Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(rhinos @ 2010 06 18, 18:10)
panikes g.gif  o pagal ka sprendziat, kad zais ttelefonu, sms, ziures tv, o ne priziures vaikeli ir su juo neuzsiims? pagal amziu, isvaizda, ar kaip kitaip? tiesiog labai smalsu, nes pati esu jauna (manau)(25m.), tad labai idomu mirksiukas.gif
Pomegio spoksot tv, ar "zaist" Sms tikrai neturiu biggrin.gif
Papildyta:
Atsiprasau, cia gal i kita tema reiktu rasyt (optimalus aukles amzius) blush2.gif
Bet, kad jau parasiau, tai....

As zinau realiu faktu - ne viena pazystama kuri samde paugles ir studentes apie 20 metu, visos pasitaike tokios - kad sms, draugai, tv, prisikimsti is saldytuva, ir dar vyra bande kabinti. Tai kai prisiklausiau tokiu nuomoniu, tai ir rasau.

Bet kad sunku rasti tokia ir studente patikima, kad tikrai nuosirdus zmogus butu.
Su viena tokia buvau susitikus, visai nieko atrode, patiko, maloni ir tt, bet...kai laike mano sunuti gulinti, jis staiga atpyle ir pradejo springti, koseti siaubingai, o ji nieko, visiskai nieko,net nereagavo. Taigi vaika reikia pakelti. Baisu su tokia ir palikti, dar kas atsitiktu, tai net nereaguotu.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 06 18, 19:48)
Dukrelei turėjau tris aukles ir geriausia iš jų buvo būtent vakarinių studijų studentė, dvidešimtmetė mergaičiukė. Iki šiol prisimenam su pačiais gražiausiais jausmais. Prižiūrėjo vaikutį nuo 8 mėn. iki 3 m., neturėjo nei patirties su kūdikiais, bet užtat be galo gerą širdį ir daug energijos, entuziazmo. Mane lauke mamos stabdydavo ir klausdavo kur radau tokią gerą auklę, kiek moku ir pan. Tad labai klystate turėdama tokius išankstinius įsitikinimus mirksiukas.gif
Mes būdami kieme sutinkam auklytę-studentę, kuri prižiūri tris vaikelius bigsmile.gif  thumbup.gif Pavydu žiūrėt, ne kiekviena mama tiek skiria savęs vaikams cool.gif
Rečiau sutinku aktyvias pensinio amžiaus moteris, bet taip, būna ir labai smagių 'močiučių' bigsmile.gif

Ai zinot bet ir ta mociute mociutei nelygi, dabar moterys iseina i pensija ir anksciau laiko, taigi jau pensininke tampa 50 kazkeliu metu, tai manau tokiam amziuj tikrai nebus drebanciom rankom ar pan., sprendziu pagal savo mama. Jai 56 m. ji jau pensijoj, pilna jegu, varineja po visa pasauli, tiksliau padeda mano sesei du vaikus pametinukus auginti, tai jie visi ir keliauja is salies i sali.
Lietuvelej nemazai tokiu mociuciu, o prisidurt pinigelio nori, be to joms ne uzdarbis esme, nori bendravimo ir but naudingos dar, o ne vegetuoti.
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 17, 19:31)
.

Jei mamos spėtų viską sužiūrėti,nereikėtų auklių,tuo labiau-neužkrautų visos buities joms.

Aukle samdoma ne todel kad mama nespeja,o todel,kad i darba iseina.

Viska as speju budama su vaiku,laiko net "det" nera kur,tai kulinariniais sedevrais seima lepinu.Tai kodel aukle gali "tik but su vaiku"?

QUOTE(Rasma @ 2010 06 18, 19:48)
Dukrelei turėjau tris aukles ir geriausia iš jų buvo būtent vakarinių studijų studentė, dvidešimtmetė mergaičiukė. Iki šiol prisimenam su pačiais gražiausiais jausmais.

As irgi turiu pacius geriausius prisiminimus apie vieno is vaiku 20 -mete auklyte.Buvo puiki mergina,atidirbo 3 metus.Nors atejo be jokios patirties,visko ismoko.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 06 18, 23:07)
Aukle samdoma ne todel kad mama nespeja,o todel,kad i darba iseina.

Nesutinka, yra ne viena priezastis auklei samdytis. Mano sesuo turi du vaikus ir samdosi dvi aukles, nors pati namie sedi, nedirba. Tiesiog jai norisi, kad ju vaikai butu kiek imanoma ivairiau uzimti, lankytu ivairius burelius, po parkus vaikstinetu ir siaip lavetu visapusiskai ir ruostusi mokyklai. Jos sunus dar triju neturedamas beveik visas raideles pazinojo ir rankele jau neblogai islavejusi, labai daug eilerasciu ir daineliu moka, o mazyle tai daugiau muzikuoja, anksti dar su raidem draugauti, jai tik 1 metai.
Atsakyti
QUOTE(eglelapas @ 2010 06 19, 00:27)
Nesutinka, yra ne viena priezastis auklei samdytis. Mano sesuo turi du vaikus ir samdosi dvi aukles, nors pati namie sedi, nedirba.

