Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Pirma į žalią, antra į violetinį.

Negi nuo dirželio neina nuimt metalinių antgalių jo nepjaustant? Va ką kalba žmonės:

I fitted an Op-Tech to my C330 simply by attaching the strap to the elongated slot on the camera using a small keyring circle each side. Worked perfectly.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 03 lapkričio 2009 - 08:14
QUOTE(Zitlali @ 2009 11 03, 08:08)
rimtai? spalvos ir normalios? tai liuks tada... aciu  4u.gif

As taip suprantu, kad tas juodas galiukas, issitraukes is metaliuko turi lysti i ant fotiko pritvirtintas tokias metalines landas? netelpa man kazkaip...  g.gif gal zinot kur pakeitimui rast pirkt tokiu virveliniu kistuku? kuriuos galeciau persegti siam dirziukui ir i tuos metaliukus tik perkisti? (jei ka nors supratot)

pirmos spalvos dar galima juostinėm pavadinti, o antroje man per mėlyna. bet abi nuotraukos gražios, antra labai linksmai išėjo. ypač šventiškai atrodo išsišiepusi "galva", įrėminta konfeti.

dėl dirželio. tos metalinės kilputės skirtos tik tam tikram tvirtinimui (ant saliut s tokie buvo, tai įtariu haselis tokiom irgi apdovanotas). manau, kad tau reikia tiesiog nuimti jas nuo dirželių ir prakišus pro tas angeles ant aparato korpuso įtvirtinti plastmasiniuose..kap čia ju g.gif os pavadinti. nu, žodžiu, padaryk taip, kaip ant įprasto aparato, kuri turi. gal bus ne taip operatyviai nuimti diržą, bet užtat kamera netyčia neatsikabins.

arba taip, kaip Sillwio parašė (aplenkė...irgi matyt dabe kavą geria mirksiukas.gif ). bronicoje diržą uždėjau naudodamas panašius į raktų sukabinimo žiedelius, tik trikampius, nuo kievo nuimtus. tik tie žiedeliai turi būti tvirti, ne tokie, kaip iš sąvaržėlės vielos išlankstyti, o tvirti, plieniniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 03 lapkričio 2009 - 08:24
QUOTE(sillwio @ 2009 11 03, 09:14)
Negi nuo dirželio neina nuimt metalinių antgalių jo nepjaustant? Va ką kalba žmonės:

I fitted an Op-Tech to my C330 simply by attaching the strap to the elongated slot on the camera using a small keyring circle each side. Worked perfectly.

neina, va taip atrodo (na, arba jau visai zvaira as...) as ta dali nufotkinau kuri paskiau jungias prie 'antkaklio', maniau gal buna pakeitimui su patogia virvute... o is kur db tuos ziedus nulupt... reiks ieskot. Arba reik prie metalinio reikalo prikabint arba nuemus.. gal jauciu reiks prie metalinio g.gif
user posted image

QUOTE(andriuska @ 2009 11 03, 09:20)

andriuska, del spalvu tai net neabejoju, kad verciant shope kazka gal primaklinau, gal reikejo daugiau kreives pastumdyt, idomu bus nuskenuotas pasiziuret kai bus galimybe, dekui smile.gif
hm.. reiks kazko ieskot g.gif

vnz, dekui 4u.gif einu stalciu kratyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 03 lapkričio 2009 - 08:50
Na tai nupirkai sillwio ir purienai tu juostu, pranesiu kai turesiu, dar laukiu atsakymo apie bendra siuntimo mokesti, tai nzn kiek siuntimas. Ir nusipirkau 20 vnt fuji pro 800z 220 juostu, tai kas nores galesiu parduot biggrin.gif nedalina jis kiekio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 lapkričio 2009 - 08:44
truputį dabar susimėčiau dėl to double expo g.gif Su išlaikymu viskas aišku, o vat su ISO kažkaip suabejojau dėl padidinimo kaip Sillwio rašė dvigubai , o ir senus postus paskaičius, dar daugiau neaiškumo atsirado unsure.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 10 20, 08:43)
o dėl ekspozicijos tai teisingai galima pasakyti tik vienu atveju: kai matysi pimą ir antrą sceną bei ją pamatuosi. kitu atveju protingiausiai būtų elgtis tiesiog pusiau sumažinus ekspoziciją. o tai paprasčiausiai daryti su tais fotokais, kurie matuoja ekspoziciją. tiesiog imi ir įvedi per pusę mažesnę iso reišmę.

QUOTE(sillwio @ 2009 10 20, 09:05)
Beje, andriuska, gal suparastinam viska? Pas ka galima nustatyti iso rankomis, statote dvigubai didesni iso, negu parasyta ant kasetes - parasyta iso 400, nustatote 800; parasyta 100, statote 200 ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 03, 08:43)
Na tai nupirkai sillwio ir purienai tu juostu, pranesiu kai turesiu, dar laukiu atsakymo apie bendra siuntimo mokesti, tai nzn kiek siuntimas. Ir nusipirkau 20 vnt fuji pro 800z 220 juostu, tai kas nores galesiu parduot  biggrin.gif nedalina jis kiekio.

