Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(dista @ 2010 02 09, 16:07)
Aš irgi taip galvojau, kai pradėjo pas mus dirbti, bet...
Ateidavo 4 dienas nuo 13 val iki 18 val.., nors pradžioj tarėmės, kad bus tik 2-3 kartai per savaitę... Bet tiek, to, davėm moteriškei užsidirbti... sutarėm 5lt/val.
Mokėjom sutartus pinigus iki naujų metų, o paskiau pradėjau žiūrėti daugiau, kad man naudos būtų, o ne kad ji daugiau užsidirbtų...
Mat vaikas nuo 13 iki 15-16 val miegodavo, ji tuo metu skaitydavo knygą...aš visuomet palikdavau vaikui pdariusi valgyti, jai jau reikdavo pačiai pasiimti ir sau pasidaryti - šaldytuvas visuomet pilnas. Namų tvarkyti nereikdavo ir nereikia... priimant gyrėsi, kad dirba vaikų darželkyje - galvojau, kad jau ko nors išmokys mano berniuką (jam 1metai ir 9 mėn dabar)... tačiau nieko panašaus.... prieš naujus užsiprašė 200 lt, kad jai kompensuotume nuolatinį ... (kai pradėjo dirbti, davėme 200 lt ir sakėm, jei bus viskas ok, gal ir vėliau kažkiek kompensuosim)...tačiau paaiškėjo (pati sapsakė), kad tuos pinigus išleido maistui  blink.gif
vienu žodžiu, kol kas dar ji dirba pas mus, nes vaikas priprato, tai vien tik dėlto laikau...tačiau visuomet vėluoja min 15 min, išeiti tai skuba, nesvarbu, ar aš grįžusi nusirengiau, ar ne... vaikui valgyti ir toliau aš padarau.... namų netvarko... vaiko nelavina.... jei man reikia kur nors išeiti kitu laiku, nei jai įprasta ateiti, tai niekuomet negali....
o iš pradžių atrodė labai faina moterytė, tačiau pasirodė, kad esanti iš tų, kurios nori daugiau gauti, o ne uždirbti...

Nelaikyčiau,jei visiškai nelavintų vaiko,ir dar būtų nagla g.gif
Ir man patiktų,kad kas kelią į darbą kompensuotų..Bet šiais laikais to nevyksta schmoll.gif Na gal,išimtinai,-susitarimo reikalas.
Aš tai būčiau griežta.. cool.gif Vaikučiui ir kita auklė gali patikt...Kuri su juo zais,skaitys knygeles,mokins eilėraštukų ir t.t.
Ir..Ko gero tai vyresnio amziaus auklė,o gal klystu..? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 02 09, 15:07)
prieš naujus užsiprašė 200 lt, kad jai kompensuotume nuolatinį ...

nu gal as is medzio iskritus, bet tai ka, dabar nuolatinis kainuoja 200 lt ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 02 07, 22:04)
Mokejom po 6 lt./val. Savaitei gaudavosi mazdaug po 100 lt,

Tai atrase, kad dar serga ir paprase pakelt atlyginima, nes nepragyvena uz tiek. Man pasirode izuloka  blink.gif

Menesiui 400Lt blink.gif O kokios jusu saskaitos uz buta? Ir kiek maistui mazdaug 1 asmeniui isleidziat? Ir kosmetikai? Kelionei i darba? Man 400 Lt mensiui irgi butu mazai! Apmokeciau buta ir maistui ne kas beliktu. O apie kitus pirkinius visai patyliu doh.gif Ar jusu aukle ne zmogus - bomzauja ir is konteineriu valgo? Tada 400Lt jai net per daug ax.gif tikrai izuli aukle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 10 vasario 2010 - 01:09
mergaitės, kiek mokate auklei,kai vaikas serga? gyvenu mazame miestelyje.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 02 09, 22:17)
nu gal as is medzio iskritus, bet tai ka, dabar nuolatinis kainuoja 200 lt ? blink.gif

net neisivaizduoju kiek nuolatinis kainuoja schmoll.gif ryte su mikriuku lekiu pas vaikus, o vakarais visada tevelis parveza namo thumbup.gif o kad kelione man kompensuotu kazkiek, niekada neprasiau mirksiukas.gif net neturejau galvoje tokios minties kai pradejau dirbti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 02 10, 01:07)
Menesiui 400Lt  blink.gif O kokios jusu saskaitos uz buta? Ir kiek maistui mazdaug 1 asmeniui isleidziat? Ir kosmetikai? Kelionei i darba? Man 400 Lt mensiui irgi butu mazai! Apmokeciau buta ir maistui ne kas beliktu. O apie kitus pirkinius visai patyliu  doh.gif Ar jusu aukle ne zmogus - bomzauja ir is konteineriu valgo? Tada 400Lt jai net per daug  ax.gif tikrai izuli aukle.

bet juk tai valandinė auklė.Tos,kurios nori uždirbt dvigubai,ar trigubai,ieško darbo pilnai dienai ir dar sutinka ateit savaitgaliais.

buvau suradus šeimą,kuriai reikėjo auklės mažiausiai 12 val per dieną-siūlė 1400 į rankas,apmokamas atostogas ir soc draudimą pilnu etatu.Tik kad man per didelis krūvis,nes auginu paruošiamukę,tai norisi ir savam vaikui skirt dėmesio.

o valandinio nerandu.Niekam manęs nereikia... cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 10, 15:31)
bet juk tai valandinė auklė.Tos,kurios nori uždirbt dvigubai,ar trigubai,ieško darbo pilnai dienai ir dar sutinka ateit savaitgaliais.

