Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

Nuk,
pernai ekperimentavau su moliniu neikastu bliudu, prisodintu kroku: issalo.
islindo nosytes dar lapkriti, ziema buvo pusnyje visa laika [stengiaus plika nepalikti per salcius] - tos nosys pavasari tokis negyvos ir kystelejo vos vos dar, bet nezydejo - issalo.

tiesa, siemet kai kuriuos sukulentus [silokus] ir uolaskeles gaila buvo ismest, sudeliojau i tokius pacius bliudus, tai padejau juos i siltnami, bet nekasiu zemen. manau - perziemos, o jei issals- negaila. vel zinosiu rezultatus. biggrin.gif

QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 10, 10:37)
ir aš pasirodau savo vazonėlius

user posted image
user posted image
pirmasis dabar puošia namie balkoną, o antrasis liko žiemot gamtoje  mirksiukas.gif

pas olivija visada kaip is zurnalo wub.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 11 10, 18:43)
Man toks vaizdelis is vaikystes laiku pries akis iskilo: kalnelis, ant kalnelio pirtis, slaitas smeletas ir visas apauges perkunropem, aplinkui pusys, tvenkinukas. Kazi ar siais laikais va taip paprastai perkunropes dar auga?

auga - maciau. pora draugiu tu miskiniu siloku ir perkunropiu i kiema parsinese sekmingai.
silokai smulkus ir pajurio kopose auga, ant Karkles skardziu, priesais bangas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 11 10, 19:10)
Nuk,

kita vertus, kazin ar lovelyje prie lango, pastogeje nebus silciau, nei kitur g.gif ?
Atsakyti
Gal kas patars,esu i zeme ikasus rododendrus su visais vazonais,tai kada man juos reiketu priliet paskutini karta?Ar dar nepavelavau?Aciu 4u.gif
Atsakyti
Mano tiesiogiai (be vazonu) zemej auga, tai as dar planuoju paliet su rugstele kazkada iki pasalimo.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 11 10, 13:31)

gražūs vazonikai thumbup.gif Įdomu, kaip seksis žiemoti antrajam ax.gif

jau antrą žiemą žiemos, nemanau, kad būtų kokių netikėtumų wub.gif

pas olivija visada kaip is zurnalo
blush2.gif blush2.gif blush2.gif

o į temą tai...jei molinis vazonas neatsparus atmosferos poveikiui (turėtų būt spec.keramika), tai iššalt gali ir augalai, ir pats vazonas skyla...
todėl paprasto molio vazonų palikinėt lauke žiemot nerekomenduočiau (nebent tuščius ir apverstus, kad neprisnigtų ir neprilytų...
plastikinius lovelius ir vazonėlius reiktų prikast ...aš bent iki pusės įkasu į žemę (jei tingiu įkast giliau blush2.gif )..ir dar papildomai užverčiu žeme, durpėm, lapais...na, parankinėm priemonėm...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 11 10, 20:08)
kita vertus, kazin ar lovelyje prie lango, pastogeje nebus silciau, nei kitur  g.gif ?

taip, tikrai silciau.
maniskis bliudas buvo ant trinkeliu...

QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 10, 22:22)
o į temą tai...jei molinis vazonas neatsparus atmosferos poveikiui (turėtų būt spec.keramika), tai iššalt gali ir augalai, ir pats vazonas skyla...
todėl paprasto molio vazonų palikinėt lauke žiemot nerekomenduočiau (nebent tuščius ir apverstus, kad neprisnigtų ir neprilytų...
plastikinius lovelius ir vazonėlius reiktų prikast ...aš bent iki pusės įkasu į žemę (jei tingiu įkast giliau blush2.gif )..ir dar papildomai užverčiu žeme, durpėm, lapais...na, parankinėm priemonėm...

manuju vazonu armija paprasta moline. Jei su turiniu/zemem/augalais palieku ziemot [nesvarbu kasu zemen ar ne], tai juose kartu ''pasodintos'' kelios [3-4] laistymo zarnos vertikaliai, t.y. tu zarnu atkarpos, nuo dungo iki virsaus. tada plesdamasis ledas turi kur judet, ir nespaudzia i sieneles.
tas zarnas geriau ''ikomponuoti'' sodinant augala, jei nepadaryta - galima ir pagaliu/bambuku pvz ibest, ir paskui ton vieton kisti zarna.
galima tu zarnu galus su kuom nors uzsandarint [''kramtoske'' pvz lotuliukas.gif ], as tai nieko nedarau, nes vazonu dugne paprastai buna skyles ir drenazas, tai nuteka gi, jei prilyja.
Siemet darze uzkastas bliudas su kaufmaninem tulpem, 2 vazonai su sidabrakrumiais, siltnamy padeti ziemot keli neikasti bliudai su augalais.
zodziu, su periskopais vazonikai lotuliukas.gif aisku, galima ir nukirpt sulyg zeme.

