Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 24, 01:44)
Anokios čia fantazijos manyčiau smile.gif ir atlyginimas normalus, atsižvelgiant į tai, kad auklė neturi jokio savo asmeninio gyvenimo.

Asmenini gyvenima turi, po keliu darbo valandu i savo namus keliauja. Tik kelioniu metu vienam viesbutyje ir nuomotame name aukle gyvena, bet tai nereiskia, kad ir nakti su vaikais buna. O isvykus i uzsieni auklei ir dienos metu laisve duodama, tik kad nenori pati, nes bunant su seima jei niekas nekainuoja, o isejus vienai, tenka ir savo pinigelius isleisti rolleyes.gif
Be to, ta kaina, kuria auklei moka, parasiau kur Lietuvoje moka, o uzsienyje ji zymiai skiriasi, be to keliones buna neuzmirstamos ir auklei, tikrai ne vien su vaikais kazkur sedi, o pilnavertiskai visur su visa seima dalyvauja.
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2010 06 16, 13:07)
Ieskosimes aukles 2 menesiu vaikui (deja, turesiu dirbti, motinystes atostogose nebusiu). Klausimas - kiek dabar kainuoja aukles uz Vilniaus. Gyvename 15 km nuo Vilniaus (viesas transportas vaziuoja, bet gabaliuka nuo jo paeiti visgi tektu).

mes vilniaus priemiesty- mokam 1100lt auklei uz diena, plius 60 lt kas menesi agenturai. aukle buna tik su vaiku, -neverda, netvarko-tik shildo maista ar kokius pusfabrikacius ish kameros sumeta i puoda. maista ruoshiu ash ish vakaro ar ish ryto. keliones neapmokam. atvaziuoja vieshu transportu. itariu mokam perdaug. bet chia jau sumazinta jos alga,- iki vasario mokejom po 1400 i menesi auklei ir po tu 60lt agenturai...bet tada ji dar gamindavo sviezius pietus vaikui ir sau. tiesa, aukle valgo musu maista. dabar ieshkosim valadines nepilnai darbo dienai.
Papildyta:
tiesa, vaikas 3 metu.
Atsakyti
QUOTE(smaila @ 2010 07 02, 12:13)
mes vilniaus priemiesty- mokam 1100lt auklei uz diena, plius 60 lt kas menesi agenturai. aukle buna tik su vaiku, -neverda, netvarko-tik shildo maista ar kokius pusfabrikacius ish kameros sumeta i puoda. maista ruoshiu ash ish vakaro ar ish ryto. keliones neapmokam. atvaziuoja vieshu transportu. itariu  mokam perdaug. bet chia jau sumazinta jos alga,- iki vasario mokejom po 1400 i menesi auklei ir po tu 60lt agenturai...bet tada ji dar gamindavo sviezius pietus vaikui ir sau. tiesa,  aukle valgo musu maista. dabar ieshkosim valadines nepilnai darbo dienai.
Papildyta:
tiesa, vaikas 3 metu.

Turbut turejot omeny,uz menesi,ne uz diena.

Mazai funkciju jusu aukle atlieka.As ne uz tai,kad zmogui pinigus "nupjaut",as uz tai,kad galetu darbo daugiau atlikt.

Kodel ji negali vaikui sviezio maisto isvirt?kam ji maitint pusfabrikaciais?
o ir jums nereiktu po darbo dar ruosti valgi kitai dienai.
Atsakyti
o taip, uz menesi!
ash irgi taip manau, kad aukle turetu daugiau funkciju atlikt, bet ji atsisake, motyvuodama , kad vaikas jai "neleidzia atsitraukti"- reikalauja non stop demesio, zodziu, labai blogas vaikas. chia mitas, aishku, tiesiog naudojasi proga, kad ash neturiu kitos isheities, o del likusiu keliu menesiu iki jos kadencijos pabaigos nenoriu stresuot vaiko, pyktis ir keisti aukles.
tiesa ji pati man pasake, kad nera nei kepeja, nei vireja, nei namu tvarkytoja, o vaiku aukle! aj, zinot, moteros, venkite geriau tu "agenturiniu aukliu", nes jos ishkeltos ant pjedestalo ir nebesuvokia realios musu shalies situacijos!
....na va ir isitiknau, kad moku per daug....
Atsakyti
QUOTE(smaila @ 2010 07 02, 12:53)
  1. bet ji atsisake, motyvuodama , kad vaikas jai "neleidzia atsitraukti"- reikalauja non stop demesio, zodziu, labai blogas vaikas.

2. chia mitas, aishku, tiesiog naudojasi proga, kad ash neturiu kitos isheities, o

3.del likusiu keliu menesiu iki jos kadencijos pabaigos nenoriu stresuot vaiko, pyktis  ir keisti aukles.

4.tiesa ji pati man pasake, kad nera nei kepeja, nei vireja, nei namu tvarkytoja, o  vaiku aukle!

5...na va ir isitiknau, kad moku per daug....