buvau suradus šeimą,kuriai reikėjo auklės mažiausiai 12 val per dieną-siūlė 1400 į rankas,apmokamas atostogas ir soc draudimą pilnu etatu.Tik kad man per didelis krūvis,nes auginu paruošiamukę,tai norisi ir savam vaikui skirt dėmesio.

o valandinio nerandu.Niekam manęs nereikia... cray.gif

na pas mane ir darbo grafikas, maziausiai 10val per diena isbunu su vaikais mirksiukas.gif ir ateinu kada papraso mirksiukas.gif nesvarbu diena ar naktis, savaitgalis ar sventine diena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 02 09, 18:01)
Nelaikyčiau,jei visiškai nelavintų vaiko,ir dar būtų nagla g.gif
Ir man patiktų,kad kas kelią į darbą kompensuotų..Bet šiais laikais to nevyksta schmoll.gif Na gal,išimtinai,-susitarimo reikalas.
Aš tai būčiau griežta.. cool.gif Vaikučiui ir kita auklė gali patikt...Kuri su juo zais,skaitys knygeles,mokins eilėraštukų ir t.t.
Ir..Ko gero tai vyresnio amziaus auklė,o gal klystu..? smile.gif

moteriškei ~ 50 metų

QUOTE(AusraR @ 2010 02 09, 22:17)

čia už 3 mėnesius atseit.... nors pas mus atvažiuoja tik 2-3 kartus per savaitę ir gyvena už 1 sustojimo...
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 02 10, 14:48)
moteriškei ~ 50 metų
čia už 3 mėnesius atseit.... nors pas mus atvažiuoja tik 2-3 kartus per savaitę ir gyvena už 1 sustojimo...

man atrodo,ji laiko jus turtinga ir durna(atsiprašau blush2.gif )
Atsakyti
na, nezinau, bet man uzkliuvo pasisakymai apie 400 lt.na musu valandine aukle taip pat viena menesi tiek udirba, kita 600, vasara ir 700 buna, sutarem, kad nemaziau 300 lt, priziuri 2 mergytes, 5 ir 1,5 metuku, su jomis zaidzia, kartais iskepa blynu ar sriubyte isverda, kai as nebunu padarius, priziurejo mergytes ir 2 paras, kai reikejo.mokam 5 lt, miestas nera didelis, tad nemanau, kad blogas uzmokestis, kitos jos pazystamos gauna uz viena po 4 lt, bt kadangi ji musu labai mylima, dovaneles, lauktuves, visuomet pasikvieciu iskepto pyrago paragauti ar nauju receptu isbandyti, nes ji gvena musu laiptineje, 8 aukste, o mes 1.pries tai gyveno per viena nama, o dabar persikele arciau...nes ir jai patogu ir mussuper. mergytes myli kaip mociute, didzioji klausia ar dar aukle gales pabut? 4u.gif cia kiekvienos seimos susitarimas, jei aukle tik nori prisidurti ir ja tenkina tai kodel ne, jei kada prasys kelti alga, tikriausiai neatsisakysiu, nes ji mum starsi mociute, nors nepasakyciau, kad jau ten baisiausiai lavina paneles, bet skaito knygutes, zaidzia su jomis.namu netvarko, tik po saves ir mergyciu susitvarko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 02 07, 22:04)

idejau skelbima kad siulau 6 lt/val. Sulaukiau kruvos piktu komentaru kad ieskau vergu....
na ka as zinau....

jūsų skelbimą ir aš skaičiau, galvojau sesei pasiūlysiu, bet tikrai per tiek valandų ir tiek padaryt, tai........
nesistebiu,kad ir tiek piktų komentarų, gal jūs pabandykit taip pati pas kitą žmogų tiek darbų nuveikt.....

Man kažkaip labai keistai kai kurių mamyčių postai skamba, kad auklė tai vos ne tas pats kas vergė doh.gif Tiek iš jo sreikalauja , o mokama grašius, žinoma kai žmogus be darbo, tai sutinka ir dirba, o darbas nelengvas....

Ir dar jei auklė jau apie 50 metų tai ji anaiptol negali būti kažkuo prastesnė schmoll.gif Tai ne taisyklė,k ad jaunesnė kažkuo geresnė, tieiog nuo žmogaus priklauso.

Mūsų valandinė auklytė truputis virš 50m. mano mamos metų, nuostabi moteris, net dukrytė ją močiute vadina wub.gif Buvo darželio auklėtoja iki uždarė jų darželį ir namie , jau rašiau anksčiau, jai jokių ruošos darbų neužkrovus, pusryčius dukrytei paruošia, ar košę verda , ar blynus kepa, o visą laiką tikrai su dukryte tai žaidžia, tai piešia, tai karpo ,lipdo ir kitokių darbelių moko, kaip darželyj, į laukutį eina .... žaislus sutvarko, indus , iš kurių valgė visada suplauna.

jei norėčiau namų šeimininkės ne tik auklės tai manau ir užmokestis turėtų būti didesnis

Gal nevaidinkit kai kurios poniučių ir aukles tai pat laikykit žmogumi, o ne tokiokm akim blink.gif sakykit kaip ji drįsta paršyt daugiau algos doh.gif

Atsakyti
Aš valandinei auklei už dvynių priežiūrą Kaune 6 lt/val. moku. Man svarbu tik kad su vaikais būt žaidžiama ir užsiimama tuo, ko jie nori (knygelės, žaidimai ir pan). Jokio maisto ruošimo, namų tvarkymo - tik žaisliukų sudėjimas į vietas. 4u.gif Kažkaip kai ne tiek daug būna (dvyniai lanko darželį), nelabai ir reikia spec lavinimų ar dar kažko...
Atsakyti