ai, nu nesvarbu Su išlaikymu man viskas aišku, tai su juo ir bandysiu
QUOTE(Smiltis @ 2009 11 03, 12:44)
Sillwio, tai aš suprantu kaip tai vyksta, bet vat tam double expo taigi esmė yra jog mums reikia kad būtų kaip ir ne normaliai eksponuotas kadras, o eksponuotas tik per pusę, ar ne taip
Taip.
QUOTE(Smiltis @ 2009 11 03, 12:44)
Ir esmė kaip suprantu pakeisti vieną kurį parametrą- išlaikymą , ISO, ar diafragmą. Jei aš padidinsiu ISO, o fotikas sutrumins išlaikymą, tai iš esmės aš gausiu tą patį kadrą kas ir nekeitus ISO bei netrumpinus išlaikymo . Ar ne taip
Skaitmena į fotografiją įnešė nemažai Kartais naudos, o kartais žalos. Darosi sunku suprasti, kas ir kaip veikia.
Teisingai manai, kad reikia keisti tik vieną kurį nors parametrą. Toliau prasideda skirtumai tarp juostos ir skaitmenos. Padvigubinus iso reikšmę juostai, pastarosios jautrumas nepasikeis, todėl kadras bus per pus mažiau eksponuotas (nes jau žinom, kad padidinus iso išlaikymas bus automatiškai sutrumpintas). Pvz. jei įdėsi į aparatą iso 400 juostą, o iso fotike nustatysi kaip iso 800, juosta bus nepilnai eksponuota. Vaizdas bus tamsesnis, negu juostoje, kuriai bus nekeistas nei iso, nei išlaikymas. Kad vaizdas abiejose juostose būtų vienodas, iso 400 juostą, eksponuotą kaip iso 800, reikia ryškinti kaip iso 800. Tai, kaip žinom, vadinama push procesu. Tuo tarpu skaitmena, kai pakeliamas iso, ne tik sutrumpina išlaikyma, bet ir atlieka push, t.y. skaitmeniniu būdu "ištraukia" kadrą iki reikiamo lygio (kad būtų aiškiau pakartosiu - juostą "ištraukiame" ryškindami push). Iš čia ir kilo tavo abejonės.
gavau naujienlaiškį dalinuosi naudinga info. (cia ne reklama, jei ka )
Gerbiami kolegos,
Sia savaite, musu sandelys pasipilde dar vienu prekes zenklu ADOX. Sio gamintojo juostos yra zemo jautrumo, klasikines gamybos, kaip deklaruojama - iki siol gaminama pagal 1950-ju receptus bei technologija. Isties turi klasikini smulku gruda bei placia pilku tonu gama. Sios juostos emulsijoje naudojama didele koncentracija sidabro ir yra vienasluoksne. 120 formato juostos yra ipakuotos i specialius plastikinius konteineriukus juostai apsaugoti. Pagrindas yra skaidrus. Rekomenduojama labai atsargiai elgtis su slapia emulsija.
Siandien galime pasiulyti siuos ju gaminius:
- ADOX CHS 25 - 120 formato
- ADOX CHS 50 - 120 formato
- ADOX Pan 25 - 135 formato
Taip pat gavome pergamentinio popierio imauciu 120 formato juostom archyvuoti.
Visas sias prekes galite rasti www.fotofanai.lt svetaineje "Fotojuosteliu" grupeje.
---------
dėl ekspozicijos: jei yra auto parinkimas parametru - jokie ISO keitimai/islaikymu/diafragmų nepakeis esmes viskas bus priderinta.nebent expokorekciją rimtą daryti
o jei imanoma rankiniu budu pakeisti ISO, tai fotike, idedi juostele 200 pvz. eksponuoji kaip 400 (t.y. su trumpesniu išlaikymu, bet juostelė tai ISO200 ir nepasikeis jis ). kitas irgi kaip 400, ryskini kaip 200 ir gauni viską ko mums reik
Gerbiami kolegos,
Sia savaite, musu sandelys pasipilde dar vienu prekes zenklu ADOX. Sio gamintojo juostos yra zemo jautrumo, klasikines gamybos, kaip deklaruojama - iki siol gaminama pagal 1950-ju receptus bei technologija. Isties turi klasikini smulku gruda bei placia pilku tonu gama. Sios juostos emulsijoje naudojama didele koncentracija sidabro ir yra vienasluoksne. 120 formato juostos yra ipakuotos i specialius plastikinius konteineriukus juostai apsaugoti. Pagrindas yra skaidrus. Rekomenduojama labai atsargiai elgtis su slapia emulsija.
Siandien galime pasiulyti siuos ju gaminius:
- ADOX CHS 25 - 120 formato
- ADOX CHS 50 - 120 formato
- ADOX Pan 25 - 135 formato
Taip pat gavome pergamentinio popierio imauciu 120 formato juostom archyvuoti.
Visas sias prekes galite rasti www.fotofanai.lt svetaineje "Fotojuosteliu" grupeje.
---------
dėl ekspozicijos: jei yra auto parinkimas parametru - jokie ISO keitimai/islaikymu/diafragmų nepakeis esmes viskas bus priderinta.nebent expokorekciją rimtą daryti
o jei imanoma rankiniu budu pakeisti ISO, tai fotike, idedi juostele 200 pvz. eksponuoji kaip 400 (t.y. su trumpesniu išlaikymu, bet juostelė tai ISO200 ir nepasikeis jis ). kitas irgi kaip 400, ryskini kaip 200 ir gauni viską ko mums reik
QUOTE(sillwio @ 2009 11 03, 13:47)
Pvz. jei įdėsi į aparatą iso 400 juostą, o iso fotike nustatysi kaip iso 800, juosta bus nepilnai eksponuota.
