Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(ailante @ 2010 02 01, 16:32)
Laba,kazin kokios kainos Marijampoleje?noreciau susirasti auklyte,nors keliom valandom per savaite,bet kazin ar kas nores? g.gif

Sveika kraštiete 4u.gif
Manau kad atsiras norinčių.Aš saugau vaikiuką uz 3 litus per valandą.Bet jeigu eičiau dabar dirbt iš naujo,-tikrai uz tiek nesutikčiau schmoll.gif Mazas vaikutis,ir daug darbo prie jo...Ir kelionės išlaidos...
Atsakyti
[quote=Erika2008,2010 02 01, 20:03]Sveikos mamytes,

nutariau ir as pasisakyti. Musu auklyte pas mus dirba jau vienerius metus. Priziuri musu beveik 2 metuku dukryte. Auklei mokame menesine 1200 lt alga, taip pat vasara isleidome menesi apmokamu atostogu, pries Kaledas 2 savaites mokamu atostogu. Aukle be galo gera, myli vaika, moka uzsiimti. Kol vaikas miega - ji pagamina pietus. Kadangi mergyte miega 2-3 valandas, aukle dar turi laiko pailseti. Niekada po saves nepalieka nesutvarkytu zaislu ar neplautu indu. Namu ruosa, rubais ir visa kita uzsiimu pati. Dirba nuo 9 iki 18 val.
Si menesi sulauksime antrojo vaikelio ir kuri laika busiu pati namuose, taciau keletui valandu per savaite ketinu palikti ir mazyli. Norisi ir iki parduotuves, grozio salono nulekti smile.gif  Kaip manote, kaip tokiu atveju, kiek primoketi auklytei, kad ir ji nesijaustu nuskriausta? Gal yra mamyciu turinciu panasia situacija, t.y. kiek padidindavote alga, gimus antrajam mazyliui?
P.s. savo auklyte suradau per SM, parekomendavo viena mamyte. Ir ji mums tiko puikiai smile.gif  thumbup.gif

musu panasi situacija, nes aukles reikejo didziajai, o kai gime mergyte antra, tuomet apsieme abi daboti, na, alga nekito, kaip mokejom 5 lt uz val taip ir dabar uz dvi mokam, nes maista gaminu pati, jau labai retai kada prasau padaryti, bet tik mergytem, jokiu piktumu del algos nekele, tad ir pasilikom ta pati tarifa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evutukas: 01 vasario 2010 - 20:44
4u.gif mamytės.Norėjau pasiteirauti,gal kas gali pasakyt kokios kainos valandinių auklių Klaipėdoje mirksiukas.gif Ieškau valandinės auklės savo mergaitei ir visai nesigaudau kokios kainos valandai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle0906 @ 2010 01 29, 15:31)
tokiu kainu nera, aukles, nerasinekite nesamoniu, 6 lt ir maista gamina seimai, ir vaika lavina visapusiskai,+kuras, ir tai vln skaitosi geras atlyginimas, mano namu tvarkytoja is aukliu agenturos, sako jei moka 6 lt tai super, kitoms net menesiniu neapmoka bilietu

Vilniuje neseniai valandinei auklei mokėdavo 10 litų,dabar gal kiek maziau... mirksiukas.gif Į pareigas įeidavo,zaisti su vaikais,juos priziūrėti,pašildyti JAU PAGAMINTĄ MAISTĄ....Paguldyt miegot,paskaityt knygutę...
Niekaip nesuprantu,kaip galima uziimt namų ruošos darbais,ir pilnavertiškai prižiūrėt vaiką g.gif Nekalbant,apie lavinimą...Jeigu auklė prie puodų ir keptuvių,tai ko ji gali išmokyti vaiką?Gal kulinarijos receptų? biggrin.gif yra namų tvarkytojos,-suprantu....Bet auklės darbas yra---uzsiimti su vaikučiais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 02 03, 23:46)
Vilniuje neseniai valandinei auklei mokėdavo 10 litų,dabar gal kiek maziau... mirksiukas.gif Į pareigas įeidavo,zaisti su vaikais,juos priziūrėti,pašildyti JAU PAGAMINTĄ MAISTĄ....Paguldyt miegot,paskaityt knygutę...
Niekaip nesuprantu,kaip galima uziimt namų ruošos darbais,ir pilnavertiškai prižiūrėt vaiką :hm Nekalbant,apie lavinimą...Jeigu auklė prie puodų ir keptuvių,tai ko ji gali išmokyti vaiką?Gal kulinarijos receptų? biggrin.gif yra namų tvarkytojos,-suprantu....Bet auklės darbas yra---uzsiimti su vaikučiais tongue.gif

Ar ne g.gif

Kazin kaip mamos suspeja?ir vaika priziuri ir valgyt padaro?
jos turbut antzmogiai,nes tai tiesiog neimanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 02 04, 02:14)
Ar ne  g.gif

jos turbut antzmogiai,nes tai tiesiog neimanoma  g.gif

Suspėt galima daug ką...Bet kazkas nukenčia,ir šiuo atveju vaikas...Aš suspėdavau viską....IR LABAI DĖL TO GAILIUOSI....Nes vaikui laiko likdavo maziausiai...Dabar buitim rūpinčiausi tikrai maziau,o vaiku--DAUGIAU....Per daug laiko skirti steriliai švarai,higienai,patiekalų gaminimui---tolygu,mazai laiko skirti vaikui....Sąvokos---priziūrėti ir uzsiimti su vaiku,yra labai skirtingos....O gal vaikui uztenka tiek?kad būtų pavalgęs,švarus,ir būtų saugus tarp zaislų???..Mano nuomonė kitokia... cool.gif
Papildyta:
Tai vistik,kokios tos auklių kainos yra didesniuose Lietuvos miestuose,šiuo metu? rolleyes.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu,kaip galima uziimt namų ruošos darbais,ir pilnavertiškai prižiūrėt vaiką g.gif Nekalbant,apie lavinimą...Jeigu auklė prie puodų ir keptuvių,tai ko ji gali išmokyti vaiką?Gal kulinarijos receptų? biggrin.gif yra namų tvarkytojos,-suprantu....Bet auklės darbas yra---uzsiimti su vaikučiais tongue.gif

