Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 17, 19:31)
Auklėtojos atsakingos už vaikus,auklytės-už puodelius ir lėkštes,bei švarą ir tvarką.

Jei mamos spėtų viską sužiūrėti,nereikėtų auklių,tuo labiau-neužkrautų visos buities joms.Neskiriat samdomo darbo nuo asmeninio gyvenimo?Ar gal,kai mama išeina uždirbti pinigų,auklė turėtų viską daryti už dyką?
Gal jūs pati parašėt tik tam,kad parašyti?
O mes čia tiesiog diskutuojam ir bandom atrasti optimalų variantą abiems pusėms,kad nei auklė jaustųsi nuskriausta,nei tėveliai apiplėšinėjami.

Idomi nuomone- auklės samdomos, kad mamos nespėja visko suziureti... O del asmeninio gyvenimo ir samdomo darbo skirtumo, kaip tik ji irnorejau pabrėžti. Manau, kad auklės darbas yra toks kaip ir visi darbai, kuris ir turi būti apmokamas tokiais pat principais, kaip ir visi darbai, t.y atsižvelgiant į darbo krūvį, auklės išsilavinimą, patirti. Nematau jokio auklės darbo iskirtinumo, kaip čia auklės bando mamas įtikinti. Taip pat niekur nerasiau, kad aukle turi dirbti už ačiū.
Atsakyti
Jau tikrai bent minimalų atlyginimą už 8 darbo valandas reikėtų mokėti. Sakysit, kad auklės nemoka mokesčių, bet ir tėvai jų nemoka už auklės darbo vietą. Ir nepamirškim, kad jokių socialinių garantijų aukjlės neturi. O pensininkės, kažkieno manymu, turėtų beveik nemokamai dirbti? Jei žmogus dirba, mokėkim jam už atliekamą darbą. Tos, kur kalbat apie 20 litų už dieną, ar dirbtumėt už tokią sumą?
Atsakyti
Manau, kad visą dieną dirbanti auklė, nesvarbu koks miestas, turėtų gauti bent jau minimalų atlyginimą, t.y. 800 Lt.

20 Lt darbo diena man atrodo kaip žmogaus išnaudojimas..

Vilniuje dabar kainos vid. svyruoja 800-1300 Lt/mėn (10 val. darbo perdien), kiek aš apklausiau dirbančias aukles ir svarstydama kokį atlyginimą siūlyt pas mus dirbsiančiai auklytei ax.gif
Atsakyti
[quote=Skiautelė,2010 06 17, 18:36]
mano,kaip auklės,stažas apie 18m.Todėl pasakymu,kad teks tik prižiūrėti vaiką,netikiu.Nes man taip dirbti neteko.Netgi šeimoje,kur tris dienas pavadavau užgėrusią auklę buvau prašoma išvalyti grindis.Nesu tinginė,man pačiai nesmagu sėdinėti be darbo.Bet patikėkit,kartais per dieną sunkiai atrasdavau laiko vaikams.O darbinantis visose šeimose buvo pabrėžiama,kad reikės tik bendrauti su vaiku,nes jis-svarbiausias,brangiausias mylimiausias....

jum tiesiog nepasiseke smile.gif
kaip ir man biggrin.gif
nei 1 aukle pas mane dirbus netvarke namu, net neprasiau, nes, jei turetos valytojos ju nesutvarko taip, kaip man reik geriau tai darysiu pati biggrin.gif
aukle turi sutvarkyt tik po saves ir po vaiko, bet ir tai ne visos padaryt moka, kas man budavo keisciausia. Gal ne visi ta tvarka, kaip as supranta biggrin.gif reikalavimas paprastas-palikt namus, kokius radai. deja...
neieskojau ir neieskau superwomen, kokia pati esu lotuliukas.gif speju namus kasdien isplaut, laukan 2 val iseit, vaika 1-2 valandas palavint (nepazaist), 3 k d valgyt pagamint, islygint, gelynus nuravet, zole nusipjaut... biggrin.gif nekalbu apie butiniausius ir neatidedamus darbus, ka darau viena ir kartu su vaiku. maniau, kad jei as tiek viena visko speju ir galiu tai aukle gales lavint, pagamint, pamigdyt, i lauk isvest, bet misija neivykdoma lotuliukas.gif
mokeciau ne 400 biggrin.gif bet ne uz sedejima ant sofkutes, sms rasyma ir vaiko pasaugojima. tam galiu ir suni isigyt biggrin.gif
kas man buvo keisciausia, kad visos labai puola ir nori 4 metu vaika priziuret, bet, kai pasakau, kad reiks ji mokint, lavint...nustemba blink.gif kad noresiu matyt ir girdet, ka jis per siandien ar per savaite ismoko.
gal cia kas aukle gera greitu laiku paleidzia g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2010 06 17, 22:12)
O pensininkės, kažkieno manymu, turėtų beveik nemokamai dirbti? Jei žmogus dirba, mokėkim jam už atliekamą  darbą. Tos, kur kalbat apie 20 litų už dieną, ar dirbtumėt už tokią sumą?

