Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

Būnu aukle 8 mėnesių berniukui.Skalbiu rankom jo drabuzėlius,darausi tyreles,košeles,mėsa būna paruošta...Karpau nagučius,valau ausytes,nosį ir atlieku visas higienos procedūras.kiek sugebu---uziimu lavinimu,'''kalbam''',rodau paveiksliukus,pasakoju ką darau,eilėraštukų padeklamuoju,mokau plot delniukais ir t.t.dar lengvą mankštelę padarom...kadangi turiu patirties,tai nusimanau apie kūdikių vizinį ir psichologinį vystymąsi....berniukas labai dziaugiasi mane pamatęs wub.gif susidraugavom iškart,nes myliu vaikus...bet vistik,zmonės nepasakė,ką ir kaip man reikės daryt prie mažylio....maniau,kad auklės pareigos kiek kitokios....moka 3 litus uz val.maistą atsinešu savo,kartais išgeriu kavos,jeigu siūlo.Per dieną pravazinėju beveik 4 litus...
Laukiu nuomonių,nes tai tik antras mano saugomas vaikutis 4u.gif....
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 23, 15:18)
Būnu aukle 8 mėnesių berniukui.Skalbiu rankom jo drabuzėlius,darausi tyreles,košeles,mėsa būna paruošta...Karpau nagučius,valau ausytes,nosį ir atlieku visas higienos procedūras.kiek sugebu---uziimu lavinimu,'''kalbam''',rodau paveiksliukus,pasakoju ką darau,eilėraštukų padeklamuoju,mokau plot delniukais ir t.t.dar lengvą mankštelę padarom...kadangi turiu patirties,tai nusimanau apie kūdikių vizinį ir psichologinį vystymąsi....berniukas labai dziaugiasi mane pamatęs wub.gif susidraugavom iškart,nes myliu vaikus...bet vistik,zmonės nepasakė,ką ir kaip man reikės daryt prie mažylio....maniau,kad auklės pareigos kiek kitokios....moka 3 litus uz val.maistą atsinešu savo,kartais išgeriu kavos,jeigu siūlo.Per dieną pravazinėju beveik 4 litus...

Naudojasi ir išnaudoja
kokiam mieste?
ir kodėl tuos drabužiukus rankom reikia skalbt?
ieškokitės kito auklėtinio,kurio tėvai jus vertins
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 23, 19:14)
Naudojasi ir išnaudoja
kokiam mieste?
ir kodėl tuos drabužiukus rankom reikia skalbt?
ieškokitės kito auklėtinio,kurio tėvai jus vertins

Marijampolė čia....
Vasarą ir rudenį priziūrėjau 3 metų berniukąTai mano darbas buvo būtent---priziūrėt vaikutį,pašildyt maistą.nereikalavo iš manęs jokių uzsiėmimų,bet man pačiai patikdavo skaityt jam knygutes,statyt pilis,piešt,skaičiukus zaisdami mokindavomės,spalvas ir t.t. Mokėdavo 4 lt.uz valandą,Ir visiems buvo gerai..Bet nuo lapkričio mėn.vaikutį pradėjo vest į darzelį

