na,tikrai nesąmonė....
QUOTE(Sagabona @ 2010 05 14, 18:30)
Vnž viską perskaičiau ir vis tiek man neaišku kokie Kaune valandinės auklės atlyginimai. Aš ieškau auklės prie namų, kad ateitų 1-2 kartus per sav. kai kyla reikalas ir porą valandų per dieną pažiūrėtų 1 metukų dukrytę.
Dabar kalbėjau su viena moteriške, tai ji sakė, kad gaudavo 40 lt. per dieną. 8 val.x 5 lt.
Jei skaičiuoti mano poreikį, tai būtų 8 d. per mėn. po 3 val. vidutiniškai = 24 val. per mėn. Tarkim mokėčiau po 4 Lt. tada išeitų 96 Lt.
Sistema tokia: moku 4 Lt/val. bet nemažiau kaip 10 lt/d. Išeitų, kad jei auklė būna 2 val. tai jai mokėčiau po 5 lt.
Tiktai vat koks reikalas: jei auklė reikalinga dviem valandom, tai darbo jai nebus daug. Vaikas bus pamaitintas, pampersas pakeistas, gali būti, kad mergaitė pramiegos visas tas 2 valandas. O jeigu auklė bus 4 val. tai jai teks ir pavalgydinti, ir pampą pakeisti, ir pamigdyti, ir dar aš norėsiu, kad košės neliktų ant stalo pridrabstyta. 4 val x 4 lt. = 16 lt. Ar sutiks moteris tiek gauti?
Bet 5 lt/val. man atrodo per daug.
Gal pakomentuosit, kaip jums atrodo? Arba išdurninkit, jei visai nesąmonė
Dabar kalbėjau su viena moteriške, tai ji sakė, kad gaudavo 40 lt. per dieną. 8 val.x 5 lt.
Jei skaičiuoti mano poreikį, tai būtų 8 d. per mėn. po 3 val. vidutiniškai = 24 val. per mėn. Tarkim mokėčiau po 4 Lt. tada išeitų 96 Lt.
Sistema tokia: moku 4 Lt/val. bet nemažiau kaip 10 lt/d. Išeitų, kad jei auklė būna 2 val. tai jai mokėčiau po 5 lt.
Tiktai vat koks reikalas: jei auklė reikalinga dviem valandom, tai darbo jai nebus daug. Vaikas bus pamaitintas, pampersas pakeistas, gali būti, kad mergaitė pramiegos visas tas 2 valandas. O jeigu auklė bus 4 val. tai jai teks ir pavalgydinti, ir pampą pakeisti, ir pamigdyti, ir dar aš norėsiu, kad košės neliktų ant stalo pridrabstyta. 4 val x 4 lt. = 16 lt. Ar sutiks moteris tiek gauti?
Bet 5 lt/val. man atrodo per daug.
Gal pakomentuosit, kaip jums atrodo? Arba išdurninkit, jei visai nesąmonė
moku 5 lt uz val, kartais buna su 1 kartais su 2 vaikais.nieko daryti nereikia, nebent kada padaro jom valgyti, kartais ir pas mus pati pavalgo, labai draugiski santykiai, kaip mociute mums ji.bet zinau, kad uz mazesne suma ji neditbtu, nes tai atsakomybes reikalingas darbas, kantrybes, nes mazoji beveik 2 m, didzioji 6, reikia piesti, skaityti, pamokinti raideles...man ir jai tai tinka jau 2 metai , sutare per men min 300 lt, jei tiek val neprabuna, kad iseitu 300, as juos sumoku ir viskas, o jei virs buna tai tik dziaugiasi, buna ir 600, nes mokausi dar toliauu o moketi uz vienas val tiek, uz kitas tiek man rodos nesamone, turi buti nusttyta val uzmokestis, juk nepasakysi, kad einu i parduotuve, vaikas pavalges, pakeistas pampas tai mokesiu 4, o rytoj iseisiu 5 val, tai po 5 lt....kartais ir mum buna, kad tas ar anas netinka, bet pasikalbam ir isspresta viskas, tik esu tokios nuomones, kad aukle-seimos draugas, ne tarnaite. o kad krize, visiems aisku,bet gal ir aukles seimoje krize, tada susiras kita seima ir prarasite patikima zmogu, mes net atostiginiu siek tiek duodame, nes mylim savo aukle ir gerbiam, nors patys gyvenam uo algos iki algos, bet uztad vaikai su tuo zmogumi laimingi. mazoji net pradejus kalbeti be mama ir tete puikiausiai pasako "akle"
mylekim ir vertinkim zmogu, kuris taip pat myli ir rupinasi musu vaikais
QUOTE(Basakojė @ 2010 05 13, 21:37)
Mamytės norejau pasiklausti, kaip jus auklei mokėjot už pirmus susitikimus/pripratinimus? As mažylę savo vedu jau trečia diena bet tik po valandelę ir bunu dar kartu. Ar mokėti pilna valandine kaina?
