QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2010 11 24, 23:20)
Ieskau aukles savo sunui, tad skaitineju sia tema.
Gal nereiktu, bet labai knieti pasakyti - negaliu suprasti,
kodel atsakomybe ir meile turi buti isreiksta pinigais? (t.y. kodel daugumos cia rasanciu aukliu nuomone, tie, kurie moka daugiau uz savo vaiku prieziura myli savo vaikus labiau nei kiti?) sito niekaip nesuprantu.
Taip pat ir del atsakomybes - mazai moka (tavo manymu), tai galima elgtis neatsakingai ir nezinia, ka veikti?
Labai ydingi ir neteisingi poziuriai.
Jau kažkada rašiau, kad meilės ir atsakomybės mažiau nebus už mažesnę algą, tačiau auklytė visada dairysis labiau apmokamo darbelio, o jį radus, jūsų namus paliks. Taip jau yra, jei per tas pačias 8 valandas uždirbi 30 lt ar 50 lt tai yra gi skirtumas
Papildyta:
QUOTE(Aidar @ 2010 11 25, 11:36)
O va sito niekad nesupratau ir nesuprasiu. Kaip jus isivaizduojat kada ta aukle tvarkys namus? Ji ta darys tikrai kartu su vaikeliu. tai kodel turi buti mokama papildomai? Kai vaikas uzsiima pats su savimi, nejaugi sudetinga perbegti pavalyti dulkes ir pan.? Juk mamos, kai buna namuose atlieka dar daugiau darbu (na sprendziu pagal save). Bent jau mano suvokimu, ateinanti moteris ir turetu buti tas zmogus, kuris prisideda ir prie namu ruosos. as auklei kategoriskai draudziu istisai tupeti prie vaiko, nes vaikas turi tureti tam tikra savo erdve, o aukle turi tureti suvokima kada reikia vaikui leisti pabuti/pazaisti vienam. Tai vietoj sedejimo ir ziurejimo kaip vaikas zaidzia ar jo miego metu - tikrai nesudetinga minimaliai prisideti prie buities darbu.
Jei jau manot, kad vaikelis gali pabūti kažkiek vienas, o auklė turi bėgti plauti grindis, tai, aš manyčiau, tuo laikotarpiu, kai plauna grindis, auklė NETURI BŪTI ATSAKINGA UŽ VAIKELĮ, na jei jis tuo metu susižeistų. Man tai logiška - gi jūs apmokat tik už 1 darbą - arba už vaiko priežiūrą arba už namų tvarkymą - tai ir atsakomybė tam laikotarpiui viena.
O jūs gi - mama, jūs visada esate atsakinga už viską, nes niekas kitas tos atsakomybės neneša.
Papildyta:
QUOTE(Regute131 @ 2010 11 25, 12:52)
Todėl, kad auklės pareigos yra užsiimti vaiko lavinimu, auklėjimu ir bendrai , viskuo kas liečia vaiką, o ne Jūsų šiukšlėmis ir dulkėmis. Ir Jūs man niekaip neįrodysit, kad turi būti kitaip.
Neteko matyti, kad darželyje, kai vaikas apsisisioja, auklėtoja bėgtų išskalbti jam kelnes...
Papildyta:
QUOTE(Kaledine @ 2010 11 25, 16:06)
Sveikos,esu naujoke-aukle.darbo ieskojau apie 2men.,visokiu pasiulymu buvo.sulaukiau skembucio is mamytes,susitikom,pasnekejom ir jau menesi kaip dirbu.seima tikrai pasiturinti,turi dideli nama,priziuriu ju dukryte,ji neigali vargsiuke.moka 1000lt,+pietus ir dyzelis.kiekvienas manau noretu didesniu pinigu,bet viskas proto ribose.as vertinu tai,kad zmones man dave galimybe uzsidirbti,elgiasi zmoniskai,nieko blogo apie juos negaliu pasakyti,man jie mieli.pamilau ir mergyte,nes tokiam vaikuciui negali nejausti meiles.man reikia butu su mergyte,ja pamaitinti,pakeisti pampersa,susukuoti,ziuret,kad neuzsigautu,vesti i lauka kai geras oras.veiksmo daug,darbas nuo 8 iki 18val.,buna,kad prisedu tik tada kai maitinu,valgau pati stovedama,nes reik stebet mazylia.gryztu namo tikrai nusikalus.pas juos lyginimo kalnai,nes 2vaikai,nors peiziuriu tik 1,perenginejami kasdien,o ligoniukas ir 2-3kartus per diena.bet norejau stai ka paskyt,kad stengiuosi kaip imanydama ir vaiku pasirupint ir tevelius pamalonint,kazka padarydama papildomai.lyginu kai tik turiu laisva minute,kad ir po keleta rubeliu,dziaustau skalbinius,nuimu sausus,sulankstau,iaplaunu grindis 1aukste,surenku ismetytus daiktus,sutvarkau uzuolaidas,zodziu darau tai ka daryciau namie sau.indus visada isplaunu.valgau tai ka pagaminu mazylei,kartais darydama valgyt visai seimai pavalgau ta pati ir as,siaip nesu besote,nors pas juos saldytuve tik gulbiu pieno truksta,nelieciu nieko,nes proto tiek turiu,kad tai skirta ne man,nes as to galbut net neipirkciau.gerbiu sia seima,vertinu ka turiu ir nenoriu prarast.svarbiausia but zmogum.
Žinokit per daug jūs nestebinkit tų šeimininkų, neprisiimkit per daug darbų - ne visi gali tai suprasti ir įvertinti. Dar tik pati pradžia, o darbų jau laaabai daug, o su laikų kaskart vis "nematomai" prisideda... Sėkmės
ir be abejo branginkit tai, ką turite.