Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Skiautelė @ 2010 07 23, 15:27)
nuo 1100 iki 1400(lubos)  smile.gif ir knygelė įdarbinta pilnu etatu

Nu nepasakysi,kad klondaikas.
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 07 22, 16:21)
o tai jei vaikas pritrupina sausainiu tai ir vaikstot per tuos trupinius visa diena?  blink.gif cia aplmai kalba eina apie zmoniskuma ir seimyniskuma. O ka veikiat kai vaikas miega? irgi miegat? biggrin.gif

Žmogiškumo sąvoka kažkaip netinkamai čia panaudota, nesuprantu kuo tai susiję su trupiniais bute/name..
Kodėl auklė svetimuose namuose turi rodyti šeimyniškumą? Kas tada žmonės, kurie ją samdo? smile.gif

Keista, kad draudžiama auklei miegoti, jei vaikas miega..Kodėl būtinai reikia reguliuoti ką daryti auklei kol yra šiek tiek laisvo laiko? Tegu ilsisi žmogus: miega, skaito, TV žiūri...normalūs darbdaviai juk neaiškina ką jų darbuotojams per pietų pertrauką veikti g.gif

QUOTE(Skiautelė @ 2010 07 23, 15:27)
nuo 1100 iki 1400(lubos)  smile.gif ir knygelė įdarbinta pilnu etatu

blink.gif lotuliukas.gif
Be žodžių doh.gif
O dar kalbama apie normalų atlygį auklei..visų pirma auklė - žmogus, tik nepanašu, kad visi taip galvoja g.gif

Nesu auklė, esu auklę samdysianti mama, bet panašu, kad nemažai mamų nori nusipirkti atsidavusią tarnaitę ar netgi vergę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 19:30)

Keista, kad draudžiama auklei miegoti, jei vaikas miega..Kodėl būtinai reikia reguliuoti ką daryti auklei kol yra šiek tiek laisvo laiko? Tegu ilsisi žmogus: miega, skaito, TV žiūri...normalūs darbdaviai juk neaiškina ką jų darbuotojams per pietų pertrauką veikti g.gif

Nesutinku.O man ne keista.Ir as nenoreciau,kad mano vaiko aukle eitu su vaiku pietu miego.Palaukit,tai kaip cia iseina? miegama darbo metu?
O jus darbe galit numigt?nes as tai nea schmoll.gif

Nemaisykit pietu miego (mano vaikai pvz. miega po 3 valandas po piet) su pietu pertrauka darbe.Niekas nedraudzia auklei papietaut,permest laikrasti,atsipust kokia valandat,bet miegot 3 valandas,nu sorry...

O tai kodel,kai skaiciuojam aukles darbo valandas skaiciuojamos visos,ten pvz. 8/9 ar pan,tai gal skaiciuokim tik darbo,jei is ju tris norima pamiegot g.gif

Gal as tada nenormali darbdave,bet as TIKRAI nenoreciau,kad vaiko pietu metu miegotu ir aukle.Lai aptvarko zaislus,apvalp kedute,susiuna ten kas praire ar pan.Ras darbo jei nores,o ne miegos.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 19:30)

Dėl šito sutinku, man kažkaip jokioje šeimoje dar neaiškino ką veikti, kai vaikas miega - poilsio laikas ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 07 23, 19:43)
Nesutinku.O man ne keista.Ir as nenoreciau,kad mano vaiko aukle eitu su vaiku pietu miego.Palaukit,tai kaip cia iseina? miegama darbo metu?
O jus darbe galit numigt?nes as tai nea  schmoll.gif

Nemaisykit pietu miego (mano vaikai pvz. miega po 3 valandas po piet) su pietu pertrauka darbe.Niekas nedraudzia auklei papietaut,permest laikrasti,atsipust  kokia valandat,bet miegot 3 valandas,nu sorry...

O tai kodel,kai skaiciuojam aukles darbo valandas skaiciuojamos visos,ten pvz. 8/9 ar pan,tai gal skaiciuokim tik darbo,jei is ju tris norima pamiegot  g.gif

Gal as tada nenormali darbdave,bet as TIKRAI nenoreciau,kad vaiko pietu metu miegotu ir aukle.Lai aptvarko zaislus,apvalp kedute,susiuna ten kas praire ar pan.Ras darbo jei nores,o ne miegos.

