Mielosios, jus turbut neatkreipete demesio, kad pas mane pametinukai vaikuciai Ir abu dar pakankamai mazi. Tuo tarpu Rasmos dukryte, kaip matau jau didele, moka ji auklei mano manymu (kaip uz vieno vaikucio prieziura kai nereikia daryti daugiau nieko) pakankamai daug - nes sveikatos draudimas yra dar 72 Lt per menesi, o ir dirba jos auklyte trumpiau nei manoji.
Sita kaina laikau kaina uz dvieju vaiku prieziura plius maisto gaminima mums.
Daugoka? Turbut. Taciau taremes su sia auklyte paciu algu piko metu, dar pries krize, tuo metu turejome viena vaikeli ir mokejom jai praktiskai tiek pat, ir be jokio valgio gaminimo visai seimai, dabar atlyginimo zenkliau nesumazinom, taciau darbelio tikrai prisidejo.
Niekas kiseniu mums nepleso - per krize ir mano ir vyro pajamos gerokai sumenko,bet kam dabar lengva.....
O del "didelis pinigas ipareigoja" as nesutikciau-manoji aikstinga, megsta pazurzeti ir pasiskusti, kad darbo jai daug o pinigu mazai Kartais supykstu ir galvoju kad turesim rimta pokalbi .....Taciau pareiginga, rupestinga - vaikas myli ja...ko daugiau reikia?
QUOTE(j.p @ 2010 08 02, 14:46)
Sveikos mamytes,
planuoju ieškoti auklės savo 2 metų sūneliui... Gyvenam Garliavoje (Kauno raj.). Kokios auklių kainelės mėnesinės ir valandinės aplink Kauną?... Gal turit rekomenduojamų auklių (lauksiu AŽ)... ?
planuoju ieškoti auklės savo 2 metų sūneliui... Gyvenam Garliavoje (Kauno raj.). Kokios auklių kainelės mėnesinės ir valandinės aplink Kauną?... Gal turit rekomenduojamų auklių (lauksiu AŽ)... ?
QUOTE(mamyte indre @ 2010 08 02, 15:56)
as taip pat noreciau suzinoti kokie yra ikainiai kaune dirbanciu aukliu
Valandinis atlyginimas Kaune 5-7Lt
QUOTE(Blueta @ 2010 08 02, 21:13)
Na,atrodo. Turiu patirties su auklem,jau treciam vaikui samdom aukle,uztai taip ir teigiu.
Jus teigete ,kad aukles darbas lengvas,jums jis gal lengvas,nes jusu vaikutis,o auklei tai svetimas zmogutis uz kuri yra atsakinga
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 03, 08:17)
Jus teigete ,kad aukles darbas lengvas,jums jis gal lengvas,nes jusu vaikutis,o auklei tai svetimas zmogutis uz kuri yra atsakinga
Auklės darbas nei kiek nesunkesnis nei vadybininko, pardavėjo ar statybininko. Juk ir, pvz, statybininkas stato namą ne sau, ar vadybininkas rūpinasi ne savo reikalais, o įmonės, kurioje dirba. Mano nuomone, tai lygiai toks pat darbas, kaip ir visi. Tik jei jis yra žmogui nemielas, tai jam ir atrodo, kad darbas labai sunkus.
QUOTE(Pretori @ 2010 08 03, 08:34)
Auklės darbas nei kiek nesunkesnis nei vadybininko, pardavėjo ar statybininko. Juk ir, pvz, statybininkas stato namą ne sau, ar vadybininkas rūpinasi ne savo reikalais, o įmonės, kurioje dirba. Mano nuomone, tai lygiai toks pat darbas, kaip ir visi. Tik jei jis yra žmogui nemielas, tai jam ir atrodo, kad darbas labai sunkus.
Apie ka as ir kalbu,jis darbas kaip ir visi kiti ir nera kazkoks lengvesnis ar sunkesnis.
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 03, 08:17)
Jus teigete ,kad aukles darbas lengvas
As neteigiau,kad lengvas,as sakiau,kad jis neatrodo man sunkesnis uz kitus darbus.Darbas kaip darbas ir tiek.
Gal,buna ten kokiu atveju,kai vaikai lb sudetingi,aikstingi,islepinti,kai nezino kaip ta aukle "strojint",bet jei ir tevai ir aukle laikosi vienos auklejimo strategijos,normalus tas darbas.
[quote=rhinos,2010 08 02, 20:21]
Kiekvienas moka, tiek kiek GALI moket
nemoka gi nesvarbu kokios specialybes darbuotojui daugiau nei rinka...kam auklei moket kuo ji nuo kitu skirias ?
[quote=FrostyFrosty,2010 08 02, 20:25]
As tai nematau prasmes taupyti ten kur kalba eina apie Jusu paties vaikelio prieziuros kokybe Manau,kad didesnis pinigas labiau ir ipareigoja, bent jau moraliskai jauti ,kad tave vertina ir stengiesi dar labiau
[/quote]
ne taupyme reikalas, o kokybe nuo sumoketos sumos nei kiek nepriklauso. tai zinau 100 %
[quote=Blueta,2010 08 02, 20:55]
Nesutinku. Maza kas ka gali.Vistiek moku +/- kokia yra rinka.
