Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Skiautelė @ 2010 07 23, 13:19)
taigi aš būčiau sutikus ir namus patvarkyti(ten NAMAS) nes vaiko tikrai nereikia visą laiką užiminėti,bet kad tuo atveju pirmoj eilėj visi kiti dalykai ir šuo,o apie vaiką kažkaip...Atsikėlė,pašėrei ir išmetei į smėlio dėžę...Vienintelis paminėtas pabuvimas su mergyte-kelionė į parduotuvę...
Ieškotų namų darbininkės,kuri tuo pačiu užmestų akį į vaiką,tai suprasčiau.Dabar:reikalinga auklė pusantrų metų mergytei.O pirmokas,12val parėjęs iš mokyklos-pats sau?Iki vakaro?Tarsi nebūtų skirtumo tarp vieno ir trijų vaikų su dideliu šunim...

g.gif Darbo daug...Cia jau frekenbok mirksiukas.gif reikia buti. As neapsiimciau. schmoll.gif Man butu maloniau su mazyle pazaist. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 20:30)
Žmogiškumo sąvoka kažkaip netinkamai čia panaudota, nesuprantu kuo tai susiję su trupiniais bute/name..
Kodėl auklė svetimuose namuose turi rodyti šeimyniškumą? Kas tada žmonės, kurie ją samdo? smile.gif

Keista, kad draudžiama auklei miegoti, jei vaikas miega..Kodėl būtinai reikia reguliuoti ką daryti auklei kol yra šiek tiek laisvo laiko? Tegu ilsisi žmogus: miega, skaito, TV žiūri...normalūs darbdaviai juk neaiškina ką jų darbuotojams per pietų pertrauką veikti g.gif
blink.gif lotuliukas.gif
Be žodžių doh.gif
O dar kalbama apie normalų atlygį auklei..visų pirma auklė - žmogus, tik nepanašu, kad visi taip galvoja g.gif

Nesu auklė, esu auklę samdysianti mama, bet panašu, kad nemažai mamų nori nusipirkti atsidavusią tarnaitę ar  netgi vergę g.gif

Kazkaip teko susidurti tik su gerom, suprantanciom mamytem. Pasiseke. mirksiukas.gif
Pamenu dvyniu mama visada net reikalavo: istieskit kojas, pailsekit. Ka besakyt, kitaip nuvirsciau lotuliukas.gif

O del miego...Nejaugi manot aukle miega? Dabar viena vaikeli priziuriu, paguliu kol uzmiega blush2.gif Jis mato, kad tipo miegam abu mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo danguole.m: 24 liepos 2010 - 12:07
Na taip, nereik suplakt namų tvarkytojos ir auklės į vieną krūvą, ir samdantis , ir samdant reikia iškart ryškiai atskirt tuos dalykus. Kitaip nepatenkintos bus abi pusės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelsona @ 2010 07 30, 18:13)
Na taip, nereik suplakt namų tvarkytojos ir auklės į vieną krūvą, ir samdantis , ir samdant reikia iškart ryškiai atskirt tuos dalykus. Kitaip nepatenkintos bus abi pusės g.gif

mirksiukas.gif Nezinau, bet man atrodo, vistiek aukles apsitvarko. Juk gamini vaikeliui, zaidi, tuo paciu ir aptvarkai. Nesedesi juk jei laiko turi mirksiukas.gif , nebent sveikatos ar noro nera blush2.gif
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(danguole.m @ 2010 07 30, 21:06)
mirksiukas.gif Nezinau, bet man atrodo, vistiek aukles apsitvarko. Juk gamini vaikeliui, zaidi, tuo paciu ir aptvarkai. Nesedesi juk jei laiko turi mirksiukas.gif , nebent sveikatos ar noro nera blush2.gif

taip, sutinku
Atsakyti
Ot kokia diskusija uzvire!
QUOTE(Skiautelė @ 2010 07 23, 12:48)
Susitikimas su būsima darbdave,ieškančia auklės pusantrų metukų dukrytei:

va cia tai joooooo! normaliai.... bet gal jiems tikrai ne aukles reik?...

QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 20:30)
Žmogiškumo sąvoka kažkaip netinkamai čia panaudota, nesuprantu kuo tai susiję su trupiniais bute/name..
Kodėl auklė svetimuose namuose turi rodyti šeimyniškumą? Kas tada žmonės, kurie ją samdo? smile.gif

Keista, kad draudžiama auklei miegoti, jei vaikas miega..

