Įkraunama...
Įkraunama...

Pasižadu pasižadu pasižadu nuo pirmadienio...

svarbu nevalgyt 4 val pries miega
Atsakyti
QUOTE(Čiombė @ 2010 02 20, 12:04)
Savitre, tkrai saunuole esi  smile.gif  Taip ir toliau  thumbup.gif

As irgi mokausi vakarais nebevalgyti ir NEPERSIVALGYTI!!!!! smile.gif
Nors vakar vakare taip norejau valgyti, kad net silpna buvo... smile.gif

Merginos, o jus iki 18 val. stengiates pavakarieniauti? Ar kaip iseina? As galvoju vat ka reikes siandien vakare i svecius nuejus daryti...? jau bus po 18 val., tai negi nieko nevalgyti???

Ačiū 4u.gif

jei vakarais tau silpna arba mažai geri skysčių arba dieną per mažai valgai jei jauti kad silpna darosi suvalgyk ką nors obuoliuką ar apelsiną kokį tikrai nepakenks (aš taip darau jei matau kad diena mažai valgiau arba vakare silpna geriu daugiau skysčių ir jei vistiek silpna tada suvalgau kokį vaisių)

vakarienę aš stengiuosi pavalgyti iki 18val. o svečiuose savęs neprievartauk nes tada jausiesi taip lyg skaičiuotum kitų žmonių kasnius, o geriau suvalgyk ką nors ir gerk nealkoholinius gėrimus(paragavus alkoholio man sukyla apetitas irta jau nebeina sustoti)
aš pasinaudoju proga kai į svečius nueinu ir suvalgau kokį nors VIENA saldumyną (kadangi retai į svečius einam tai man retai tenka sugriešyti)

vakar mano meniu buvo pusryčiams obuolys su kava
pietums kugelis su pievagrybių padažu ir kefyr
o vakarienei apelsinas ir obuolys
šiandien pusryčiams bananas ir kava
pietums lietiniai su bananu ir kitas su varške ir vyšnių džemas (bendras porcijos svoris 200g bet jau šį kartą persivalgiau vadinasi man tokios portcijos tau perdidelės)
o vakarienei bus garuose virta žuvis(upėtakis) su grikiais wub.gif jau dabar laukiu vakarienės ne todėl kad valgyti noriu o todėl kad labai noriu žuvies
Atsakyti
As vakar vakare garuose "kepiau-viriau" lasisos file su laukiniais ryziais ir dar salotu pasidariau- buvo labai skanu smile.gif Maximoj lasiso akcija, bent vakar buvo, tai sakiau gal dar siandien reiks daugiau uzsipirkti... Nes siaip brangi zuvis...
Atsakyti
QUOTE(Čiombė @ 2010 02 20, 13:45)
As vakar vakare garuose "kepiau-viriau" lasisos file su laukiniais ryziais ir dar salotu pasidariau- buvo labai skanu  smile.gif Maximoj lasiso akcija, bent vakar buvo, tai sakiau gal dar siandien reiks daugiau uzsipirkti... Nes siaip brangi zuvis...

aš praeita savaitę rimi pirkau žuvį visą po 12,99lt tai ir žuvienei buvo ir kepsniams mums kokiems 4kartams (vyrui kepu o sau verdu garuose)
Atsakyti
as ir rimi pirkau praeita karta, siaip kepiau o uodega uzsisudziau db ant buterbroduku vyrui ir sveciams eina i trasa tongue.gif
Atsakyti
Na Savitre, dar vis lauki su nekantrumu vakarienes? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
jau uzuodziat pavasarį? Vakar taip gražiai paukščiukai čiulbėjo, kad iškart pakvipo žole, gaiviu vėjeliu ir saulute biggrin.gif Mano mažiukė vėl buvo apsirgusi, bet nesupratau dėl ko. Temperatūra porą dienelių pasilaikė gana aukšta ir sloga, o paskui viskas pasibaigė. Galvoju gal sušalė, nes vieną rytą radau lovytėj nusimovusią pampersą ir apsisysinusią.
vakar iškrova pasidariau, o šiandien nusidėjau blush2.gif Mama paėmė mažutę pažiūrėt, kad galėčiau ramiau rašyti diplominį ir kitiems egzams ruoštis, tai vyras supakavo mane ir nusivežė mėsainių valgyti. Tai mano šiandieninis meniu:
1. Pusryčiai ir pietūs: kava su cukrumi, mėsainis (nemažas toks sakyčiau), bulvyčių maža porcija ir kokos maža.
2. Vakarienė dar laukia manęs, kuri manau bus negreit, nes dar labai soti jaučiuosi. Planuoju valgyti grūdėtos varškės indelį su mėlynėm ir kalakutienos maltinuką su puse bulvės ir šaukštu burokėlių mišrainės. Visą porciją jau susitaisiau, kad paskui nekiltų noras pridėti daugiau bulvės ar mišrainės.

