Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Leksa @ 2010 03 02, 22:21)
kiek zinau, tai aukles DE gyvena kartu su seima (bent Au-PAIR), tai tikrai gauna maitinima, o kuro irgi apmoketi nepraso, nes vienuose namuose gyvena.

au-pair cia kiti atvejai, uzsienyje kiek teko girdeti is vietiniu kurie samdo vietinius alga kazi ar siekia ta 1000 euru, valgyt duoda, bet alga mazesne, jokio ten kuro neapmoka
Atsakyti
QUOTE(Hibomu @ 2010 03 02, 22:26)
au-pair cia kiti atvejai, uzsienyje kiek teko girdeti is vietiniu kurie samdo vietinius alga kazi ar siekia ta 1000 euru, valgyt duoda, bet alga mazesne, jokio ten kuro neapmoka

Noriu aprasyti savo aukliu paieska.
Mums reikia aukles 4 d. per savaite, 9 val.per diena, galiu moketi 6lt/val. Gyvename artimame uzmiestyje (antaviliuose), tai auklei pasiryze apmoketi uz kura tiek, kiek ji realiai isleidzia.Prasome, kad i ta kaina aukle pasigamintu sau valgyti ir to paties siek tiek daugiau seimai, juk jei maistas musu bent pagaminti galetu...
Nerandu aukles, nes neoriu permoketi. Net susitikusi su nei visena nebuvau. Nes visos jau telefonu vairuojancios uzsipraso:1) priskaiciuoti valandas is darbo ir i darba (motyvai:juk gyvenu pvz. fabuose, tai man pirmyn ir atgal 40 km per diena, o dar kiek sugaisiu laiko kamsciuose!!!) 2) priskaiciuoti automobilio nusidevejima, t.y. kazkiek uzmesti prie kuro 3) kai kurios nenori i ta kaina daryti valgyti, sakau, ok-gaminkite man uz papildoma mokesti,pvz 15lt patiekalas, bet maista neskites savo-netinka.

Todel reziume valanda su maisto gaminimu ir kurais man gaunasi nuo 1200 (pigiausia)lt stipriai i virsu - iki 1800lt uz nepilna savaite. Tik uz 6 lt/val+kuras neina... schmoll.gif
Plius, aukles realiai reikes maziau, nes isimeta baseinai, mokykleles, auklei mokeciau ta pati, neisskaiciuociau.
Plius nepilna darbo savaite.
Plius ramus vaikas! Vienas vaikas!
Reziume:visiskas ispindejimas, gal aukles mano kad jei gyvena antaviliuose tai gali moketi tik spardosi doh.gif
Beje, jokiu papildomu darbu auklei nebutu - namu tvarkytoja turime superine, ta visoms sakau kai siulosi pasitvarkyti. O po vaiko, t.y. po zaidimu apsitvarkyti mano nuomone joks cia ne stebuklas ir uz tai algos ner ko kelt.
Siaip as cia parasiau jau piktai, nes toks reikalas uzk...so, nors ramus zmogus esu ir zinau ka reiksia sunkiai dibrt ir uzdirbt pinigus.
Mano artimieji privaciuose darbuose ir virsvalandzius sedi, ir i darba vaziuoja savo masinom, ir kamsciuose dusta ir neissidirbineja:nepprasysi nei automobilio eksploatacijos islaidu nei dar ko, zinoma, nekalbu apie tokius darbus kur tai duoda, jei esi superinis ekspertas savo karjeros aukstumoj.
Papildyta:
QUOTE(Hibomu @ 2010 03 02, 22:45)
Mums reikia aukles 4 d. per savaite, 9 val.per diena, galiu moketi 6lt/val. Gyvename artimame uzmiestyje (antaviliuose), tai auklei pasiryze apmoketi uz kura tiek, kiek ji realiai isleidzia.Prasome, kad i ta kaina aukle pasigamintu sau valgyti ir to paties siek tiek daugiau seimai, juk jei maistas musu bent pagaminti galetu...
Nerandu aukles, nes neoriu permoketi. Net susitikusi su nei visena nebuvau. Nes visos jau telefonu vairuojancios uzsipraso:1) priskaiciuoti valandas is darbo ir i darba (motyvai:juk gyvenu pvz. fabuose, tai man pirmyn ir atgal 40 km per diena, o dar kiek sugaisiu laiko kamsciuose!!!) 2) priskaiciuoti automobilio nusidevejima, t.y. kazkiek uzmesti prie kuro 3) kai kurios nenori i ta kaina daryti valgyti, sakau, ok-gaminkite man uz papildoma mokesti,pvz 15lt patiekalas, bet maista neskites savo-netinka.