Aišku, kad ne vienintelė priežastis, bet pagrindinė. Kiek tokiai auklei moka Jūsų sesuo?
Papildyta:
QUOTE(rhinos @ 2010 06 18, 18:10)
panikes g.gif  o pagal ka sprendziat, kad zais ttelefonu, sms, ziures tv, o ne priziures vaikeli ir su juo neuzsiims? pagal amziu, isvaizda, ar kaip kitaip? tiesiog labai smalsu, nes pati esu jauna (manau)(25m.), tad labai idomu mirksiukas.gif
Pomegio spoksot tv, ar "zaist" Sms tikrai neturiu biggrin.gif

Kaip patikrinti, jei dar auklė nepriimta, kad ji nežais, nežiūrės ir draugų neprisives?
Atsakyti
QUOTE(Pretori @ 2010 06 19, 08:07)
Kaip patikrinti, jei dar auklė nepriimta, kad ji nežais, nežiūrės ir draugų neprisives?

O kaip patikrinti vyresnę auklę? Su visomis ta pati rizika prieš priimant.
Atsakyti
QUOTE(Pretori @ 2010 06 19, 08:07)
Aišku, kad ne vienintelė priežastis, bet pagrindinė. Kiek tokiai auklei moka Jūsų sesuo?
Papildyta:

Mano sesuo moka skirtingai, uz viena vaika viena kaina uz kita kita, kartais, kai viena aukle negali abu mazylius vienai auklei tenka priziureti. Be to dazniausiai sios aukles ne Lietuvoje dirba, tai ir atlygis joms skiriasi. Pries pusmeti jie JAV gyveno, dabar daugiausiai Anglijoj. Siuo metu yra Lietuvoje Vilniuje, bet aukles nesikeicia, jos kartu vazineja, nes joms yra pilnas islaikymas, visos keliones apmokamos. Pavyzdziui dabar kol Vilniuje sedi, tai sesuo labai pasiligojusi yra ir is lovos neislipa kuris laikas, tai aukles rupinasi ir maisto pirkimu ir vaikais, o mano mama namu prieziura, maisto gaminimu ir vaiku prieziura, kol nera aukliu. Tai tas uzmokestis labai individualus susitarimas, bet siuo metu moka apie 2000 lt plus taksi islaidas, nes aukle be automobilio. O dirba aukle paprastai po 6-8 val. per diena. Ir beje aukle jauna panele, vos virs 20 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglelapas: 19 birželio 2010 - 11:32
QUOTE(eglelapas @ 2010 06 19, 12:31)
Mano sesuo moka skirtingai, uz viena vaika viena kaina uz kita kita, kartais, kai viena aukle negali abu mazylius vienai auklei tenka priziureti. Be to dazniausiai sios aukles ne Lietuvoje dirba, tai ir atlygis joms skiriasi. Pries pusmeti jie JAV gyveno, dabar daugiausiai Anglijoj. Siuo metu yra Lietuvoje Vilniuje, bet aukles nesikeicia, jos kartu vazineja, nes joms yra pilnas islaikymas, visos keliones apmokamos. Pavyzdziui dabar kol Vilniuje sedi, tai sesuo labai pasiligojusi yra ir is lovos neislipa kuris laikas, tai aukles rupinasi ir maisto pirkimu ir vaikais, o mano mama namu prieziura, maisto gaminimu ir vaiku prieziura, kol nera aukliu. Tai tas uzmokestis labai individualus susitarimas, bet siuo metu moka apie 2000 lt plus taksi islaidas, nes aukle be automobilio. O dirba aukle paprastai po 6-8 val. per diena. Ir beje aukle jauna panele, vos virs 20 m.

Man tai cia atrodo vos ne is fantazijos pasaulio.Tai kas ta Jusu sesuo?
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2010 06 19, 14:43)

Ji paprasta lietuve, sekmingai istekejusi uz bendraamzio pasiturincio amerikono thumbup.gif ir dabar galinti sau leisti tikrai nemazai.
Atsakyti

o kas cia fantastisko g.gif
jei zmogus tinka, 2 vaikai, uz 1 tiek nemoketu, normali alga jei yra uz ka moket. juolabiau ji ir prisirisus, neturi savo gyvenimo-turi keliaut su seima. jei mausiu is cia tai ir aukle vezciausi, mokeciau 350-450 Euru i men atsizvelgiant i jos mokejima lavint uzimt ir tt.

kas liecia jaunas aukles-tarp ju lengviau rast gera nei tarp pensininkiu, nors pati dabar ieskau vidutinio amziaus akles, nes vaikai jau paauge, meiles nekankina, rankos dar nedreba... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 19 birželio 2010 - 18:42
Man tai cia atrodo vos ne is fantazijos pasaulio.

Anokios čia fantazijos manyčiau smile.gif ir atlyginimas normalus, atsižvelgiant į tai, kad auklė neturi jokio savo asmeninio gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 19, 09:17)
O kaip patikrinti vyresnę auklę? Su visomis ta pati rizika prieš priimant.

Tam gali būti taikomas bandomasis laikotarpis, kaip ir visiems darbuotojams.
Atsakyti