QUOTE(Bonifacija @ 2010 06 01, 02:14)
nagi mamos, patarkit prasau, kokios kainos vilniuje, jei ieskau valandines aukles, taciau svarbus reikalavimas, kad su vaiku bendrautu anglu kalba? kiek jusu manymu turetu kainuoti valanda? vaikui 3 metai, tuo metu planuoju buti namuose, nieko gaminti, maitinti, migdyti ar ant puodo sodinti nereikia TIK zaisti, nereikalauju ir profesionalaus kalbos mokymo, elementaraus buitinio bendravimo, skaitant knygutes, deliojant deliones ar tiesiog tinginiaujant
mano manymu uz tai ,kad anglu kalba "dirbt"reiketu damoket nereik. bet manyt, kad, mamai bunant namie aukle tik tinginiauja ir klaida
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 03, 19:30)
Turiu klausimuka, nors pati dirbu auklyte vaikucio tevai nori, kad vaziuociau kartu i Nida ilsetis, kaip tokiu atveju butu su apmokejimu? Nezinau nei as, nei mama gal kam teko susidurti
tuoj patarsiu su sia auklyte bendraujame jau apie 2 metus kuria nuosirdziai rekomenduoju iki siol kvieciam ekstra atveju, nes pastovios, mum tinkancios nerandame
auklei, kuri dirbo pas mene kiekviena darbo diena vezdamasi ja kartu i pajuri, kai vaikui buvo 1,5 metai,mokejau iprasta atlyginima, bet tiek kiek ji buvo su mumis pajuryje tokiam paciam laikui isleidau atostogu uz, kuri mokejau ta pat iptasta atlyginima...
jei darbas valandinis patirties neturiu, bet mokeciau uz 8 darbo valandas sutarta valandini atlyginima, o kita laika labai priklauso nuo seimos...vaiko...ar reik prie jo but nakti auklei ar aukle miegos ramiai viena...
QUOTE(ramiai @ 2010 06 03, 20:17)
Ilsėtis važiuoja šeima, o tamsta, neabejoju - juodai dirbti po dvi pamainas, todėl, manau, ir atlyginimas turi būti bent jau toks. kad pakaktų prasimaitinimui kurorte ir liktų šis tas, panašiai į tai, kiek gaunate būdama namie.
Na juodai tikrai nedirbsiu ir ne po 2 pamainas su mama snekejome, kad derinsime laika taip, kad ir ji, ir as galetume pailseti, iseiti pasivaikscioti, pasideginti ir pan buciau su vaiku kazkiek valandu per diena, gal kokias 6 tai matyt ir apmokejimas turetu buti uz tas valandas, kurias busiu konkreciai su vaiku
Papildyta:
QUOTE(Savannaa @ 2010 06 03, 20:24)
tuoj patarsiu su sia auklyte bendraujame jau apie 2 metus kuria nuosirdziai rekomenduoju iki siol kvieciam ekstra atveju, nes pastovios, mum tinkancios nerandame
auklei, kuri dirbo pas mene kiekviena darbo diena vezdamasi ja kartu i pajuri, kai vaikui buvo 1,5 metai,mokejau iprasta atlyginima, bet tiek kiek ji buvo su mumis pajuryje tokiam paciam laikui isleidau atostogu uz, kuri mokejau ta pat iptasta atlyginima...
jei darbas valandinis patirties neturiu, bet mokeciau uz 8 darbo valandas sutarta valandini atlyginima, o kita laika labai priklauso nuo seimos...vaiko...ar reik prie jo but nakti auklei ar aukle miegos ramiai viena...
Aciu uz gera zodi
Greiciausiai ir mokes uz atbutas valandas su vaikuciu, naktimis turesiu savi atskira kambary, tad jau naktimis ilsesiuos
Tik galvoju, ar valandinis atlyginimas turi buti toks, koki gaunu Vilniuje, ar mazesnis/didesnis?
