Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Airija @ 2010 11 10, 17:04)
Pavasarį teks grįžti į darbą, nes dukrytei sueis du metukai. Jau dabar - bent apytikriai - norėčiau įsivizduoti, kiek man kainuos auklė - pagalbininkė. Bėda ta, kad gyvename Vilniaus priemestyje - artimiausias mikriukas už dviejų km. Tektų dirbti 5 dienas per savaitę, po 11- 12 val. (man į darbą kelionė trunka valandą). Mergytei du metai. Darbo būtų daug - ne tik mergytės priežiūra, bet ir pačių namų tvarkymas, lyginimas. Valgyti tektų pasidaryti pačiai - iš to, kas yra šaldytuve.

Turiu kaimynę, ji savo auklei moka 1400. Vaikai du - 6 men ir 3 metų. Tvarko namus, lygina, daro valgyt. Tiesa, auklė dirba 10 val kasdien. Atvažiuoja savo mašina, kuro nekompensuoja. Kaimynei pasisekė?

Net neįsivaizduoju už kiek aš pasiryžčiau tokiam darbui. Jūs gi pati paskaičiuokite 12 valandų dirbti, kelionė pirmyn ir atgal + 2 val (kaip supratau iš jūsų parašymo), tai gaunasi 14 val. Po tiek darbų žmogus tikrai yra išvargęs, o su vaikais tuo labiau, tai likusios 10 val liktų tik jos poilsiui. Negi jai pačiai nereikia savo namuose visiškai nieko nuveikti??? Labai labai sunkus darbas.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 11 11, 22:40)
Net neįsivaizduoju už kiek aš pasiryžčiau tokiam darbui. Jūs gi pati paskaičiuokite 12 valandų dirbti, kelionė pirmyn ir atgal + 2 val (kaip supratau iš jūsų parašymo), tai gaunasi 14 val. Po tiek darbų žmogus tikrai yra išvargęs, o su vaikais tuo labiau, tai likusios 10 val liktų tik jos poilsiui. Negi jai pačiai nereikia savo namuose visiškai nieko nuveikti??? Labai labai sunkus darbas.

Visiškai pritariu - taip, darbas labai sunkus. Juk dabar pati sukuosi tokiu ritmu. laimė ta, kad mažiukė rytais iki 9 - 9.30 miega, o pietų - 14 - 17. Rytais gaminu valgyt, susitvarkau skalbinius, per pietų miegą - tvarkausi.
Ne, Jūs ne taip supratote - viso būtų 11-12 val. Nesakau, kad kasdien reiktų valyt langus, veidrodžius ir pan...Namie reiktų pagrindinę tvarką daryt vieną - du kart savaitėj, kitom dienom - palaikyti...
Tiesiog nežinau nei ką ir daryti... Mano pačios darbas taip pat sekinantis - elementariai nelieka jėgų tvarkytis pačiai.
Gal kas turi kokią genialią idėją?
Atsakyti
QUOTE(Airija @ 2010 11 12, 10:29)
Visiškai pritariu - taip, darbas labai sunkus. Juk dabar pati sukuosi tokiu ritmu. laimė ta, kad mažiukė rytais iki 9 - 9.30 miega, o pietų - 14 - 17. Rytais gaminu valgyt, susitvarkau skalbinius, per pietų miegą - tvarkausi.
Ne, Jūs ne taip supratote - viso būtų 11-12 val. Nesakau, kad kasdien reiktų valyt langus, veidrodžius ir pan...Namie reiktų pagrindinę tvarką daryt vieną - du kart savaitėj, kitom dienom - palaikyti...
Tiesiog nežinau nei ką ir daryti... Mano pačios darbas taip pat sekinantis - elementariai nelieka jėgų tvarkytis pačiai.