Supratau Ačiū tau labai
QUOTE(_ms_ @ 2009 11 03, 13:08)
as naudojuosi uz 100 Lt crt (kineskopiniu) profesionaliu monitoriumi 22 coliu. Kai buvo dilema ka pirkti: ar gera lcd, kuris gerai perteikia vaizda fotografijoms, ar sena gera laiko patikrinta crt. Taigi - lcd: kaina prasideda nuo 3000 Lt (ir tai jau del vaizdo i kompromisus einama), ar crt: kaina naudoto 100 Lt - ir vaizdas pasakiskas (tik vietos uzima). Aisku su naudotu rizika, bet nusipirkau uz tris simtus lt tris monitorius ir manau, kad man 10 metu uzteks.
QUOTE(sillwio @ 2009 11 03, 13:15)
Ta pati situacija ir pas mane, tik as nenusipirkau triju ir dabar grauziuosi, nes pirkti ju nauju jau nera.
aciu bandysiu ieskot... o gal galit pasufleruot kokius modelius ziuret? ar cia tas 'kineskopinis' viska pasako? man reik sian nusipirkt... busiu dekinga
Ka tik sulaukiau skambucio del skenerio, neranda kame beda, turi veikt, bet neveikia... dar ir taip buna gal kas supranta juose ir norit? jauciu dovanosiu tuoj
QUOTE(Smiltis @ 2009 11 03, 13:51)
Supratau Ačiū tau labai
Valio
QUOTE(Zitlali @ 2009 11 03, 13:59)
aciu bandysiu ieskot... o gal galit pasufleruot kokius modelius ziuret? ar cia tas 'kineskopinis' viska pasako? man reik sian nusipirkt... busiu dekinga
Ka tik sulaukiau skambucio del skenerio, neranda kame beda, turi veikt, bet neveikia... dar ir taip buna gal kas supranta juose ir norit? jauciu dovanosiu tuoj
Manau nera didelio skirtumo, bet reiketu ziuret i didelius ir rimtu firmu. Tada didesne tikimybe, kad modelis profesionalus ir viskas bus tvarkoj su spalvom. Pas mane 19'' LG.
Turi veikt, bet neveikia yra diletanto pareiskimas. Teatleidzia man meistras, kuris taip pasake. Prijungti veikianti maitinimo bloka ir pamatyti, kad skaneris neveikia, gali bet kas. Matyt sudegus kazkuri plokste (jos dalis). Jei nustatyti tiksliai negali, tai remontuot neapsimoka.
QUOTE(sillwio @ 2009 11 03, 15:11)
Valio
Manau nera didelio skirtumo, bet reiketu ziuret i didelius ir rimtu firmu. Tada didesne tikimybe, kad modelis profesionalus ir viskas bus tvarkoj su spalvom. Pas mane 19'' LG.
Turi veikt, bet neveikia yra diletanto pareiskimas. Teatleidzia man meistras, kuris taip pasake. Prijungti veikianti maitinimo bloka ir pamatyti, kad skaneris neveikia, gali bet kas. Matyt sudegus kazkuri plokste (jos dalis). Jei nustatyti tiksliai negali, tai remontuot neapsimoka.
aciu,daugmaz aisku
aha ji isarde matai ir man sake, kad plokstes kazkokios neva veikia, jos perduoda kazka kazkur toliau bet kazkas visvien neveikia ir neaisku kas, kad neisijungia.. vnz nesupratau aj nu nesvarbu, reik dairytis naujo, nes taip iki kitu metu man tvarkys
Tiesa, aciu uz patarimus del 'antkaklio' fotikui, jau prisegiau, kaip as anksciau nesugalvojau tu ziedeliu panaudot..
gal zinot kas uz atlygi sukalibruotu monitoriu skubiai?
Smiltis tn buvo mano klaida. rašydamas sumažinti ekspoziciją iš inercijos parašiau sumažinti iso. iso reikia padidinti ir taip apgauti eksponometrą, kad jis pasiūlytų mažesnę ekspoziciją (trumpesnį išlaikymą arba mažesnę diafragmos skylę).
aš savo juostą jau baigiau. spalvotą. kam perduoti?
biški adox kaina
biški adox kaina
QUOTE(andriuska @ 2009 11 03, 20:11)
wow. andriuška ir spalvota juosta..)
niekam dar neperduok. terminas baigiasi lapkričio 7 dieną, tik tada bitė sugalvos, kas keičiasi juostomis..
aš tai nepasiplausiu tikrai, nors dar tik du kadrus turiu..
merginos, nu nusipirkit ne po 36 kadrus, o po 12, nu... nepasiplaukit, gi tikrai bus smagu. reik valandos ir juosta padaryta.. galim net namie detales pafotkint, nebūtinai eit į Pabradės miškus, nu.
Klausykit, juostinykai.
Ar galit man visi surašyt savo kontaktinius emailus ir mobiliakus į asmenines? Čia dėl artėjančio Svenska karališkosios šeimos vizito reikia
merginos, nu nusipirkit ne po 36 kadrus, o po 12, nu... nepasiplaukit, gi tikrai bus smagu. reik valandos ir juosta padaryta.. galim net namie detales pafotkint, nebūtinai eit į Pabradės miškus, nu.
Klausykit, juostinykai.
Ar galit man visi surašyt savo kontaktinius emailus ir mobiliakus į asmenines? Čia dėl artėjančio Svenska karališkosios šeimos vizito reikia