Na o man tuos homeopatinius žirniukas ir lašiukus teko išbandyti ligoninėje. Vandenys pradėjo bėgti 8 ryte, i ligoninę nuvažiavau 12val, o sąrėmiai nereguliarūs ir beveik neskausmingi. Atsidarymas 2-3, gimdymo veikla labai silpna. Pasiūlė pirmiausia išbandyti tuos žirniukus ir lašiukus. Sutikau. Vartojau kas pusę val iki 16 val - rezultatas nulinis, viskas, kaip atvažiavus. Kol nepastatė infuzijos su oksitocinu, tol niekas ir neprasidėjo. Taigi mano patyrimu jokio poveikio neturėjo, tik dar labiau išsitęsė gimdymo laikas. Viskas truko 17val.
QUOTE(milija99 @ 2010 02 06, 01:10)
Na o man tuos homeopatinius žirniukas ir lašiukus teko išbandyti ligoninėje. Vandenys pradėjo bėgti 8 ryte, i ligoninę nuvažiavau 12val, o sąrėmiai nereguliarūs ir beveik neskausmingi. Atsidarymas 2-3, gimdymo veikla labai silpna. Pasiūlė pirmiausia išbandyti tuos žirniukus ir lašiukus. Sutikau. Vartojau kas pusę val iki 16 val - rezultatas nulinis, viskas, kaip atvažiavus. Kol nepastatė infuzijos su oksitocinu, tol niekas ir neprasidėjo. Taigi mano patyrimu jokio poveikio neturėjo, tik dar labiau išsitęsė gimdymo laikas. Viskas truko 17val.
Atsiprasau uz kvaila klausima, bet ta infuzija su oksitocinu tai cia kitaip tariant skatinamieji ar kas?

QUOTE(Šeima @ 2010 02 04, 12:36)
Pasidalinsiu ir as savo patirtim apie zirniukus gimdymui lengvinti. Kadangi gimdymo terminas jau buvo praejes, treciadieni buvau pas daktara ir sake kad jokiu zenklu, kaklelis neatsidarineja, liepe pirmadieni atvaziuoti gimdyti (vandenu nuleidimas, skatinamieji ir kitos linksmybes...). Tai as grizusi namo uzejau i sita temuke i uzsikabinau ant tu zirniuku. Ketvirtadieni ryte paskambinau Vilniuje i homeopatine vaistine (sirdazoles berods, anksciau temoje buvo mineta), per juos galima uzsakyti, bet prekes gauna tik karta per savaite, tai jau man butu buve per velu. Tada paskambinau i Kauna, Muziejaus vaistine, dave vedejos telefona (722733), ten suderinom ko man reikia, iskart israse saskaita, prasiunte emailu, asinternetu apmokejau, prasiunciau pavedima emailu, jie iskart pagamino, atidave kurjeriams, ir jau penktadieni ryte zirniukai buvo pas mane namie (Vilniuje). Taigi sakycia labai operatyviai viskas ivyko.
Na o linksmoji sios istorijos dalis yra ta, kad penktadieni pageriau as tuos zirniukus (3 kartus po 9 vnt), sestadieni ryte pajutau silpnus saremius, galima sakyti visai neskausmingi, na bent jau miegoti netrukde
, bet buvo reguliarus, kas 7 min. As pamaniau, kad cia paruosiamieji, nu negali taip neskaudeti, juk ne pirmas gimdymas, zinau kaip buna. Tai pratempem iki vakaro, atlikus visus namu ruosos darbus nusprendziau kad del visa ko reikia i gimdymo namus nuvaziuoti. Nuvaziavau linksmai nusiteikus, saremiai kas 2 minute, bet tik ramiai gulint ir stebint buvo galima tas minutes skaiciuoti, nes beveik nesijaute, o priemime pasake, kad jau 4 cm atsidarymas. Dar pora kartu spejau zirniuku isgerti, ir po 2 valandu jau laikiau ant ranku mazyli
Tai norit tikekit, norit ne, bet man tai buvo greiciausias ir lengviausias gimdymas, ir galvoju kad tie zirniukai avo padare, nors juos gerdama buvau nusiteikus taip, kad na jei nepades, tai bent jau nepakenks
Beje, zirniuku gimdymui dar liko, visu suvartot nespejau, tai jei kam aktualu Vilniuje, kreipkites, padovanosiu
Na o linksmoji sios istorijos dalis yra ta, kad penktadieni pageriau as tuos zirniukus (3 kartus po 9 vnt), sestadieni ryte pajutau silpnus saremius, galima sakyti visai neskausmingi, na bent jau miegoti netrukde