Gal turėkit vaiko auklę už jum visiem prieinamą atlygį ir namų tvarkytoją 1-2 dienom savaitei po 3-4 val??? (ieškantiems papildomo darbelio labai neprastas variantas tie keli šimtukai lt/mėn.) Auklė tik palaikytų tą tvarką, na manau minimaliai gal dulkes nuvalyti, daiktus sudėlioti, be jokių šveitimų, siurbliavimų... Gal suma išeitų ta pati ar nežymiai didesnė, bet visi būtų laimingi ir ne tiek žiauriai nuvargę. Manu jūs ieškokitės tinkamos, geros auklytės ir tuomet su ja pasitarkit, kaip ji pati reaguotų, gal kokią savaitę ar dvi pabandytų, o jei būtų jai per sunku, tuomet kažką nuspręstumėt.
Jei šį darbą dirbs vienas žmogelis, visko nesugebės atlikti itin idealiai, nukentėtų ir vaiko priežiūra, ir auklė daug streso turėtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 12 lapkričio 2010 - 09:57

Bet gi nereiktu keliones pirmyn/atgal iskaiciuoti i darbo valandas.
Jokiam darbe neskaiciuoja kiek laiko jums uztrunka atvykti i darba.Tiesiog jus skaiciuojates apsimoka jums ar ne.

Papildyta:
Negi jai pačiai nereikia savo namuose visiškai nieko nuveikti??? Labai labai sunkus darbas.

Idealus variantas butu rasti moteri,kuri neturi savo seimos,arba vaikai jau uzauginti.
Va,kaip mano aukle,niekur ji neskuba,ir jau paleista namo dar nelekia,nes niekas jos namie nelaukia,gyvena viena,vaiku neturi.
Papildyta:
QUOTE(Airija @ 2010 11 12, 09:29)

Sakykim,sunku,bet imanoma.Juk pati dabar tai darote,tai kodel negali to daryt kita moteris?Esme piniguose.Jei sutarsite atlygi,kuris dziugins aukle ji viska su dziaugsmu darys.Per tas 3 val.kol vaikas miega puikiai gali aptvarkyt namus,padaryt valgyt,kita diena palygint ir t.t.

Papildyta:
Mano manymu uz kokius 1300 turetumet drasiai rasti zmogu.Ir tai jau ivertinus,kad atvykimas komplikuotas.
Atsakyti
QUOTE(Airija @ 2010 11 10, 16:04)
Pavasarį teks grįžti į darbą, nes dukrytei sueis du metukai. Jau dabar - bent apytikriai - norėčiau įsivizduoti, kiek man kainuos auklė - pagalbininkė. Bėda ta, kad gyvename Vilniaus priemestyje - artimiausias mikriukas už dviejų km. Tektų dirbti 5 dienas per savaitę, po 11- 12 val. (man į darbą kelionė trunka valandą). Mergytei du metai. Darbo būtų daug - ne tik mergytės priežiūra, bet ir pačių namų tvarkymas, lyginimas. Valgyti tektų pasidaryti pačiai - iš to, kas yra šaldytuve.

Turiu kaimynę, ji savo auklei moka 1400. Vaikai du - 6 men ir 3 metų. Tvarko namus, lygina, daro valgyt. Tiesa, auklė dirba 10 val kasdien. Atvažiuoja savo mašina, kuro nekompensuoja. Kaimynei pasisekė?

kaimynei pasisekė, nežinau daugiau ar yra tokių žmonių, kurie už tokį atlygį tiek dirba ?
Atsakyti
Sveiki, noriu pasisakyti ir as.

Mes taip pat gyvename uzmiestyje, auklyte priziuri 1,3 metuku mergyte, 10 val per diena (stengiames neveluoti). Vaikuti tik priziuri, pasildo mano gaminta maista arba minimaliai padaro (iskepa blynus is mano uzmaisytos teslos). Uz tai mokame 800 lt. Seimoje yra dar du didesni vaikiukai, tai kai jie buna namie, mokame papildomai. Uz papildomas valandas -papildomai 6 lt/val. Viso iseina apie 1000 lt/men. As netgi manau, kad mazoka, galvoju gal siek tiek alga pakelti, bet kadangi jinai yra studente, be patirties, gyvena su tevais, tai toks atlygis ja tenkina. Kuras i ta kaina jau iskaiciuotas.

Del tvarkymo -turime namu tvarkytoja, ateinancia karta i savaite. Mokame 60 lt uz karta. Aptvarko normaliai, bet ne idealiai. Pati dar turiu pakankamai daug tvarkyti. Skalbiu, lyginu, maista gaminu pati. Kruvis didelis. Sunku kartais.

