Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 02, 09:47)
Aš vėl galvoju biški pirkti spalvotų juostų, nes noriu 800 iso spalvotų ir fuji baigėsi. Aš pirksiu 220 juostas, gal ką domina kad kooperuotis? perku iš čia http://photography.s...d=p3911.c0.m282 gaila, kad plačių portros jau kuris laikas neturi. Na žodžiu duokit žinot artimiausiu metu, nes ryt poryt žadu pirkt, kai tik sukontaktuosiu su žmogum dėl siuntimo kainų.

Ir dar turiu klausimą tokį techninį - jei tarkim noriu fotografuoti naktį mieste į spalvotą juostą, na apšvietimas gatvinis daug lempelių, vitrinų šviečiančių, na miesto naktinės foto, ar reikalingas koks spalvinis korekcinis filtras? Mėlynas?

aš kelias spalvotas 120 paimčiau. iso nuo 400, kad būtų, nebesvabu kokios, bile virš 400 smile.gif paimtum kokias 5 man?
ale dabar va galvoju, mano kiekv 6s ima 220 ar ne? ir ką ten jame reiktų padaryt, kad pajamtų? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 11 02, 11:00)
aš kelias spalvotas 120 paimčiau. iso nuo 400, kad būtų, nebesvabu kokios, bile virš 400 smile.gif paimtum kokias 5 man?
ale dabar va galvoju, mano kiekv 6s ima 220 ar ne? ir ką ten jame reiktų padaryt, kad pajamtų? biggrin.gif

Aha žiūriu, kad pas jį iš plačių dabar tik 220 likę.. kažkaip apmažėjęs asortimentas pas jį kuris laikas. na išsiaiškink, ar ima Kievas, ieškok ar yra kadrų skaičiavimas iki 24. Camerapedia rašo, kad naujesni modeliai lyg ir neima 220 juostos. Na iki galo nesupratau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 02 lapkričio 2009 - 10:12
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 02, 10:47)

Ir dar turiu klausimą tokį techninį - jei tarkim noriu fotografuoti naktį mieste į spalvotą juostą, na apšvietimas gatvinis daug lempelių, vitrinų šviečiančių, na miesto naktinės foto, ar reikalingas koks spalvinis korekcinis filtras? Mėlynas?

greičiausiai mėlynas tiktų, bet vat tiksliai koks nr? g.gif aš cokino turiu mėlyną, jei sugalvosi eksperimentuoti - mielai paskolinsiu su laikykliu ir blenda. ant stovo aparatą pastatysi, prisitaikysi ir tada jau rankoje prieš objektyvą palaikysi.

p.s. smagu eksperimentuoti, a ne? biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 11 02, 11:00)

jama. tik reikia prie kadrų skaityklio persukti pimpciką tokį, kad rodytų nebe 12, o 24. ir dar gali būti mažytė problema su kadrų persiklojimu. sprendžiama ant priimančiosios špūlės užvyniojus izolkės.
Atsakyti
Ačiū, Andriau, gal pasinaudosiu tavo pasiūlymu smile.gif radau ebejuj 3 mėlynų filtrų rinkinį 46mm dydžio. Kaži ar visi to dydžio tinka? ta prasme ar sriegiai atitinka?
Atsakyti
Sveiki,
Pupeliuk, jungčiausi prie užsakymo. Tačiau gal yra norinčių pasidalinti per pusę : Fuji Velvia 100 35mm -parduoda 20 juostelių, dalintumėmės su kažkuo pusiau ir Fuji chrome Provia 400 plati juosta - taip pat dalintumėme 20 pusiau. 20vnt man per daug. Gal kas iš jūsų norėtų tokių pat?
Smiltis, gal ir nereikia man to adapterio, pagalvojau. Nei aš sukiosiu, nei ką.Tebūnie mano Heliosas ant Zenito smile.gif Dar noriu pasidžiaugti, kad gavau dovanų 24mm 2,8 Nikkor'ą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 02, 12:11)
Sveiki,
Pupeliuk, jungčiausi prie užsakymo. Tačiau gal yra norinčių pasidalinti per pusę : Fuji Velvia 100 35mm -parduoda 20 juostelių, dalintumėmės su kažkuo pusiau ir Fuji chrome Provia 400 plati juosta -  taip pat dalintumėme 20 pusiau. 20vnt man per daug. Gal kas iš jūsų norėtų tokių pat?
Smiltis, gal ir nereikia man to adapterio, pagalvojau. Nei aš sukiosiu, nei ką.Tebūnie mano Heliosas ant Zenito  smile.gif Dar noriu pasidžiaugti, kad gavau dovanų 24mm 2,8 Nikkor'ą  wub.gif

Pabandysiu paklausti gal sumažintų kiekį.
Atsakyti
Ačiū, Pupeliuk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 02, 11:11)
Sveiki,
Pupeliuk, jungčiausi prie užsakymo. Tačiau gal yra norinčių pasidalinti per pusę : Fuji Velvia 100 35mm -parduoda 20 juostelių, dalintumėmės su kažkuo pusiau ir Fuji chrome Provia 400 plati juosta -  taip pat dalintumėme 20 pusiau. 20vnt man per daug. Gal kas iš jūsų norėtų tokių pat?
Smiltis, gal ir nereikia man to adapterio, pagalvojau. Nei aš sukiosiu, nei ką.Tebūnie mano Heliosas ant Zenito  smile.gif Dar noriu pasidžiaugti, kad gavau dovanų 24mm 2,8 Nikkor'ą  wub.gif

Labas,

Velvios imciau puse. Kaina puiki. Jei tu neimsi, imsiu vienas 20.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 11 02, 11:30)
Labas,

Velvios imciau puse. Kaina puiki. Jei tu neimsi, imsiu vienas 20.

Noriu imti. Bet jei tu nori 20, tai kam tau rištis prie manęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 02, 11:34)
Noriu imti. Bet jei tu nori 20, tai kam tau rištis prie manęs  g.gif

As nenoriu 20. As noriu isbandyt velvia, taigi 10 butu pats tas. Tiesiog jei niekaip neiseis paimt 10, imsiu 20, nes parduotuvej cia uz 4 juostas sumokeciau kaip uz 20.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 lapkričio 2009 - 11:57
Gerai. Tada imu 20 ir dalinamės. Šios? - http://cgi.ebay.com/...=item2303a309c4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 02 lapkričio 2009 - 12:04
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 02, 11:52)
Ačiū, Andriau, gal pasinaudosiu tavo pasiūlymu smile.gif radau ebejuj 3 mėlynų filtrų rinkinį 46mm dydžio. Kaži ar visi to dydžio tinka? ta prasme ar sriegiai atitinka?

46 mm ir afrikoje 46 mm biggrin.gif kažkokių keistesnių jungčių retai pasitaiko, bet yra. pvz yaschicos TLR, rolejei visi, tai ten ne srėgis, o bajonetas filtrams. man, asmeniškai, nepatogus.
Atsakyti