Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Satya @ 2010 02 10, 11:11)
mergaitės, kiek mokate auklei,kai vaikas serga? gyvenu  mazame miestelyje.

Laba,

Mes gyvenam Klaipėdoje. Auklė prižiūri mano jauniausią sūnuką, kuriam dabar 14 mėn. Pradėjo ateidinėti kai buvo 6 mėn. Esam sutarę, kad jei sirgs - už tą laiką nemokėsim jai visai. O kai atostogausim - mokėsim pusę sutartos sumos.

Svarbiausia su aukle tartis. atsiklauskit jos nuomones - kaip Jos manymu būtų teisingiauisa. Duokit pasirinkti pora galimų variantų, aptarkit kodėl jie gali būti teisingi o kodėl nelabai ( čia požiūris iš abiejų pusių). Mano auklė kai paklausiau jos nuomonės pati pasakė kad kai vaikas sirgs - už jos paslaugas mokėti nereikės.

Sėkmės 4u.gif

Jolva
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 02 07, 23:04)
oho kaip idomu smile.gif ar tai reiskia kad kol aukle pietauja, vaikai lieka be prieziuros?? o gal tai reiskia, kad mamyte ar tetukas tuo metu turi grizti is darbo ir isleisti auklyte pietu smile.gif

Nuo vieno kraštutinumo iki kito... doh.gif Aš pati, jei žinau, kad dirbsiu ne daug valandų, tai atsinešu, kokių obuolių, jogurto ar dar ko nors panašaus ir visada savo "pietumis" pasidalinu su mažyliais, tačiau jei dirbu 8val ir daugiau valgau šeimos maistą, mama visad palieka ir liepia valgyt. Kartais vyresnėlei liepia pačiai pasidaryt ir man padaryt, tačiau beveik niekada šito neprireikia.
Kita vertus, nesuprantu, kas nutiks vaikui, jei jis 15min pažais vienas, kol auklė papietaus? g.gif

QUOTE(St.Rasa @ 2010 02 08, 00:08)
Sveikos mamytes,
o gal nepriklauso aukles maitint kai ji dirba 8 valandas kaip  jus tai sprendziat  tongue.gif

O gal jūs pabandykit dirbti 8val nevalgiusi mirksiukas.gif

QUOTE(dista @ 2010 02 09, 15:07)
1.prieš naujus užsiprašė 200 lt, kad jai kompensuotume nuolatinį ... (kai pradėjo dirbti, davėme 200 lt ir sakėm, jei bus viskas ok, gal ir vėliau kažkiek kompensuosim)...tačiau paaiškėjo (pati sapsakė), kad tuos pinigus išleido maistui  blink.gif
2.tačiau visuomet vėluoja min 15 min,
3.išeiti tai skuba, nesvarbu, ar aš grįžusi nusirengiau, ar ne... v

1. blink.gif O iki tol kol pas jus nedirbo pirkdavo nuolatinį, ar ne? Prieš man pradedant dirbti, mama pasiūlė apmokėti mano mėnesinį bilietą, gal tai man būtų ir naudinga, nu bet palaukit, juk reikia ir žmogiškumo turėt. Pasakiau, kad nereikia, nes iki pradėdama dirbti pas juos aš pirkdavau nuolatinį, taip, kad tai nėra su darbu atsiradusios išlaidos.
2. Ir jūs tai toleruojat? Kaip ir į bet kokį kitą darbą, taip ir į šitą vėluoti negalima.
3. Aš pradedu rengtis išėjimui, tik tada, kai mam pasako, kad jau metas, nes jie mane nuveža iki stotelės. Visada palaukiu, kol mama nusirengia, papasakoju, ką nuveikėm per dieną, ką valgėm ir pan.

