Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 10:40)
Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos?

Tik nereikia. Paprastai aukles gauna pensijas, invalidumus ar pan, taigi turi soc garantijas. Kurios neturi -laisvai gali susimoketi pacios menesine imoka (ar pagal susitarima gali sumoketi darbdavys). Nereikia cia taip jau sakyti, kad aukles darbas pats paciausias. Visi normalus zmones dirba su tokiom paciom atsakomybem...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 13:35)
Tik nereikia. Paprastai aukles gauna pensijas, invalidumus ar pan, taigi turi soc garantijas. Kurios neturi -laisvai gali susimoketi pacios menesine imoka (ar pagal susitarima gali sumoketi darbdavys). Nereikia cia taip jau sakyti, kad aukles darbas pats paciausias. Visi normalus zmones dirba su tokiom paciom atsakomybem...

paprastai ne visos aukles pensininkes ir invalidumus gaunancios. Tiesa, kad neturincios, gali moket imokas menesines (arba susitart su darbdaviu).Beabejo, kad visi zmones dirba su tam tikrom atsakomybem, bet aukles atsakomybe nera mazesne, nei kazkoki kita darba dirbancio, todel ir atlyginimas turi buti atitinkamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 11:40)
Dirbdama mama turi soc draudimą,jai kaupiasi stažas pensijai.Ji gali gauti mokesčių lengvatas,permokėtus mokesčius.Pasiimti kreditą,ar lizingą,jei prireikia...O ką gali auklė,kuri suteikia galimybę mamai visa tai gauti,neprarasti darbo vietos ir kvalifikacijos?

Auklė gali lygiai taip pat dirbti legaliai ir gauti visas garantijas. Tik klausimas, ar ji to nori.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2010 08 04, 10:39)
Ir kodel 50% ar dar daugiau reikia atiduoti auklei??

Kazkaip aukles darbas pervertinamas, manau.
Pati siuo metu ieskau aukles.

Todėl, kad norit prabangos. Norit dirbti, užsidirbti, kad dar 'daug liktų' ir kad būtumėt rami ramutėlė, jog vaikui gerai.
Galima ir pigiau - savaitinis darželis arba paprastas lopšelis-daržleis nuo dviejų metukų, kodėl ne? 4u.gif

Kai jums reikia auklę samdyti ir mokėti, tai atrodo darbas pervertinamas, jei jums tektų tokio darbo ieškoti ir jį dirbti, rašytumėte, kad mamos nori daug, o moka mažai smile.gif

Ar jūs pati sutiktumėte prižiūrėti svetimą vaiką visą dieną už 1000 Lt? 4u.gif

QUOTE(davilyte @ 2010 08 04, 10:52)
doh.gif na nesvarbu kiek mokejau anksciau, bet pusantro karto daugiau moketi butu sudetinga, nes vaikiuku padaugejo, o pajamos ne ax.gif mano pazystama uz viena vaika mokejo 5 lt/val., o uz du 6 lt/val. tikrai, kaip ir rasot, cia daug ka sutarimas reiskia ir dar rinkos kainos kazkokios yra... g.gif

Vadinasi jūsų pažįstamai pasisekė smile.gif Vilniuje antro vaiko priežiūra (kiek kalbėjau su auklėm ir kiek tariausi su draugėm, kurios samdo aukles) kainuoja +/-pusę atlygio už vieną vaiką. Bet mano dukrelė per didelė, kad tiek mokėt (konkrečiai norėjo auklytės apie 1700-1800 Lt, o šiaip moku 1300 Lt už vieną vaiką..bet mano dukra aštuonmetė!! Ji ir pavalgo, ir pati veiklos susiranda, jai nereik priežiūros 'nuo-iki').

QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 11:40)

Jūs visiškai teisi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Skaitau skaitau ir labai pritariu Rasma mintims 4u.gif
Man irgi keista, kaip mamos sako, va uždirbu tiek ir tiek, tai negi dabar visą algą auklei atiduosiu rolleyes.gif toks jausmas, kad auklė vistiek žemiau už mamą ir ji privalo gerokai mažiau už ją uždirbti rolleyes.gif Gal ir brangu auklės, bet tikrai būna kitų variantų, tokių kaip darželiai, kas negali sau to leisti smile.gif
Atsakyti
Man lieka nedaug algos, mano vaiko auklė uždirba daug daugiau už mane biggrin.gif
Bet mano vaiką prižiūrės auklytė..moteris, kuri nuo ryto iki darbo dienos pabaigos bus su mano vaiku ir juo rūpinsis.
Esu labai dėkinga moteriai, kuri sudaro man sąlygas dirbti, realizuoti save, galbūt siekti karjeros ir ateityje uždirbti daugiau smile.gif Praeis metai, kiti ir auklytės nebereikės..liks man visa ta alga, o šiuo metu aš noriu, kad vaikui būtų geriau ir patogiau (pvz. nenoriu jo žadinti ankstų rytą ir bet kokiu oru tempti į kolektyvą ir t.t.).
Be darželių dar kaip alternatyva lieka giminaičiai (močiutės, tetos ir pan., jei sutinka jauniems tėveliams padėti) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 04 rugpjūčio 2010 - 14:26
QUOTE(Pretori @ 2010 08 04, 13:21)
Auklė gali lygiai taip pat dirbti legaliai ir gauti visas garantijas. Tik klausimas, ar ji to nori.

