Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

Svarbiausia einant dirbti viska issiaiskinti kas ir kaip , nes paskui prasideda nesusipratimai ir trintis tarp abieju pusiu.As atejau dirbti ir man pasake, reikes su vaikais pabuti ir padeti namu ruosoje, atlyginimas valandinis, 6lt/h.Dirbu ne visa diena.
Kartais buna buvimas tik su vienu vaikuciu, retais atvejais su dviem, kartais su abiem ir su mama namuose, kartais su vienu ir su mama namuose, kartais papraso, vaikas uzmigs palieku rubu juos reikia islyginti.Kartais palieka siurbli ir papraso issiurbliuoti kambarius, istraukti indus is indaploves ir isdelioti per spinteles.Atlyginimas vistiek valandinis, nepriklausomai nuo to ar as tuo metu skaitau zurnala kol vaikas miega ar lyginu drabuzelius (beja tik vaikiskus).O cia kitos vardina kvailus ir juokingus teiginius, puola i krastutinumis.. Reikia susitarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 08 01, 19:42)
Svarbiausia einant dirbti viska issiaiskinti kas ir kaip , nes paskui prasideda nesusipratimai ir trintis tarp abieju pusiu.

Būtent drinks_cheers.gif Todėl kad tiek mamos, tiek auklės gali turėti visiškai skirtingą auklės darbo įsivaizdavimą ir puoselėti visiškai skirtingas gyvenimiškas vertybes ir vadovautis visiškai skirtingais prioritetais gyvenime.
Todėl pvz. mane labai nuviltų uoli darbininkė-auklė, kuriai 'darbo vieta' turi blizgėt, o vaikas turi apeiti balą, bet labai džiugintų tegu ir nepraktiška, nešeimyniška, bet su vaiku straksinti balose ir kūrybiška moteris wub.gif
Atsakyti
Rasma, kaip tai kas Jus? Jus mama Nr. 1 biggrin.gif
Suprantu ka turite omeny. Esu sutikusi keleta moteru nepakencianciu kaip sakot, svetimos tvarkos. As nepakenciu tik svetimos betvarkes....
Be abejo, tartis reikia, kiekvienu atveju -ir visiskai pritariu, kad zmones, manantys, kad aukle turi gaminti visai seimai, lyginti visu rubus, sveisti saldytuva ar spinteles, ar net kaip kazkas cia rase - vedzioti suni - turetu apie tai informuoti. Is kitos puses mano manymu lygiai taip pat turetu informuoti mama, jog ji nepageidauja, kad aukle ruostu maista vaikui, o nori, kad tik pasildytu jos ruosiama - nes man tai atrodo savaime suprantama aukles pareiga (dar betruko kad namuose esant zmogui kuriam mokama uz vaiko prieziura vaikas valgytu sildyta, o ne svieziai pagaminta maista g.gif ). Vienodu visiems tinkanciu smulkmenisku reikalavimu aisku mes nerasime- kiekviena esame savita. Klausimas - kas tas atspirties taskas nuo kurio turi buti pradeta diskusija? Mano nuomone aukles darbas tai, kas susije su vaiku. O tai yra ne tik knygele paskaityti ar po balas pabraidyti, bet ir augintinio (atsiprasau, bet man sis pavadinimas taip pat atrodo visai tinkamas smile.gif ) rubelius suziureti, maisteli jam paruosti ir pavalgydinti, ir puoduku naudotis ismokyti......Aukle neturi aukleti nei tevelio, nei mamytes, nei suniuko, taigi neturi jiems gaminti, paskui juos skalbti ir ju rubu lyginti smile.gif
Ir taip pat, kad nebutu offtopic - mes mokame 1800 Lt per menesi, darbas 8-18 val, dazniausiai buna su vienu vaiku, taciau po keleta valandu perdien ir su abiem, mokescio nedidinam ir nemazinam priklausomai nuo to su kiek vaiku reikia buti, nes ilgainiui vis tiek issilygina. Aukle pagamina valgyti visai seimai (nes praseme), taciau dazniausiai gamina ta pati, ka gamintu vaikui (mes nereiklus ir pageidavimu koncertu nedarome siuo klausimu). Vaiko rubu nelygina nes turime namu tvarkytoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mey: 01 rugpjūčio 2010 - 23:22
QUOTE(Mey @ 2010 08 02, 00:10)
Rasma, kaip tai kas Jus? Jus mama Nr. 1  biggrin.gif

Aš vaikui vienintelė smile.gif

O auklė ne mano vaiko mama ir ne mano namų šeimininkė, tuo viskas pasakyta cool.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

planuoju ieškoti auklės savo 2 metų sūneliui... Gyvenam Garliavoje (Kauno raj.). Kokios auklių kainelės mėnesinės ir valandinės aplink Kauną?... Gal turit rekomenduojamų auklių (lauksiu AŽ)... ?
Atsakyti
as taip pat noreciau suzinoti kokie yra ikainiai kaune dirbanciu aukliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 01, 16:16)
Kokios mes visos skirtingos moterys doh.gif
Ir kad nebūt off topic, moku 1300 Lt/mėn. Vilniuje (darbas nuo 7.45 iki 17.15) + sveikatos draudimas.