Vaikai dar ir patys pažaidžia, nereikia juk apsikabinus visą laiką būti. Be to maži vaikai miega po 2 - 3 val (tai gi per 1 val sutvarkyti tikrai galima).
Darbuose taip pat reikia dirbti už 2 ar 3, o atlygis tai vienas. Reikia taikytis prie rinkos. smile.gif Paskutinius trejus metus atlygio nekeitėm kaip mokėjom 1200/ mėn taip ir mokam. Dabar kai suserga vidurinysis, tai reikia pabūti su dviem vaikais (tačiau jie žaidžia tarpusavyje). Nematau jokios bėdos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaival: 04 vasario 2010 - 07:49
QUOTE(Blueta @ 2010 02 04, 00:14)
Ar ne  g.gif

jos turbut antzmogiai,nes tai tiesiog neimanoma  g.gif

Aisku, kad suspeja. Ir jos save vadina tobulom mamom, o va jei aukles ir namu ruosa uzsiima ir vaika priziuri, tai paskui internete raso, kad su vaiku neuzsiima ir nieko jo nemoko. O jei dar vaikas susizeidzia auklei priziurint, tai jau tada aukle tikra pabaisa, kur jo akys buvo, visai vaiku nesirupina ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 02 04, 00:59)
Suspėt galima daug ką...Bet

Butent,kad galima mirksiukas.gif

Niekas ten nenukencia,jei vaikui miegant pietu miega,padarysit jam valgyt tuo metu,o ne sildysit tevu palikta maista .Tik va idomu,kada ta mama valgyt jam padaryt speja is vakaro,gryzus po darbo?ar tada jau vaiko nera namie kai ji gamina?
ar ji nepavargsta darbe,o po darbo gamindama kitai dienai,nes aukle "nespes",nes jai reikia tik su vaiku uzssimt ir ji lavint g.gif
Baikit juokus.Mesciau as tokia aukle lauk,jei ji net valgyt vaikui padaryt nespeja,o tik ji "lavina".

QUOTE(Leksa @ 2010 02 04, 10:37)
Aisku, kad suspeja. Ir jos save vadina tobulom mamom, o va jei aukles ir namu ruosa uzsiima ir vaika priziuri, tai paskui internete raso,  kad su vaiku neuzsiima ir nieko jo nemoko. O jei dar vaikas susizeidzia auklei priziurint, tai jau tada aukle tikra pabaisa, kur jo akys buvo, visai vaiku nesirupina ir t.t.

As nekalbu apie namu ruosa.Padaryt mazyliui valgyt kol jis miega nera jokia namu ruosa.Mano nuomone tai ieina i aukles pareigas.
Turejau vyresniems vaikams aukles,ir viena ir kita isdirbo pas mane po 4 metus,kol leidau i darza.Padarydavo vaikui valgyt,prispausdavo sulciu,islygindavo vaiko rubelius,sutvarkydavo jo zaislus ir naudojamus daiktus.
Puikiai viska spejo ir buvo patenkintos.
Beje,joms valgyt palikdavau as,nes gamindavau seimai is vakaro,tai sau jos pasisildydavo.Laikiau tai savo pareiga palikt zmogui pietus,kad nereiktu sumustiniu valgyt.O vaikui ner ko sildinet,tegu isverda sviezio maisto.

Papildyta:

Niekaip nesuprantu,kaip galima uziimt namų ruošos darbais,ir pilnavertiškai prižiūrėt vaiką

QUOTE(laukine kate @ 2010 02 04, 00:59)
...Aš suspėdavau viską....IR LABAI DĖL TO GAILIUOSI....

Niekaip nesupratau,suspedavot jus ten ka ar ne bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 02 04, 13:41)
Puikiai viska spejo ir buvo patenkintos.

drinks_cheers.gif
jei auklė tik sėdės prie vaiko ir ištisai su juo užsiiminės, tai tik nuvargins vaiką. Vaikas dėmesį sukaupia pusvalandžiui (jei kokiem lavinamiem žaidimam), paskui ir jam reikia pailsėt. ir nebūtina prie jo sėdėt ištisai, o nesavarankiškas užaugs. o pagal kai kurias nuomones susidarau įspūdį, kad auklės vaiką pamaitina ir su juo užsiiminėja ištisai. Nesąmonė kažkokia. Neperlenkim lazdos
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal galit padeti, ieskau aukes savo pipiriu zarasuose, 5h.5dienas per savaite.
taciau net neisivaizduoju kiek kainuotu tokiame miestelyje
Atsakyti
aš esu auklė ir vienareikšmiškai manau,kad:vaiko mityba,apranga,žaislai yra dalis mano darbo.
bet,mielos mamos,nesiūlykit man 2Lt/val net ir krizės metu-aš gerbiu šeimas,kuriose dirbu,bet ir pati tikiuosi pagarbos
Atsakyti