QUOTE(ramiai @ 2010 07 23, 22:27)
Kažkaip niekas neprisimena, kad bet kuris tarnautojas per savo pietų pertrauką gali išeiti iš įstaigos, turi rūkymo, kavos pertraukėles..
Kodel neprisimenam?prisimenam.
Na,bet tokia darbo specifika,kad negali is darbo iseit pietaut.
Kita vertus sis darbas turi pliusu,kuriu neturi darbuotojai kituose darbuose.Pvz. aukle gauna maitinima,jai apmokamas kelias i/is darbo,ko dazniausiai nebuna kituose darbuose.
QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 22:52)
1.Į lankas aš nekrypstu, jūs vis suvedate kažką į mistines 'pietų pertraukos' reikšmes, tad pirma reikia išsiaškint sau kam tos pertraukos skirtos ir kokia jų reikšmė
2.Kaip nereguliuojat? Jūs reguliuojat auklės 'laisvą laiką': ką ji tuo metu kol vaikas miega gali daryti, ko negali daryti. Ir jūs aiškiai išreiškėte savo požiūrį (sutinku, čia net ne miege esmė
), kad jums nepriimtina, jog tris vaiko miego valandas auklė kaip ir nieko nedarys: rūbelių netaisys, nevalys ir pan.
3.Paklausiu kitaip, kol vaikas miega tris valandas, tuo metu auklė gali skaityti knygą apie vaikų ugdymą?
Kokia pvz. auklės 'pietų pertrauka'? Pavalgyti užtenka madaug 15 min., tai čia tiek per visą dieną tos 'poilsio prabangos' ir tenka?
4.Užtai auklė ir turi gauti gerą atlyginimą ir jai reikia suteikti atitinkamas darbo sąlygas, kad tai nebūtų žmogaus išnaudojimas už 'minimumą'..
1.Sakydama,kad krypstate i lankas turejau omeny,kad diskusija prasidejo del aukles pietu miego (ir ne tik aukles,saket ir jus darbe pamiegat kuo as nusistebejau),jei dar pamenat.
O veliau jus pradejot kelt bangas,kad kaip cia auklei atsipust neduodama.Duodama,be abejo duodama.Tik pamiegojimui pas mus darbe nepritariu.
2.As nereguliuoju aukles laisvo laiko. Nemaisykite savoku.
Laisvas laikas yra laikas po jos darbo valandu.Ir man absoliuciai nerupi ka ji daro parejus namo.
Laikas,kuri praleidzia mano namuose ir uz kuri as apmoku nera jos laisvas laikas,nesvarbu miega vaikas ar nemiega.
Ir nereiktu kabintis prie tu savoku "rubeliu susiuvimas",palyginimas ir pan.
Nugi neplysta kasdien tie rubeliai, nesam bedziai,kad lopytu juos,cia kaip pavyzdi pasakiau,ka ji veikia kai vaikas miega.Palygina,prairusi susiuva,zaislus apvalo.Ne kasdien gi.
3,Na,per 15 minuciu nelabai jau ten ji pavalgo,nebent cielais rytu.O kartais (jei as is vakaro nespejau pagamint),tai uzima laiko kazka pasikept,kavos pasidaro,zurnala/laikrascius paskaito.Kazkaip viskam uztenka to laiko.
4.Tai normalu ir gauna ji.Ne tik atlyginima,bet ir soc.garantijas,nes as ja idarbinus ir moku uz ja mokescius.Moteris nesena,aktualu jai del pensijos ir pan.
As galvoju gal del to,kad pas mus viskas oficialiai apibrezta,dirba zmogus sutartas valandas,gauna sutarta alga jai ir nekyla tokia minciu,kaip pamiegoti darbe. O ir tas jos poziuris,kad kol vaikas miega ji ne sedi dyka,o imasi ko nors nelieka nepastebetas.Visad zmogui atsilyginu nedidelem dovanelem,kaip dezute kavos ar koks sokoladas,ar kokie bilietai i spektakli from time to time.
Be abejo,kad uz virsvalandzius sumokam papildomai.
Zodziu,Rasma,as jau pasakiau viska sita tema ir tik dar karta galiu pasakyt man tas pats ka dirba jusu aukle pas jus,man tas pats ar ji miega pas jus.
Cia gi ne mano reikalas.
Treciam vaikui samdom aukle,pirmos dvi atidirbo pas mus po 4 metus ir neturejau as konflikto,kad jos pas mane nepamiega,ar as jas isnaudoju.
Viena is ju,kuri pas mane jau augino viena vaika gryzo dirbti vel,kai mums prireike aukles paslaugu.O tai tik irodo,kad nebuvo jai pas mane blogai.
Sekmes ir jums.
QUOTE(rhinos @ 2010 07 23, 22:58)
visada valgome prie stalo, ar tam skirtos vietos. Jei praso sausainio, tai prasau atsisest prie stalo, nes mes dabar valgysim. Todel trupiniu nepribarstom po visa kambari, o jei pabarsto po stalu, tuoj pat pavalau. Indus visada isplaunu.
Mes irgi laikomes sitos taisykles.Aukle elgiasi taip pat su vaiku.Neleidzia jam "migruot" po namus su maistu.Tam yra vieta prie stalo.