QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 10:39)
Ir kodel 50% ar dar daugiau reikia atiduoti auklei??
Kazkaip aukles darbas pervertinamas, manau.
Pati siuo metu ieskau aukles.
Todėl, kad norit prabangos. Norit dirbti, užsidirbti, kad dar 'daug liktų' ir kad būtumėt rami ramutėlė, jog vaikui gerai.
Galima ir pigiau - savaitinis darželis arba paprastas lopšelis-daržleis nuo dviejų metukų, kodėl ne?
Kai jums reikia auklę samdyti ir mokėti, tai atrodo darbas pervertinamas, jei jums tektų tokio darbo ieškoti ir jį dirbti, rašytumėte, kad mamos nori daug, o moka mažai
Ar jūs pati sutiktumėte prižiūrėti svetimą vaiką visą dieną už 1000 Lt?
QUOTE(davilyte @ 2010 08 04, 10:52)
na nesvarbu kiek mokejau anksciau, bet pusantro karto daugiau moketi butu sudetinga, nes vaikiuku padaugejo, o pajamos ne
mano pazystama uz viena vaika mokejo 5 lt/val., o uz du 6 lt/val. tikrai, kaip ir rasot, cia daug ka sutarimas reiskia ir dar rinkos kainos kazkokios yra...
Vadinasi jūsų pažįstamai pasisekė
Vilniuje antro vaiko priežiūra (kiek kalbėjau su auklėm ir kiek tariausi su draugėm, kurios samdo aukles) kainuoja +/-pusę atlygio už vieną vaiką. Bet mano dukrelė per didelė, kad tiek mokėt (konkrečiai norėjo auklytės apie 1700-1800 Lt, o šiaip moku 1300 Lt už vieną vaiką..bet mano dukra aštuonmetė!! Ji ir pavalgo, ir pati veiklos susiranda, jai nereik priežiūros 'nuo-iki').
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 11:40)
Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos?
Jūs visiškai teisi