jei iš savo minimalaus uždarbio reiktų mokėti sodrai,liktų kokie 650 ...

nes labai retas samdantis auklę sumoka valstybei
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 16:15)
jei iš savo minimalaus uždarbio reiktų mokėti sodrai,liktų kokie 650 ...

nes labai retas samdantis auklę sumoka valstybei

Tai ir sakau, kad pati auklė nenori taip dirbti, nors gali...
Atsakyti
nes iš likusios algos tiesiog neišgyventų mad.gif
kažkodėl aš tik forume susiduriu su mamom,kurios apmoka auklei kelionę į darbą,kurioms nereikia tvarkyti namų,skalbti,virti,lyginti,valyti langų,šveisti klozetų,vonių,kriauklių....ir visko už tą pačią algą,ir mažiausiai 12-14val darbo dieną...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 08 04, 16:39)
kažkodėl aš tik forume susiduriu su mamom,kurios apmoka auklei kelionę į darbą,kurioms nereikia tvarkyti namų,skalbti,virti,lyginti,valyti langų,šveisti klozetų,vonių,kriauklių....ir visko už tą pačią algą,ir mažiausiai 12-14val darbo dieną...

Tikrai daug tokių mamų ir tikrai daug tokių auklių (kurioms apmokama kelionė ar draudimas ir kurioms nereikia būti namų ekonome) apie kurias skaitote forume 4u.gif

Aš pvz. auklės visada ieškau per agentūrą, bet ne per skelbimus ir ne per pažįstamus ax.gif
Agentūrai moki paknkamai ženklią sumą už auklės suradimą, tad atitinkamą algą siūlai ir auklei cool.gif Paprasčiausiai net ir nerastum ten auklės už minimumą su ilgiausiu darbų sąrašu ax.gif Agentūros auklės itin pigiai nenupirksi ir mamos ten kreipiasi tos, kurios žino tai..bent man taip atrodo g.gif

Tik šįsyk sūnui auklę radau gyvai, t.y. taip vad. 'galvų medžioklė'. Keista tai rašyti apie auklytę, bet būtent: tą žmogų aš vos ne du metus kasdien gyvai sutikdavau žaidimų aikštelėje ir mačiau ko ji verta.

Mūsų auklytė ankstesnėje šeimoje gaudavo mažesnius pinigėlius, bet užtat jai buvo sudarytos puikios sąlygos studijuoti ir tikrai nebuvo privalomų darbų sąrašo.
Aš nesu tokia lanksti dėl darbo grafiko (aš dirbu ne sau, kad galėčiau išleisti žmogų kada jis nori turėti laisvą dieną), todėl alga atitinkama, bet privalomų darbų taipogi nėra.
Tad tikrai ne viena, ir ne dvi tokios šeimos yra...
Atsakyti
QUOTE(Pretori @ 2010 08 04, 16:20)
Tai ir sakau, kad pati auklė nenori taip dirbti, nors gali...

jei samdytumete aukle pagal sutarti, auklei mokedami 1000lt neatskaicius mokesciu, tai aukle gautu 800lt i rankas, o jums mokesciai dar keli simtai butu. Bet tokiu atveju aukle turi visas soc garantijas, skaiciuojasi atsostogos, aukle gali paimti nedarbinguma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rhinos @ 2010 08 04, 17:00)
jei samdytumete aukle pagal sutarti, auklei mokedami 1000lt neatskaicius mokesciu, tai aukle gautu 800lt i rankas, o jums mokesciai dar keli simtai butu. Bet tokiu atveju aukle turi visas soc garantijas, skaiciuojasi atsostogos, aukle gali paimti nedarbinguma smile.gif

Iš tikrųjų auklės susitaria dėl tų garantijų ir be sutarties g.gif
Atsakyti