Todel reziume valanda su maisto gaminimu ir kurais man gaunasi nuo 1200 (pigiausia)lt stipriai i virsu - iki 1800lt uz nepilna savaite. Tik uz 6 lt/val+kuras neina... schmoll.gif
Plius, aukles realiai reikes maziau, nes isimeta baseinai, mokykleles, auklei mokeciau ta pati, neisskaiciuociau.
Plius nepilna darbo savaite.
Plius ramus vaikas! Vienas vaikas!
Reziume:visiskas ispindejimas, gal aukles mano kad jei gyvena antaviliuose tai gali moketi tik spardosi doh.gif
Beje, jokiu papildomu darbu auklei nebutu  - namu tvarkytoja turime superine, ta visoms sakau kai siulosi pasitvarkyti. O po vaiko, t.y. po zaidimu apsitvarkyti mano nuomone joks cia ne stebuklas ir uz tai algos ner ko kelt.
Siaip as cia parasiau jau piktai, nes toks reikalas uzk...so, nors ramus zmogus esu ir zinau ka reiksia sunkiai dibrt ir uzdirbt pinigus.
Mano artimieji privaciuose darbuose ir virsvalandzius sedi, ir i darba vaziuoja savo masinom, ir kamsciuose dusta ir neissidirbineja:nepprasysi nei automobilio eksploatacijos islaidu nei dar ko, zinoma, nekalbu apie tokius darbus kur tai duoda, jei esi superinis ekspertas savo karjeros aukstumoj.

"atsiprasau uz klaidas-per skubejima"
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2010 02 23, 19:19)
Jei auklei nemokama už maisto gaminimą šeimynai - ji to neturi daryti  mirksiukas.gif Ar jums reikia auklės 3 in 1 už minimalią kainą  g.gif

tai tegul ir aukle is seimos nevalgo;)
arba moka seimai uz maitinima;) o jei nenores uz moketi uz maitinima, lai buna mainai-aukle daro valgyti ir valgo pati ka pasidare, juk jei darai troskini sau, koks skirtumas pagaminti jo 500 gr ar 1 kg, darbas tas pats, ir seimai liks;)

as aukles darbo valandas suprantu kaip DARBO VALANDAS, VISOS KITOS SALYGOS, t.y. maitinimai, kurai, atostogos, pasitvarkymai ne i tema, lyginimai ir pan yra derybu objektas, bet tevai neprivalo aukliu maitinti "i ta paciu kaina" - tai buvo gal iki krizes kai vyravo aukliu teroras, ydinga. beje, jei aukle valgo daug, tai tikrai nemazi pinigai plius prie jos atlyginimo, patirties mano viena drauge turejo kai aukle valge daugiau nei vyras:) o produktus turtingos seimos perka gerus,juk nebus taip, kad pats valgai lakstingalos sirdele, o auklytei - grikio grudeli lotuliukas.gif taip kad nereikia manyti kad tevams aukle maitinti prievole, juk cia toks pat darbas kaip ir visi kiti darbai.
Atsakyti
Klausimas: keturiu darbo dienu savaite, 6 lt/val su maisto pa(si)gaminimu +musu maistas+kuras pagal km ir masinos tipa, ar realu susirasti uz 1000-1100 ar cia reikia imti ta kuri nuo 1200 praso? g.gif
Viso gaunasi 144 val per savaite - 864 lt
+kuras jei imame vidurki pirmyn-atgal po 40 km per diena (jei aukle is snipiskiu, centro)ir maziau (jei aukle is antakalnio, zirmunu, kalvarijos g, siaures miestelio, sauletekio) + dyzelis 180 lt arba benzinas 200-250lt
nejaugi musu salygos tokios nezmoniskos?
Atsakyti
[quote=Hibomu,2010 03 02, 22:54]
Nerandu aukles, nes neoriu permoketi.

Bet juk JŪsų teisė rinktis. O jei nerandate, tai gal Jūsų sąlygos nepriimtinos daugeliui, ne vienai kuriai auklei. Jūs galite norėti, bet ar Jūsų norai realūs? Taigi nepriversi žmogaus dirbti tokiom sąlygom, kokiom jis nenori biggrin.gif Ir nelabai suprantu, kuo mes, forumietės, galime Jums padėti g.gif O gal jūs rasite sau tinkamą žmogų, tik reikia kantrybės.

Atsakyti
[quote=MAMTE,2010 03 02, 23:51]
[quote=Hibomu,2010 03 02, 22:54]
Nerandu aukles, nes neoriu permoketi.

