Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 30, 13:21)
jei tokia situacija siulyciau labai rimtai pasikalbet su teveliu ir paaiskint kaip yra, aisku nereikia bartis, galima kalbet pagarbiai, bet jau cia ta sena boba perlenkia lazda, matomai visai anuko nemyli, maciau visokiu mmociuciu, su viena puikiai bendradarbiavom, nes buvo ne vienas vaikas ir vieno zmogaus buvo per mazai,teko buti ir su kita, lb kritiskai i viska ziurejo ir nuteikinejo tevus kaip jai norejosi, bet niekad nebuvo nesutarimu del vaiko higienos ir maisto, bet cia jau perzengtos ribos, o manau jei tevelis nieko nezinos, tai nesvarbu kiek bus aukliu ir kaip daznai jos keisis KENTES vaikas, jei imanoma susisiekit su vaiko mama, cia labai rimtas reikalas, nebijokit kalbet su tevais o ta sena boba naglai statylit i vieta, manau po pokalbio su teveliu turetu situacija pasikeist, bet reikia tiesiog rodyt kur issutes vaikas, ka daret ir kokius priekaistus konkreciai gavot sekmes

Su tėveliais susisiekta,pakalbėta smile.gif Ir viskas tapo daug lengviau,bet ta boba... cool.gif Vistiek bando diriguot visam orkestrui,nesuvokdama apie vaiko - kūdikio poreikius bei prieziūrą... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 02 04, 09:47)
Vaikai dar ir patys pažaidžia, nereikia juk apsikabinus visą laiką būti. Be to maži vaikai miega po 2 - 3 val (tai gi per 1 val sutvarkyti tikrai galima).
Darbuose taip pat reikia dirbti už 2 ar 3, o atlygis tai vienas. Reikia taikytis prie rinkos. smile.gif Paskutinius trejus metus atlygio nekeitėm kaip mokėjom 1200/ mėn taip ir mokam. Dabar kai suserga vidurinysis, tai reikia pabūti su dviem vaikais (tačiau jie žaidžia tarpusavyje). Nematau jokios bėdos.

Mano saugomas mažiukas miega pusvalandį smile.gif O žiūrint ką jūs vadinate sutvarkymu?Aš vaiko kambaryje išvalau grindis,dulkes...Nes toks vaizdas,kad niekas ten nieko nevalo blink.gif Bandziau valyt ir kitas patalpas,bet beprasmiška ir bereikalinga,nes visi vaikšto su batais cool.gif Ir visiems viskas švaru.Na,bet suaugusius žmones mokyt higienos ,-esu per mazai kvalifikuota biggrin.gif
Kai berniukas uzmiega,susiplaunu indus,aptvarkau zaislus,nurenku išdziūvusius skalbinius...Vaiko drabuzėlius ir kita,skalbiau rankomis,kol nušalo išmirkus oda g.gif Pasakiau,kad daugiau neskalbsiu.Nes man tepalai ir vaistai kainavo lygiai tiek,kiek uzdirbu per savaitę....Apie ką aš čia???....Na,dar kai miega leliukas nukarpau nagučius.Ne kasdien,bet bent 2 kartus savaitėje....
Na,gal ir nereikia apsikabinus būti vyresnio vaiko,bet 8 mėnesių mazylis tikrai reikalauja daug dėmesio,ir vienas pabūna labai trumpai rolleyes.gif
1200 litų,man būtų fantastinė suma biggrin.gif Aš negaunu nei pusės...Kvailą ir bažnyčioj muša doh.gif ,-pati kalta....
Papildyta:
QUOTE(Blueta @ 2010 02 04, 14:41)
Butent,kad galima  mirksiukas.gif