Viena pensininkė atidirbs dieną kaip superwomen, o kita puse laiko prie teliko praleis... Tai nuo to atlyginimas ir priklauso, vienai mokėsi 1300 gal ir daugiau, o kitai ir 400 duoti nesinores. Tas pats su mokinukėm arba studentėm per vasara auklėmis dirbančiom.

Gal galėtumėt, kas gerai gaudosi dabartinėj rinkoj, parašyti, kiek konkrečiai reiktų mokėti auklei: 1. už pilną darbo dieną, jei ji prižiūrėtų vaiką, t.y. pamaitintų, lauke pabūtų, pamokytų ir po savęs tvarką paliktų tokią, kokią rado; 2. viskas analogiška tik po savęs nespėtų sutvarkyti; 3. vaiko priežiūra pusę darbo dienos ar dar mažiau; 4. kai prižiūrimi du ir daugiau vaikų; 5. kai auklė prižiūri savo vaiką ir tuo pačiu priima dar ir kitą į savo namus. Ir kokia kaina būtų didmiestyje ir mažam miestelyje.
Dėkinga būčiau jei parašytų ir auklės, ir mamos, kurios jau samdo auklę.
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2010 06 17, 22:12)
Sakysit, kad auklės nemoka mokesčių, bet ir tėvai jų nemoka už  auklės darbo vietą.

Manau, visi supranta, kad jei dirbi nelegaliai, tai jokios taisyklės čia ir negalioja... Yra tik asmeniška arba vidinė tiek auklių, tiek tėvų atsakomybė vieni kitų atžvilgiu. Jei nori, kad būtų kitaip, turi dirbti legaliai.
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2010 06 17, 16:50)
Na nelabai supratau, tai kiek tada moketi uz pilna darbo diena (8-10val), kaune?
Tai pagla jusu sakymus  20 lt uz diena tai per menesi iseina 400lt. Nu nezinau ar kas sutiktu uz tokia suma dirbti su 9 menesiu vaikeliu.
Aisku tukstanciu tikrai negalime moketi. Kadangi man teks iseiti dirbti, tokia situacija, kad motinystes pasiimti negaliu, nes nieks man nemokes pinigu, nesu isdirbusi 1 metu, visai nesu dirbusi, neseniai tik mosklus baigiau. Ir eiti dirbti tam kad auklei atiduoti beveik savo visa atlyginima, tikrai ne, mums taip pat reikia isgyventi.
Beto moketi uz tai kad pasedi ir zurnalus ar knygas paskaito, visa laika yra patvarkyta, vaikas mazas tikrai nesujauks ant tiek  buto kad reiketu nezinia kiek tvarkyti, beto daugiau pramiega nei ka daro.
Ikisiol kol paskaitos buvo isbegdavau kelioms valandoms ir tai kelis kartus i savaite, tai dar stipendija gaudavau, isjos ir dar vyro atlyginimo ir mokedavom auklei.

Tai kiek gi pagaliau reiketu moketi?
Daugelis cia pasisakanciu yra aukliu, ir tikrai kaip pastebejau kelia atlyginimus, nei reali situacija yra.

Uz tokia maza algele sutinka dirbti studentes atostogu metu ir pensijinio amziaus moteriskes. Jei nepriimtinas toks aukliu amzius ar patyrimo stoka, tai teks moketi dvigubai.

Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 17, 16:53)
Nezinau nezinau, nedirbciau uz tiek tikrai, savo darba irgi reikia vertinti  unsure.gif

Uz tokius atlyginimus ir nedirbama vien toki darba, dazniausiai tai buna laikinai arba prisiduriant prie pensijos. O jaunai/vidutinio amziaus ir norinciai gerai uzsidirbti kandidatei manau ir reikalavimai zymiai aukstesni, patirtis, gebejimas su vaiku bendrauti, kad butu psichologiskai pasikausciusi, kad sutaptu jusu poziuris i auklejima, daznai pageidaujama ir pedagogo kvalifikacija, kad vaiku pilnavertiskai rupintusi ir uzsiimtu jo ugdymu, o ne kaip cia kazkas rase, tik zurnalus vartytu.
Papildyta:
QUOTE(Regute131 @ 2010 06 17, 20:00)
Laba diena, dirbu aukle nuo 8 iki 18 val. Gaunu 1000 litu atlyginima Kaune. Ir niekas cia nekelia kainu, o jos tokios yra.