Atsakyti
QUOTE(St.Rasa @ 2010 02 07, 21:08)
Sveikos mamytes,

Noriu paklaust ka jus manot apie musu aukles gaunamus pinigelius. Mokam bent jau susitare 6lt/1val. Koki atlygi jus siulytumet, ziuri vaika 3  savaites dienas, 2 po 8 valandas, trecia savo namuose su kitu vaikuciu. mergaite 1,5 menesiai. Pagamina jai pietukus, plius kai buna musu namuose padaro ir mums valgyt, beabejo ir pati pavalgo, daro labai gudriai kai vaikas dar nemiega o kai miega ilsis, as kaip ir nelabai priestarauju, nes vaikas zaidzai sau vienas o valgio gaminimas uzima valandele kokia,  maniske miega 2 valandas. Na kai oras geras iseina i lauka. Mokam 50 lt,  nors realiai iseitu maziau, buna kad anksciau isleidziam, gavo po 50 lt gimtadienio ir kaledines dovaneles-premijas, aisku ir mini dovanele  smile.gif 
Kokia jusu nuomone, nes paskutini karta na davem pinigelius kaip visada nors skoloj 2valandos gauvos, bandziau sakyt kad kadu atidirbsit, gal uztruksim, bet man nespejus pabaigt uzmete kad ji labai stengias, tikrai dusia ideda ir mus apmaitina(na sumale ir pasieme tarsi jai kaip ir priklausytu, na ju nusipelniusi ).
Tai ir kilo man klausimas ar mes cia skriaudziam ar cia is gero gyvenimo taip postringauja, na valgyt neliepiau daryt, tiesiog anksciau as dariau ir ja vaisindavau, veliau ji pati pasisiule, labai skaniai gamina, nes jei ja man maitint tai as turiu grist ir specialiai laika gaminimui skirt kol ji buna, o gal nepriklauso aukles maitint kai ji dirba 8 valandas kaip  jus tai sprendziat  tongue.gif

As nemanau, kad aukle reikia maitinti ir apmoketi keliones islaidas. Tai yra toks pat darbas kaip ir visi kiti nuo 8 iki 17 val.
Darbo staza ne menka turiu, bet nieks niekada neklause nei kaip nei uz kiek nai per kiek nei kiek kainuoja mano atvaziavimas i darba, nei kaip, kokius ir kada pietus pavalgau. Ir dirbti tekdavo ilgiau uz ta pati atlygi (esu tikra, kad visame privaciame sektoriuje tokiu virsvalandziu pasitaiko). Tai man naturaliai kyla klausimas: kuo aukles darbas toks isskirtinis? Ar pas valytoja kas klausia kiek jos atvaziavimas kainuoja? Pas namu tvarkytoja? Ne. Yra sutarta suma ir vaziuoja, o aukles??????
As visiskai nepritariu tokioms "kompensacijoms" ir kai pasako, kad toli gyvenu ir reikia kompensuoti atvaziavima - didelis bruksnys ties tokiu zmogum, nes labai matosi ko reikia darbo ar siltai subine per diena palaikyti uz tam tikra mokesti.
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2010 02 14, 16:26)
As nemanau, kad aukle reikia maitinti ir apmoketi keliones islaidas. Tai yra toks pat darbas kaip ir visi kiti nuo 8 iki 17 val.
Darbo staza ne menka turiu, bet nieks niekada neklause nei kaip nei uz kiek nai per kiek nei kiek kainuoja mano atvaziavimas i darba, nei kaip, kokius ir kada pietus pavalgau. Ir dirbti tekdavo ilgiau uz ta pati atlygi (esu tikra, kad visame privaciame sektoriuje tokiu virsvalandziu pasitaiko). Tai man naturaliai kyla klausimas: kuo aukles darbas toks isskirtinis? Ar pas valytoja kas klausia kiek jos atvaziavimas kainuoja? Pas namu tvarkytoja? Ne. Yra sutarta suma ir vaziuoja, o aukles??????
As visiskai nepritariu tokioms "kompensacijoms" ir kai pasako, kad toli gyvenu ir reikia kompensuoti atvaziavima - didelis bruksnys ties tokiu zmogum, nes labai matosi ko reikia darbo ar siltai subine per diena palaikyti uz tam tikra mokesti.