Na taip, darbdavys mano pietų pertraukos ir kt. leidžiamų pertraukėlių metu leidžia daryti ką noriu - ir miegoti irgi leidžia ax.gif Aišku galėtų rasti kasdien ką nuveikti, taip nebūna, kad nebūtų darbo, bet ačiū Dievui yra dar 'kitokių' darbdavių šioje žemėje, kuriems darbuotojas yra žmogus.
Bet koks sąžiningas ir normalus darbdavys pagal darbo kodeksą privalo užtikrinti savo darbuotojui poilsį. O kodėl nemaišyti su pietų pertrauka darbe? Tai kada pas jus pertrauka auklei? g.gif

O kas skaičiuoja užmokestį pagal auklės darbo valandas, kai samdoma ne valandinė auklė? Dirbi 'nuo tada iki tada' tiek darbo dienų ir už tai 'toks' atlygis, jei abu pusės sutinka - valio.
Gal nustebsit, bet net darbo kodekse numatyta, kad:
"143 straipsnis. Darbo laiko struktūra

1. Į darbo laiką įeina:
1) faktiškai dirbtas laikas, budėjimas darbe ir namuose;
2) tarnybinės komandiruotės, tarnybinės kelionės į kitą vietovę laikas;
3) laikas, reikalingas darbo vietai, darbo įrankiams, saugos priemonėms paruošti ir sutvarkyti;
4) pertraukos darbe, pagal norminius teisės aktus įskaitomos į darbo laiką;
5) privalomų medicininių apžiūrų laikas;
6) stažuotė, kvalifikacijos kėlimas darbovietėje ar mokymo centruose;"

Tad nieko nuostabaus, kad darbo valandos auklei skaičiuojamos visos, nes kaip ir sakiau visų pirma ji žmogus, o šeimoms, kurios ją samdo - darbuotojas.... ne vergas, ne pelenė, kuri kol vaikas miega turi blizgint puodus ax.gif

Tiesiog skirtingi lūkesčiai ir požiūris matyt kiekvienos mamos drinks_cheers.gif
O aš nenorėčiau, kad auklė dirbtų vaikui miegant - aš netgi išsakiau tokį reikalavimą ax.gif Nes noriu, kad auklė pailsėtų, rastų valandžiukę kitą laiko sau, buvimas su vaiku yra didžiulė atsakomybė, o kokybiškas buvimas su vaiku, jo lavinimas tikrai pakankamai 'išsunkia'.
Tik mūsų būsima auklytė labai jau 'išmuštruota', nes sakė už mūsų pasiūlytus pinigus 'sąžinė neleis ilsėtis' blink.gif Man būtų labai nemalonu prašyt siūti rūbelius, lyginti, virti visai šeimai, plauti grindis - tam samdomos namų tvarkytojos arba bent jau mokama atitinkama alga, o ne 1100 Lt ir reikalauk kiek išgali, nes gi moki pinigus - turi teisę!
Ir man tikrai 'neskauda', jei ji miegos, mano vaikas miega labai įvairiai: nuo 1.5 iki 3 val. Jei miegos tris valandas, vadinasi auklė irgi bus gerai išmiegojusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 20:47)
1.Na taip, darbdavys mano pietų pertraukos ir kt. leidžiamų pertraukėlių metu leidžia daryti ką noriu -  ir miegoti irgi leidžia

2. bet ačiū Dievui yra dar 'kitokių' darbdavių šioje žemėje, kuriems darbuotojas yra žmogus.

3.Bet koks sąžiningas ir normalus darbdavys pagal darbo kodeksą privalo užtikrinti savo darbuotojui poilsį.

4. O kodėl nemaišyti su pietų pertrauka darbe? Tai kada pas jus pertrauka auklei? g.gif

5. Gal nustebsit, bet net darbo kodekse numatyta, kad:

6. Nes noriu, kad auklė pailsėtų, rastų valandžiukę kitą laiko sau, buvimas su vaiku yra didžiulė atsakomybė, o kokybiškas buvimas su vaiku, jo lavinimas tikrai pakankamai 'išsunkia'.