QUOTE(aistuliaa @ 2010 06 03, 20:42)
Na juodai tikrai nedirbsiu ir ne po 2 pamainas su mama snekejome, kad derinsime laika taip, kad ir ji, ir as galetume pailseti, iseiti pasivaikscioti, pasideginti ir pan buciau su vaiku kazkiek valandu per diena, gal kokias 6 tai matyt ir apmokejimas turetu buti uz tas valandas, kurias busiu konkreciai su vaiku
Papildyta:
Aciu uz gera zodi
Greiciausiai ir mokes uz atbutas valandas su vaikuciu, naktimis turesiu savi atskira kambary, tad jau naktimis ilsesiuos
Tik galvoju, ar valandinis atlyginimas turi buti toks, koki gaunu Vilniuje, ar mazesnis/didesnis?
Papildyta:
Aciu uz gera zodi
toks kaip vln
QUOTE(Savannaa @ 2010 06 03, 19:24)
mano manymu uz tai ,kad anglu kalba "dirbt"reiketu damoket nereik. bet manyt, kad, mamai bunant namie aukle tik tinginiauja ir klaida
\
oj ne, as neturejau omeny, kad aukle netures ka veikt pas mus gales ir tiesiog kartu ant grindu pagulet ir i lubas paziuret, va cia as vadinu tinginiavu, pati taip su dukra darau
Sveikos mielosios
Gal ir man galetumet patarti,kaip kas ir kur
Reikalas toks,kad aukles man reikia vasarai Sventojoje..Du mazi vaikai..Aukle apgyvendinciau,maitinciau..Apie lavinima nekalbu,taip sakant atostogu metas Butu gerai,kad vairuotu,nes iki juros trys km..o vaikam ten patinka..Namu ruosos kaip ir nereik,tik mazyliam valgyt padaryt..Kiek tureciau moket tokiai auklytei
Gal ir man galetumet patarti,kaip kas ir kur
Reikalas toks,kad aukles man reikia vasarai Sventojoje..Du mazi vaikai..Aukle apgyvendinciau,maitinciau..Apie lavinima nekalbu,taip sakant atostogu metas Butu gerai,kad vairuotu,nes iki juros trys km..o vaikam ten patinka..Namu ruosos kaip ir nereik,tik mazyliam valgyt padaryt..Kiek tureciau moket tokiai auklytei
QUOTE(horos @ 2010 03 07, 14:25)
Netrukus rojus baigesi. Aukle valgo pas mus, gauna transporto mokesti, atlygis pakeltas. Pakeitusi vaiko rubus, nesvarius pakabina ant radiatoriaus. Seilinukas nevalytas. Vaiko kambary voliojasi zaislai. O ji budama su vaiku ziuri telika, skaito laikrascius. Pastebejau, kad 9 menesiu kudikis nieko naujo neismoksta. Ir, jei neprimenu, pamirsta, ko as ji ismokiau. Aukle tiesiog ziuri, kad neverktu, nenugriutu ir VISKAS. Kartais gal uzgrauzta sazines pravalo dulkes. Per valandos-dvieju trukmes pietu miega ji irgi ilsisi.Matyt pavargsta, budama pries miega 2 valandas ir po miego dvi valandas
Oj, kaip jus suprantu - pas mus tas pats, mokam 7.5 Lt/val. Ji pas mus jau virs metu dirba, pradzioje padarydavo daug ka neprasyta - grindis prasluodavo, indus (po saves) isplaudavo, kartais valgyt visiems pagamindavo, buvo tartasi kad ji gamins vaikui, isplaus po jo ir saves indus, zais, lavins, bus lauke, priziures higieniskai (pampersai, ranku plovimas, murzinu rubu pakeitimas). O dabar - vaikas paaugo, daugiau pats vienas zaidzia, jai daugiau laisvo laiko atsirado - skaito, filmus paziuri, DVD atsinesa savo paziuret, plepa telefonu istisai. Griztu vakare - namie bardakas, zaislai po visus namus ismetyti, vaikas murzinas (po vakarienes), indu pilna kriaukle. O ji - per 1 min atsisveikina ir islekia (nesvarbu, kad jos darbo laikas dar nesibaige, bet juk mama grizo ) Nu nebezinau - bandem kita aukle (savo atostogu mokamu paleidau), bet irgi ne pyragai -vaikas neprisileido. Tai ir kenciam toliau, visi draugai mane durnina - sako, brauk jai per pinigus. O man baisu pyktis - ji gi su mano vaiku lieka, maza kas jai i galva ateis po nedamoketu pinigu uz nepadarytus darbus.