Savitre, labai džiaugiuos, kad taip gražiai mažėji thumbup.gif o tas kugelis, tai menka bėda. Manau reikia valgyti visko ko norisi, tik tam tikrus produktus riboti. Svarbiausia yra žiūrėti į porcijos dydį.
Atsakyti
QUOTE(Čiombė @ 2010 02 20, 15:58)
Na Savitre, dar vis lauki su nekantrumu vakarienes?  smile.gif


kantriai sulaukiau vakarienės ir tikrai buvo verta laukti thumbup.gif garuose virta žuvis su grikiais ir marinuotais pomidorais buvo thumbup.gif
QUOTE(uogyte777 @ 2010 02 20, 18:04)
Sveikos,
Savitre, labai džiaugiuos, kad taip gražiai mažėji  thumbup.gif  o tas kugelis, tai menka bėda.  Manau reikia valgyti visko ko norisi, tik tam tikrus produktus riboti. Svarbiausia yra žiūrėti į porcijos dydį.

Ačiū. nu jo valgau viską ko tik noriu riboju tik kiekį ir laiką kada valgau (kad nesigautų 5-7valgymai rimti per parą)
aš kugelį manau kepu mažai kaloringą nes nepilu jokių riebalų bulvių tarkius nuplikau verdančiu liesu pienu įdedu prieskonių bulvėms ir kepu o padažas šį syk buvo patroškinti sultinyje pievagrybiai su svogūniuku ir sutirštinta miltų šaukštu su liesu pienu

vyras valgo virta žuvį ir sako "nesuprantu ka tu su manimi darai, jei kas būtų prieš 4-5metus pasakęs kad valgysiu žuvį (ne silkę) tai būčiau pasakęs kad nesvaik o dabar valgau dar net virtą žuvį ir galvoju kad labai skanu" o paskui dar paklausė "o tai tokis patiekalus virtus ir troškintus vagysim tik kol tu sulieknėsi ar jau visam taip meniu pasikeitė" sakau" o kaip norėsi taip ir bus"
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2010 02 20, 21:56)
o paskui dar paklausė "o tai tokis patiekalus virtus ir troškintus vagysim tik kol tu sulieknėsi ar jau visam taip meniu pasikeitė"

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As tai kugeli turiu kepti toki koki megsta visa seimyna. I tarkius imusu pora kiausinuku, idedu druskytes, pipiriuko, svoguniuko ir ipilu kefyro. Tai kugelis gaunasi labai labai minkstutis. O pastovejes jis nesukieteja taip kaip nuplikius tarkius pienu. Pirma karta kai kepiau, tai galvojau, kad neiskepe, bet kai prapjoviau patikrinti supratau, kad jau laikas traukti lauk.
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2010 02 20, 23:20)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif 
As tai kugeli turiu kepti toki koki megsta visa seimyna. I tarkius imusu pora kiausinuku, idedu druskytes, pipiriuko, svoguniuko ir ipilu kefyro. Tai kugelis gaunasi labai labai minkstutis. O pastovejes jis nesukieteja taip kaip nuplikius tarkius pienu. Pirma karta kai kepiau, tai galvojau, kad neiskepe, bet kai prapjoviau patikrinti supratau, kad jau laikas traukti lauk.

nu žinok mano kugelis gaunasi labai minkštas šaukštu valgomas nes pilu daug pieno ir tikrai dedant į lėkštes nereikia peilio toks sutižęs mano vyrui labai patinka čia aš jau prie jo taikausi po mano mėgstamiausias su kiaulės kojom aba kokiom kulšelėm bet kad daug mėsos būtų
Atsakyti
labas rytas
106,7kg thumbup.gif
Atsakyti
Gal idomu kuriai bus ir naudinga:

