apie atlyginimus, o taip jau turetu buti priimta, kad daugiausia mokama uz kompetencija, ar ne? Siek tiek pikta, kai tenka sumoketi, tarkim, santechnikui uz pusvalandi darbo daugiau, negu pati uzdirbu per diena  schmoll.gif . Be to, darbo pasiula labai maza. Pabandykit paieskoti aukles darbo, gausis ne kas... Kaip pavyzdi pateiksiu irodyma - as pati ieskau dar vieno vaiko, kuri kartu su manuoju galetu priziureti aukle. Tuo budu jai dar siek tiek pakiltu atlyginimas, o vaikams butu smagiau. Nustebsite suzinojusi, kad po keliu skelbimu, beje ir sitam forume, atsirado atsiliepusiu... potencialiu aukliu, o ne susidomejusiu mamu. Viena ju aktyviai stengesi itikinti, kad ji geriau atliktu aukles pareigas, neziurint patikinimu, kad as nesiruosiu aukles keisti. Tai rodo, kad darba susirasti nera paprasta, zmones stengiasi isnaudoti bet kokias galimybes. Esant tokioms salygoms, naturaliai koreguojami ir atlyginimai. Savajai auklei atlyginimo tikrai nemazinsiu, bet jei tektu priimti kita zmogu, tikrai butu pasiulytas gerokai mazesnis atlyginimas. Tokia siandiena.

As manau geros aukles turi rekomendacijas ir darbo. Nes tikrai ne visi teveliai nori vesti vaikucius i valdiska darzeli. O jus nerandat dar vieno vaikucio, gal tiesiog teveliams netinka jusu siulomas variantas. As nenoreciau vesti savo vaikiuko pas kita mama tik tam, kad vaikai padraugautu ir butu pigiau. Man vaikas turi buti profesionaliai lavinamas, o ne visa diena zaistu su zaisliukais.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 01 25, 12:28)
As manau geros aukles turi rekomendacijas ir darbo. Nes tikrai ne visi teveliai nori vesti vaikucius i valdiska darzeli. O jus nerandat dar vieno vaikucio, gal tiesiog teveliams netinka jusu siulomas variantas. As nenoreciau vesti savo vaikiuko pas kita mama tik tam, kad vaikai padraugautu ir butu pigiau. Man vaikas turi buti profesionaliai lavinamas, o ne visa diena zaistu su zaisliukais.

Kiek žmonių,-tiek ir nuomonių rolleyes.gif
Profesionalus lavinimas g.gif Skamba gana rimtai.Ko gero auklė turėtų išmokint vaiką kalbėt mokslinėmis frazėmis,išmokint grot visais muzikos instrumentais..Taip pat išmokyt skaityt -rašyt...Ir bent 5 uzsienio kalbų...Išmokyt pazint visas pasaulio šalis,taip sakant visą geografijos kursą pravest..Išmokyt vairuot automobilį,o gal vaikščiot lynu? biggrin.gif
Manau,kad ikimokyklinio amziaus vaikas turi būti lavinamas žaidimų forma...Pagal jo mėnesius ar kitą amzių ax.gif
Galvoju,kad niekada neprašysiu rekomendacijų smile.gif Bet esu,dar '''žalia'''auklė,auklių pasaulyje.Gal ir pakeisiu poziūrį,kas žino g.gif Gaila,neturiu laiko rašyt,nors man laisvadienis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 25, 12:10)
Kiek žmonių,-tiek ir nuomonių rolleyes.gif
Profesionalus lavinimas g.gif Skamba gana rimtai.Ko gero auklė turėtų išmokint vaiką kalbėt mokslinėmis frazėmis,išmokint grot visais muzikos instrumentais..Taip pat išmokyt skaityt -rašyt...Ir bent 5 uzsienio kalbų...Išmokyt pazint visas pasaulio šalis,taip sakant visą geografijos kursą pravest..Išmokyt vairuot automobilį,o gal vaikščiot lynu? biggrin.gif
Manau,kad ikimokyklinio amziaus vaikas turi būti lavinamas žaidimų forma...Pagal jo mėnesius ar kitą amzių ax.gif
Galvoju,kad niekada neprašysiu rekomendacijų smile.gif Bet esu,dar '''žalia'''auklė,auklių pasaulyje.Gal ir pakeisiu poziūrį,kas žino g.gif Gaila,neturiu laiko rašyt,nors man laisvadienis mirksiukas.gif

Perlenket lazda su savo pasisakymu. Reikia moketi ir zaidimu forma lavinti vaika. Tam zmones ir mokosi. Leidziu pas aukle antra savo vaika. Vaikas puikiai lavinamas, net pilnai paruostas mokyklai. Mano pirmasis puikiai mokosi, nes turejo gera paruosima mokyklai. Tarp kitko zinojo ir pasaulio salis. Aukle pati juos supazindino ir zaide zaidimus. Reikia moketi vaikus sudominti. Na manau reikia tureti supratima sioje srityje.
Atsakyti