7. Man būtų labai nemalonu prašyt siūti rūbelius, lyginti, virti visai šeimai, plauti grindis - tam samdomos namų tvarkytojos

8, vadinasi auklė irgi bus gerai išmiegojusi smile.gif

1. As nezinau ne vieno darbo/darbuotojo savo pazystamu rate,kad jie galetu pamiegoti pietu miega darbe.

2.Matote cia skirtingi dalykai.As nemanau,kad mane laiko blogu darbdaviu,ar tai parodo mano nepagarba samdomam zmogui,jei ji pas mane nepamiegos.

3.Cia vel skirtingi dalykai.Uztikrinti darbuotojui poilsi nera "popietinio miego"suteikimas.
Zinote,as nuosirdziai linkiu,kad jusu darbdavys ilgai issilaikytu rinkoje,nes darbas,kuriame darbuotojai gali pamiegoti man skamba siek tiek (svelniai kalbant) keistokai siais konkurencijos laikais.

4.Nemaisyti del to,kad pietu pertrauka yra ~1val.o mes kalbam apie kudikiu/vaiku popietini miega (~3val.)
Aukle papietauja,kai paguldo miegot mazyli.Pati miegot neina.(jau net kvailai jauciuosi tiek kalbedama apie ta miega)

5.As zinau kas sakoma darbo kodekse,pati esu darbdave.

6.O kiti darbai neatsakingi?neisunkiantys? lengvesni?
ar leidzia kas numigt padavejai,kuri laksto su padeklu n-valandu?
Nuo kokio lavinimo aukle buna jau taip issunkta,kad net vidurdieny reik numigt,kad atgaut jegas?Ar mokytojai mokykloj irgi pamiega? ar ju neisunkia tos kruvos nepaklusniu vaiku? apie ka mes cia kalbam isvis?

7. O man normalu,kad ji priziuri augintinio rubus,zaislus.Mes tai aptarem pries pradedant dirbti. Namu tvarkyt nereikia,tam yra kitas zmogus.

8.Zinot,tada man naturaliai kiltu klausimas,ka ji veikia nakti,kad i darba ateina nezvali ir jai reik pamiegot diena.Maniskes darbo diena prasideda 9 val.,nu neisivaizduoju kodel suaugusi moteris neturetu but issimiegojus tokiu metu.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 07 23, 21:33)
As nezinau ne vieno darbo/darbuotojo savo pazystamu rate,kad jie galetu pamiegoti pietu miega darbe.

Cia vel skirtingi dalykai.Uztikrinti darbuotojui poilsi nera "popietinio miego"suteikimas.

Nemaisyti del to,kad pietu pertrauka yra ~1val.o mes kalbam apie kudikiu/vaiku popietini miega (~3val.)Aukle papietauja,kai paguldo miegot mazyli. Pati miegot neina.

O kiti darbai neatsakingi?neisunkiantys? lengvesni? ar leidzia kas numigt padavejai,kuri laksto su padeklu n-valandu?

O man normalu,kad ji priziuri augintinio rubus,zaislus.

Zinot,tada man naturaliai kiltu klausimas,ka ji veikia nakti

Dirbau ne viename darbe (tad galiu palyginti skirtingas darbo vietas) ir pažįstami dauguma dirba, bet nė vienam darbdavys nereguliuoja ką jam veikti per darbo pertrauką g.gif Visur svarbus rezultatas - atliktas darbas.
O auklė? Auklė prižiūrėjo ir rūpinosi vaiku, o vaikas dieną miega - kame problemos, kodėl ji tada turi skirti buičiai?
Nežinau kokiam darbe jūs dirbate, bet abejoju (net jei ir nemiegate pietų pertraukos metu biggrin.gif ), kad tuo metu plaunate biuro patalpas ar lyginate darbdaviui kostiumines kelnes ax.gif O jei esate darbdavė, tai gal jums ir darbe žmonės savo pertraukos metu plauna jūsų asmeninį automobilį? g.gif

Užtikrinti darbuotojui poilsį tai ir nereiškia jį įdarbinti 'nuo-iki' prigalvojant veiklos, kurios turbūt niekad netrūksta..

