O del zirniuku, manau, kad jie veikia

. Negaliu garantuoti, nes vis delto antras gimdymas, bet trumpai parasysiu kaip man sekesi ir jus spreskit, galejo cia buti zirniuku poveikis ar ne

.
Taigi zirniukus pradejau gerti tik antra diena po termino, nes buvau girdejusi, kad jie uzdelsia ir dauguma mamu, gerusiu zirniukus, pernesioja, o as pernesioti nenorejau, tai buvau nusprendusi juos gerti tik saremiams prasidejus. Bet kadangi jau taip ar taip velavau, tai pradejau anksciau. Geriau 3k. po 9vnt. Kai pernesiojau maze 9 dienas mane pagulde i patologini. Ten pasikankinau pora paru del parengiamuju saremiu, kuriu paskutine buvo labai nelengva, bet kaip turejau 1cm taip ir teturejau. Jau buvau praradusi pasitikejima zirniukais, bet vyras vistiek ragino juos gerti, sako, jei jau pradejai, geriam iki galo, na tai ir isgerdavau, kaip tik paduodavo

. Taigi 21 diena ryte po apziuros man buvo tas pats 1cm. Nuo 13val. saremiai jau truko po minute ir kartojosi kas 5-6 min., o 15val. po apziuros mane jau su 3cm perkele i gimdykla, kas man buvo labai didelis pasiekimas

. Po kokios 1,5 val nubego vandenys, bet buvo tie patys 3cm. Saremiai labai stiprus ir dazni, jau maniau, kad taip ir istrigsiu su 3cm

, tai daktarei paklausus kaip darom del apiduro, sutikau jau susileisti, bet ji tik patikrino dar karta ir sako, kokie dar cia epidurai, jau 8cm

. Akusere lakste po gimdykla ruosdamasi, man noras stumti, zodziu, viskas ivyko reaktyviskai greitai ir 18.47 jau laikiau savo maze ant krutines

.
Tiesa, gimdymo diena stengiausi gerti po 4 zirniukus kas 20min, o gimdykloje tai dariau reguliariai, nes cia jau buvo vyro pagrindine pareiga -nepraleisti zirniuku

. Ir jam lengviau buvo, sako, nors tiek prisidesiu

.