Tai zmoniskumas ir seimyniskumas taip ir suprantamas, kad atsiprasant jei prisisikai tai ir issivalyk. Kokia butu vaiko kede jei jos po kiekvieno maitinimo nenuvalytu? Kokios grindys jei vaikas pereina su sausainiu rankoj? Ar tiesiog neiko neduot, nes neduokdie prisiukslins ir tada reiks valyt? Ar dariau pietus ir viska taip ir palikau visus bliudus puodus nuo pusryciu sukrautus? Perrengiau vaika ir rubus palikau vonioj ant grindu nes i skalbiniu deze ideti jau kainuoja papildomai 3 lt? Ispyliau kakus is puoduko i wc, truputi prilipo, aj tegul dziuna, negi dabar pavalysiu?

o dabar apsukim viska is kitos puses - atsakykite, prasom, kiek darbe Jus mielosios padarot darbu kurie neieina i jusu pareigybini aprasyma? Jei esat vadzybininke ir jums klientas i mibilke paskambina trys minutes po darbo pabaigos ar jus ji siunciat ant triju raidziu ar apsisukat ir liapt atgal i ofisa ir issiunciat jam pasiulyma bumbedamos, bet siunciat? ar darbdavys jums bent aciu pasakys ar kavos is ryto padarys?
tai jei pradesim taip "oj, cia ne mano pareiga, ne mano funkcija" nu tai kas bus? Aiksu, kai yra "ne mano kompetencija", tada taip, patylim, juk neimsim operuot jei ensam chirurgais ar taisyt masinos variklio jei net nelabai nutuokiam kur jis...

o del miegelio.... argi kas jas gali sukontroliuoti ar ji miega kartu ar ne? nebent lakstyt namo ir karstligiskai tikrint. kaip sukontroliuot kiek laiko ziuri tV o kiek skaito su vaiku pasakas ar piesia? kiek kartu geria kava? as nieko pries jei vaikui zaidziant vienam (o tai yra tiesiog butina, kad vaikas ismoktu ir pabuti vienas pats) aukle pasidarys kavos ir viena akim stebedama kinderi isgers permesdama spauda. ir manau nei viena mama nereikalauja kad aukle vaikui miegant sedetu prie jo loveles ir kaip cerberis saugotu ramu aukselio miega. nu kamon! nesamone. kadangi maniskis miega dar du kartus, tai per pirma miega as tuo metu verdu pietus, o per antra - vakariene. ir dar man pasonej straksi kitas augintinis, tai pamiegot kad ir labai noretusi - deja deja wink.gif

tai va, moralas pasakos toks, kad nebukim zverys auklems ir kad aukles butu visu pirma zmogais, o tik paskui darbuotoju. As uz aukle-vaiko drauge.

P.S. o mazi namu ruosos darbai yra reikalingi vaiko lavinime! kaip pavyzdi patieksiu lyginima. as aisku neleidziu zaist su lygintuvu, nes reik greit greit viska prabraukt ir baigt lyginumus, o pvz. mociute, ji jau nepatingi specialiai dukrai istraukt lygintuva, koki ranksluosti ir pazindina su lyginumu, is leto, parodo, paskui abi lygina, duoda vienai palygint, zodziu terliojasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 07 30, 23:48)
Tai zmoniskumas ir seimyniskumas taip ir suprantamas, kad atsiprasant jei prisisikai tai ir issivalyk. Kokia butu vaiko kede jei jos po kiekvieno maitinimo nenuvalytu? Kokios grindys jei vaikas pereina su sausainiu rankoj? Ar tiesiog neiko neduot, nes neduokdie prisiukslins ir tada reiks valyt? Ar dariau pietus ir viska taip ir palikau visus bliudus puodus nuo pusryciu sukrautus? Perrengiau vaika ir rubus palikau vonioj ant grindu nes i skalbiniu deze ideti jau kainuoja papildomai 3 lt? Ispyliau kakus is puoduko i wc, truputi prilipo, aj tegul dziuna, negi dabar pavalysiu?