žinoma, kad pilna valandinė kaina reiketu sumokėti!
Sveiki,
temoje daug emocijų ir nelabai daug informacijos Bet nesakau, įdomu paskaityti ir man buvo
Nuo rudens planuoju samdyti auklę. Veiksmas vyks Vilniuje. 5 darbo dienos, 9 val. kasdien. Mokėsiu 1500 lt, plius nuolatinis, maitinimas pas mus, 1 mėnesis apmokamu atostogų. I pareigas įeis ir namu tvarkymas, maisto gaminimas (kas antra diena). Prižiūrės 3 metų dukrą. Aš pati trinsiuosi namuose kartu su mažėle. Perskaičius temą supratau, kad sąlygos geros, atlyginimą mokėsiu normalų. Toms kurios vadins mane durna ir nežinančia kur dėti pinigų, galiu iš anksto pasakyti, kad pinigų pertekliumi nesiskundžiu ir netenka atsisėdus laužyti galvos, na kur čia juos man padėjus Finansai šeimos taps žiauriai įtempti pradėjus mokėti auklei, todėl sprendimas gimė nelengvai, tikrai. Buvo dvejonių, visokių už ir prieš... bet:
1. labai patiko Ramiai postai apie tai, kad svarbu ne tik uždarbis, bet ir abipusis pasitikėjimas, padorumas, tarpusavio santykiai. Tikrai žinau, kad derybose išlaužus daugiausiai paslaugų už mažiausią kainą nevisuomet jausitės nugalėtoju Todėl labai svarbu, kad žmogus dirbantis šeimoje jaustųsi vertinamas ir gerbiamas. Aišku, tai visai nebūtinai išreiškiama atlyginimo dydžiu, sutinku, bet numažinus viską iki minimumo jis tiesiog gerai nesijaus, o tai iškart atsilieps ir jo nuotaikai, darbui, jo kokybei. Tai pats tiesiausias kelias į nepasitenkinimus ir abipusius pykčius. O tikslas, juk ne tas
2. radau žmogų, kuris ilgą laiką dirbo mano draugės šeimoje ir šia aukle buvo labai patenkinti visi. Tiesiog pasitaikė gera proga perimti patikimą ir patikrintą auklę arba dabar arba niekada ir teko apsispręsti Esmė yra tokia, kad net jei iš šono atrodo, kad auklei mokama daug, labai svarbu ir tai, kiek ji dirba ir kiek padaro. To nereikia pamiršti. Štai auklė, kurią samdysiu visuomet padarydavo DAUGIAU, nei iš jos buvo prašoma. Tiesiog pagalvodavo apie kitus žmones, ir pasirūpindavo buitimi daugiau nei susitarta ar vaiku ilgiau, na stengėsi iš širdies, kad namuose būtų gera. Kiek supratau draugė ne iš pradžių mokėjo jai tokią algą, bet kėlė po truputį ir darė visai to negailėdama, nors irgi tikrai ne tas atvejis, kad pinigai kišenes plėšo. Auklė atiduodavo visą save darbui, todėl draugė buvo pasirengusi atiduoti beveik visą savo atlyginimą auklei iš dėkingumo. Dirbo ji ilgai - 4 metus. O aš kiek užklausdavau kaip sekasi, ji tik sakydavo, kad jei ne auklė, tai jos namai sugriūtų Ir buvo jai labai dėkinga. Manau, tai suprantama. Svarbiausia abi pusės liko patenkintos. Nuo rudens perimsiu aš šią auklę ir estafetę - labai tikiuosi, kad bus lygiai taip pat gerai...
100 proc. pritariu.
