Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 05 13, 20:50)
sita vieta sudomino 4u.gif jei aukle dirba seimoje visa diena,tai jai turi buti privalomas maitinimas is darbdavio puses ?

kodėl manot, kad jūs kaž kas maitins už dyką?
Atsakyti
Mamytės norejau pasiklausti, kaip jus auklei mokėjot už pirmus susitikimus/pripratinimus? As mažylę savo vedu jau trečia diena bet tik po valandelę ir bunu dar kartu. Ar mokėti pilna valandine kaina? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basakojė: 13 gegužės 2010 - 20:38
QUOTE(djsvetik @ 2010 05 13, 19:35)

o kodel jus manote,kad as taip manau g.gif
Manau atvirksciai,kad tai neturi ieiti i darbdaviu pareigas,todel ir keistai nuskambejo,kad jei jau dirbi visa diena tai ir valgyti gausi pagal pilna programa is darbdavio puses 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Basakojė @ 2010 05 13, 19:37)
Mamytės norejau pasiklausti, kaip jus auklei mokėjot už pirmus susitikimus/pripratinimus? As mažylę savo vedu jau trečia diena bet tik po valandelę ir bunu dar kartu. Ar mokėti pilna valandine kaina?  g.gif

manau uz tas valandas butu protinga sumoketi,juk aukle jau dirba,nesvarbu,kad tik pratinates.
Atsakyti
QUOTE(djsvetik @ 2010 05 13, 21:35)

Neteko girdeti, kad kur bedirbant dar maitintu. Mano vyras i darba nesasi viska savo, net arbata ar kava, tik vandens gauna uzsikaisti.
O del aukles maitinimo tai turbut kaip kokia seima, as tai sakau jei isalks tai kad pasiimtu kas tiks saldytuve, specialiai kazka gaminti tikrai neturiu laiko, dar mokslus kremtu, mano vaikas dar mazytis - tad nesiruosiu laiko gaisti pietu gaminimams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2010 05 13, 19:40)
Neteko girdeti, kad kur bedirbant dar maitintu. Mano vyras i darba nesasi viska savo, net arbata ar kava, tik vandens gauna uzsikaisti.
O del aukles maitinimo tai turbut kaip kokia seima, as tai  sakau jei isalks tai kad pasiimtu kas tiks saldytuve, specialiai kazka gaminti  tikrai neturiu laiko, dar mokslus kremtu,  mano vaikas  dar mazytis - tad nesiruosiu laiko gaisti pietu gaminimams  4u.gif

na yra darbu,kur imones teikia maitinima-pietus,moketi nereikia,bet cia labiau ne taisykle o daugiau retesne isimtis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Basakojė @ 2010 05 13, 21:37)
Mamytės norejau pasiklausti, kaip jus auklei mokėjot už pirmus susitikimus/pripratinimus? As mažylę savo vedu jau trečia diena bet tik po valandelę ir bunu dar kartu. Ar mokėti pilna valandine kaina?  g.gif

Manau, kad reiktų mokėti, nesvarbu, kad pratinatės, auklė jau vistiek dirba wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 05 13, 21:39)

manau uz tas valandas butu protinga sumoketi,juk aukle jau dirba,nesvarbu,kad tik pratinates.

ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Aukle dirbu 18m ir dar neteko neštis savo arbatos ir sumuštinių.
O diskutuoti pradėjom apie šeimą,kuri ieško auklės/pagalbininkės.Nesinori tikėti,kad gaminant šeimai pietus už nugaros stovės šeimininkė ir stebės,kad auklė neprisiragautų...
Bet jeigu kažkieno apetitas labai didelis... smile.gif
Viena mama skundėsi,kad auklė geria po 10 ir daugiau puodelių kavos.Paklausiau,ką sakė,tai susitarė,kad jai leidžiama išgerti 5 bigsmile.gif
Atsakyti
Jau kalbėjom apie tai, kad auklė - namų žmogus, yra nusistovėjusi tradicija, kad ji tuose namuose ir pavalgo. Dirbama nepuolu ėsti šeimininkų brangios žuvies ar dešros po 50 litų. Bet kartu su vaiku pavalgom kokios košės, kurią ir išverdu, šeimininkė vis paragina valgyti, kas tik patinka, juo labiau, kad kai kada paruošiu visiems vakarienę, neretai ir pati šeimininkė iš vakaro pagamina ir palieka man pakankamai prabangių valgių (na, sakykim, cepelinų, kurie yra prabanga dėl ilgai trunkančio paruošimo). Patikėkit, jei nuolat skaičiuosit makaronus, specialiai ieškosit, po kokia lova auklė nepamatė vaiko žaisliuko, kokį kartą neišnešė šiukšlių kibiro ir dar visaip ją skraidinsit - tai pagaliau susiras normalesnius santykius kitoje šeimoje.
Jei jums būtina auklė, bet piniginė to nelabai išgali - apie tai ir pasikalbėkit su samdomu žmogum, visai įmanoma, kad kažkas sutiks pagelbėti už mažoką atlyginimą, ir be makaronų dietos. Jei tai būčiau aš - labiausiai vertinčiau kolegialius santykius, komandos pojūtį, bet ne košes. O apsimesti finansiškqai neįgaliais neverta, nes žmogus, būdamas jūsų namuose, labai greit apytikriai įvertins ir piniginės galimybes iš šaldyduvo turinio, baldų, batų, buitinės technikos ekspozicijos, kas rytą išvažiuojančių dviejų automobilių...
Atsakyti
pritariu ramiai drinks_cheers.gif