O čia situacija kiek keblesnė,ir manau kad ilgai ten neišbūsiu...Nes viskam vadovauja močiutė,namie...Leliuko tėvas išvaziuoja ryte,o mama aplamai uzsieny dirba...tai aš su ta bobule jau pavargau ginčytis.Jau neturiu sveikatos..O ginčytis reikia kasdien.Dėl kilogramo krakmolo ant kūdikio uzpakaliuko,dėl maisto..Kad varškės neprišertų,kurios galiojimas jau 2 savaitės pasibaigęs.... blink.gif blink.gif blink.gif Dėl zaislų....Nemanau kad 8 mėn leliukui uztenka barškučių ir kelių pliušinių zaislų su kuriais miega blink.gif Na per tas 2 savaites pamačiau,ko nebuvau mačius....Kad vaiką reikia valgydint kas 4 valandos.O jis net 3 val.neišbūna be maisto,verkia kaip mušamas verysad.gif Vienu zodziu,---aš jau geriu vaistus,nes ne mano nervams,kovot su vėjo malūnais....Buvo dienų,kad nuėjus nėra iš ko padaryt vaikui nei vaisių tyrės,o mišinuko neduoda dieną,košės tik kartą dienoj..Vaikutis baisiai valgus...Nemaniau,kad būna tokių nesąmonių,kad nuėjus dabot vaikelio,dar reikia sukt galvą,ką čia jam dabar padavus valgyt??? blink.gif blink.gif blink.gif Močiutė išeina pirkt maisto...sako- ''tuoj grįšiu'''... grįzta po 2 valandų..o vaikas alkanas verksnoja,tai padarau košelės,skirtos 4 mėn.kūdikiams....Tai būnu nesuprasta,dėl savivaliavimo....O ausytės verysad.gif Jau nugydziau,uz ausyčių buvo oda sutrūkus,ir geltonas sluoksnis,kazko...? tai per kelis kartus išvaliau,ir uzgydziau bephanten tepalu...O ta boba sako --- nesikišk,nieko niekur nebuvo išutę blink.gif Man liezuvis neapsiverčia kitaip ją vadint...Kojų nagai leliuko,-nebuvau tokio ilgio mačius....Nesu Motina Teresė,bet nervai nelaiko jau man....Nunešiau kelis zaislus,knygučių,tai boba pakavojo kad vaikas neuzsigautų g.gif ...Aš '''apšalus'''...Ir be zodzių....Namai nėra koks girtuoklynas,ir neatrodo,kad labai skurstantys zmonės....išeisiu nuo kitos sav.nes negaliu ziūrėt į tokias nesąmones....man tai košmarai g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 01 23, 16:18)

o tai ka tuomet mama veikia, jei jus ir nagucius kerpat ir ausytes valot? g.gif tokiu dalyku auklei nepatikiu, juk ne tarnaite, o aukle. suprantu, jei keliom dienom isvyksta ir visa tai reikia padaryti auklei, bet siaip tai manau, atliekat visas mamos pareigos ir dar moka tik 3 lt. 3 lt mokedavau auklei pries 4 metus ir sumokedavom kelione
pavelavau su pasisakymu 4u.gif bet manau, kad jus dusia idedat ir stengiates, kad vaikiukas butu saugus ir gerai priziurimas, o bobules kisimasis tai baisus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evutukas: 23 sausio 2010 - 20:37
QUOTE(evutukas @ 2010 01 23, 22:33)
o tai ka tuomet mama veikia, jei jus ir nagucius kerpat ir ausytes valot? g.gif tokiu dalyku auklei nepatikiu, juk ne tarnaite, o aukle. suprantu, jei keliom dienom isvyksta ir visa tai reikia padaryti auklei, bet siaip tai manau, atliekat visas mamos pareigos ir dar moka tik 3 lt. 3 lt mokedavau auklei pries 4 metus ir sumokedavom kelione
pavelavau su pasisakymu 4u.gif bet manau, kad jus dusia idedat ir stengiates, kad vaikiukas butu saugus ir gerai priziurimas, o bobules kisimasis tai baisus