QUOTE(Mey @ 2010 08 02, 00:10)
taip pat, kad nebutu offtopic - mes mokame 1800 Lt per menesi, darbas 8-18 val, dazniausiai buna su vienu vaiku, taciau po keleta valandu perdien ir su abiem, mokescio nedidinam ir nemazinam priklausomai nuo to su kiek vaiku reikia buti, nes ilgainiui vis tiek issilygina. Aukle pagamina valgyti visai seimai (nes praseme), taciau dazniausiai gamina ta pati, ka gamintu vaikui (mes nereiklus ir pageidavimu koncertu nedarome siuo klausimu). Vaiko rubu nelygina nes turime namu tvarkytoja.

net Lietuvoje yra rinka smile.gif kam moket ayklei 1800 jei rinkos kainos/alga yra gerokai mazesne, tarkim, tokia, kiek moka Rasma.
geriau padet pinigus, jei jau labai jie kisene drasko i vaiku saskaitas, net jei ju ten jau labai daug prideta biggrin.gif Nieks nezino, kas bus po metu ar penkiu...
oi, tikrai kokios mes visos skirtingos mirksiukas.gif

vilniuje valandiniu aukliu ikainiai- 5-8 lt
dirbanciu pilna d.d.- 1000-1500 lt

daugiau nei 1600 lt nera nei viena aukle uzsiprasius, bet ir tai ne krizes metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 02 rugpjūčio 2010 - 17:27
QUOTE(Savannaa @ 2010 08 02, 18:25)
net Lietuvoje yra rinka  smile.gif  kam moket ayklei 1800 jei rinkos kainos/alga yra gerokai mazesne, tarkim, tokia, kiek moka Rasma.
geriau padet pinigus, jei jau labai jie kisene drasko i vaiku saskaitas, net jei ju ten jau labai daug prideta  biggrin.gif Nieks nezino, kas bus po metu ar penkiu...
oi, tikrai kokios mes visos skirtingos  mirksiukas.gif

daugiau nei 1600 lt nera nei viena aukle uzsiprasius, bet ir tai ne krizes metu.

Kiekvienas moka, tiek kiek GALI moketi. Aukles darbas yra isties sunkus, todel nereik pavydet, kad kai kurios daugiau uzdirba. O ir aukles jauciasi gerai bei socialiai aprupintos. Buvo pasisakymu, kad aukles darbas yra pazeminimas... As taip nemanau!!!
Kiekvienas darbas yra GERBIAMAS!!! Juo labiau aukles!
Tas darbas, pats gerbiamiausias turetu but, nes, tai MUSU VAIKUCIAI smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2010 08 02, 18:25)
net Lietuvoje yra rinka  smile.gif  kam moket ayklei 1800 jei rinkos kainos/alga yra gerokai mazesne, tarkim, tokia, kiek moka Rasma.
geriau padet pinigus, jei jau labai jie kisene drasko i vaiku saskaitas, net jei ju ten jau labai daug prideta  biggrin.gif Nieks nezino, kas bus po metu ar penkiu...
oi, tikrai kokios mes visos skirtingos  mirksiukas.gif

As tai nematau prasmes taupyti ten kur kalba eina apie Jusu paties vaikelio prieziuros kokybe mirksiukas.gif Manau,kad didesnis pinigas labiau ir ipareigoja, bent jau moraliskai jauti ,kad tave vertina ir stengiesi dar labiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rhinos @ 2010 08 02, 20:21)
Kiekvienas moka, tiek kiek GALI moketi.

Nesutinku. Maza kas ka gali.Vistiek moku +/- kokia yra rinka.

Sitam forume kazkodel bandoma iteigti,kad aukles darbas laaaabai sunkus.
Neatrodo jis man toks sunkus,ar kuo nors sunkesnis uz kitus darbus.Ypac,jei moteris,kuri dirba aukle,myli vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 08 02, 20:55)
Nesutinku. Maza kas ka gali.Vistiek moku +/-   kokia yra rinka.

Sitam forume kazkodel bandoma iteigti,kad aukles darbas laaaabai sunkus.
Neatrodo jis man toks sunkus,ar kuo nors sunkesnis uz kitus darbus.Ypac,jei moteris,kuri dirba aukle,myli vaikus.

Jums taip atrodo ,nes tai yra jusu vaikas,darote tai,kas jums atrodo teisingiausia,o auklei reikia daryti,tai ka jus norite ir kaip jus norite,tad sakyti ,kad aukles darbas yra lengvas nedirsciau.Jeigu net liepia ,kaip obuoli supjaustyti,tai... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajaaa: 02 rugpjūčio 2010 - 20:10
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 02, 21:10)
Jums taip atrodo ,nes tai yra jusu vaikas,darote tai,kas jums atrodo teisingiausia,o auklei reikia daryti,tai ka jus norite ir kaip jus norite,tad sakyti ,kad aukles darbas yra lengvas nedirsciau.Jeigu net liepia ,kaip obuoli supjaustyti,tai... 4u.gif

Na,atrodo. Turiu patirties su auklem,jau treciam vaikui samdom aukle,uztai taip ir teigiu.
Atsakyti