Kiekvienas moka, tiek kiek GALI moket
nemoka gi nesvarbu kokios specialybes darbuotojui daugiau nei rinka...kam auklei moket kuo ji nuo kitu skirias ?
[quote=FrostyFrosty,2010 08 02, 20:25]
As tai nematau prasmes taupyti ten kur kalba eina apie Jusu paties vaikelio prieziuros kokybe Manau,kad didesnis pinigas labiau ir ipareigoja, bent jau moraliskai jauti ,kad tave vertina ir stengiesi dar labiau
[/quote]
ne taupyme reikalas, o kokybe nuo sumoketos sumos nei kiek nepriklauso. tai zinau 100 %
[quote=Blueta,2010 08 02, 20:55]
Nesutinku. Maza kas ka gali.Vistiek moku +/- kokia yra rinka.
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 02, 22:10)
Jums taip atrodo ,nes tai yra jusu vaikas,darote tai,kas jums atrodo teisingiausia,o auklei reikia daryti,tai ka jus norite ir kaip jus norite,tad sakyti ,kad aukles darbas yra lengvas nedirsciau.Jeigu net liepia ,kaip obuoli supjaustyti,tai...
Nu ka reiskia sunkus-lengvas? As tris vasaras atidirbau darzelyje ir galiu pasakyt, kad jei myli savo darba, jei patinka but su vaikais, tai einu kaip i darba ir tiek. Dirbau nuo 7 ryto iki 18 val. Vaiku 15-20 (sujungtos grupes). Neisprotejau. Tiesa, valgyr nereikejo daryt, bet atsakomybe milziniska, o ir suziureti visa tokia armija. Man labai baisu kai paskelbiau kad mokesiu 15 lt valandinei auklei ir pradejo skambint visokio plauko tetos, kurios ne tik vaika paziuretu bet dar ir kruvas darbu man nudirbtu. As suprantu, kad esu mama, ir man namie visai kitaip dirbasi, turiu instinktus, vaikas pats uzsiima kazkuria laiko dali, sunkiai du ausktai susitvarko, bet imanoma. Bet is svetimo zmogaus tikrai nereikalauciau ir ent nenoreciau kad imtusi man cia sveist plyteles, orkaites, persodint geles, ravet gelynus (tiesa viena buvo, kuri maniake ant zemes darbu, tai pamacius soda aikciojo, kad uzsimigdys lelka ir man braskes nuraves )
Labai gerai cia kazkuri paraset, kad 1) reikia viska aptari is anksto. 2) nereikia krastutinumu. Gi sakau, kad aukle manau net neprivalo lyginti, plauti viso buto-namo grindu, vedzioti sunu, valyt langu ir pan. Nes patikekit, laiko vaikui tikrai neskirs. Vistik Rasma labai gerai parase, kad noretusi gryzus rasti nauja piesini, is konkoreziu nulipdyta bobauzi, kad vaikas papasakotu kaip per balas laivelius gainiojo ir pan. O del to kad vienos megsta kai kazkas namie seimininkauja o kitos ne - tai jau derybu ir aptarimo klausimas.
O apie bandeles jei aukle dievina kulinarija, o cia dar ir su mazuoju kokius sausainius ar bandas susiorganizuoja kepti - kodel gi ne? Arba kad ir ta pati lyginima ar grindu valyma? (mes tai is vis rubu nelyginam, bet lygintuva turim tecio marskiniams) - vaikui didele atrakcija kad jam irgi duoda valyt grindis ar palygint. Vien del pramogos!
Mes mokedavom 1100,- - 1400,- uz viena vaika. + valgio vaikui isvirimas ir jei labai prisitrupina, kad issiplautu-issisiurbtu grindis.
Sveiki. Norejau pasiteirauti, ar labai skiriasi atlyginimas uz vieno vaiko ir dvieju prieziura? kai priziurejo viena vaika mokejau apie 1000 lt (+kelione apmokejau), negi uz du dvigubai ir moketi reiketu siaip man paciai dar lengviau kai jie dviese vaikai ne leliukai, 2-4 metu. idomu, ka aukles galvoja siuo klausimu?
QUOTE(davilyte @ 2010 08 03, 14:00)
Sveiki. Norejau pasiteirauti, ar labai skiriasi atlyginimas uz vieno vaiko ir dvieju prieziura? kai priziurejo viena vaika mokejau apie 1000 lt (+kelione apmokejau), negi uz du dvigubai ir moketi reiketu siaip man paciai dar lengviau kai jie dviese vaikai ne leliukai, 2-4 metu. idomu, ka aukles galvoja siuo klausimu?
Na ne,dvigubai tai nereiktu,bet,kad daugiau negu priziurint viena,tai faktas.
Reiktu tartis konkreciai su zmogum.
Na manau tikrai kad ne dvigubai, pakaktų pridėti gal kokį 30%.... tai tikrai derybų dalykas.
Visa diena? Darzeliu nei vienas nelanko?