Tai gal galiu pasidometi, kokias funkcijas atliekat per visa savo darbo diena?
Atsakyti
Nezinau, bent jau mes 1000lt tikrai negalime moketi, 800lt dar dar, kaip nors pragyventum.
Na aisku studenciu tikrai nenoriu ir pensininkiu su drebanciom rankom, taigi su vaiku reikia ir pazaisti ir panesioti ir laukan iseiti, o kaip tai padaryti kai vos moteris vaiksto pati. As suprantu kad vyresnio amziaus nori dar buti naudingos, kad tas pensijas sumazino ir nori sau prisidurti, bet tikrai nesavo vaiko saugumo kaina, dar ismestu netycia - o jis sunkokas doh.gif doh.gif
Ne visos pensisnkes su drebanciom rankom, bet kai as ieskojau aukles, kai mano vaikui buvo 3 menesiukai, ateidavo tokios mociutes, vos paeidavo ir dar rankos dreba - tikrai nesuprantu, bet as savo vaiko nepatikeciau joms.
Gal tiesiog nesusiduriau su pensininkem kurios kupinos energijos.
Studentes ar siaip panikes - telfonas, sms, tv ir nieko neveikti - uz tai pinigu taip sunkiai uzdirbtu tikrai nemokeciau
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2010 06 18, 15:54)
Nezinau, bent jau mes 1000lt tikrai negalime moketi, 800lt dar dar, kaip nors pragyventum.
Na aisku studenciu tikrai nenoriu ir pensininkiu su drebanciom rankom, taigi su vaiku reikia ir pazaisti ir panesioti ir laukan iseiti, o kaip tai padaryti kai vos moteris vaiksto pati. As suprantu kad vyresnio amziaus nori dar buti naudingos, kad tas pensijas sumazino ir nori sau prisidurti, bet tikrai nesavo vaiko saugumo kaina, dar ismestu netycia - o jis sunkokas  doh.gif  doh.gif
Ne visos pensisnkes su drebanciom rankom, bet kai as ieskojau aukles, kai mano vaikui buvo 3 menesiukai, ateidavo tokios mociutes, vos paeidavo ir dar rankos dreba - tikrai nesuprantu, bet as savo vaiko nepatikeciau joms.
Gal tiesiog nesusiduriau su pensininkem kurios kupinos energijos.
Studentes ar siaip panikes - telfonas, sms, tv ir nieko neveikti - uz tai pinigu taip sunkiai uzdirbtu tikrai nemokeciau

panikes g.gif o pagal ka sprendziat, kad zais ttelefonu, sms, ziures tv, o ne priziures vaikeli ir su juo neuzsiims? pagal amziu, isvaizda, ar kaip kitaip? tiesiog labai smalsu, nes pati esu jauna (manau)(25m.), tad labai idomu mirksiukas.gif
Pomegio spoksot tv, ar "zaist" Sms tikrai neturiu biggrin.gif
Papildyta:
Atsiprasau, cia gal i kita tema reiktu rasyt (optimalus aukles amzius) blush2.gif
Bet, kad jau parasiau, tai....
Atsakyti

doh.gif nenoriu sutikti, bet tiek to, tegul būna jūsų nuomonė tokia
Atsakyti

Dukrelei turėjau tris aukles ir geriausia iš jų buvo būtent vakarinių studijų studentė, dvidešimtmetė mergaičiukė. Iki šiol prisimenam su pačiais gražiausiais jausmais. Prižiūrėjo vaikutį nuo 8 mėn. iki 3 m., neturėjo nei patirties su kūdikiais, bet užtat be galo gerą širdį ir daug energijos, entuziazmo. Mane lauke mamos stabdydavo ir klausdavo kur radau tokią gerą auklę, kiek moku ir pan. Tad labai klystate turėdama tokius išankstinius įsitikinimus mirksiukas.gif
Mes būdami kieme sutinkam auklytę-studentę, kuri prižiūri tris vaikelius bigsmile.gif thumbup.gif Pavydu žiūrėt, ne kiekviena mama tiek skiria savęs vaikams cool.gif
Rečiau sutinku aktyvias pensinio amžiaus moteris, bet taip, būna ir labai smagių 'močiučių' bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 06 18, 19:48)
Dukrelei turėjau tris aukles ir geriausia iš jų buvo būtent vakarinių studijų studentė, dvidešimtmetė mergaičiukė. Iki šiol prisimenam su pačiais gražiausiais jausmais. Prižiūrėjo vaikutį nuo 8 mėn. iki 3 m., neturėjo nei patirties su kūdikiais, bet užtat be galo gerą širdį ir daug energijos, entuziazmo. Mane lauke mamos stabdydavo ir klausdavo kur radau tokią gerą auklę, kiek moku ir pan. Tad labai klystate turėdama tokius išankstinius įsitikinimus mirksiukas.gif
Mes būdami kieme sutinkam auklytę-studentę, kuri prižiūri tris vaikelius bigsmile.gif  thumbup.gif Pavydu žiūrėt, ne kiekviena mama tiek skiria savęs vaikams cool.gif
Rečiau sutinku aktyvias pensinio amžiaus moteris, bet taip, būna ir labai smagių 'močiučių' bigsmile.gif

thumbup.gif Rasma. Pilnai sutinku smile.gif o as, kai su mazuciu paskutiniuoju(dirbau ligos metu) budavau lauke, tai daug mamu stebejosi, kaip galiu taip bendraut ir suprast mazyli(juk esu tik aukle, o ne mama). Mes tiesiog rasdavom kompromisa(nors jam tik du metukai) mirksiukas.gif Ivertinimas tikrai pamalonina sirdele smile.gif Oi tie mazuciai musu draugai wub.gif
Atsakyti