Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 16, 21:55)
O tai jei vaikas būtų didesnis kiek siūlytumėt? Jau sakyčiau 5 litai vienas iš mažiausių valandinių.. Nebent Kaune kainos labai skiriasi nuo Vilniaus..  rolleyes.gif

tai sakot per mazai ar per daug.tai kiek siulyt uz toki maziuka
Atsakyti
QUOTE(panda1 @ 2010 06 16, 22:03)
tai sakot per mazai ar per daug.tai kiek siulyt uz toki maziuka

Na nors jei visą dieną būti, tai gal ir 5 kokie, nepagalvojau, susimaišiau, kad valandinis tiesiog toks..
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 16, 22:05)
Na nors jei visą dieną būti, tai gal ir 5 kokie, nepagalvojau, susimaišiau, kad valandinis tiesiog toks..

jei ziuri pvz 8val *5=40lt i diena.gal per daug ?ar normaliai.aukle gyvena netoliese
Atsakyti
QUOTE(panda1 @ 2010 06 16, 22:07)
jei ziuri pvz 8val *5=40lt i diena.gal per daug ?ar normaliai.aukle gyvena netoliese

Ne per daug manau, savaitė išeina 200, mėnesis 800, tikrai nesakyčiau, kad daug labai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 16, 19:27)
Kaina manau kaip ir Vilniuje, bet atvykimo išlaidas galite apmokėti, jei reikia kokiais mikriukais važiuoti smile.gif
Papildyta:
Bent Vilniuje už 2 val gaunu 15, už 3 - 20 litų smile.gif tokias kainas sutarėme iš anksto, nes buvo žinoma, kad po tiek laiko ir reikės būti smile.gif

Isijungsiu ir as i jusu diskusija. Manau si kaina per didele, tokios kainos buvo, kai dar Lietuvele duobej nesedejo, dabar aukles ir uz 20 lt per visa darbo diena buna, jei vaikas nera visai kudikelis ir nera papildomu reikalavimu, bet zinoma salia gyvenancios dazniausiai ir ju tikrai nedaug. Dabar pavyzdziui auklyte uz visa darbo diena lopselyje/darzelyje gauna 500 lt, ir tvarko ir vaikus priziuri ir uzpakalius valo. O del aukliu darbo, tai jei ji atvaziuoja pas jus, jus dar turite jai autobuso ar mikriuko islaidas apmoket, kaip sutarsit mirksiukas.gif
As pati dabar ieskausi aukles rugsejo men. 1,5 m. mergaite, kad paziuretu, tai sunku issirinkti. As ir daugiau sutikciau moketi, bet jos kazkodel nenori, nes mano vyras rusyje visa diena dirba, ten jo dirbtuves, gal nepatinka, kad kontroliuojamos bus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglelapas: 17 birželio 2010 - 15:06
Na nelabai supratau, tai kiek tada moketi uz pilna darbo diena (8-10val), kaune?
Tai pagla jusu sakymus 20 lt uz diena tai per menesi iseina 400lt. Nu nezinau ar kas sutiktu uz tokia suma dirbti su 9 menesiu vaikeliu.
Aisku tukstanciu tikrai negalime moketi. Kadangi man teks iseiti dirbti, tokia situacija, kad motinystes pasiimti negaliu, nes nieks man nemokes pinigu, nesu isdirbusi 1 metu, visai nesu dirbusi, neseniai tik mosklus baigiau. Ir eiti dirbti tam kad auklei atiduoti beveik savo visa atlyginima, tikrai ne, mums taip pat reikia isgyventi.
Beto moketi uz tai kad pasedi ir zurnalus ar knygas paskaito, visa laika yra patvarkyta, vaikas mazas tikrai nesujauks ant tiek buto kad reiketu nezinia kiek tvarkyti, beto daugiau pramiega nei ka daro.
Ikisiol kol paskaitos buvo isbegdavau kelioms valandoms ir tai kelis kartus i savaite, tai dar stipendija gaudavau, isjos ir dar vyro atlyginimo ir mokedavom auklei.

Tai kiek gi pagaliau reiketu moketi?
Daugelis cia pasisakanciu yra aukliu, ir tikrai kaip pastebejau kelia atlyginimus, nei reali situacija yra.
Atsakyti
QUOTE(eglelapas @ 2010 06 17, 15:58)
Isijungsiu ir as i jusu diskusija. Manau si kaina per didele, tokios kainos buvo, kai dar Lietuvele duobej nesedejo, dabar aukles ir uz 20 lt per visa darbo diena buna,

