Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 12, 09:31)
Labas Gaziulka smile.gif dar nesidalinau su niekuo. Tai tau rezervuoju 5vnt, jos ten nepilni 9lt buvo. Jei gausiu iki myto, pasiimsiu. As sau 10 pasilieku, tai jei kas nores kitu 5 vnt rasykit. Juosta Fuji Pro 800z 220 formato.

nepamiršai man vienos 220 eksperimentams palikti? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 11 12, 11:03)
nepamiršai man vienos 220 eksperimentams palikti? wink.gif

Nepamirsau wink.gif turiu as tu 220, Portra NC galiu kad ir dabar duot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 12, 10:20)
Nepamirsau wink.gif turiu as tu 220, Portra NC galiu kad ir dabar duot smile.gif

tai per meetą įvykdysim pirkimą-pardavimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 11 12, 10:58)
[...]nes, kaip minejau, negatyvas skystas. Kol kas nesuprantu kodel - del per trumpo laiko, del per daug ryskalo (metodo esme, kad ryskalas turi "issikvept" gana greitai, tada neperryskina bliku, o letai ryskina seselius; bijau, kad 5 ml galejo buti per daug) ar del to, kad naudojau calbe R09 rodinalio klona.

5 ml yra gan daugoka. pagal nominalą ryškinant naudojau ir 3 ml (50 min ryškinau tik agitacija intensyvesnė buvo). žinoma, čia pušas per 4 stopus kiek pakeičia reikalą, mažiau šviesos fotonų, daygiau darbo ryškalui.

o ką vadini "skystu" ar tai, kad jo tankis mažas (t.y. tamsi zona persišviečia taip, kad galima be vargo "skaityti laikraštį"), ar toks nedaryškinimo požymis, kad detalės vos matosi skairiame negatyve? šiaip tokiu "alkanu" būdu ryškinant nesitikėk gauti sodraus negatyvo su dideliu kontrastu.
kiek į tem apie kontrastą. dariau žmogui nuotraukas iš siauros ilford pan 400. buvau nurašęs šią juostą. ale visai įdomiai išėjo. tik matyt dėl mažo sidabro kiekio tie negatyvai labai jau kontrastingi. naudojau 00 filtrą, kad gaučiau normalų rezultatą.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 12, 11:20)
Nepamirsau wink.gif

o kaip su ta plačia svema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 12 lapkričio 2009 - 11:45
QUOTE(andriuska @ 2009 11 12, 11:40)
5 ml yra gan daugoka. pagal nominalą ryškinant naudojau ir 3 ml (50 min ryškinau tik agitacija intensyvesnė buvo). žinoma, čia pušas per 4 stopus kiek pakeičia reikalą, mažiau šviesos fotonų, daygiau darbo ryškalui.

o ką vadini "skystu" ar tai, kad jo tankis mažas (t.y. tamsi zona persišviečia taip, kad galima be vargo "skaityti laikraštį"), ar toks nedaryškinimo požymis, kad detalės vos matosi skairiame negatyve? šiaip tokiu "alkanu" būdu ryškinant nesitikėk gauti sodraus negatyvo su dideliu kontrastu.
kiek į tem apie kontrastą. dariau žmogui nuotraukas iš siauros ilford pan 400. buvau nurašęs šią juostą. ale visai įdomiai išėjo. tik matyt dėl mažo sidabro kiekio tie negatyvai labai jau kontrastingi. naudojau 00 filtrą, kad gaučiau normalų rezultatą.

Bandysiu dar paeksperimentuot. Butu smagu, jei pabandytum pakartot eksperimenta. Gal nustatytume kazkokia tendencija, nes dabar neaisku, i kuria puse toliau eit.

Negatyvas labai kontrastingas (bet tai normalu prie tokio pushinimo). Sviesios zonos (reiskia tamsios pozityve) persisviecia kiaurai, tamsios (sviesios pozityve) - yra vaizdas, bet vos matosi. Nezinau, ar tai nedaryskinimas, ar perryskinimas g.gif
Atsakyti
Purienaaaa, dėkui tau bais bais 4u.gif eina sau kaip fainai ...net nesitikėjau. bigsmile.gif
o kitiems pasakysiu, kad nereiktų paskui spėliot apie ką aš čia. nu gi Puriena sugalvojo atiųst man nuotrauką, apie kurią sakiau, kad negaliu pamiršt
jau su dukra pažiūrėjom kaip čia geriau reiktų įrėmint ar su šviesiu ar su tamsiu pasportu lotuliukas.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 11 10, 22:13)
aha, vakarinę manau pradėsim apie 18 val, kad stachanoviečiai galėtų prisijungti. tik vietą palieku išrinkti kam kitam. aš rimtai nežinau kavinių, išskyrus čili piceriją prie namų ir čili kaimo virš pašilaičių maximos.

