Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 13, 23:52)
Tiesa, vyram klausimą turiu - ar osmozinis vanduo tas pats kaip distiliuotas? Vyras pastatė pas mus osmozės aparatą, nes jam reik tokio vandens akvariumui. Kiek vyras man sakė, tai tiktų man tas osmozinis vietoj distiliuoto, bet galvoju pasiteirauti.

iš bendro išsilavinimo - ne tas pats. distiliavimas - garinimas ir po to garų vėsinimas iki vėl vandens būsenos. osmosas - jonų judėjimas tarp skirtingų koncentracijų. įtariu, kad tas aparatas priverčia "nereikalingus" jonus pasišalinti iš vandens. teoriškai jei nėra nieko "nereikalingo" vandenyje - nebus ir teoriškai ir kalkėm formuotis medžiagų, bet jo sudėtis vistiek ženkliai skirsis nuo "gryno" distiliuoto.
kaip veiks juostelę- net nenumanau blush2.gif įtariu kažkaip panašiai kaip nusipirkus "geriamo" iš parduotuvės vandens. jis "minkštas" bet aš to minkštumo užteks - nežinau

nuotraukų tonai - super. kaip mažyliai?
Atsakyti
Na įdomu kaip tas osmosas praktiškai. Žinau yra toks Kodak PhotoFlo skirtas praskalavimui, jo ten nedaug reikia įpilt į galutinį vandenį ir jokių lašų nelieka ant juostos. Gal derint jaučiu galima... g.gif

Vaikai tai lyg ir geriau, naktis tai sunki buvo cool.gif

Čia dar vakar dariau Rollei Retro 400s pushą nuo 400 iki 800. Labai didelis kontrastas gavosi, vadovavausi pagal Rollei Retro 400. Gal reikėjo ilgiau laikyti? ar mažesnės koncentracijos, na žodžiu, kitą kart bandysiu kitaip. Plati tokiu pat būdu pushinta iki to pačio 800 gavosi super.
http://fotokudra.lt/...a...882&d=12228
Atsakyti
parfotografavimas negatyvo turi savo žavesio biggrin.gif detalės išnyksta kaip rūkas, todėl gaunasi labai įdomūs variantai, kurie man geriau žiūrisi nei originalai (apie šeimos foto, to nepasakysi - akių nerasta doh.gif )
išsiryškinau hyperrimi kodak porta 160NC. susukimas juostos užkniso juodai. negatyvas išsikraipęs juodai, ko nebūna šiaip plačiai juostai doh.gif rezultato nežinau, o perfotografavimo spalvos šauna pro šali 80 proc doh.gif

čia vienas mano perfotografavimas, kuris mane veeeeža thumbup.gif
be spalvų. nes spalvos pro šalį. galit pažiūrėt čia spalvotą variantą biggrin.gif kažkas ir spalvotame patrauklaus yra.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 14 lapkričio 2009 - 14:41
galėsiu ir aš atvaryt į meetą smile.gif būsiu ketvirtadenį laisva nuo 8 ryto iki kokios 15 val. tik tiek, kad su šuniu smile.gif
silwio, jei reik, ryte galiu pavežti. ir iš Elektrėnų taip pat. bagažinė mano didelė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 15 lapkričio 2009 - 14:11
osmosas - tai toks didelis aparatas po kriaukle ir kur stato mažą kranelį? jei taip - tai tinka. iš uošvijos visuomet parsivežu kokius 10 litrų tokio vandens.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 11 15, 19:19)
osmosas - tai toks didelis aparatas po kriaukle ir kur stato mažą kranelį? jei taip - tai tinka. iš uošvijos visuomet parsivežu kokius 10 litrų tokio vandens.

Na aparatas nėra didelis, bet statosi po kriaukle biggrin.gif pas mus toks gan paprastas, be variklio, tai labai lėtai laša, bet spėju visgi tas pats, kas pas tavo uošvius smile.gif ačiū, bandysiu kai baigsis pirktinis.

Sansara, visai nieko toks grafinis vaizdas gavosi smile.gif Sansariškas toks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 15 lapkričio 2009 - 20:42
Vėl renku užsakymą iš www.macodirect.de
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 16, 10:48)
Vėl renku užsakymą iš www.macodirect.de

Sveiki,

gal kas nors uzsakinesit Rollei Retro juostele? noreciau vienos pasibandymui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 16, 09:48)
Vėl renku užsakymą iš www.macodirect_de

Gal kas nori imti per pusę su manim Portros plačios 400 NC ? http://macodirect_de...lme-p-1303.html

Pupeliuk, o kada maždaug galvoji užsakinėti iš to pastarojo pirkėjo, kur aš norėjau imti Provią?

Vilnius, kas gali man nupirkti ar parduoti turimą plačią jb juostą (porą juostų) ? Pas mus yra tik Ilford 125. Nžn ar aš jos noriu. Ketvirtadieniui čia man reik.

Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 16, 11:11)
Gal kas nori imti per pusę su manim Portros plačios 400 NC ?  http://macodirect_de...lme-p-1303.html

Pupeliuk, o kada maždaug galvoji užsakinėti iš to pastarojo pirkėjo, kur aš norėjau imti Provią?
Vilnius, kas gali man nupirkti ar parduoti turimą plačią jb juostą (porą juostų) ? Pas mus yra tik Ilford 125. Nžn ar aš jos noriu. Ketvirtadieniui čia man reik.

o kokių nori?
man fototechnika prie darbo, jeigu tinka ilfordai, galiu nupirkt. arba gal ir į procentrą iki ketvirtadienio važiuosiu, galiu ir kodakų paimt.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 11 16, 11:16)
o kokių nori?
man fototechnika prie darbo, jeigu tinka ilfordai, galiu nupirkt. arba gal ir į procentrą iki ketvirtadienio važiuosiu, galiu ir kodakų paimt.

Dzenkuje bardzo 4u.gif Kodak Tmax tada porą, gerai? Gerai būtų 400'tinių.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 16, 11:11)
Gal kas nori imti per pusę su manim Portros plačios 400 NC ?  http://macodirect_de...lme-p-1303.html

mano skaiciavimais 1 vnt iseina 12 lt, plius siuntimas kzk prisides. Man atrodo, uz 12 lt (jeigu neklystu) neseniai pirkau tokia Juozapaviciaus g.

Pupeliuk, o ka tu is ten dar pati uzsisakineji, nes as be Retro nieko pigesnio ar idomesnio nematau g.gif
Atsakyti