Manau, kad vieno zmogaus vargiai ar rasite, kuris sutiks viska ta daryti.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 11 12, 11:20)
Bet gi nereiktu keliones pirmyn/atgal iskaiciuoti i darbo valandas.
Jokiam darbe neskaiciuoja kiek laiko jums uztrunka atvykti i darba.Tiesiog jus skaiciuojates apsimoka jums ar ne.
Papildyta:

Na laiką aš įskaičiavau ne kaip į apmokamą darbo laiką, o tiesiog sakau, kad žmogui, dirbat tiek daug valandų, laiko lieka tik savo higienai ir miegui. Galima sakyti, kad visas darbo laikas yra įtemptas ir sunkus fiziškai, todėl auklė labai greit pervargs ir, neduok dieve, gali turėti rimtų sveikatos sutrikimų.
O mama ir yra mamai - kaip jai išėjo tądien susitvarkyti, taip ir gerai, o nenori, gali ir savaitę nesitvarkyti. O iš samdomo darbuotojo ir reikalaujama kitaip.
geriausia išeitis - 2 darbuotojos.
Papildyta:
QUOTE(Muse @ 2010 11 12, 12:18)

Pas jus 3 liepos??? Nu ir gražumėlis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 12 lapkričio 2010 - 15:03
Labas mergaites,
gal pakonsultuot galesit apie kainytes. Pradejo dukryte lankyt darziuka, bet neislendam is ligeliu verysad.gif jau pradejau galvot apie aukle, tik kaip visada - viskas atsiremia i pinigelius, noreciau suzinot, kiek apytiksliai man kainuotu auklyte 5 darbo dienom (nuo 7.30 iki 17val, penktadieniais trumpiau), namu tvarkyti nereikia, tiesiog pasirupint vaiku, kai kada jai pagamint pietus (jei pati nebuciau tuo pasirupinus). Mergyte rami, miega pietu miegelio 2-3val. Gyvenam Vilniuj, susisiekimas su musu rajonu puikus. Net nezinau, kas dar butu aktualu...
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2010 11 12, 16:11)
Labas mergaites,
gal pakonsultuot galesit apie kainytes. Pradejo dukryte lankyt darziuka, bet neislendam is ligeliu verysad.gif jau pradejau galvot apie aukle, tik kaip visada - viskas atsiremia i pinigelius, noreciau suzinot, kiek apytiksliai man kainuotu auklyte 5 darbo dienom (nuo 7.30 iki 17val, penktadieniais trumpiau), namu tvarkyti nereikia, tiesiog pasirupint vaiku, kai kada jai pagamint pietus (jei pati nebuciau tuo pasirupinus). Mergyte rami, miega pietu miegelio 2-3val. Gyvenam Vilniuj, susisiekimas su musu rajonu puikus. Net nezinau, kas dar butu aktualu...

Na ne mažiau kaip 5-6 lt/val, nebent kokia bobutė prižiūrėtų, tai jos veik per pus pigiau kainuos.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 12, 07:08)
Aukle kaip ir bet kurios kitos profesijos zmogus nedirba 24 val per para.Taip pat turi pietus,atostogas,laisvus vakarus(ne visos,juk kartais tenka dirbti ir vakarais).Dauguma yra issilavinusios,su aukstaisiais ir  gali reiksti nuomones.Jums turbut nekyla mintis nueiti i bet kuria kita tema ir garsiai susukti..."ei moterys kodel jus rasote SM ar neturetumete dirbti " blink.gif nezinodamos ju darbo laiko. 4u.gif
O kadangi tema yra apie aukliu algas,kas aktualu ir mamoms ir auklems,tai cia gali pasisakyti abi puses 4u.gif Ir vertinti aukliu darba objektyviai ir tinkamai gali vaiku teveliai dirbe su konkrecia aukle  4u.gif
Bet..nenukrypkime nuo temos,tokioms diskusijoms yra kitos temos,cia apie  AUKLIU ALGAS 4u.gif

Pritariu.Visi mes zmones ir turime laisvo laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kosiute @ 2010 11 12, 21:53)
Pritariu.Visi mes zmones ir turime laisvo laiko 4u.gif

Nesupratau.Jus pacitavote Jolitos.Martynos posta,kurio as nemaciau temoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 11 12, 22:59)
Nesupratau.Jus pacitavote Jolitos.Martynos posta,kurio as nemaciau temoj  g.gif

Tas postas jau metų senumo smile.gif jei tokius senus postus komentuosime, tai tos pačios diskusijos gali užsitęsti dešimtmetį.
Atsakyti