studijos laikas yra derinamas. ji dirba nuo 10 iki 18. tad mes valioje pasirinkti laiką ir dieną prieš ji galutinai suderinti su fografu. studija šeškinėje. tikrai techniškai neblogai įrengta. galvoju apsilankyti joje po pietų. pradžioj kol šviesu bus ekskursas, po to kur papietausim, tada jau studija.

oj, kaip gerai , kad šeškinėj reikalų bus. man ten į foto laboratoriją reik užsukt lotuliukas.gif
*****, bet kol kas dar neturiu vairuotojo. maniškis tą dieną kaip niekad turi studentų iki vakaro doh.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 11, 16:25)
Tiesa, Procentro paslaugom praktiškai nebesinaudoju, kol nereikia nieko spausdinti. Jau ir spalvotas ryškinu kitur. Žirmūnų rimi fototechnikoj kuo puikiausiai ryškina plačią (120 ir 220) už 3 litus. Kaina priklausomai nuo juostos nesiskiria thumbup.gif tik nesukarpo ir nesudeda į maišelį cool.gif dar pabandysiu, kaip jie spausdina iš plačios, prieš kurį laiką spausdinausi pas juos iš siauros ir tikrai buvo neblogai.

Inc, aš juostos galiuką įtraukiau blush2.gif teks tau pačiai krapštyti 4u.gif  arba jei važiuosiu kada pro fotolabą, tai pati paprašysiu.

o aš vis pasinaudoju, nes niekaip neįsigyju to, ko reik ryškinimui. nu bet jau bakelių gausiu. tiesa, Sayonara, tada gal neimk saviškių jei jau Andriuska duoda, ok? Gaziulka, į myta sakė Rodinalio nupylus atneš, tai tik ryškalo reik nusipirkt. o kur ir kokio geriau imt?

įtraukei?! lotuliukas.gif ką daba su tavim darysim lotuliukas.gif nu tada reiks bandyt čia ukmergėj kokio labo ieškot g.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 11, 22:41)
Aha, Sansara, lauksiu 4u.gif Jauč ir man reikia Inc išsiųst g.gif

gali siųst. man labai patinka siuntinius gaut mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 11 12, 13:00)
Negatyvas labai kontrastingas (bet tai normalu prie tokio pushinimo). Sviesios zonos (reiskia tamsios pozityve) persisviecia kiaurai, tamsios (sviesios pozityve) - yra vaizdas, bet vos matosi. Nezinau, ar tai nedaryskinimas, ar perryskinimas  g.gif

manau kad tai akivaizdus nedaryškinimas. perryškinimas mano galva tada, kai negatyvas gaunasi juodas. o apie kontrastingumą sprendi iš skano?

QUOTE(inc @ 2009 11 12, 13:07)
Gaziulka, į myta sakė Rodinalio nupylus atneš, tai tik ryškalo reik nusipirkt. o kur ir kokio geriau imt?

rodinalis ir yra ryškalas. o fixažų įvairovės pas mus nėra ir nereikia. imk bet kokį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 11 12, 13:20)
rodinalis ir yra ryškalas. o fixažų įvairovės pas mus nėra ir nereikia. imk bet kokį smile.gif

lotuliukas.gif apie fiksažą galvoju, o rašau ryškalas lotuliukas.gif ok, imsiu bet kokį
Papildyta:
Andriuska, noriu gripą nusipirkt. kaip aš daba be fotiko į Vilnių važiuosiu lotuliukas.gif susiradau ir jau pirkt susiruošiau, bet suabejojau, kad gal ne tokia ji? subalamutino tai, kad batareikos tas viršus ne tokios formos kaip mano. ar čia tik man vaidenas, ką? lotuliukas.gif canonui gripas
Atsakyti
inc, mirksiukas.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Andriau, minejau draugui, kad noresiu keliu bloku, man tiesiog reikia pas ji nuvaziuot pasiimt. Iki myto tikiuosi gal nuvaziuosiu iki jo, jei manes nepaguldys kiauliu gripas biggrin.gif panasu, kad aplanke musu namus, vyresnelis jau gatavas sad.gif
Atsakyti
kaip smagu jums bus.. pavydziu meeto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 11 12, 18:19)
kaip smagu jums bus.. pavydziu meeto smile.gif

junkis, o ne pavydėk tongue.gif
Atsakyti