na, su atvykimu tai taip, bet valgyti niekuomet neprasem atsinesti savo.visuomet siulau valgyti musu maista, ar kai daro mergytem, liepiam , kad pavalgytu ir jinai, buna labai daznai, kad ji ateina pavalgiusi, nes gyvena toje pacioje laiptineje, bet jei paliekam ilgam, ar parai ar dienai, visuomet siulau savo maisto, ir visuomet pasikvieciu paragauti mano keptu skanumyno, idedu lauktuviu jei ka skaniai padarau...bet cia turbut priklauso nuo santykiu su tuo zmogumi, ji mums tarsi mociute, tad elgiames labai siltai ir ji taip pat su mumis. bet jei ir dirbtu kita moteris, turbut negaleciau nepasiulyti pietu ar kavos puodelio. esu uzaugus tokioje seimoje, kur net svetimas zmogus uzklydes i svecius, budavo sodinamas prie pietu stalo, vaisinamas. tad ir aukle musu namuose gerbiama, mylima...uztad ir is jos puses sulaukiam tokio pat atsako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2010 02 14, 15:26)

Atvaziavimas kaip atvaziavimas,bet pasiulyt zmogui valgyt tikrai reiktu.

Nu kaip nepasiulyt??? tai negi jai savo nestis?valgyt kur is rysuliuko?
kazkaaip be rysio.Visad maitinom aukles,palikdavau valgyt,kad pasisildytu.

Ir valytojai,ar tvarkytojai,kaip norit vadinkit,pietu nesiulau,bet visad pasiulau kavos ar arbatos puodeli,koki banana ar obuoli,sokolado,
Taigi dirba moteris kokias 6 valandas,kaip neduot blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 02 14, 19:24)

Nu kaip nepasiulyt???  Taigi dirba moteris kokias 6 valandas,kaip neduot  blink.gif

O man darbe niekas nepasiūlo biggrin.gif , nors aš ne auklė, turiu traukt savo sumuštinį, ir kiti mato, kaip aš valgau, ir neatima biggrin.gif
dabrtinė auklė nevalgo pas mus, mes tarėmės iš anksto, kad nevalgys- geriau man jai daugiau mokėt negu galvot, ar patinka jai mūsų maistas, ar ne.
Pirmam vaikui turėjom kitokią auklę- valgė pas mus, bet man nepatiko. Nes pastoviai turėjau galvot, ką jai nupirkt , nes buvo išranki maistui. Todėl su pastarąja tarėmės be maisto. Valgyt aš padarau vaikams, ir padarau tai, kas jiems patinka, o ji atsineša savo.
Nuolatinį apmoku, gal dėlto, kad pensininkė g.gif , ir pigiau -puse kainos, nežinau pati, kodėl biggrin.gif Jei visą kainą, gal ir nemokėčiau, nes pirkt ir sau, ir jai nuolatinį man per brangu ax.gif
Gal jeigu auklė idealiai tiktų, galvočiau kitaip, bet jei matau, kad žmogus dirba vidutiniškai, tai persistengt ir šeimininkams nereikia.
Beje, kartais ir darbe nepavalgau 8 val, nes nėra laiko, o viršininkas ir nesiūlo eit papietaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joge @ 2010 02 14, 21:17)
, o viršininkas ir nesiūlo eit papietaut smile.gif

Nu bet cia gi visai kas kita rolleyes.gif

Zinok,man nejauku butu,jei zmogus dirbantis pas mane trauktu is tases savo maista,,,, o mes valgytume ir jam nepasiulytume unsure.gif
Ko gero kasnis gerklej strigtu doh.gif

Del isrankumo.Nu ka as zinau,gal pas mane neisrankios dirbo,bet neturejau tokiu problemu.Ir vieno ir kito vaiko aukles isdirbo po 4 metus,bet nesusiduriau su panasiom problemom.Be to,skaniai gaminu tongue.gif

