Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Andriuska, eina sau, kaip nepasisekė.. Aš ryškinau Rolei Ilfotec'e. Viskas normaliai.

Degute, good.gif
Atsakyti
Nuu Andriushka biggrin.gif matyt ryškalas netinkamas.. O kodel ne rodinaly ryškini? Juk su rodinaliu viskas puikiai su ta rollei smile.gif
Gaila aišku..
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 11 25, 21:32)
žodžiu, eina na... tos rolei juostos verysad.gif  Sayonara, teks perdaryti. aš paimsiu kodaką ir padarysiu pirmą sluoksnį, tada perduosiu tau. aš neįkertu, kodėl rolei nenori ryškintis xtole. vos matosi kur kadras yra. net skaičiukų nesimato. o ryškinau taip, kaip t-max kodako. ir ryškalą ėmiau iš to paties butelio, kur ryškinau savo ir Sansaros juostas... kažkokia tai žopa totali. nu pirmą kartą su Pupeliuko juosta galvojau kažkoks nesusipratimas. bet du kart g.gif? a taip vakar stengiaus...

nu ką darysi smile.gif perdarysim..smile.gif
aš ilfotece ryškinau savo, tai viskas norma, bet pagal digitaltruth lentelę tą buvo labai keista, kad 400 adoxui skirtos 9 min., o rollei 400s - 15 min. Paraukiau antakius ir padariau kaip liepė - be problemų.
Atsakyti
vakar nuskenavau ir tas pora juosteliu. Dedu po truputi. Dabar Gaziulka smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
oho _ms_ kaip puikiai wub.gif Negaliu atsižiūrėt smile.gif

Gaziulka, ačiū už pasiūlymą smile.gif Gal šiaip į svečius užsuktumėt g.gif Anakart taip greitai pabėgot, aš net pamatyt jūsų nespėjau unsure.gif
Atsakyti
na toliau.. Sansara ir jos menulio vaikas smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sillwio, jungiuos ir as i tavo nuotraukas girianciuju rateli wub.gif

ms, labai idomiai 4u.gif ir pacia fotosesija buvo labai idomu stebeti thumbup.gif
Sansariuko portretas wub.gif

Atsakyti
ms 4u.gif pirmoji nereali
Atsakyti
rodinalyje neryškinau, bo jis paseno jau (virš metų atidarytas ir paskutinėm keliom juostom davė kažkokį žiaurų grūdą).

QUOTE(sayonara @ 2009 11 26, 07:25)
aš ilfotece ryškinau savo, tai viskas norma, bet pagal digitaltruth lentelę tą buvo labai keista, kad 400 adoxui skirtos 9 min., o rollei 400s - 15 min. Paraukiau antakius ir padariau kaip liepė - be problemų.

a pasidalinti tokia info (žinant pirmą skaudžią nesekmę) sunku buvo? tas digitaltruth roleijui xtole duoda panašius skaičius, kaip ir kodako t-max 400: stoke 8 min (tmas 6,5), 1+1 10,5 (t-max 9,25), 1+2 12 min (t-max 10,5). vat nuo to ir atsispyriau. kitų ryškalų nelyginau. o vat dabar akivaizdu, kad ši juosta su tam tikrais ryškalais reikalauja laiko prailginimo (ir gerokai). vat apuge radau:

"
For the R3 it is necessary to use a developer who is working on all 3 layers. An indication is also the developing time which was for the mentioned X-tol example (1+2) :29 Minutes, which is a pretty long time but it seems to be successfull.
"

aišku, čia kalba apie trisluoksnį R3, bet ir photo.net yra info:

"Today i developed a Rollei Retro 100 in XTOL stocksolution. I Also developed a AGFA APX 400 in Rpodinal 1+25.
The Retro 100, which is the same film as a AGFA APX 100, was tinted with a small portion of blue/magenta an very curled. "

pas mane abi rolei juostos irgi gavosi melsvos (tiek plati, tiek ir siaura).

na ir dar keliose vietose skaičiau panašius atsiliepimus. bet konkrečiai, kad būtų pasakyta, jog negalima ryškinti xtole neradau. reikėjo po pirmo karto atidžiau panagrinėti problemą. vis tas nelemtas pasitikėjimas savimi ir menkas išmanymas. nors neveltui protingi žmonės sako, kad negalima mėtytis tarp juostelių ir ryškalų. pasiėmei vieną juostelės modelį, vieną ryškalą ir tobulink ryškinimo receptūrą. vist tas varšės ir cepelinų dualizmas.... man cahndra. nesekmės sindromas. gydisiu savaitgalį spausdamas nuotraukas ir nesirodydamas forume.

Atsakyti
_ms_ - nuotraukos nerealios. Pasaka.

Sea_ - aciu 4u.gif

andriuska - nesiparink tu taip. Smulkmena gi cia. Ne vestuves uz pinigus fotografavai smile.gif Mano galva tame galima izvelgti daugiau naudos, negu zalos - problema isaiskinta.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 11 26, 13:16)
andriuska - nesiparink tu taip. Smulkmena gi cia. Ne vestuves uz pinigus fotografavai smile.gif Mano galva tame galima izvelgti daugiau naudos, negu zalos - problema isaiskinta.

ir niekas jos nebekartos 4u.gif

andriuška, nesiparink 4u.gif kad tik tokios bėdos būtų gyvenime thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki.
ms, patiko, labai. Minkstos, siltos, jausmingos. Labiausiai uzstrigau ties 1, 2, 3 ir 7.
Oi, dar sansara pamirsau - abi nuostabios wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 26 lapkričio 2009 - 13:25