O jei vaikas miegotų ne tris, o tik valandą, tai tada jau auklei būtų galima miegoti ar irgi draudžiama? g.gif

Visi darbai savaip nelengvi, bet va kituose darbuose leidžiama ilsėtis, tik auklėms ne smile.gif
Apie kitas darbovietes aš nekalbėsiu, bet kad LT susiklostęs toks požiūris kaip baudžiavos laikais, tai irgi ne paslaptis..todėl nesistebiu ir ta iš klumpių virstančia padavėja su tokiu darbdavių požiūriu..

Vaikas - ne augintinis..augintinis - naminis gyvūnėlis..vaikas irgi žmogus, kaip ir auklė smile.gif

Nesistebiu, kad kyla toks klausimas..auklėms dar reikia uždrausti (iš anksto aptariant) ir bemieges naktis dėl gero sekso, kad ryte ateitų žvalios ir neduokdie pamiegos, kai vaikas miega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 22:12)
1. bet nė vienam darbdavys nereguliuoja ką jam veikti per darbo pertrauką g.gif Visur svarbus rezultatas - atliktas darbas.

2. bet va kituose darbuose leidžiama ilsėtis, tik auklėms ne smile.gif

3.Vaikas - ne augintinis..augintinis - naminis gyvūnėlis..vaikas irgi žmogus, kaip ir auklė smile.gif

1.Nereguliuoju ir as.Mes cia gincinames/diskutuojam del pietu miego darbe,o ne poilsio per pietu pertrauka.Kazkaip krypstat i lankas.
Be abejo rezultatas svarbiausias,o ne darbo valandos.Tik jei tos darbo valandos normalios,kodel zmogus negali atidirbt darbo dienos be pietu miego,a?

2.O kas jau cia neleidzia joms ilsetis? jeigu nepamiega,tai jau nepailsejus?

3.Nieko cia blogo nematau.Musiske pasakydavo mano aukletinis/augintinis.

Anyways,kaip matau mes skirtingai suprantam aukles pareigas,tuo ir baikim.
Man netrukdo,kad jusiske pamiegos.

Gerai tai,kad diskusija sukviete aibe skaitytoju.Nagi klausom nuomoniu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blueta: 23 liepos 2010 - 21:25
Kažkaip niekas neprisimena, kad bet kuris tarnautojas per savo pietų pertrauką gali išeiti iš įstaigos, turi rūkymo, kavos pertraukėles... Jei taip pažiūrėtume, tai auklė jokios pertraukos, suteikiančios jai visišką laisvę, neturi. Net užsnūdusi auklė pašoka, jei pravirksta vaikas. Manot - tai superpuikus miegas? Darbo įstatymai reglamentuoja 40 valandų darbo savaitę. Auklės dažnai dirba kur kas daugiau valandų. Jei jau pagal įstatymus - tarsi reikėtų mokėti ir už viršvalandžius...
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 07 23, 22:24)
Nereguliuoju ir as

Į lankas aš nekrypstu, jūs vis suvedate kažką į mistines 'pietų pertraukos' reikšmes, tad pirma reikia išsiaškint sau kam tos pertraukos skirtos ir kokia jų reikšmė smile.gif

Kaip nereguliuojat? Jūs reguliuojat auklės 'laisvą laiką': ką ji tuo metu kol vaikas miega gali daryti, ko negali daryti. Ir jūs aiškiai išreiškėte savo požiūrį (sutinku, čia net ne miege esmė drinks_cheers.gif ), kad jums nepriimtina, jog tris vaiko miego valandas auklė kaip ir nieko nedarys: rūbelių netaisys, nevalys ir pan.