Beje, zirniuku gimdymui dar liko, visu suvartot nespejau, tai jei kam aktualu Vilniuje, kreipkites, padovanosiu

Kaip dziugu girdet

Papildyta:
QUOTE(Be_penkiu_pavasaris @ 2010 02 05, 17:15)
ant buteliuko parasyta po 9 vnt tris kartus dienoje
zirniukus turiu bet dar negeriu
neapsisprendziu ar jau pradeti
Ir beje kaip juos vartoti? suciulpeti?

zirniukus turiu bet dar negeriu

Ir beje kaip juos vartoti? suciulpeti?

Aha, suciulpti

QUOTE(eglaite2 @ 2010 02 06, 14:28)
Atsiprasau uz kvaila klausima, bet ta infuzija su oksitocinu tai cia kitaip tariant skatinamieji ar kas? 

Kaip kažkada pasakė vienas protingas olandų dėstytojas - kvailų klausimų nebūna

QUOTE(milija99 @ 2010 02 07, 13:45)
Kaip kažkada pasakė vienas protingas olandų dėstytojas - kvailų klausimų nebūna
Liaudiškai šnekant skatinamieji, o mediciniškas skatinamųjų pavadinimas oksitocinas 

Aisku, aciu. Pamaniau, gal dar kokia naujiena naudojama gimdymui paskatinti

gal yra mamyciu is klaipedos norinciu uzsisakyti zirniuku siandien uzsakyciau butu pigiau jei dar norinciu atsirastu.

QUOTE(vikiukstis @ 2010 02 08, 12:15)
gal yra mamyciu is klaipedos norinciu uzsisakyti zirniuku siandien uzsakyciau butu pigiau jei dar norinciu atsirastu. 

Aš noriu

Po poros valandų kai pasiskūndžiau, kad nieko nevyksta, oi kaip ivyko
Nežinau ar man tie žirneliai padejo... Saremiai iškart buvo kas dvi minutes, kaklelis per pirmas 12 valandų atsidarė 4 cm ir sustojo, viskas judėt greit pradėjo tik nuleidus vandenis. Pilnas atsidarymas buvo tik po 36 val...
Dėl to, kad buvau jau labai išsekus padarė epidurą, kai jis pradėjo veikt jau reikėjo stūmt, o aš jokiu štangų nejaučiau... prireikė ir vakumo ir žirklių....
Niu nežinau kaip būtu be žirnelių
tik tikrai galiu pasakyt, kad sarėmiai buvo pakenčiami ir gan lengvai
Jei kam reikia likusių žirnelių kreipkitės

Dėl to, kad buvau jau labai išsekus padarė epidurą, kai jis pradėjo veikt jau reikėjo stūmt, o aš jokiu štangų nejaučiau... prireikė ir vakumo ir žirklių....
Niu nežinau kaip būtu be žirnelių

Jei kam reikia likusių žirnelių kreipkitės

kokia kainyte tu zirneliu?
Papildyta:
jau radau
Papildyta:
jau radau
Kadangi man gimdymo veikla jau prasidejus, o gimdos kaklelis neatsidarineja, o gimdymo terminas jau rytoj, tai ieskau bet kokiu patarimu ir radau sia temele. Pasiskaiciau cia jusu komentaru, pasiskambinau ir as i muziejaus vaistine, o vakare vaziuosiu pirkti zirniuku (sake, turi gatavu ir uzsisakyt nereikejo), gal jau velokai, bet pabandysiu
Kaip kas bus, parasysiu veliau

reikia ir man rytoj ju uzsisakyti
gimdymo data penktadienis, gal dar nepaveluosiu

gimdymo data penktadienis, gal dar nepaveluosiu

QUOTE(kris*** @ 2010 02 09, 22:20)
jau pradejau vartoti, bet kol kas nieko