man visiškai nesuprantama,kad kai kuriems tėvams atrodo per žema sodinti auklę prie bendro stalo.Aš niekad nesiryžčiau patikėti savo vaikų žmogui,apie kurį blogai galvoju
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2010 05 14, 10:08)
Jei jums būtina auklė, bet piniginė to nelabai išgali - apie tai ir pasikalbėkit su samdomu žmogum, visai įmanoma, kad kažkas sutiks pagelbėti už mažoką atlyginimą, ir be makaronų dietos. Jei tai būčiau aš - labiausiai vertinčiau kolegialius santykius, komandos pojūtį, bet ne košes. O apsimesti finansiškqai neįgaliais neverta, nes žmogus, būdamas jūsų namuose, labai greit apytikriai įvertins ir piniginės galimybes iš šaldyduvo turinio, baldų, batų, buitinės technikos  ekspozicijos, kas rytą išvažiuojančių  dviejų automobilių...

Na nepasakyciau kad is to galima jau labai nuspeti seiminku pinigines storuma.
Kai kuriais atvejais galbut.
Bet pvz mes turim du automobilius (na tikrai neprabangus, normalus), pas mus baldai taip pat is geresniu (na bet mes pirkome tieisiai is gamintojo, be parduotuviniu antkainiu, nes mano vyro tevas turi baldu gamykloje geru pazystamu), be to turime daug vaikui zaisliuku is fisher price (bet pirkta viskas is anglijos ir naudoti), taip pat visi avento gaminiiai taip pat is anglijos ir jau naudoti. Drabuziia vaiko parvazti is anglijos, cia tokiu firmos reiektu pakloti nemazai tukstanciu, o mes labai pigiia nusipirkome. Buitines technikos ir nemazai visokiu firmu yra, ir gersniu ir pigesniu. Daug kas is lenkijos atvazta. Be to uosviai turi didizuli uki, tad mesos ir kitu maisto produktu mums nereikia pirkti, tad ir pinigeliu susitaupo.
O musu uzdarbis kartu sudejus net nesiekia 3 tukst.
Tenka samdytis aukle ir negi dabar is to kaip mes gyvenam aukle nuspres kad mes pinigingi ir galima sau leisti jai moketi tukstancius, deja ne. Beje dar nuomojames
buta. Kiekviena menesi praktiskai nieko nesusitaupom, gyvenam nuo algos iki algos.
Yra ir tokiu atveju ir nemazai, kaip musu seima.
Beje kas siais laikais sutiks dirbti vos uz dyka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte84: 14 gegužės 2010 - 14:44
Vnž viską perskaičiau ir vis tiek man neaišku kokie Kaune valandinės auklės atlyginimai. Aš ieškau auklės prie namų, kad ateitų 1-2 kartus per sav. kai kyla reikalas ir porą valandų per dieną pažiūrėtų 1 metukų dukrytę.
Dabar kalbėjau su viena moteriške, tai ji sakė, kad gaudavo 40 lt. per dieną. 8 val.x 5 lt.
Jei skaičiuoti mano poreikį, tai būtų 8 d. per mėn. po 3 val. vidutiniškai = 24 val. per mėn. Tarkim mokėčiau po 4 Lt. tada išeitų 96 Lt.
Sistema tokia: moku 4 Lt/val. bet nemažiau kaip 10 lt/d. Išeitų, kad jei auklė būna 2 val. tai jai mokėčiau po 5 lt.
Tiktai vat koks reikalas: jei auklė reikalinga dviem valandom, tai darbo jai nebus daug. Vaikas bus pamaitintas, pampersas pakeistas, gali būti, kad mergaitė pramiegos visas tas 2 valandas. O jeigu auklė bus 4 val. tai jai teks ir pavalgydinti, ir pampą pakeisti, ir pamigdyti, ir dar aš norėsiu, kad košės neliktų ant stalo pridrabstyta. 4 val x 4 lt. = 16 lt. Ar sutiks moteris tiek gauti?
Bet 5 lt/val. man atrodo per daug.
Gal pakomentuosit, kaip jums atrodo? Arba išdurninkit, jei visai nesąmonė blush2.gif
Atsakyti