Dar vienas pastebejimas apie paprastus, ''nespecialiuosius'' molinius vazonus, ziemojancius tuscius nesildomoj patalpoj - juos negalima sudeti vienas i/ant kito - suskyla kartais. manau del to, kad dregmes ir salcio periodai keiciasi, o keramika sugeria dregme, ir ''juda''.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 11 10, 19:10)
Nuk,

Panašu, kad krokų idėjos teks atsisakyti g.gif nors, jei šilokai atlaikys mano eksperimentą per žiemą, kitąmet eksperimentuosiu su krokais ax.gif nes, kaip vida777 pastebėjo, ir aš turiu viltį, kad prie lango bus šilčiau rolleyes.gif

QUOTE(zebrina @ 2009 11 10, 20:19)
Gal kas patars,esu i zeme ikasus rododendrus su visais vazonais,tai kada man juos reiketu priliet paskutini karta?Ar dar nepavelavau?Aciu 4u.gif

Aš tai kažin ar liesiu papildomai, kai lyja kasdien, o pas mane molis, tai neišdžiūsta žemė doh.gif
QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 10, 22:22)
jau antrą žiemą žiemos, nemanau, kad būtų kokių netikėtumų  wub.gif

kaip supratau tai viskas čiki su vazonu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 10, 10:37)
user posted image

Labai gražus derinys wub.gif Oli_vija, o kokia čia samana? Ar ji pakenčia sausrą ir saulę? Bo pas mane natūraliai tik pavėsy samanos auga..
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 11 11, 11:08)
Labai gražus derinys  wub.gif  Oli_vija, o kokia čia samana? Ar ji pakenčia sausrą ir saulę? Bo pas mane natūraliai tik pavėsy samanos auga..

samana iš vejos iškrapštyta 4u.gif samanos paskirtis - sudaryti terpę, kurioje šilropė galėtų leisti šaknis - juk ant pliko akmens sunku išsilaikyt kitaip...
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 11, 11:30)
samana iš vejos iškrapštyta  4u.gif samanos paskirtis - sudaryti terpę, kurioje šilropė galėtų leisti šaknis - juk ant pliko akmens sunku išsilaikyt kitaip...

Dar pakamantinėsiu, jei nieko prieš smile.gif
Ar tvirtai šita kompozicija įsikibusi į akmenį?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 11 11, 12:46)
Dar pakamantinėsiu, jei nieko prieš smile.gif
Ar tvirtai šita kompozicija įsikibusi į akmenį?

šita jau tvirtai - smarki liūtis nenuplauna, vėjas nenupučia ax.gif , tampyt ir plėšyt nebandžiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 11 04, 08:30)
O kažin šitoj nuotraukoj kas tas geltonasis?

user posted image

Atsiprašau, kad tokia didelė, bet mažesnėj nieko nesimatytų

man panasu i kleva,tik dabar pavadinimo nepasakysiu,nes 3 metai kaip nedirbu sio darbo...raudonas man panasu i raudonlape slyvute g.gif o egle greiciausiai bus sibirine smile.gif man jos labai grazios,ir konkoreziai tokie melsvuciai ax.gif negaliu pazadet kad daznai cia apsilankysiu ,bet pasistengsiu 4u.gif jei kils kokiu klausimu rasykit,o jei kur dingsiu brukstelkit i az ax.gif 5 metus dirbau dekoratyviniu augalu parduotuvej,bet 3 metai kaip dirbu kita darba ir esu ne LT,bet gal dar mano atmintis nepaves manes g.gif na as daugiau galiu apie spalvas ir aukscius ka papasakot,gal dar kiek patart del projektu,bet ju tikrai nedarysiu tongue.gif labai jau juodas darbas,plius reik but vietoje smile.gif
Atsakyti