Aciu, pupeliuk. Pranesk kas ir kaip.

QUOTE(Smiltis @ 2009 11 03, 08:43)
truputį dabar susimėčiau dėl to double expo  g.gif Su išlaikymu viskas aišku, o vat su ISO  kažkaip suabejojau dėl padidinimo kaip Sillwio rašė dvigubai , o ir senus postus paskaičius, dar daugiau neaiškumo atsirado  unsure.gif

Pabandom rast tiesa mastydami logiskai - ka mums duoda iso padidinimas sakykim patalpoje ar prieblandoje? leidzia isvengti bluro, t.y. sutrumpina islaikyma. Padidini iso (jautruma) dvigubai - sutrumpini islaikyma dvigubai. Siuo atveju musu tikslas ir yra islaikymo (ekspozicijos) sutrumpinimas.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 03, 08:43)
Na tai nupirkai sillwio ir purienai tu juostu, pranesiu kai turesiu, dar laukiu atsakymo apie bendra siuntimo mokesti, tai nzn kiek siuntimas. Ir nusipirkau 20 vnt fuji pro 800z 220 juostu, tai kas nores galesiu parduot  biggrin.gif nedalina jis kiekio.

Ačiū 4u.gif Lauksiu žinių.
Atsakyti
nu pagal mano logiką lotuliukas.gif esant tam pačiam išlaikymui kadras su mažesniu ISO bus mažiau eksponuotas nei su didesniu g.gif ar ne unsure.gif Juk jei negali ilginti išlaikymo, didini ISO, kad pakaktų šviesos g.gif
Atsakyti
Truputi OT, o kokiais monitoriais naudojates? Ta kuri nusiziurejau db ner pardavime niekur (toliau sekasi ziuriu smile.gif ) Nezinau koki nusipirkt man ant greicio, nesvarbu ar LCD ar platus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 03 lapkričio 2009 - 11:16
as naudojuosi uz 100 Lt crt (kineskopiniu) profesionaliu monitoriumi 22 coliu. Kai buvo dilema ka pirkti: ar gera lcd, kuris gerai perteikia vaizda fotografijoms, ar sena gera laiko patikrinta crt. Taigi - lcd: kaina prasideda nuo 3000 Lt (ir tai jau del vaizdo i kompromisus einama), ar crt: kaina naudoto 100 Lt - ir vaizdas pasakiskas (tik vietos uzima). Aisku su naudotu rizika, bet nusipirkau uz tris simtus lt tris monitorius ir manau, kad man 10 metu uzteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 03 lapkričio 2009 - 12:12
QUOTE(_ms_ @ 2009 11 03, 12:08)
as naudojuosi uz 100 Lt crt (kineskopiniu) profesionaliu monitoriumi 22 coliu. Kai buvo dilema ka pirkti: ar gera lcd, kuris gerai perteikia vaizda fotografijoms, ar sena gera laiko patikrinta lcd. Taigi - lcd: kaina prasideda nuo 3000 Lt (ir tai jau del vaizdo i kompromisus einama), ar crt: kaina naudoto 100 Lt - ir vaizdas pasakiskas (tik vietos uzima). Aisku su naudotu rizika, bet nusipirkau uz tris simtus lt tris monitorius ir manau, kad man 10 metu uzteks.

Ta pati situacija ir pas mane, tik as nenusipirkau triju ir dabar grauziuosi, nes pirkti ju nauju jau nera.
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2009 11 03, 10:41)
Juk jei negali ilginti išlaikymo, didini ISO, kad pakaktų šviesos  g.gif

O tai as apie ka? smile.gif
Pabandysiu kitaip - isivaizduok, kad iso padidinai dvigubai, t.y. fotikas supranta, jog juostos (ar matricos) jautrumas padidejo, reiskia reikia sutrumpinti islaikyma. Ta jis ir daro. Taciau nepamirstam, kad juostos jautrumas nuo tai nepasikeite - jis liko toks, koks buvo. Kadangi islaikymas sutrumpejo, juosta bus eksponuojama dvigubai trumpiau, ka ir reikia pasiekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 03 lapkričio 2009 - 12:43
Sillwio, tai aš suprantu kaip tai vyksta, bet vat tam double expo taigi esmė yra jog mums reikia kad būtų kaip ir ne normaliai eksponuotas kadras, o eksponuotas tik per pusę, ar ne taip g.gif Ir esmė kaip suprantu pakeisti vieną kurį parametrą- išlaikymą , ISO, ar diafragmą. Jei aš padidinsiu ISO, o fotikas sutrumins išlaikymą, tai iš esmės aš gausiu tą patį kadrą kas ir nekeitus ISO bei netrumpinus išlaikymo . Ar ne taip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 lapkričio 2009 - 12:44