Matyt, teks dar metus iki darzelio kentet...
QUOTE(Liulia @ 2010 06 04, 16:47)
Oj, kaip jus suprantu - pas mus tas pats, mokam 7.5 Lt/val. Ji pas mus jau virs metu dirba, pradzioje padarydavo daug ka neprasyta - grindis prasluodavo, indus (po saves) isplaudavo, kartais valgyt visiems pagamindavo, buvo tartasi kad ji gamins vaikui, isplaus po jo ir saves indus, zais, lavins, bus lauke, priziures higieniskai (pampersai, ranku plovimas, murzinu rubu pakeitimas). O dabar - vaikas paaugo, daugiau pats vienas zaidzia, jai daugiau laisvo laiko atsirado - skaito, filmus paziuri, DVD atsinesa savo paziuret, plepa telefonu istisai. Griztu vakare - namie bardakas, zaislai po visus namus ismetyti, vaikas murzinas (po vakarienes), indu pilna kriaukle. O ji - per 1 min atsisveikina ir islekia (nesvarbu, kad jos darbo laikas dar nesibaige, bet juk mama grizo ) Nu nebezinau - bandem kita aukle (savo atostogu mokamu paleidau), bet irgi ne pyragai -vaikas neprisileido. Tai ir kenciam toliau, visi draugai mane durnina - sako, brauk jai per pinigus. O man baisu pyktis - ji gi su mano vaiku lieka, maza kas jai i galva ateis po nedamoketu pinigu uz nepadarytus darbus.
nesąmonė visų pirma pabandykit gražiai pasišnekėti, pasakyti, kad nepatinka ir pan.. O jei nepadės, kam jums dar metus laikyti pas save tokią auklę, kai galite rasti gerą?
Ir kaip galima laikyt tokia aukle, kuri negerbia teveliu (seimininku) nezinau, gal as esu perdaug tvarkinga, bet visada sutvarkau kambarius, kuriame buname su vaikiuku, ir ne tik... Kartu su mazyle gaminam pietus , po kuriu visada suplaunu indus, paruosiu pietus ir mazutei ir mokyklinukei, kuri grizta popiet is mokyklos. O mazoji jautesi labai reiksminga, nes kartu tvarkem virtuve, ji pasiemus sluota maza "slave" ( nors visos dulkes ejo atgal )ir dziaugesi, kad mamai nereikes grizus is darbuko valyti namu
Bet juk svarbiausia, kad vaikelis jaustusi svarbus ir reikalingas... o dar kai atlieka darbus , kuriuos daro MAMA jauciasi pakyletas ir suauges
Papildyta:
Mazutei Dovilei
Bet juk svarbiausia, kad vaikelis jaustusi svarbus ir reikalingas... o dar kai atlieka darbus , kuriuos daro MAMA jauciasi pakyletas ir suauges
Papildyta:
Mazutei Dovilei
[/quote]
as panasiai maniau, kai pati pirma aukle dirbo pas amne...bet aukliu daug, na geru, ne tiek daug, bet rast galima.
varykit jus ja
QUOTE(Savannaa @ 2010 06 05, 16:01)
as panasiai maniau, kai pati pirma aukle dirbo pas amne...bet aukliu daug, na geru, ne tiek daug, bet rast galima.
varykit jus ja
varykit jus ja
Tai, va, kad sunus prie jos labai priprates, nepripazista naujo zmogaus
Tikras galvos skausmas...
QUOTE(Liulia @ 2010 06 06, 23:54)
Tai, va, kad sunus prie jos labai priprates, nepripazista naujo zmogaus
Jumis manipuliuoja ne tik auklė,bet ir vaikas