Kartais nebudavo kada pagamint is vakaro (o ir neprivalau gi),tai zinodavo,kad gali pasiimt is saldytuvo ka nori,maisto gi yra.
Zodziu,nebadavo.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 02 14, 22:43)
Zinok,man nejauku butu,jei zmogus dirbantis pas mane trauktu is tases savo maista,,,, o mes valgytume ir jam nepasiulytume unsure.gif
Ko gero kasnis gerklej strigtu doh.gif

suprantu tą nejaukumo būseną mirksiukas.gif , nes mes esam mandagios ir geranoriškos ax.gif
Bet aš iškart pasakiau, man geriau daugiau mokėt, nes taip išvengsiu papildomų rūpesčių- nereiks prie jūsų taikytis. beje, jei pati būčiau aukle, valgyčiau savo maistą, man taip paprasčiau- negalėčiau praryt svetimo smile.gif
Ir tikrai džiaugiuos, kad taip susitariau.
Aišku, apie smulkmenas nekalbam, ir kavos išsiverda, jei nori, ir naujienų paragauja, jei tokių atsiranda, tikrai negaila. Va, anądien sako, kavos atsigėriau, sumuštinį suvalgiau, nes skubu po darbo į polikliniką. Tikrai negaila. Bet patinka, kad tuo nepiktnaudžiauja.
O man tikrai rūpestis nukrenta, kai matuoju labiau finansine išraiška
Bet gerbiu ir jūsų nuomonę, prieš 5 metus galvojau taip pat, dabar , matyt, pasidariau pragmatiška baisiai bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joge: 14 vasario 2010 - 22:02
QUOTE(Leksa @ 2010 02 10, 02:07)
Menesiui 400Lt  blink.gif O kokios jusu saskaitos uz buta? Ir kiek maistui mazdaug 1 asmeniui isleidziat? Ir kosmetikai? Kelionei i darba? Man 400 Lt mensiui irgi butu mazai! Apmokeciau buta ir maistui ne kas beliktu. O apie kitus pirkinius visai patyliu  doh.gif Ar jusu aukle ne zmogus - bomzauja ir is konteineriu valgo? Tada 400Lt jai net per daug  ax.gif tikrai izuli aukle.

Nu nu ar ne per naglai čia jūsų žinutė nuskambėjo blink.gif Juk moteris kalba apie valandinę auklę ir 6lt valandai tai jau tikrai nemažai doh.gif O jūs čia užsiciklijot ties 400lt.kurie kaip ir papildomas uždarbis doh.gif
Atsakyti
Apie koki cia mistini lavinima Jus kalbat g.gif
Ar Jus vaikysteje lavino? Gal guvernantes kokias turejot ? As net darzelio nelankiau, mane augino Mociute, kuri puse dienos prasimelsdavo doh.gif taip, kad vienintelis dalykas, kurio ismokino buvo poteriai biggrin.gif Nu ir nieko zinokit, issilavinau pati, net mokslini laipsni turiu.
Atejau cia paskaitineti gerokai anksciau laiko, bet supratau, kad labai labai busiu laiminga jei mano leliuka sutiks priziureti mano Mamyte. Ir nereikia man jokiu super puper lavinimu, jei vaikas gabus ir turi noro, tai viska ismoks ir pats. Per jega mokinti vaika skaityti, kad sulaukes 4 galetu persiskaityti laikrasti tikrai neketinu.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2010 02 16, 13:17)
Apie koki cia mistini lavinima Jus kalbat  g.gif
Ar Jus vaikysteje lavino? Gal guvernantes kokias turejot ? As net darzelio nelankiau, mane augino Mociute, kuri puse dienos prasimelsdavo  doh.gif taip, kad vienintelis dalykas, kurio ismokino buvo poteriai  biggrin.gif Nu ir nieko zinokit, issilavinau pati, net mokslini laipsni turiu.
Atejau cia paskaitineti gerokai anksciau laiko, bet supratau, kad labai labai busiu laiminga jei mano leliuka sutiks priziureti mano Mamyte. Ir nereikia man jokiu super puper lavinimu, jei vaikas gabus ir turi noro, tai viska ismoks ir pats. Per jega mokinti  vaika skaityti, kad sulaukes 4 galetu persiskaityti laikrasti tikrai neketinu.