Niekas ten nenukencia,jei vaikui miegant pietu miega,padarysit jam valgyt tuo metu,o ne sildysit tevu palikta maista .Tik va idomu,kada ta mama valgyt jam padaryt speja is vakaro,gryzus po darbo?ar tada jau vaiko nera namie kai ji gamina?
ar ji nepavargsta darbe,o po darbo gamindama kitai dienai,nes aukle "nespes",nes jai reikia tik su vaiku uzssimt ir ji lavint g.gif
Baikit juokus.Mesciau as tokia aukle lauk,jei ji net valgyt vaikui padaryt nespeja,o tik ji "lavina".
As nekalbu apie namu ruosa.Padaryt mazyliui valgyt kol jis miega nera jokia namu ruosa.Mano nuomone tai ieina i aukles pareigas. Jeigu nėra uzkrautos kitos pareigos,tai valgio darymas normalus reiškinys...
Turejau vyresniems vaikams aukles,ir viena ir kita isdirbo pas mane po 4 metus,kol leidau i darza.Padarydavo vaikui valgyt,prispausdavo sulciu,islygindavo vaiko rubelius,sutvarkydavo jo zaislus  ir naudojamus daiktus.
Puikiai viska spejo ir buvo patenkintos.
Beje,joms valgyt palikdavau as,nes gamindavau seimai is vakaro,tai sau jos pasisildydavo.Laikiau tai savo pareiga palikt zmogui pietus,kad nereiktu sumustiniu valgyt.Va,va o aš valgau sumuštinius,savo atsineštus,žinoma mirksiukas.gif O kad leliukui negamintų maisto---3 paroms,aš jau ne kartą sakiau unsure.gif,nes gi nesveika... O vaikui ner ko sildinet,tegu isverda sviezio maisto.

Papildyta:
Niekaip nesupratau,suspedavot jus ten ka ar ne  bigsmile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif Suspėdavau aš viską...Ir dabar suspėju...Tiesiog norėjau ,kad išsirutuliotų diskusija biggrin.gif Ir būtų išsakyta kuo daugiau nuomonių blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(laukine kate @ 2010 02 05, 21:04)
Mano saugomas mažiukas miega pusvalandį smile.gif O žiūrint ką jūs vadinate sutvarkymu?Aš vaiko kambaryje išvalau grindis,dulkes...Nes toks vaizdas,kad niekas ten nieko nevalo blink.gif Bandziau valyt ir kitas patalpas,bet beprasmiška ir bereikalinga,nes visi vaikšto su batais cool.gif Ir visiems viskas švaru.Na,bet suaugusius žmones mokyt higienos ,-esu per mazai kvalifikuota biggrin.gif
Kai berniukas uzmiega,susiplaunu indus,aptvarkau zaislus,nurenku išdziūvusius skalbinius...Vaiko drabuzėlius ir kita,skalbiau rankomis,kol nušalo išmirkus oda g.gif Pasakiau,kad daugiau neskalbsiu.Nes man tepalai ir vaistai kainavo lygiai tiek,kiek uzdirbu per savaitę....Apie ką aš čia???....Na,dar kai miega leliukas nukarpau nagučius.Ne kasdien,bet bent 2 kartus savaitėje....
Na,gal ir nereikia apsikabinus būti vyresnio vaiko,bet 8 mėnesių mazylis tikrai reikalauja daug dėmesio,ir vienas pabūna labai trumpai rolleyes.gif
1200 litų,man būtų fantastinė suma biggrin.gif Aš negaunu nei pusės...Kvailą ir bažnyčioj muša doh.gif ,-pati kalta....
Papildyta:

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif Suspėdavau aš viską...Ir dabar suspėju...Tiesiog norėjau ,kad išsirutuliotų diskusija biggrin.gif Ir būtų išsakyta kuo daugiau nuomonių blush2.gif

Oi,kazkaip negerai įsiterpiau su savo sakiniais į Jūsų tekstą...Negraziai padariau,atleiskit blush2.gif O pataisyt ar ištrint nemoku...
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 02 01, 20:56)
Sveika kraštiete 4u.gif
Manau kad atsiras norinčių.Aš saugau vaikiuką uz 3 litus per valandą.Bet jeigu eičiau dabar dirbt iš naujo,-tikrai uz tiek nesutikčiau schmoll.gif Mazas vaikutis,ir daug darbo prie jo...Ir kelionės išlaidos...
#
o kur ieskoti?per skelbimus? schmoll.gif ,o gal ka galetum rekomenduoti?noreciau,nors keliom valandom per savaite rasti auklyte,kad galetu mane isleisti apsipirkti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ailante @ 2010 02 05, 22:15)
#
o kur ieskoti?per skelbimus? schmoll.gif ,o gal ka galetum rekomenduoti?noreciau,nors keliom valandom per savaite rasti auklyte,kad galetu mane isleisti apsipirkti ir t.t.

