QUOTE(Forget @ 2010 05 07, 18:12)
Svarovskis yra paprastas krištolas, nušlifuotas specialiais kampais, kad gaudytų šviesos spektrą.
O brangesni už paparastus stikliukus todėl, kad austras Daniel Swarovski užpatentavo šį šlifavimo būdą. Tik tiek. Tai nėra kažkoks akmuo. Tik stiklas.
Swarovskis yra sudėtimi lygiai toks kaip mūsų tarybinės krištolinės vazos.
Krištolas bespalvis stiklas, kuriame yra virš 10 % metalų oksidų. Na realiai jis nera brangus, taciau, jei jis yra kaip kazkoks papuosalas, tai turi kosmine kaina. esu interjeriste ir zn, kad kristolinis sviestuvas, kainuoja neralius pinigus. o paprasto stiklo, tai kaip eilinis sviestuvas. nes automatiskai, jis turi prabangos ivaizdi
Butent, kad tai yra uzpatentuota ir yra vardinis gaminys ir jis turi tureti savo kaina, o ne kad svarofskis, tai stikliukas ar karoliukas, kuris finansine prasme nevertingas. man cia nesueina galai. kiekviena raso ta pati, tik is skirtingos pozicijos
Papildyta:
QUOTE(Odora @ 2010 05 07, 21:29)
man nepatinka kai zodis "originalas" naudojamas kaip kokybes zenklas
taip garsus brandas kainuoja brangiai arba brangiau, bet ar kokybe skiriasi kitas klausimas, didzioji dalis tu originalu siuvama toj pacioj kinijoj indijoj ir pan
as nematau prasmes moketi uz varda, moketi uz kokybe prasme matau, o ar vienas ar kitas stikliukas blizga graziau cia jau subjektyvu
tai kam tada parasta karoliuka vadinti svarofskiu, jei jis ne sfarovskis?