Paklausiu kitaip, kol vaikas miega tris valandas, tuo metu auklė gali skaityti knygą apie vaikų ugdymą?
Kokia pvz. auklės 'pietų pertrauka'? Pavalgyti užtenka madaug 15 min., tai čia tiek per visą dieną tos 'poilsio prabangos' ir tenka? ax.gif

QUOTE(ramiai @ 2010 07 23, 22:27)
Jei taip pažiūrėtume, tai auklė jokios pertraukos, suteikiančios jai visišką laisvę,  neturi.
Darbo įstatymai reglamentuoja 40 valandų darbo savaitę. Auklės dažnai dirba kur kas daugiau valandų.  Jei jau pagal įstatymus - tarsi reikėtų mokėti ir už viršvalandžius...

Taip, neturi, jūs teisi.
Užtai auklė ir turi gauti gerą atlyginimą ir jai reikia suteikti atitinkamas darbo sąlygas, kad tai nebūtų žmogaus išnaudojimas už 'minimumą'..
Auklė visais laikais buvo prabanga, būtent tokio amžiaus ir patirties, išsilavinimo, kokio pageidauja dabar dažna mamytė..
Pvz. nieko stebėtino, kad daug šeimų užsienyje nežiūri kreivai į moksleives mergaites (netgi nepilnametes), aukles dirbančias au-pair ir pan. Kiek čia iš mūsų norėtų aštuoniolikmetės auklės baltarusės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 23 liepos 2010 - 21:53
As dirbau seimoje, kurioje, pries dirbant nebuvo jokiu papildomu nurodymu(namu ruosos ir tvarkymo), tiesiog priziuret vaikeli, ir paruost valgyti(dazniausiai tik pasildyti). Vaikeliui atsikelus paruosiu, tai ka teveliai palike is produktu, vaistuku sugirdymas, zaidimai. Su vaikeliu bendrauju, kaip su suaugusiu, visada valgome prie stalo, ar tam skirtos vietos. Jei praso sausainio, tai prasau atsisest prie stalo, nes mes dabar valgysim. Todel trupiniu nepribarstom po visa kambari, o jei pabarsto po stalu, tuoj pat pavalau. Indus visada isplaunu.
Del rubeliu plovimo, tai kadangi seimininkai to neminejo, tai ju ir neplaunu, tik sudedu rubelius i kruvele. Nemanau, kad galiu savavaliskai imt ir skalbt rubelius, juk viskas kainuoja:elektra, vanduo... O mamyte kas vakara skalbia seimos drabuzius, tai kam papildomai dar skalbti vien vaikelio rubelius?
Del poilsio valandu, kai vaikelis miega, tai jau mano reikalas, ka as veikiu. teveliai leidzia pailseti: ar zurnala paskaityt, ar tv paziuret, ar nusnaust...

O del Jusu pasisakymu, kad Jums darbe neleidzia numigt, tai labai keista, nes Jusu poilsis yra Jusu, ir nesvarbu ka Jus veikiate( snaudziat, valgot, rukot, ar einat i pasimatyma...) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2010 07 23, 22:27)
Kažkaip niekas neprisimena, kad bet kuris tarnautojas per savo pietų pertrauką gali išeiti iš įstaigos, turi rūkymo, kavos pertraukėles..

Kodel neprisimenam?prisimenam.
Na,bet tokia darbo specifika,kad negali is darbo iseit pietaut.

Kita vertus sis darbas turi pliusu,kuriu neturi darbuotojai kituose darbuose.Pvz. aukle gauna maitinima,jai apmokamas kelias i/is darbo,ko dazniausiai nebuna kituose darbuose.

QUOTE(Rasma @ 2010 07 23, 22:52)
1.Į lankas aš nekrypstu, jūs vis suvedate kažką į mistines 'pietų pertraukos' reikšmes, tad pirma reikia išsiaškint sau kam tos pertraukos skirtos ir kokia jų reikšmė smile.gif

2.Kaip nereguliuojat? Jūs reguliuojat auklės 'laisvą laiką': ką ji tuo metu kol vaikas miega gali daryti, ko negali daryti. Ir jūs aiškiai išreiškėte savo požiūrį (sutinku, čia net ne miege esmė drinks_cheers.gif ), kad jums nepriimtina, jog tris vaiko miego valandas auklė kaip ir nieko nedarys: rūbelių netaisys, nevalys ir pan.