Tai va,kad mama uzsieny,tėvelis nelabai susigaudo ir nesikiša,bet jis mane samdė...Na,nenumarins badu,to vaikelio,myli jį...Bet supratimas nekoks... blink.gif Ir naktį nieko neduoda vaikui,net atsigert blink.gif Tai jis praverkia pusę nakties,o jie tuo stebisi...O leliukas tai jau toks mielas,toks fainas,net apsakyt neina... wub.gif protingas,per dvi dienas išmoko dauzyt su mediniu šaukštu į bliūdą....kol močiutė nepaslėpė to šaukšto... Ir dar įdomus faktas,kad ta močiutė beveik visą dieną būna namie...na gal 2-3 valandas kazką tvarko,kazkur..O vėliau būna namie ir bumba,kad ji galėtų priziūrėt vaiką,kad tėvas vaiko bedarbis....Išpyškinau jai,kad niekam per prievartą nesisiūliau,ir kad ne ji mane samdė...Bet jau man širdis nerviškai sustreikavus,visa savaitė....Tiek ta sena moteriškė bumba namie,tiek ji bėdavoja,kad jau man gana....Ir vis kasdien man '''primena''' kad pilni skelbimai siūlančių auklių paslaugas moteriškių....Pasakiau,kad nedrebu dėl pinigų,tai ji į mane kaip į pamišėlę pasiziūrėjo smile.gif Nes ji tokio intelekto,kad negali patikėt,kad gali kazkas,kazką uz ačiū padaryt....Pasakiau,kad aš nuo tokio atlygio tikrai nepralobsiu..Ir dar išaiškinau,kas įeina į auklės pareigas doh.gif Bet ji nieko nesuprato...O aš sakau,geriau eit dirbt savanore į kūdikių namus,nei klausytis ir ziūrėt į tokius absurdus....Nesistengiu būt mama tam maziukui,bet tokio amziaus zmogutį reikia tikrai krupščiai priziūrėt...Ir lavint,nes vaikas ne gyvūnukas...Kad pavalgydinai,pasodinai ar įdėjai į vaikštynę...Ir įgrūdai '''soskę''',kad nei verktų,nei guguotų.... blink.gif
Atsakyti
[quote=laukine kate,2010 01 23, 22:07]
Tai va,kad mama uzsieny,tėvelis nelabai susigaudo ir nesikiša,bet jis mane samdė...Na,nenumarins badu,to vaikelio,myli jį...Bet supratimas nekoks... blink.gif

manau, kad turit nebloga darba. Atlyginimas nelabai didelis, bet siais laikas darbai nesimeto. Vaikuciui pasiseke, jei norit ji priziureti geriau, negu pageidauja mociute. Manyciau, kad santykiu su mociute klausimus jus turetumete aptarti su vaiko teciu - jeigu jau jis jus samde, tai akivaizdu, kad nenorejo visos prieziuros patiketi mociutei, taigi, atsizvelgs i jusu pastabas. Paciai geriau jokiu konfliktu nespresti. O atlyginimo klausimas iskils savaime, kai ilgiau padirbesit, nes patikimai dirbanciu zmoniu niekas nenori prarasti. As auginu trecia vaika, ir savo auklei, kuri pas mane epizodiskai dirba jau apie 12-15 metu, pakeliau atlyginima jau kelinta karta. Neprasyta. Tiesiog taip atrode. Paskutinis pakelimas buvo nemotyvuotai didelis, kadangi ji issigando naujo mazo kudikio ir bande iseiti is darbo. Dabar moku 50 lt uz diena (8 valandos), gerai maitinasi visa diena pas mus, kartais idedam maisto i namus, saltu oru parvezam po darbo namo. Be to, 1 men atostogu per metus, atostoginiai - vidutinis menesio atlyginimas, dovanos ivairiom progom ir t.t. Sito zmogus pasiekia, kai igyja pasitikejima ir pradedi ji branginti.
Atsakyti
Laba,
ar realu surasti valandinę auklę Vilniuje 9 mėn. mažyliui už 5Lt/val., pvz. 1-3 darbo dienom per savaitę 4u.gif Aš nieko prieš vakarinio studentę ax.gif
Atsakyti
[quote=noriuvasaros,2010 01 24, 14:55]
[quote=laukine kate,2010 01 23, 22:07]
Tai va,kad mama uzsieny,tėvelis nelabai susigaudo ir nesikiša,bet jis mane samdė...Na,nenumarins badu,to vaikelio,myli jį...Bet supratimas nekoks... blink.gif