1. O iki algos sumazinimo irgi nieko daugiau nedare? uz 1400 irgi tik i vaika ziurejo?

2.O tai kaip jus viska pasidarot su tuo NEGERU vaiku?kas ji ziuri,kol ruosiat maista kitai dienai?

3.Jei ruosiat keisti,tai taip.Neverta.

4.Ka reiskia ne vireja? vaikui valgyt negali isvirt?kad mazas zmogutis valgytu SVIEZIAI pagaminta maista.
Tvarkymo ir as neuzkraunu,tikrai nenoreciau,kad priziuredama vaika imtu vonias tvarkyt,bet....grindis tai pravalo,jei vaikas pritrupina.O tai ka?manes turetu laukt?

5.Ne ne per daug.As mokejau ir vel mokesiu daugiau,bet zinau uz ka.
Moteris padori ir tokiu pareiskimu,kad ji ne vireja,man nemeto.

Oi,soryy,prisiminiau,kad raset jog anksciau ji gamino vaikui valgyt.O jusiskis visai nepazaidzia vienas?nemiega pietu miego? kad ji jau taip nieko nepasidaro unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blueta: 02 liepos 2010 - 12:43
grindis prasiplauna, zinoma, bet nuterlioti langai ir veidrodziai- mano rupestis. vaikas miega peitu apie tris val. tuo metu ji paruoshia shviezius pavakarius- varshketukai ir pan. negamina tik pietu.
shiuo metu jau turim pretendente i aukles. mokesim 5lt uz val.

jei nepaslaptis, o kiek Jus mokesit auklei ? ir kiek val per diena ji darbuosis?
Atsakyti
QUOTE(smaila @ 2010 07 02, 14:58)
grindis prasiplauna, zinoma, bet nuterlioti langai ir veidrodziai- mano rupestis. vaikas miega peitu apie tris val. tuo metu ji paruoshia shviezius pavakarius- varshketukai ir pan. negamina tik pietu.

jei nepaslaptis, o kiek Jus mokesit auklei ? ir kiek val per diena ji darbuosis?

Parasiau az
Atsakyti
QUOTE(smaila @ 2010 07 02, 12:53)
o taip, uz menesi!
ash irgi taip manau, kad aukle turetu daugiau funkciju atlikt, bet ji atsisake, motyvuodama , kad vaikas jai "neleidzia atsitraukti"- reikalauja non stop demesio, zodziu, labai blogas vaikas. chia mitas, aishku, tiesiog naudojasi proga, kad ash neturiu kitos isheities, o del likusiu keliu menesiu iki jos kadencijos pabaigos nenoriu stresuot vaiko, pyktis  ir keisti aukles.
tiesa ji pati man pasake, kad nera nei kepeja, nei vireja, nei namu tvarkytoja, o  vaiku aukle! aj, zinot, moteros, venkite geriau tu "agenturiniu aukliu", nes jos ishkeltos ant pjedestalo ir nebesuvokia realios musu shalies situacijos!
....na va ir isitiknau, kad moku per daug....

QUOTE(smaila @ 2010 07 02, 14:58)

jei aukle atlieka savo darba gerai-lavina vaika, kasien kazko ismoko-yra rezultatai, palieka, namus, kokius rado, pagamina sviezio maistelio, vykdo kitus Jums svarbius reikalavimus-pvz valo dantukus, moko savarankiskumo, tvarkos, mandagumo, manau, kad 1100 lt yra normali alga, nei didele nei maza smile.gif bet, tai, ka aprasote tai mokat uz vaiko pasaugojima, o tai ir suo gerai apmokytas padarytu biggrin.gif
mano vaikui eina 4 metai, nemanau, kad uz didesni vaika reik maziau moket, nes ji reik mokint, lavint, uzsiimt, per valanda jis paberia n klausimu biggrin.gif, miegot leidziu tik 1,5 val per kuriuos aukle turi laiko atsipust smile.gif
Atsakyti
Vilniuje uz du vaikus gaunu 6Lt/val.Dirbu dviejuose seimose,kitoje irgi uz du vaikus 6Lt/val,bet dirbu ne kiekviena diena,kada reikia atvysktu,kartais visa savaite,kartais maziau.Vienoje seimoje gaminu valgyt,tvarkau namus.Kitoje negaminu,nes mama pati pagamina,matyt vaikams mamos maistas geresnis smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes gal galit pasakyti kiek dabar gali kainuoti valandine aukle 4 metuku vaikui visai darbo dienai?Gali ir y az.Aciukas!
Atsakyti
QUOTE(ingrida1979 @ 2010 07 08, 23:29)
Sveikos mamytes gal galit pasakyti kiek dabar gali kainuoti valandine aukle 4 metuku vaikui visai darbo dienai?Gali ir y az.Aciukas!

Nesupratau, ar valandinė, ar visai dienai? g.gif
Atsakyti
Ir be reikalo piktdžiugiškai nuskambėjo, nes daugelį gelbsti šita kukli tarnyba su kuklia alga. Aš pati labai esu laiminga, kad atsiranda žmoniškiau uždirbančių žmonių, kurie pajėgia atsilyginti už mano paslaugas. O dėl ateities - palauksim, pamatysim.
Atsakyti