Gaila,bet neturiu ką rekomenduot unsure.gif
Aš asmeniškai dėčiau skelbimus į internetą,www.skelbiu lt.ir panašiai.Gal į miesto laikraštį įdėt skelbimą? Kelioms valandoms rast auklę ko gero sunkiau,nei visai dienai.Bet manau,kad įmanoma.Pradėčiau paieškas nuo interneto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 12, 08:08)
Aukle kaip ir bet kurios kitos profesijos zmogus nedirba 24 val per para.Taip pat turi pietus,atostogas,laisvus vakarus(ne visos,juk kartais tenka dirbti ir vakarais).

oho kaip idomu smile.gif ar tai reiskia kad kol aukle pietauja, vaikai lieka be prieziuros?? o gal tai reiskia, kad mamyte ar tetukas tuo metu turi grizti is darbo ir isleisti auklyte pietu smile.gif
Smagumelis smile.gif
na bet as cia ne i tema.
Turejome mes valandine auklyte. Vilniuje cia. Ateidavo ji mums namus aptvarkyt, valgyt padaryt ir kartais su vaikuciai i lauka iseit. Mokejom po 6 lt./val. Savaitei gaudavosi mazdaug po 100 lt, prabudavo kaip kada, vidutiniskai po 3-4 val per diena. Visada mokedavom i pliusa. Pvz jei pagal valandas gaunasi 95 lt mokam 100 ir net klausimu nekyla.
Tardavomes kad ateis 9 val. VISADA veluodavo. Min 10 minuciu, max valanda. Paskutinius tris kartus velavo valanda, 40 min ir pusvalandi. Galiausiai susirgo. Na visiems pasitaiko. Siandien parasiau ar dar zada ateit, nes jau serga nuo antradienio (sian sekmadienis) Tai atrase, kad dar serga ir paprase pakelt atlyginima, nes nepragyvena uz tiek. Man pasirode izuloka blink.gif
bet gal as ko nezinau, kiek gi jus mokat valandinems auklems/seimininkems Vilniuje?
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 05, 10:21)
aš esu auklė ir vienareikšmiškai manau,kad:vaiko mityba,apranga,žaislai yra dalis mano darbo.
bet,mielos mamos,nesiūlykit man 2Lt/val net ir krizės metu-aš gerbiu šeimas,kuriose dirbu,bet ir pati tikiuosi pagarbos

idejau skelbima kad siulau 6 lt/val. Sulaukiau kruvos piktu komentaru kad ieskau vergu....
na ka as zinau....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 02 07, 23:04)
idejau skelbima kad siulau 6 lt/val. Sulaukiau kruvos piktu komentaru kad ieskau vergu....
na ka as zinau....

Atsiprašau, nesusilaikiau, pažiūrėjau jūsų skelbimą. Na tikrai keista, kad tikitės kažką rast. Na, sėkmės, aišku, norėt nedraudžiama, bet tada ir nesistebėkit, kad jūsų auklės tai serga, tai dar kas... Dar jei laiką rašytumėt vakare, kažkas tai galėtų vertint kaip neblogą papildomą uždarbį (jei tikrai 100lt/ sav išeina, nes atrodo tai apie 60lt/ sav ketinat mokėt), o su tokiu grafiku žmogus tiesiog nebegali dirbti nieko kito.

Beto, ir ne auklės ieškot o namų tvarkytojos/ vrėjos... Žodžiu, siekis už tokią sumą sutvarkyt visą buitį nuo švaros ir pietų iki dar ir vaikŲ priežiūros tikrai drąsus. Bet, gal kas be duonos kąsnio likęs ir atsiras. Trumpam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 07 vasario 2010 - 23:03
Sveikos mamytes,