manau, kad turit nebloga darba. Atlyginimas nelabai didelis, bet siais laikas darbai nesimeto. Vaikuciui pasiseke, jei norit ji priziureti geriau, negu pageidauja mociute. Manyciau, kad santykiu su mociute klausimus jus turetumete aptarti su vaiko teciu - jeigu jau jis jus samde, tai akivaizdu, kad nenorejo visos prieziuros patiketi mociutei, taigi, atsizvelgs i jusu pastabas. Paciai geriau jokiu konfliktu nespresti. O atlyginimo klausimas iskils savaime, kai ilgiau padirbesit, nes patikimai dirbanciu zmoniu niekas nenori prarasti. As auginu trecia vaika, ir savo auklei, kuri pas mane epizodiskai dirba jau apie 12-15 metu, pakeliau atlyginima jau kelinta karta. Neprasyta. Tiesiog taip atrode. Paskutinis pakelimas buvo nemotyvuotai didelis, kadangi ji issigando naujo mazo kudikio ir bande iseiti is darbo. Dabar moku 50 lt uz diena (8 valandos), gerai maitinasi visa diena pas mus, kartais idedam maisto i namus, saltu oru parvezam po darbo namo. Be to, 1 men atostogu per metus, atostoginiai - vidutinis menesio atlyginimas, dovanos ivairiom progom ir t.t. Sito zmogus pasiekia, kai igyja pasitikejima ir pradedi ji branginti.
[/quote]

suprantu,kad darbai nesimėto...bet tuose namuose tiesiog-''kryzminė ugnis'''.paskambina vaikučio mama ir sako,kad viską pasakyt vyrui,kas ir kaip...aš pasakau viską,kas susiję su vaiku....bet kol kas jokių pasikeitimų...jis išlekia ryte,gryzta kazkada,kai aš būnu jau išėjusi namo...ir gaunasi,kad viską tvarko ta jo mama...jis nieko neklausinėja,neina į parduotuvę...nesuprantu aš jo mąstymo,nei elgesio...gal galvoja,kad kiti viskuo pasirūpins? unsure.gif ....na,tiesiog jau neturiu jėgų viską pasakot...bet jeigu nebūna nupirkta maisto produktų,tai kiek aš galiu ''''lyg tarp kitko uzsimint,-kad vaiku reikia to,tai kitko...''''nezinau ką rasiu atėjus....ir be to,aš esu tik iki balandzio mėnesio....bet tai,gana ilgas laiko tarpas,ypač kai tėtušis nusišalinęs nuo savo tėviškų pareigų.... g.gif po savaitgalio vis atsitinka kas nors...tai vaikas suviduriuoja,tai uzpakaliukas paraudęs....tai ta močiutė man sako---reikia geriau priziūrėt mažiuką blink.gif blink.gif blink.gif paaiškinau,kad aš neatsakau,kas vyksta,kai manęs jau nėra jų namuose....bet kad ir kas būtų,ji viską suverstų man....rytoj nueisiu ir paziūrėsiu,ar lovytės dugnas nuleistas žemyn unsure.gif nes jau prašiau,kad nuleistų..ir vėliau dar priminiau..nes mazylis labai stiprus,-įsikimba į ką nors ir atsistoja....na man tai tragiška,kai nesupranta tokių paprastų dalykų....vienu zodziu,nesikišu aš ten daugiau...jeigu visi apkurtę,o aš kaip kokia namų darkytoja cool.gif neturiu jėgų pasakot...o pinigai....aš ramioj saugioj atmosferoj,galėčiau ir uz 2 litus aukle būti....daug sutaupyčiau,nes nereiktų vakarais gert vaistų.... mirksiukas.gif baisiai daug reiškia aplinka....
Atsakyti
na 5 lt tikrai nera daug.mes tiek pat mokam auklei sakiuose, valgo pas mus, avaisinam kai turim skanumynais, dovaneles ivairioms progoms taip pat, net anukam ideda lauktuviu, gyvena salimais, mes 1, o ji 5 aukste, tam paciam name, tai nei vaziuoti niekur nereikia, aisku ir savaitgaliais buna, kai reikia, bet 5 lt manau vidutinis atlygis ir tikrai ne nemotyvuotai didelis kaip jus sakot. butu jau juokinga patiketi savo vaikus zmogui, kuri vaikai dievina, myli ir moketi kelis lt tik
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evutukas: 24 sausio 2010 - 16:21
kazkaip maisote aukle su namu ukio darkytoja tvarkytoja smile.gif,
ta aukle auksaranke turi buti o pinigeliu visi nori kuo maziau moketi.