Jūs teisi,iš dalies 4u.gif Nors moku uziimt su vaikais,zaidimų forma pateikt daugelį dalykų,bet...Man daznai iškyla klausimas,ar to reikia pačiam vaikui,ar jo tėveliams? g.gif Aš savo dukros niekada nedresiravau doh.gif Jai jau 7 metai.Ir ji nemoka nei 1 uzsienio kalbos,nelanko būrelių,nelabai domisi geografija... biggrin.gif Tačiau būdama 5 metų ji pati pradėjo rašyt raides,skaičius ,pati išmoko pazint valandas,ir t.t.Nors turi labai gerą muzikinę klausą ir balsą,- nelankė jokių dresavimo pamokų...Nes ji pati atsisakė... smile.gif Ji individualistė,ir jai netinka tai,kas tinka kitiems..Pati susikuria dainoms zodzius ir dainuoja..Tikiuosi,kad ateity tuo susidomės labiau,kai pati pradės galvot...Matau visus gabumus,bet neturiu noro nei spaust savo vaiką,nei verst....Vaikystė juk tokia trumpa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2010 02 14, 15:53)
na, su atvykimu tai taip, bet valgyti niekuomet neprasem atsinesti savo.visuomet siulau valgyti musu maista, ar kai daro mergytem, liepiam , kad pavalgytu ir jinai, buna labai daznai, kad ji ateina pavalgiusi, nes gyvena toje pacioje laiptineje, bet jei paliekam ilgam, ar parai ar dienai, visuomet siulau savo maisto, ir visuomet pasikvieciu paragauti mano keptu skanumyno, idedu lauktuviu jei ka skaniai padarau...bet cia turbut priklauso nuo santykiu su tuo zmogumi, ji mums tarsi mociute, tad elgiames labai siltai ir ji taip pat su mumis. bet jei ir dirbtu kita moteris, turbut negaleciau nepasiulyti pietu ar kavos puodelio. esu uzaugus tokioje seimoje, kur net svetimas zmogus uzklydes i svecius, budavo sodinamas prie pietu stalo, vaisinamas. tad ir aukle musu namuose gerbiama, mylima...uztad ir is jos puses sulaukiam tokio pat atsako 4u.gif

Na, neteisingai interpretavot smile.gif
Turiu omenyje, kad maitinimas NE PRIEVOLE. Pas mane paci aukle irgi valgo, bet jai pietu as negaminu ir tikrai negaminsiu. Ka pasiima ir suvalgo neskaiciuoju. Pacia pirma diena pasakiau, kad teks pasitarnauti paciai: issivirti arbatos, kavos, pasiimti is saldytuvo maista. Jeigu sutampa taip, kad sedam prie pietu stalo - seda ir ji lygiaverciai su kitais seimos nariais.
Bet savo nuomone, kad nera prievole ar butinybe maitinti aukle - vargu ar kada pakeisiu.

Papildyta:
QUOTE(Blueta @ 2010 02 14, 16:24)

Nu kaip nepasiulyt??? tai negi jai savo nestis?valgyt kur is rysuliuko?
kazkaaip be rysio.Visad maitinom aukles,palikdavau valgyt,kad pasisildytu.

Ir valytojai,ar tvarkytojai,kaip norit vadinkit,pietu nesiulau,bet visad pasiulau kavos ar arbatos  puodeli,koki banana ar obuoli,sokolado,
Taigi dirba moteris kokias 6 valandas,kaip neduot  blink.gif

As jau atsakiau smile.gif
Atsakyti