Į tokius kraštutinumus jau nereikia linkti. Manau, kad tokie dalykai yra elementarūs ir suprantami smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 30 liepos 2010 - 23:42
QUOTE(aistuliaa @ 2010 07 31, 01:41)
Į tokius kraštutinumus jau nereikia linkti. Manau, kad tokie dalykai yra elementarūs ir suprantami  smile.gif

Nu tai apie toki seimyniskuma ir kalbu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokia idomi diskusija cia vire smile.gif Rasma, as su Jumis nesutikciau. Na visu pirma pradekime nuo to, kad bemieges naktys del gero ar kaip tik beviltisko biggrin.gif sekso yra ne aukle samdancios mamos problema - velgi, bet kurios musu darbdavys - ir ne tik baudziavineje biggrin.gif Lietuvoje nepuls siulyti del tokios priezasties neiissimiegojusiam darbuotojui darbo metu numigti smile.gif

Antras dalykas - turiu keleta draugiu, gyvenanciu ne LT, ir is ju suprantu, kad tik LT vaiku rubu skalbimas ir lyginimas, sutvarkymas po vaiko nera aukles pareiga, jei atskirai neaptarta. Paprastai aukle turi daryti ta pati, ka (vaiko atzvilgiu) darytu namie sedinti mama. Tradicijos tradicijomis - ju nelauzysime, taciau isivaizduoti, kad jei vaikui miegant aukle pvz sudetu skabti purvinus vaiko rubus ar islygintu isskalbtus, pagamintu vaikui vakariene -baudziava -neteisinga is esmes. Ir beje, kur kas geriau, jei ji tadarytu vaikui miegant, nes kai aikas nemiega- jos demesys turetu buti skiriamas vaiko lavinimui.

Pavalgyti ir nueiti "pas nykstukus" aukle aisku gali smile.gif Ir TV paziuret ir zurnala perverst, ir net nusnusti, jei jai lieka laiko - prasom. Kaip dvieju vikriu vaikuciu mama galiu pasakyti viena-jei aukle saziningai dirba, ji netures laiko tris valandas miegoti....

Beje, manau valandines auklytes padetis kiek kitokia - nors po vaiko ji taip pat turetu sutvarkyti, taciau valandines auklytes juk is tiesu dazniau kvieciame tiesiog "paziureti vaika" ko, musu nebus, o nuolatine pilnu etatu dirbanti auklyte, tai mama Nr. 2 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mey: 01 rugpjūčio 2010 - 00:22
QUOTE(Mey @ 2010 08 01, 02:11)
auklyte, tai mama Nr. 2 smile.gif

thumbup.gif o kartais jos net susikeicia vietom!
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 07 30, 23:48)
Ar dariau pietus ir viska taip ir palikau visus bliudus puodus nuo pusryciu sukrautus?
Perrengiau vaika ir rubus palikau vonioj ant grindu nes i skalbiniu deze ideti jau kainuoja papildomai 3 lt?

Kokios mes visos skirtingos moterys doh.gif

Aš negaliu pakęsti svetimos tvarkos savo namuose doh.gif , mane erzina bet koks svetimo žmogaus, kad ir minimalus tvarkymas.
Viena auklė man visąlaik ant stalo vazą pastatydavo, nors aš ją palikdavau kitur....po mėnesio supratau, kad jei auklė būtų šalia, tai aš tą vazą jai padovanočiau biggrin.gif
Jei kažkas auklės akimis 'ne taip', vadinasi taip turi būti ir parėjus aš pati pasidarysiu kaip man reikia.
Tad man geriau rasti bliūdus-puodus (max. sudėti į indaplovę), nei kad man auklė plautų juos rankomis ir dar landžiotų po spinteles viską dėliodama.

Vaikų rūbus (ir pačių vaikų to prašau) ir vyro, ir auklės prašysiu - mesti šalia skalbinių dėžės. Aš juos prieš mesdama į krepšį ar skalbyklę rūšiuoju, 'apdoroju': pati noriu pažiūrėti kiek dėmėti, ir pati skalbti (nes aš naudoju vien eko priemonės, o su jom elgtis reikia mokėti) - man nereikia užskalbtų gerų rūbelių ar įmetus į krepšį juos rasti su įsisenėjusiom dėmelėm ax.gif