Tai reiktu suskirstyti: aukle tvarkytoja - 8 Lt,
Tiesiog aukle sedetoja - 4 Lt,
Aukle su uzsiemimais vaikams - 8 lt. ir t.t.
Aukle vakare, aukle visa diena, aukle kelio dienos.....

Atsakyti
QUOTE(Kazanova @ 2010 01 24, 17:42)
kazkaip maisote aukle su namu ukio darkytoja tvarkytoja smile.gif,
ta aukle auksaranke turi buti o pinigeliu visi nori kuo maziau moketi.

Tai reiktu suskirstyti: aukle tvarkytoja - 8 Lt,
Tiesiog aukle sedetoja - 4 Lt,
Aukle su uzsiemimais vaikams - 8 lt. ir t.t.
Aukle vakare, aukle visa diena, aukle kelio dienos.....

na, kad padaro sriubyte kartais ar prakepa blyniuka, ar netgi pasildo mano padaryta maista ir paskiato knygute pazaidzia, tai manau galima vadinti tikrai aukle, neliepiu tvarkyti namu, kuopti kampu, tvarkyti lentynu ir skalbiniu lankstyti, apsieik pilnai su vaiku ir aplink ji ir tai manau tikrai ne namu tvarkytojos darbas. isvaziavom su vyru 2 dienoms, tai radau ir grindis isplautas, kai pasakiau, kad nereikejo nieko daryt, atreze, kad negi pritempliotosi grindyse vaikui smagu ropot, kur gaminama valgyt, kur nuo lovu klojimo atsiranda dulkiu?manau puikus atsakymas, nes as savo namuose i diena ir po 3 kartus grindis plaunu, kad vaikuikams smagu butu vaiksciot ir kad miegant dulkes nosytes nekutentu.....jei eiciau visai dienai i darba ir paprasyciau tvarkyti kambarius, valyti dulkes ir valgyt daryt, zinoma, pakleciau alga, bet jei i metus 2 dienas tai padare man nebunant namuose , tai tikrai nieko tokio, mato kokioje aplinkoje auga vaikai ir stengiasi tokia aplinka palaikyti kai musu nera, saunu, va cia tikrai tinkamas zmogus aukliauti vaikams thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2010 01 24, 17:20)
na 5 lt tikrai nera daug.mes tiek pat mokam auklei sakiuose, valgo pas mus, avaisinam kai turim skanumynais, dovaneles ivairioms progoms taip pat, net anukam ideda lauktuviu, gyvena salimais, mes 1, o ji 5 aukste, tam paciam name, tai nei vaziuoti niekur nereikia, aisku ir savaitgaliais buna, kai reikia, bet 5 lt manau vidutinis atlygis ir tikrai ne nemotyvuotai didelis kaip jus sakot. butu jau juokinga patiketi savo vaikus zmogui, kuri vaikai dievina, myli ir moketi kelis lt tik

Na, paskaiciavus tiksliai, tai gaunasi ne 5, o 6.25 lt. Aukle tik ziuri vaika, namu netvarko, maista gamina vaikui retai, dazniausiai pasildo mano pagaminta. pedagoginio issilavinimo ar sugebejimu neturi. taigi, tai yra aukles - saugotojos darbas. Manau, kad atlyginimas yra tikrai didelis, nes darbas nesunkus ir ramus, ji yra gerbiama ir palepinama. Palyginimui - ne ka didesni atlyginima gauna gydytojai ir mokytojai. Ar jus manote, kad uz nekvalifikuota darba reikia moketi tiek, kiek gauna zmogus su universitetiniu issilavinimu ir auksta kompetencija?
Atsakyti