3.Paklausiu kitaip, kol vaikas miega tris valandas, tuo metu auklė gali skaityti knygą apie vaikų ugdymą?
Kokia pvz. auklės 'pietų pertrauka'? Pavalgyti užtenka madaug 15 min., tai čia tiek per visą dieną tos 'poilsio prabangos' ir tenka? ax.gif

4.Užtai auklė ir turi gauti gerą atlyginimą ir jai reikia suteikti atitinkamas darbo sąlygas, kad tai nebūtų žmogaus išnaudojimas už 'minimumą'..

1.Sakydama,kad krypstate i lankas turejau omeny,kad diskusija prasidejo del aukles pietu miego (ir ne tik aukles,saket ir jus darbe pamiegat kuo as nusistebejau),jei dar pamenat.
O veliau jus pradejot kelt bangas,kad kaip cia auklei atsipust neduodama.Duodama,be abejo duodama.Tik pamiegojimui pas mus darbe nepritariu.

2.As nereguliuoju aukles laisvo laiko. Nemaisykite savoku.Laisvas laikas yra laikas po jos darbo valandu.Ir man absoliuciai nerupi ka ji daro parejus namo.
Laikas,kuri praleidzia mano namuose ir uz kuri as apmoku nera jos laisvas laikas,nesvarbu miega vaikas ar nemiega.

Ir nereiktu kabintis prie tu savoku "rubeliu susiuvimas",palyginimas ir pan.
Nugi neplysta kasdien tie rubeliai, nesam bedziai,kad lopytu juos,cia kaip pavyzdi pasakiau,ka ji veikia kai vaikas miega.Palygina,prairusi susiuva,zaislus apvalo.Ne kasdien gi.

3,Na,per 15 minuciu nelabai jau ten ji pavalgo,nebent cielais rytu.O kartais (jei as is vakaro nespejau pagamint),tai uzima laiko kazka pasikept,kavos pasidaro,zurnala/laikrascius paskaito.Kazkaip viskam uztenka to laiko.

4.Tai normalu ir gauna ji.Ne tik atlyginima,bet ir soc.garantijas,nes as ja idarbinus ir moku uz ja mokescius.Moteris nesena,aktualu jai del pensijos ir pan.

As galvoju gal del to,kad pas mus viskas oficialiai apibrezta,dirba zmogus sutartas valandas,gauna sutarta alga jai ir nekyla tokia minciu,kaip pamiegoti darbe. O ir tas jos poziuris,kad kol vaikas miega ji ne sedi dyka,o imasi ko nors nelieka nepastebetas.Visad zmogui atsilyginu nedidelem dovanelem,kaip dezute kavos ar koks sokoladas,ar kokie bilietai i spektakli from time to time.

Be abejo,kad uz virsvalandzius sumokam papildomai.

Zodziu,Rasma,as jau pasakiau viska sita tema ir tik dar karta galiu pasakyt man tas pats ka dirba jusu aukle pas jus,man tas pats ar ji miega pas jus.
Cia gi ne mano reikalas.

Treciam vaikui samdom aukle,pirmos dvi atidirbo pas mus po 4 metus ir neturejau as konflikto,kad jos pas mane nepamiega,ar as jas isnaudoju.

Viena is ju,kuri pas mane jau augino viena vaika gryzo dirbti vel,kai mums prireike aukles paslaugu.O tai tik irodo,kad nebuvo jai pas mane blogai.
Sekmes ir jums.

QUOTE(rhinos @ 2010 07 23, 22:58)
visada valgome prie stalo, ar tam skirtos vietos. Jei praso sausainio, tai prasau atsisest prie stalo, nes mes dabar valgysim. Todel trupiniu nepribarstom po visa kambari, o jei pabarsto po stalu, tuoj pat pavalau. Indus visada isplaunu.

Mes irgi laikomes sitos taisykles.Aukle elgiasi taip pat su vaiku.Neleidzia jam "migruot" po namus su maistu.Tam yra vieta prie stalo.
Atsakyti