Na, pas mus darbe reglamentuota kas, ką turi daryti, tad tokių klausimų nekyla g.gif Nebus taip, kad atėjau dirbti vieną, o gausiu kitą, tad nežinau ką atsakyti į tokį klausimą. Iš esmės daryčiau ir tai kas neįeina, jei būtų reikalas ir noras.
QUOTE(Mey @ 2010 08 01, 01:11)
Paprastai aukle turi daryti ta pati, ka (vaiko atzvilgiu) darytu namie sedinti mama.
nuolatine pilnu etatu dirbanti auklyte, tai mama Nr. 2 smile.gif

Pasikartosiu, kiekviena mama yra skirtinga ir su skirtingais lūkesčiais ax.gif
Aš pati vaiko poilsį ir miegą išnaudoju savo poilsiui, atsipalaidavimui, pomėgiams ir man auklės darbininkės irgi nereikia schmoll.gif

Kiekvienas vaikas turi tik vieną mamą, tad jei pajusčiau, kad auklė tampa mama Nr. 2 labai gerai pagalvočiau, o kas tada esu aš?
Daugiausia mano šeimoje auklė gali tapti gera vaiko drauge, bet mama ji mano vaikui niekada nebus tongue.gif

Išvis manęs nedomina tokie buitiniai dalykai, ne tam aš prašiau būti su mano vaiku. Parėjusi namo aš noriu žinoti tik vieną: ką šiandien su mano vaiku patyrėte, ką kartu pamatėte, ką galbūt išmokote ar naują sužinojote, kaip praėjo diena - kas buvo linksmo, kas buvo liūdno..o ne žiūrėti kur guli puodai, skalbiniai ar išlyginta, kaip valgyta, kaip 'kakota' ax.gif Man tas visiškai neįdomu.
Auklės prašau tik.. įsiminti ir užrašyti (jei įmanoma) mano vaikiukio kalbos ' perliukus', užfiksuoti fotografijose jo pokštus ir išdykavimus; padėti vaikui paskambinti man (ypač jei vaikutis pasiilgo mamos ir apie ją klausia), žaisti, lavinti ir rūpintis jo saugumu - aš jai moku už tai, o ne už namų priežiūrą.
Ir kad nebūt off topic, moku 1300 Lt/mėn. Vilniuje (darbas nuo 7.45 iki 17.15) + sveikatos draudimas.
Atsakyti
Linkiu, kad kai kurios kitos supermamos ponią Rasmą išgirstų, nes, bepuldinėjant nuo puodų prie lyginimo ir grindų brūžavimo, vaikas neretai gali pasilikti vienas sau. Jei mamos tikslas - išblizginti namai ir išvirti pietūs šeimai - verta ieškotis freken Bock, kuri keps jums bandeles ir virs uogienes, bet mažyliui iš liūdesio teks susigalvoti Karlsoną.
Pačios mamos visuomet daugiau padarys nei padaro auklė vien todėl, kad visus sprendimus mama priima pati, o auklei tenka kiekvienu atveju pasvarstyti, ar jos veiksmas patiktų vaiko motinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaimynė: 01 rugpjūčio 2010 - 16:24
Skaitydama naujausius jūsų pasisakymus, svarsčiau kuriai barikadų pusėje aš priklausau, nes gyvenime teko atstovauti abiems iš jų smile.gif.

Mano nuomone, labai daug kas priklauso nuo pačios auklytės ir kokio amžiaus vaikučiai yra šeimoje. Nematydavau absoliučiai jokios problemos, vaikui užmigus, suplauti lėkštes savo ir vaiko ar sutvarkyti vietą, kurioje dirbau. Žaisliukus pats vaikas susitvarkydavo (žinoma, mergaitė buvo jau keturmetė, tačiau nuo ankstyvojo amžiaus vaikučius mokyti tvarkos dar niekam nepakenkė), taip kad likdavo smulkmenos. Beje, juk ir pačiai kavos puodelį per vaiko miegelį smagiau išgerti tvarkingoje virtuvėje.

Kalbant apie didžiąją namų ruošą (spintelių šveitimai, rūbų lyginimai ir pan.), tai ne auklės kompetencija, visiškai schmoll.gif. Nebent būtų susitarimo reikalas už papildomą mokestį g.gif. Nors aš, būdama darbdavė, geriau leisčiau auklytei atsigerti arbatėlės ir paskaityti naudingos info vaikų auklėjimo klausimais bigsmile.gif. Ir auklei gerai, ir vaikui miegelis saldesnis thumbup.gif

Atsakyti