Aha, kažkaip aš irgi pastebėjau tokį keistą reiškinį
temoje daug emocijų ir nelabai daug informacijos Bet nesakau, įdomu paskaityti ir man buvo
Nuo rudens planuoju samdyti auklę. Veiksmas vyks Vilniuje. 5 darbo dienos, 9 val. kasdien. Mokėsiu 1500 lt, plius nuolatinis, maitinimas pas mus, 1 mėnesis apmokamu atostogų. I pareigas įeis ir namu tvarkymas, maisto gaminimas (kas antra diena). Prižiūrės 3 metų dukrą. Aš pati trinsiuosi namuose kartu su mažėle. Perskaičius temą supratau, kad sąlygos geros, atlyginimą mokėsiu normalų. Toms kurios vadins mane durna ir nežinančia kur dėti pinigų, galiu iš anksto pasakyti, kad pinigų pertekliumi nesiskundžiu ir netenka atsisėdus laužyti galvos, na kur čia juos man padėjus Finansai šeimos taps žiauriai įtempti pradėjus mokėti auklei, todėl sprendimas gimė nelengvai, tikrai. Buvo dvejonių, visokių už ir prieš... bet:
1. labai patiko Ramiai postai apie tai, kad svarbu ne tik uždarbis, bet ir abipusis pasitikėjimas, padorumas, tarpusavio santykiai. Tikrai žinau, kad derybose išlaužus daugiausiai paslaugų už mažiausią kainą nevisuomet jausitės nugalėtoju Todėl labai svarbu, kad žmogus dirbantis šeimoje jaustųsi vertinamas ir gerbiamas. Aišku, tai visai nebūtinai išreiškiama atlyginimo dydžiu, sutinku, bet numažinus viską iki minimumo jis tiesiog gerai nesijaus, o tai iškart atsilieps ir jo nuotaikai, darbui, jo kokybei. Tai pats tiesiausias kelias į nepasitenkinimus ir abipusius pykčius. O tikslas, juk ne tas
2. radau žmogų, kuris ilgą laiką dirbo mano draugės šeimoje ir šia aukle buvo labai patenkinti visi. Tiesiog pasitaikė gera proga perimti patikimą ir patikrintą auklę arba dabar arba niekada ir teko apsispręsti Esmė yra tokia, kad net jei iš šono atrodo, kad auklei mokama daug, labai svarbu ir tai, kiek ji dirba ir kiek padaro. To nereikia pamiršti. Štai auklė, kurią samdysiu visuomet padarydavo DAUGIAU, nei iš jos buvo prašoma. Tiesiog pagalvodavo apie kitus žmones, ir pasirūpindavo buitimi daugiau nei susitarta ar vaiku ilgiau, na stengėsi iš širdies, kad namuose būtų gera. Kiek supratau draugė ne iš pradžių mokėjo jai tokią algą, bet kėlė po truputį ir darė visai to negailėdama, nors irgi tikrai ne tas atvejis, kad pinigai kišenes plėšo. Auklė atiduodavo visą save darbui, todėl draugė buvo pasirengusi atiduoti beveik visą savo atlyginimą auklei iš dėkingumo. Dirbo ji ilgai - 4 metus. O aš kiek užklausdavau kaip sekasi, ji tik sakydavo, kad jei ne auklė, tai jos namai sugriūtų Ir buvo jai labai dėkinga. Manau, tai suprantama. Svarbiausia abi pusės liko patenkintos. Nuo rudens perimsiu aš šią auklę ir estafetę - labai tikiuosi, kad bus lygiai taip pat gerai...
QUOTE(ramiai @ 2010 03 05, 11:33)
O labiausiai vertinu tai, kad šeimoje galiu jaustis visaverčiu žmogum, kurio darbas yra gerbiamas. Ateityje, aišku, norėčiau panašių sąlygų, jei ir už mažesnų atlyginimą, pinigai svarbu, bet tarpusavio santykiai tiek pat reikšmingi.
100 proc. pritariu.
QUOTE(horos @ 2010 04 18, 19:12)
Jei zmogus tinginys, nemotyvuos jo bedarbyste
Pasiklausinėjau mamų kaimynių ir surinkau kur kas daugiau informacijos nei šioje temoje. Labai idomu, kad pretendentės į aukles sako, kad valandinis tarifas yra 5 lt., bet mamos moka 3 lt., 3,5 - 4 lt. Faktas tas, kad kiek kas gali, tiek moka. Ir tokie emocingi pasisakymai, kad mamos atiduotų savo algą auklei už jos gerumą ir atsakomybę, prasilenkia su logika. Nes savo vaikus mes paliekam svetimam žmogui ne tam, kad auklės turėtų už ką valgyti, o tam, kad galėtumėm uždirbti savo šeimai arba susitvarkyti būtinus reikalus. Vienas kitas šimtas nepridės auklei nei atsakomybės nei gerumo.