Nezinau nezinau, nedirbciau uz tiek tikrai, savo darba irgi reikia vertinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 17, 16:53)
Nezinau nezinau, nedirbciau uz tiek tikrai, savo darba irgi reikia vertinti  unsure.gif

sutinku, su Jumis mirksiukas.gif darbas nera lengvas, kaip daug mamyciu mano...
Atsakyti
mano,kaip auklės,stažas apie 18m.Todėl pasakymu,kad teks tik prižiūrėti vaiką,netikiu.Nes man taip dirbti neteko.Netgi šeimoje,kur tris dienas pavadavau užgėrusią auklę buvau prašoma išvalyti grindis.Nesu tinginė,man pačiai nesmagu sėdinėti be darbo.Bet patikėkit,kartais per dieną sunkiai atrasdavau laiko vaikams.O darbinantis visose šeimose buvo pabrėžiama,kad reikės tik bendrauti su vaiku,nes jis-svarbiausias,brangiausias mylimiausias....
Savaiminio neformaliojo švietimo būdu studijavau vaikų psichologiją,domiuosi pedagogika,įvairiomis ugdymo kryptimis.Nusimanau apie vaikų dietas,skaniai gaminu.Moku apseiti su naujagimiais.Esu dirbus su cerebrikais,slaugius sunkius ligonius.
Taigi net ir krizės metu 400 Lt atlyginimas man atrodo per mažas.Suprantu,kad ne visi gali daug mokėti,išeitis-pensininkė,ieškanti papildomų pajamų.bet tada tėveliai neturėtų kelti ypatingų reikalavimų.
Sakot,darželio auklytės uždirba 500Lt?Nea.Be to,joms eina stažas,jos turi visas soc garantijas.Darbas nuo 8:30 iki 17:00 Po pietų jos eina apsipirkti,ar gerti kavos,taigi-poros valandų pertrauka.Kartais keičiasi,viena kitą išsileidžia.Ir nėra atsakingos už vaikus.
O auklė be garantijų,stažo,su didžiule atsakomybe už vaiką/us ir visus namus.Sakot,užsikelia kainas?Gal...Bet žmogus,nevertinantis savęs ir savo darbo tikrai nieko gero neduos ir jūsų vaikui.
Atsakyti
Kodel darzelyje aukletojos nėra atsakingos? Manau, kad kaip tik atsakomybe joms kyla už vaikus visais teisetais būdais, o aukliu, kurios dirba nelegaliai ir gauna dvigubai, atsakomybe sunku įrodyti.
Papildyta:
QUOTE(rhinos @ 2010 06 17, 17:58)
sutinku, su Jumis mirksiukas.gif  darbas nera lengvas, kaip daug mamyciu mano...

Va čia tai postas vertas milijono... Atrodo, kad mama nežino, kas tai yra auginti vaiką. Juk ji spėja ne tik vaiką užimti, lavinti, duoti visa meile, bet ir visa buiti suziureti. Žiūriu, kai kurios čia rašo, kad tik rašyti.
Atsakyti
QUOTE(Pretori @ 2010 06 17, 17:57)
Kodel darzelyje aukletojos nėra atsakingos? Manau, kad kaip tik atsakomybe joms kyla už vaikus visais teisetais būdais, o aukliu, kurios dirba nelegaliai ir gauna dvigubai, atsakomybe sunku įrodyti.
Papildyta:

Va čia tai postas vertas milijono... Atrodo, kad mama nežino, kas tai yra auginti vaiką. Juk ji spėja ne tik vaiką užimti, lavinti, duoti visa meile, bet ir visa buiti suziureti. Žiūriu, kai kurios čia rašo, kad tik rašyti.

Auklėtojos atsakingos už vaikus,auklytės-už puodelius ir lėkštes,bei švarą ir tvarką.

Jei mamos spėtų viską sužiūrėti,nereikėtų auklių,tuo labiau-neužkrautų visos buities joms.Neskiriat samdomo darbo nuo asmeninio gyvenimo?Ar gal,kai mama išeina uždirbti pinigų,auklė turėtų viską daryti už dyką?
Gal jūs pati parašėt tik tam,kad parašyti?
O mes čia tiesiog diskutuojam ir bandom atrasti optimalų variantą abiems pusėms,kad nei auklė jaustųsi nuskriausta,nei tėveliai apiplėšinėjami.
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2010 06 17, 16:50)
Na nelabai supratau, tai kiek tada moketi uz pilna darbo diena (8-10val), kaune?
Tai pagla jusu sakymus  20 lt uz diena tai per menesi iseina 400lt. Nu nezinau ar kas sutiktu uz tokia suma dirbti su 9 menesiu vaikeliu.
Aisku tukstanciu tikrai negalime moketi. Kadangi man teks iseiti dirbti, tokia situacija, kad motinystes pasiimti negaliu, nes nieks man nemokes pinigu, nesu isdirbusi 1 metu, visai nesu dirbusi, neseniai tik mosklus baigiau. Ir eiti dirbti tam kad auklei atiduoti beveik savo visa atlyginima, tikrai ne, mums taip pat reikia isgyventi.
Beto moketi uz tai kad pasedi ir zurnalus ar knygas paskaito, visa laika yra patvarkyta, vaikas mazas tikrai nesujauks ant tiek  buto kad reiketu nezinia kiek tvarkyti, beto daugiau pramiega nei ka daro.
Ikisiol kol paskaitos buvo isbegdavau kelioms valandoms ir tai kelis kartus i savaite, tai dar stipendija gaudavau, isjos ir dar vyro atlyginimo ir mokedavom auklei.

Tai kiek gi pagaliau reiketu moketi?
Daugelis cia pasisakanciu yra aukliu, ir tikrai kaip pastebejau kelia atlyginimus, nei reali situacija yra.

Laba diena, dirbu aukle nuo 8 iki 18 val. Gaunu 1000 litu atlyginima Kaune. Ir niekas cia nekelia kainu, o jos tokios yra.
Atsakyti