Noriu paklaust ka jus manot apie musu aukles gaunamus pinigelius. Mokam bent jau susitare 6lt/1val. Koki atlygi jus siulytumet, ziuri vaika 3 savaites dienas, 2 po 8 valandas, trecia savo namuose su kitu vaikuciu. mergaite 1,5 menesiai. Pagamina jai pietukus, plius kai buna musu namuose padaro ir mums valgyt, beabejo ir pati pavalgo, daro labai gudriai kai vaikas dar nemiega o kai miega ilsis, as kaip ir nelabai priestarauju, nes vaikas zaidzai sau vienas o valgio gaminimas uzima valandele kokia, maniske miega 2 valandas. Na kai oras geras iseina i lauka. Mokam 50 lt, nors realiai iseitu maziau, buna kad anksciau isleidziam, gavo po 50 lt gimtadienio ir kaledines dovaneles-premijas, aisku ir mini dovanele smile.gif
Kokia jusu nuomone, nes paskutini karta na davem pinigelius kaip visada nors skoloj 2valandos gauvos, bandziau sakyt kad kadu atidirbsit, gal uztruksim, bet man nespejus pabaigt uzmete kad ji labai stengias, tikrai dusia ideda ir mus apmaitina(na sumale ir pasieme tarsi jai kaip ir priklausytu, na ju nusipelniusi ).
Tai ir kilo man klausimas ar mes cia skriaudziam ar cia is gero gyvenimo taip postringauja, na valgyt neliepiau daryt, tiesiog anksciau as dariau ir ja vaisindavau, veliau ji pati pasisiule, labai skaniai gamina, nes jei ja man maitint tai as turiu grist ir specialiai laika gaminimui skirt kol ji buna, o gal nepriklauso aukles maitint kai ji dirba 8 valandas kaip jus tai sprendziat tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(St.Rasa @ 2010 02 08, 01:08)
Sveikos mamytes,

Noriu paklaust ka jus manot apie musu aukles gaunamus pinigelius. Mokam bent jau susitare 6lt/1val. Koki atlygi jus siulytumet, ziuri vaika 3  savaites dienas, 2 po 8 valandas, trecia savo namuose su kitu vaikuciu. mergaite 1,5 menesiai. Pagamina jai pietukus, plius kai buna musu namuose padaro ir mums valgyt, beabejo ir pati pavalgo, daro labai gudriai kai vaikas dar nemiega o kai miega ilsis, as kaip ir nelabai priestarauju, nes vaikas zaidzai sau vienas o valgio gaminimas uzima valandele kokia,  maniske miega 2 valandas. Na kai oras geras iseina i lauka. Mokam 50 lt,  nors realiai iseitu maziau, buna kad anksciau isleidziam, gavo po 50 lt gimtadienio ir kaledines dovaneles-premijas, aisku ir mini dovanele  smile.gif 
Kokia jusu nuomone, nes paskutini karta na davem pinigelius kaip visada nors skoloj 2valandos gauvos, bandziau sakyt kad kadu atidirbsit, gal uztruksim, bet man nespejus pabaigt uzmete kad ji labai stengias, tikrai dusia ideda ir mus apmaitina(na sumale ir pasieme tarsi jai kaip ir priklausytu, na ju nusipelniusi ).
Tai ir kilo man klausimas ar mes cia skriaudziam ar cia is gero gyvenimo taip postringauja, na valgyt neliepiau daryt, tiesiog anksciau as dariau ir ja vaisindavau, veliau ji pati pasisiule, labai skaniai gamina, nes jei ja man maitint tai as turiu grist ir specialiai laika gaminimui skirt kol ji buna, o gal nepriklauso aukles maitint kai ji dirba 8 valandas kaip  jus tai sprendziat  tongue.gif

Koks miestas,ir kokio amziaus auklytė? smile.gif
Dėl auklės maitinimo tiksliai negaliu pasakyt blush2.gif Nors dirbu 8 valandas,valgau savo sumuštinius,ar vaisius...
6lt valandai,manau normalus uzmokestis g.gif
Atsakyti
gyvename Ziezmariuose, Kaisiadoriu raj.
ieskomes aukles.
mastau, kiek moketi reiketu?...

noreciau papratos moterytes, pensininkes , tiesiog,kad zmogutis prisidurtu prie pensijos ir pabutu su mergyte ,kai reiks kada. siaip tai ji eina i darzeli, bet kartais buna visokiu situaciju....

ka mante?