Bet juk JŪsų teisė rinktis. O jei nerandate, tai gal Jūsų sąlygos nepriimtinos daugeliui, ne vienai kuriai auklei. Jūs galite norėti, bet ar Jūsų norai realūs? Taigi nepriversi žmogaus dirbti tokiom sąlygom, kokiom jis nenori biggrin.gif Ir nelabai suprantu, kuo mes, forumietės, galime Jums padėti g.gif O gal jūs rasite sau tinkamą žmogų, tik reikia kantrybės.
[/quote]

Kuo forumietes gali padeti? niekuo, mes cia diskutuojame apie aukliu algas, isakiau savo nuomone diskusijai, o ka? jei nesu aukle, negaliu cia pasisakyti? mirksiukas.gif
O del to, kad mano salygos nepriimtinos daugeliui - teisybe, bet tai rodo tik toki fakta, kad musu tauta aplamai pritinginciu ir ant valdzios bambanciuju krastas, niekas nenori geriau gyventi, "uzsidirbti". o as zmogui kelti pripratus atlyginima, o ne paimti iskart su geru atlygnimu nezinia ka,tai tiek;)
Atsakyti
Hibomu, mano galva, tai normali kaina - jei žmogus neturi darbo, tai 4 dienas padirbti ir gauti 1000 gal nera taip ir blogai, tuo labiau, kad ne griovi kasti reikia.
Pabandykit skelbime parasyti kaina, gal atsiras labiau tinkamu kandidaciu.

As taip pat pasipasakosiu- viena moteriske pazistama labai ieskojo darbo, gyvena visai salia, tai pasiuliau 2k /savaite po 3 val paziureti mano vaika, siuliau 50lt i savaite. Na lauzesi lauzesi, galiausiai sako, gerai. PO savaites nusprende,kad netinka jai toks darbas. Laiko pasikalbeti ateiti irgi nerado, tik telefonu. Tai va, o darbo neturi jokio.
Atsakyti
Bet aš suprantu tas aukles, nes prižiūrėti vaiką, su juo žaisti yra labai atsakingas ir sunkus emociškai darbas. iš karto noriu pasakyti, kad nesu auklė, o tik savo tris vaikus užauginusi mama smile.gif Palikti vaiką su aukle, ypač tokį mažą, kuris nieko negali pasakyti, mamai irgi didelis emocinis stresas. Iš čia ir tas konfliktas tarp auklių ir mamų (nesakau, kad visada). nežinau, koks svarbus, pelningas, ir visoks kitoks turi būti darbas, kad reiktų palikti mažą vaiką svetimam žmogui. čia mano nuomonė, ji, sakyčiau, pagrįsta, nes dirbu su vaikais, patiriančiais kalbos, mokymosi, bendravimo sunkumų ir domiuosi tais klausimais, t.y. vaiko raida nuo pat gimimo. Mamos, būkite su vaikais kiek tik galite, tai labai svarbu vaiko raidai ir asmenybei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMTE @ 2010 03 03, 18:15)
Bet aš suprantu tas aukles, nes prižiūrėti vaiką, su juo žaisti yra labai atsakingas ir sunkus emociškai darbas. iš karto noriu pasakyti, kad nesu auklė, o tik savo tris vaikus užauginusi mama  smile.gif  Palikti vaiką su aukle, ypač tokį mažą, kuris nieko negali pasakyti, mamai irgi didelis emocinis stresas. Iš čia ir tas konfliktas tarp auklių ir mamų (nesakau, kad visada). nežinau, koks svarbus, pelningas, ir visoks kitoks turi būti darbas, kad reiktų palikti mažą vaiką svetimam žmogui.  čia mano nuomonė, ji, sakyčiau, pagrįsta, nes dirbu su vaikais, patiriančiais kalbos, mokymosi, bendravimo sunkumų ir domiuosi tais klausimais, t.y. vaiko raida nuo pat gimimo. Mamos, būkite su vaikais kiek tik galite, tai labai svarbu vaiko raidai ir asmenybei  4u.gif