Dėl vieno, aš visai sutinku, kad turim būti sąžiningi ir sumokėti žmogui tiek, kiek jo atliktas darbas yra vertas. Mamos, kurios bent kiek susipažinusios su ekonomika (o tokių dabar daug) supranta, kad kainą reguliuoja rinka. Ir būtina atsižvelgti, kad atlyginimai mažėjo apie 20 proc., bedarbystė išaugo ir motinystės pašalpos nuo liepos sumažės 10 proc.
Dėl vieno, aš visai sutinku, kad turim būti sąžiningi ir sumokėti žmogui tiek, kiek jo atliktas darbas yra vertas. Mamos, kurios bent kiek susipažinusios su ekonomika (o tokių dabar daug) supranta, kad kainą reguliuoja rinka. Ir būtina atsižvelgti, kad atlyginimai mažėjo apie 20 proc., bedarbystė išaugo ir motinystės pašalpos nuo liepos sumažės 10 proc.
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 11, 08:35)
Aukle privalo lavinti ir ugdyti vaikus.Tai ieina i aukles pareiga
ir dar pagal amziu
leliui sunku rast aukle, bet bernui 4 metu dar sunkiau. kazkaip dauguma isivaizduoja, kad valgyt padavei, pamigdei, pazaidei ir vaziuoji namo. as tokio darbo ir noreciau
kai pasakau, kad skaiciu raidziu mokint turi, po 1 darbeli padaryt per diena akis ispucia.
lankom darziuka, kur uzimtumas superinis...bet maistas s.
rasciau aukle atitinkancia savo lukescius tikrai neleisciau darzan, nes niekad nesirges serga.
alga yra susitarimo reikalas, nebent dirbama oficialiai, manno valandine aukle min prase ziema 300 lt, nes ir mums buvo didziuliai mokesciai, jei neuzdirba 300, as skirtuma primoku, jei virs tai tik dziaugiasi, ji ne namu tvarkytoja, o aukle, buna tik su mergytem, ir jei reikia padaro joms valgyti, kai iseisiu i darba, tuomet nzn kiek reikes moketi, nes mergytes eis i mokykla, kita i darzeli, o jei reikes jas parsivesti, padaryti valgyti, kartais aptvarkyti, nors labai nemegstu kitu tvarkos, mano namai, mano tvarka siuo metu moku uz 2 vaikiukus 5 lt, buna, kad reikia ziureti tik 1, bet tada jau nemazinu, duodu kaip ir taremes
QUOTE(Goba @ 2010 05 13, 13:11)
esme tame, kad pamazu darbu daugeja, o valytojos darba paminejau palyginimui, kaip maziausiai apmokama..
Idomu kur ju daugeja,anglijoj gal
tevas 2 metus be darbo, vyras 1.5 metu...vienas darbininkas, kitas su aukstuoju...Konkursai- i vieta po 200 zmoniu...
QUOTE(Tavo_Mano @ 2010 05 18, 17:12)
Idomu kur ju daugeja,anglijoj gal
tevas 2 metus be darbo, vyras 1.5 metu...vienas darbininkas, kitas su aukstuoju...Konkursai- i vieta po 200 zmoniu...
Papildyta:
QUOTE(crema @ 2010 05 16, 11:19)
Sveiki,
100 proc. pritariu.
100 proc. pritariu.
tokia aukle maciau tik 1 a bet ji uzimta metu metams i prieki. ji gauna 1500 lt, kazkada gaudavo daugiau.
o kiek zadat laikyt pas save savo aprasoma aukle ?
QUOTE(Savannaa @ 2010 05 18, 18:43)
tokia aukle maciau tik 1 a bet ji uzimta metu metams i prieki. ji gauna 1500 lt, kazkada gaudavo daugiau.
Žadu laikyt kol mažę išleisiu daržan, t.y. 3-4 metus
Tiesa sakant mielai ją samdyčiau už pigiau, bet kad ji turi pasiūlymų ir turi iš ko rinktis tai tenka tiesiog neatsižvelgiant į bendrą atlyginimų mažėjimą siūlyti jai tiek kiek iki šiol uždirbo...
Kiek gali tikėtis moksleivė už auklės darbą vasarą? Siūlo prižiūrėti dvi mergaites, 3 ir 7 metų už 2lt/val.