namu tvarkyti nereikia, valgyti as pagaminu. net mastau ir apie nuvezima pas aukle i namus....

atsikeliau cia is Vilniauspries pusmeti. tai Vilniuje krizes laiku aukles prase po 4 lt uz valanda. o cia gi kaip ir kaimo vietove.... sakau, gal maziau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satya: 08 vasario 2010 - 11:05
QUOTE(St.Rasa @ 2010 02 07, 23:08)
Sveikos mamytes,

Noriu paklaust ka jus manot apie musu aukles gaunamus pinigelius. Mokam bent jau susitare 6lt/1val. Koki atlygi jus siulytumet, ziuri vaika 3  savaites dienas, 2 po 8 valandas, trecia savo namuose su kitu vaikuciu. mergaite 1,5 menesiai. Pagamina jai pietukus, plius kai buna musu namuose padaro ir mums valgyt, beabejo ir pati pavalgo, daro labai gudriai kai vaikas dar nemiega o kai miega ilsis, as kaip ir nelabai priestarauju, nes vaikas zaidzai sau vienas o valgio gaminimas uzima valandele kokia,  maniske miega 2 valandas. Na kai oras geras iseina i lauka. Mokam 50 lt,  nors realiai iseitu maziau, buna kad anksciau isleidziam, gavo po 50 lt gimtadienio ir kaledines dovaneles-premijas, aisku ir mini dovanele  smile.gif 
Tai ir kilo man klausimas ar mes cia skriaudziam ar cia is gero gyvenimo taip postringauja, na valgyt neliepiau daryt, tiesiog anksciau as dariau ir ja vaisindavau, veliau ji pati pasisiule, labai skaniai gamina, nes jei ja man maitint tai as turiu grist ir specialiai laika gaminimui skirt kol ji buna, o gal nepriklauso aukles maitint kai ji dirba 8 valandas kaip  jus tai sprendziat  tongue.gif

Na pamirsau parasyti miestas Kaunas 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 08 vasario 2010 - 17:42
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 11, 08:35)
Aukle privalo lavinti ir ugdyti vaikus.Tai ieina i aukles pareiga 4u.gif

Aš irgi taip galvojau, kai pradėjo pas mus dirbti, bet...
Ateidavo 4 dienas nuo 13 val iki 18 val.., nors pradžioj tarėmės, kad bus tik 2-3 kartai per savaitę... Bet tiek, to, davėm moteriškei užsidirbti... sutarėm 5lt/val.
Mokėjom sutartus pinigus iki naujų metų, o paskiau pradėjau žiūrėti daugiau, kad man naudos būtų, o ne kad ji daugiau užsidirbtų...
Mat vaikas nuo 13 iki 15-16 val miegodavo, ji tuo metu skaitydavo knygą...aš visuomet palikdavau vaikui pdariusi valgyti, jai jau reikdavo pačiai pasiimti ir sau pasidaryti - šaldytuvas visuomet pilnas. Namų tvarkyti nereikdavo ir nereikia... priimant gyrėsi, kad dirba vaikų darželkyje - galvojau, kad jau ko nors išmokys mano berniuką (jam 1metai ir 9 mėn dabar)... tačiau nieko panašaus.... prieš naujus užsiprašė 200 lt, kad jai kompensuotume nuolatinį ... (kai pradėjo dirbti, davėme 200 lt ir sakėm, jei bus viskas ok, gal ir vėliau kažkiek kompensuosim)...tačiau paaiškėjo (pati sapsakė), kad tuos pinigus išleido maistui blink.gif
vienu žodžiu, kol kas dar ji dirba pas mus, nes vaikas priprato, tai vien tik dėlto laikau...tačiau visuomet vėluoja min 15 min, išeiti tai skuba, nesvarbu, ar aš grįžusi nusirengiau, ar ne... vaikui valgyti ir toliau aš padarau.... namų netvarko... vaiko nelavina.... jei man reikia kur nors išeiti kitu laiku, nei jai įprasta ateiti, tai niekuomet negali....
o iš pradžių atrodė labai faina moterytė, tačiau pasirodė, kad esanti iš tų, kurios nori daugiau gauti, o ne uždirbti...
Atsakyti