stengiames buti su tais vaikuciais ir atiduoti jiems viska kas geriausia, bet man asmeniskai 1 metai buvo ta riba (iki metu maitinau) kai ir mama tik uzdaryta namuose negali buti, nes galu gale silpneja jos socializacija, atsiranda nepasitikejimo savimi, kvalifikacijos praradimo ir kitokios prichologines ir netik bedos. Kiekviena moteris yra ne tik mama, bet ir darbuotoja, siekianti realizuoti save per siekiama moksla/profesija, be to, moteris-norinti ja buti ir tokia jaustis.
Jai mama dirbtinai sedes namie ir ziures i viena taska vaikui nuo to ne geriau....
Mamai taip pat galu gale reikia endravimo su kitais zmonemis, nes kad ir kiek ta vaikuti myletum, bendravimas nelygiavertis. Manau, reikia rasti pusiausvyra ir visai seimai vertinti vieniems kitus, myleti ir buti kaip imanoma daugiau kartu ir jaustis laisviems.
Atsakyti
Juk esam įpratę, kad kirpėjai, gydytojui, padavėjui, net rūbininkui tarsi ir privalome palikti papildomų pinigėlių, auklės įeina į tą pačią kategoriją. Ir dar: žmogus, kurio pajamos gerokai viršija vidutines, jį aptarnaujantiems moka gana solidžiai. Turtas taip pat įpareigoja, juo labiau, kad kalba apie vaikelio gerovę. Kalbėti su kandidatėm vien apie kainą - mažoka. Kur kas svarbiau - pasitikėjimas, abipusis padorumas, bendradarbiavimas... Auklės pedagoginės žinios ir gebėjimas jas taikyti konkrečiu atveju... Dabar gi labiausiai kalbama apie paslaugos kainą... Labai pigiai galėtų pavykti susitarti su kokia netoli gyvenančia bedarbe ar pensininke, kuri iš nevilties griebtųsi bet ko už labai nedidelį mokestį.
Ir dar: aš pati susirandu sau darbelio per skelbimus, paskaičiusi antavilietės postus, jai nesisiūlyčiau. Kažkas atbaido jos tekste. Gal susidaro vaizdas, kad "vaikai mūsų, bet problemos - jūsų...", o gal: "už patį mažiausią atlyginimą kuo daugiau paslaugos..."
Atsakyti
Pasigendu šioje temoje konkretumo. Norėčiau paklausti Ramiai, koks atlyginimas yra mokamas aprašytai auklei?
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2010 03 04, 12:13)
Juk esam įpratę, kad kirpėjai, gydytojui, padavėjui, net rūbininkui tarsi ir privalome palikti papildomų pinigėlių, auklės įeina į tą pačią kategoriją. Ir dar: žmogus, kurio pajamos gerokai viršija vidutines, jį aptarnaujantiems moka gana solidžiai. Turtas taip pat įpareigoja, juo labiau, kad kalba apie vaikelio gerovę. Kalbėti su kandidatėm vien apie kainą - mažoka.

Nesutinku su jūsų mintim schmoll.gif
Turtas tą žmogų įpareigoja turbūt ir krūvas mokesčių susimokėti, tad visuomenei jis ir taip didesnį indėlį mokesčių pavidalu atiduoda, tad kodėl turetų dar brangiau mokėti ir už paslaugas? Ar gal tas turtingesnis įpareigotas ir už apelsinus brangiau mokėti?
Dėl auklės - sutinku, kad pedagoginės savybės svarbu, pasitikėjimas, bet šioje temoje diskutuojama daugiausia apie kainą, nes tema tokia.

Atsakyti
Man nepasirodė, kad siūlomas užmokestis būtų labai mažas, bet visas tekstas rutuliojosi labiausiai apie pinigus, siekį surasti pigiausią variantą. Jei šeima nelabai gali mokėti - susitikus su kandidate ir reikia nuoširdžiai apie tai kalbėti {na, aš taip daryčiau}, o gal ir telefonu. Sakykime, man dabar moka penkis litus už val., nereikalauja jokių virimų šeimai, drabužių lyginimo ir pan. Tik vaiko maistas. Kitų reikalavimų nebuvo. Tarnyba - dešimt minučių nuo namų pėsčiomis. Vaikas miega po tris val. Puikiai suprantu, kad būtų kiaulystė nepadaryti nieko, ko neprašė, todėl maždaug du kartus per sav. pataisau valgyti visiems, kartais prabraukiu grindis drėgnu skuduru, kartais palaistau gėles, taip pat susiuvu vaiko drabužių prairusias siūles ir pan. Darau tai savanoriškai, atlyginimo nesitikiu, bet jį visgi gaunu: neretai prideda šiek tiek prie atlyginimo, apmokėjo Kalėdų savaitę, nuolat siūlo valgyti šeimos maistą. {Na, brangesniais produktais nepiktnaudžiauju, nusinešu kai ką ir savo). O labiausiai vertinu tai, kad šeimoje galiu jaustis visaverčiu žmogum, kurio darbas yra gerbiamas. Ateityje, aišku, norėčiau panašių sąlygų, jei ir už mažesnų atlyginimą, pinigai svarbu, bet tarpusavio santykiai tiek pat reikšmingi.
Atsakyti