Kaip žinia, po valgio sotumo jausmas aplankys Jus maždaug po 20-ties minučių. Todėl pavalgius ryžtingai atsistokite ir nueikite nuo stalo, nes kitaip kils pagunda paragauti dar šio bei to.... Būtų tiesiog nuostabu, jeigu pavalgius pasivaikščiotumėte nors penkias minutes – greičiau pasijusite sotūs.
iekada nevalgykite stovėdami – suvalgysite kur kas daugiau.
Būtinai pusryčiaukite. Pusryčiai pažadiną visą organizmą dienos darbui ir pagreitina riebalų sudeginimą.
Avižiniai dribsniai, virškinami lėtai, greitai pasotina organizmą, todėl ilgai nejausite alkio, valgysite mažiau, ir taip pamažu pradėsite lieknėti.
Tie, kurie linkę persivalgyti, turėtų keisti mitybos įpročius, stengtis valgyti dažniau, geriausia penkis kartus per dieną. Pajutę alkį, neskubėkite kimšti kas pakliuvo po ranka. Geriau suvalgykite obuolį, išgerkite stiklinę kefyro arba jogurto.
Valgydami obuolius, būtinai suvalgykite juose esančias sėklytes. Vieno obuolio sėklose yra visa jodo dienos norma. Jis malšina norą valgyti.
Šviežių petražolių nuoviras (0,5 stiklinės) atitolins alkį dviems valandoms. Tokį patį poveikį turi ir burnos skalavimas mėtos vandeniu, kurį galima įsigyti vaistinėse arba pasiruošti patiems: žiupsnelį mėtų užplikyti stikline vandens.
Puikiai alkį malšina slyvų ir figų užpiltinė. Pusė kilogramo šių vaisių užpilti 3 l vandens, virti, kol skysčio liks apie 2,5 l . Šios užpiltinės, kartu su vaisiais, gerti po pusė stiklinės prieš valgį.
Jeigu labai norisi valgyti – sukramtykite arbatinį šaukštelį neriebaus pieno miltelių.
Kasdien valgykite ankštines daržoves-pupeles, žirnelius. Jie gerina medžiagų apykaitą ir greitai pripildo skrandį. Labai sveika valgyti virtas ar užkeptas bulves su lupenomis.
Jeigu prieš valgį išgersite stiklinę pomidorų sulčių arba mineralinio vandens, tikrai suvalgysite trigubai mažiau.
Kava – apetito žadintoja. Apribokite jos vartojimą, per dieną išgerkite ne daugiau kaip du puodelius, geriausia be cukraus.
Vakarieniaukite prieš dvi valandas iki miego. Drąsiai galite suvalgyti mėsos su daržovėmis. Miegant amino rūgštys, esančios mėsoje, sužadina hormonus, kurie degina riebalus.
Ar niekada nesusimąstėte, kokios medžiagos įeina į liekninančių arbatų, piliulių ir pan. sudėtį? Visose jose yra medžiagų, skatinančių žarnyno veiklą, nes būtent nuo jo priklauso moters sveikata.
Neveltui prancūzai sako, kad „grožis priklauso nuo... skrandžio“.
Žmogaus organizmas „mėgsta“ maisto produktus, kuriuose gausu augalinės kilmės ląstelienos. Ruginė rupiai maltų miltų duona, perlinių ir grikių kruopų košės, vaisiai-obuoliai, slyvos (ypač juodosios), daržovės - morkos, ropės, svogūnų laiškai – visi šie maisto produktai skatina žarnyno veiklą. O kopūsto ląsteliena netgi šalina iš organizmo cholesterolio likučius.
Didžiausias apetito priešas yra česnakas. Sutrinkite tris skilteles česnako, užpilkite jas virintu kambario temperatūros vandeniu. Palaikykite parą, o tada gerkite šį užpilą po vieną valgomą šaukštą prieš miegą. Jei neturite laiko pasigaminti tokį užpilą, paprasčiausiai prarykite vieną nesukramtytą česnako skiltelę. Ji padės nugalėti apetitą ir sunaikins ligas sukeliančias bakterijas.
Alkio jausmą galite numalšinti trumpu masažu: kelias minutes viduriniuoju pirštu spauskite tašką, esantį tarp viršutinės lūpos ir nosies.
Valandėlei apie maistą pamiršti padės toks pratimas: atsistokite priešais orlaidę, kojos- pečių plotyje, rankos - ištiestos virš galvos, giliai įkvėpkite ir iškvėpkite 10 kartų.
„Kovos“ su alkiu metu dėvėkite ankštesnes kelnes ar sukneles, jie padės jums reguliuoti suvalgomo maisto kiekį.



Jei pasistengsite laikytis šių patarimų, jau po dviejų mėnesių pastebėsite, kad Jus vis rečiau kankina alkio jausmas. Mat, tiek laiko visiškai pakanka, kad organizmas priprastų prie naujų valgymo įpročių.
Atsakyti